- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Plafoon #1919 üzenetére
Ebbe a túrázás, kirándulás közben köszönni / nem köszönni hozzászólásba most futottam bele, persze valószínűleg anno ki lett elemezve. Mondjuk azóta eltelt pár év, változhattak némileg a szokások
Köszönéspárti vagyok, majdnem mindig köszönök ha az erdőben más túrázó jön szembe vagy én érek utol valakit. Ennek nyilván hagyománya is van, egyfajta "erdei íratlan kódex", meg az is lehet az oka, hogy bármennyire is ismeretlen és akkor látom először az illetőt, az erdőjárás valahogy összeköt, kicsit lelki rokonná tesz. De talán ennél is fontosabb ok a köszönésre, hogy egy átlagos kirándulás közben azért alapvetően ritkán találkozik az ember más túrázókkal, mondjuk egy-két óránként vagy ritkábban, így nem megerőltető és nem furcsa köszönni, sőt inkább szótlanul tovább menni lenne furcsa. (Városban persze épp fordítva van, ott az lenne fura ha valaki minden szembejövőnek köszön).
Kivétel is van, mondjuk egy népszerű kirándulóhelyen, piknikezőhelyen, stb. nyilván nem köszön oda mindenkinek az ember, vagy egy nagyobb túrarendezvényen, mint a Gerecse 50 vagy a Kinizsi Százas, ott is inkább csak az ismerősöket szoktam üdvözölni. Illetve ha egy nagyobb kiránduló csoport jön szembe vagy velük találkozom, akkor is az első néhányat meg úgy "csoportostul" üdvözlöm őket, de azért utána nem kezdek el mindenkinek külön-külön köszönni, legfeljebb biccentek vagy ilyesmi, de ezt is a helyzet, a tömeg, szituáció adja és nagyjából egyértelművé teszi (ha pár fő le van maradva 20-50 méterrel, akkor nekik már külön köszönök ismét).
De azt megfigyeltem, hogy talán mintha "romlana" kicsit ez a köszönési tendencia, van aki vissza sem köszön, de azért még mindig ez a ritkább eset, alapvetően még mindig az a szokás hogy köszönnek egymásnak a kirándulók. Mondjuk az is igaz, hogy majdnem mindig én vagyok az előre / előbb köszönő, így nem tudom megítélni, hogy ha én nem köszönök előre, akkor köszönt volna-e vagy sem
Ami még érdekes vetület lehet, az a tegezés kérdése, az ismeretlen idősebbeket azért nem tegezem, bár van olyan nézőpont is, hogy a kirándulók, természetjárók alapértelmezetten tegezik egymást. Mondjuk én a legtöbbször talán a "Jó túrát!" köszönést, üdvözlést használom, ez ezt a "dilemmát" is áthidalja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest