- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
User_2
tag
épp írtak és csatoltak két segédlet pdf-et,
nem írták hogy közzétehetem, így
ha bármi kérdésed lenne: írj a nap@EMI.HU -ra, hogy elakadtál, nem érted miért ilyen bonyi az egész, miért kötelező a NAV adatbetöltés, ha nem kell foglalkozni vele, segítség!
az első közvetlen kontaktól kb fél nap alatt válaszolták ezt a két pdf-et.ja és:
úgy kezdődik, hogy:
finanszírozás, elszámolások, új elszámolás rögzítése, időközi eélszámolás, mentés, elszámoló bizonylatok, és akkor indul a dilivonat. -
-
User_2
tag
ez a kisfilm egyébként:
FAIR EPTK "hogyan kell" sorozat: Előleg elszámolás rögzítési lehetőségei
https://www.youtube.com/watch?v=KKgV9ifXXcE -
-
AtHoS
nagyúr
-
User_2
tag
lehet megint béna vagyok nem találom a menüpontot:
Kérjük, hogy amennyiben az Ön pályázata esetén a kivitelező részére kifizetésre került szállítói előleg került igénylésre, abban az esetben mérföldkőhöz nem köthető elszámolás keretében intézkedjen az előlegszámla benyújtásáról!
tud valaki segíteni mire gondol a költő?
ez most valahogy nem annyira intuitív, mint egy hasmenés
-
-
-
MrTwister
őstag
Érkeznek a módosított TO-k, az enyém kb. 1 órája jött meg.
User_2: "NAV adatbetöltés sikerült már valakinek?" Az mi és mihez kell?
-
User_2
tag
sikerült már valakinek helyesen feltöltenie az előlegszámlát?
finanszírozás menü, majd elszámolások?
NAV adatbetöltés sikerült már valakinek?
-
MrTwister
őstag
Köszönöm szépen
megtaláltam, nekem ilyen van: "A projekt fizikai befejezésének határideje 2023.12.31."
meg egy ilyen, mondjuk ez vicces: "Költségek elszámolhatóságának kezdete 2014.01.01."
Ez nektek is ilyen dátummal van?
Neked az "átadás, üzembe helyezés" az ugyanaz mint nekem a "fizikai befejezés"? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #2846 üzenetére
Újabb üzenet érkezett az oldalukon :
[https://napelem.palyazat.gov.hu/]
Én a Napelem+aksi+hőszipka+nyílászáróra pályáztam.Az üzenet :
Tisztelt Kedvezményezett!
Értesítjük, hogy az RRF-6.2.1-2021 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című Felhívás április 27-én közzétett módosításában megjelentetett egyszerűsítések bevezetése az Ön pályázatát illetően 2023. július 10. napján kerül élesítésre.
Tájékoztatjuk, hogy a szerződésmódosítások, változás-bejelentések, illetve a beszámolók és elszámolások benyújtására az átállást követően lesz lehetősége.
Kérjük, hogy az életbe lépett változások teljes körű megismerése érdekében részletesen tanulmányozza át a Pályázati Felhívás hatályos verzióját, mely elérhető a következő linken keresztül: LinkFelhívjuk továbbá a figyelmét arra, hogy a Pályázati Felhívás 3.7.2 pontjában rögzítésre került az alább idézett kitétel:
„RRF rendelet 162. §-a szerint a szállító a szállítói előleg kifizetését követő nyolc napon belül megküldi az előlegszámlát a kedvezményezett részére, aki az előlegszámlát annak beérkezését követő öt napon belül záradékolja és az EPTK rendszerbe mérföldkőhöz nem kötött kifizetési igényként rögzíti és a támogató felé megküldi.”
Kérjük, hogy amennyiben az Ön pályázata esetén a kivitelező részére kifizetésre került szállítói előleg került igénylésre, abban az esetben mérföldkőhöz nem köthető elszámolás keretében intézkedjen az előlegszámla benyújtásáról!
A beruházás megvalósításához sok sikert kívánunk!
Tisztelettel:
Nemzeti Hatóság -
siti
őstag
válasz
MrTwister #3066 üzenetére
Szerződés -> Módosítási igények -> lesz ott egy Egyoldalú módosíás, katt a pdf lista és kiadja a pályázatod, 5. oldal, szerződés adatlapja és ott van. TO módosítás most nem volt, de azt is meg tudod nézni a szerződés\ támogai okirat adattartama alatt. Nekem a módosított TO-t még tavaly decemberben küldték meg, amiben leírták, hogyan módosulnak a mérföldkövek, de most nincs új TO.
-
köszi
én is Démász területen vagyok, és most visszakerestem az emailek közt, és májusban volt egy ilyen:
"a megvalósításhoz szükséges Műszaki-Gazdasági Tájékoztató megérkezett részünkre, így megkezdtük a napelemes rendszerre vonatkozó hálózati csatlakozási tervdokumentáció elkészítését és benyújtását a Területileg Illetékes Elosztói Engedélyes felé."
illetve egy tegnapelőtti emailben írják, hogy a Csatlakozási Szerződést 30-60 napon belül postázza nekem a Démászszóval igen, kb azokat az infókat kaptam, amiket te is írtál
-
313313
addikt
Beadod az igényt, arra megkapod a Műszaki Gazdasági Tájékoztatót(ezzel már megvan az engedélyed a kívánt teljesítményre), amire beadod a pontos terveket, ezután megkapod a Hálozatra Csatlakozási Szerződést. Ha ez megvan akkor kezdhetnék hivatalosan a telepítést, de sok kivitelező már akkor felpakol, mikor megjött az MGT, de lehet HCSSZ-t meg majd 2-3 hó múlva kükdik ki...
Még nincs aláírt és visszaküldött HCSSZ-ed, addig nem lehet készre jelenteni a rendszert....
Démász területen legalábbis így megy. -
-
313313
addikt
Február végén beadott visszatáplálós rendszerre ma kaptam meg az MGT. Démász terület Kecskemét 5kW (Fronius 5.0.3M Sharp 12db 410w panel)
-
siti
őstag
Ma megjött az egyoldalú módosítás, amit nem kell kinyomtatnom, aláírnom, beküldenem. Persze amikor nekem volt hiba a szerződésben, akkor nyomtassam ki, írja alá mindenki, fotózzam le és küldjem be és majd eldöntik hogy jó e...
Amúgy módosítani kellene ezt is, mert lejárt közben a személyim és a régi sorszáma van benne, de ha így halad, akkor a "Pályázó nyugdíban részesül" részt is javítani kell.
Annyi változott, hogy már csak egy mérföldkövem van: az átadás, üzembe helyezés. Hát nem sok időt adtak, 2024.05.05.Ha ezt tudom, akkor 2021-ben olcsóbban felrakatom, mint amit itt pályáztam és két éve termel....
-
cserébe vannak bevállalós kivitelezők.
tegnapelőtt kaptam az MVM-től egy emailt, hogy küldjem el a módosított támogatói okiratomat, ha már van ilyenem.
akkor nem tudtam ezzel foglalkozni, aztán kiment a fejemből, mindenesetre az előbb eszembe jutott, elküldem.
10 percre rá jött a válasz, hogy minden szupi szuper, minden akadály elhárult.
egy órával később hívott a kivitelező, hogy akkor hétfőn hozzák a matériát, csütörtökön pedig fel is szerelik -
-
Z_A_P
addikt
Nos uraim, foproba jon!
Júliusban számlát küld a kormány az Európai Bizottságnak a kohéziós források első tételének lehívására. A kabinet álláspontja szerint a kondicionalitási eljáráson felül, a horizontális feljogosító feltételek által blokkolt mintegy 13 milliárd eurónyi tételt meg kell nyitnia Brüsszelnek - ismertette Gulyás Gergely, aki szerint az igazságügyi reformmal minden uniós elvárásnak megfelelnek.
A politikus úgy látja, hogy technikai kérdések még vannak, de az Európai Bizottságnak már fizetnie kell, ha a számlák beérkeznek. Azonban úgy véli, hogy "Brüsszel nem szavatartó", így nem szabtak határidőt Bóka János frissen kinevezett EU-ügyi miniszternek, hogy mikorra kell megérkeznie a visszatartott uniós forrásoknak. -
Z_A_P
addikt
Hát úgy voltam vele, 500e megér egy 5kwp napelem rendszer. Más ezt 3-4x áron kapja.
Amúgy ebben benne van a villányora szabványositas is (3 fázis már adott, kvázi csak Hensel doboz (remélem))"amennyiben légkábel, kínai inverter, nincs optimalizáló"
ez mind stimmel, Huawei inverter, nincs optimalizáló, longi panelek (12db). Egyedül a légkábel nem világos, mire érted? Nálam földkábelen jön az áram.
-
asdf_
veterán
Hát voltak, akiknél minek maxoljuk ki az összeget, kijön az olcsóbban is, és a 2,43 milió helyett mondjuk 2,1 millára pályáztak csak, aztán jött a háború meg következményei, meg a pillázás, hogy akkor ezt a 300 ezret most be lehet dobni önerőként, mert mindennek felment az ára.
5 kW max összegnél (amennyiben légkábel, kínai inverter, nincs optimalizáló) 500e önerőt kérni rablás, én elhajtottam volna a bánatba.
Bukni meg azért még bukik így is, mert így ingyen dolgozott, a hónap végén viszont azért fizetést kell osztani valamiből.
-
Z_A_P
addikt
5kw. Kb max összeg.
Mire gondolsz hogy szívok miatta?
Ha a villányora szabványositas során nekem új szondat akarnak majd leveri, na akkor fogok szívni. Mert friss térkő van.
A napelem viszont már fel van rakva.Inkább az bosszantott, hogy ne miattam szívja meg közvetve a kivitelező. De rosszul emlékeztem és most látom 1.6M van neki (elvileg), 1.1 előleg + 0.5 önerő - és ahogy írtad, ebből kijohet akár 0-ra is, tehát vesztesége elvileg nem lesz miattam.
-
asdf_
veterán
válasz
Levi123 #3050 üzenetére
5 kW*486e egységár=2 430e
ennek 40%-a: 972e
5 kW-nál nem nagyon lehetne drágulás, max 100e
Legyen ez összesen 1,1mEhhez képest (és valaimket biztos kihagytam) hevenyészett számolással ennek úgy 1,45m környéke a bekerje (tervezés, munkadíj nincs benne), ha táblázatot normálisan be lehetne szúrni ide, mutatnám. Szándékosan még a magasabb panelárakkal számoltam, ez most esik elég jól, utóbbi két hétben -2e Ft/panel hetente, de ez most fordulni fog, mert a kormány ügyes és megy megint egekbe az euró meg a dollár, csak ma 5-5 forint, 1,25 és 1,5% plusz).
Új hozzászólás Aktív témák
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest