Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZATA
senior tag
Tudtok olyan helyet Bp-en, ahol vállalható minőségben csinálnak szélvédő cserét? Továbbra is agyalok a szélvédő kéder cseréjén, újraszigetelésén.
-
SZATA
senior tag
válasz rob210 #36052 üzenetére
Köszi!
Ez lenne az?
A Váci úton több üveges van, nem tudod kicsit pontosítani!?(#36053) cellpeti:
Nemrég volt szó róla. -
SZATA
senior tag
44Ah-s aksiból elég a 360A indítóáramút megvenni vagy célszerűbb a 420A-est? Nem tudom mi a gyári előírás, de a keresők a 360-ast is dobják találatnak.
-
SZATA
senior tag
válasz diablo1984 #36112 üzenetére
Clio2 1.2 16v
-
SZATA
senior tag
válasz FrankMonzano #36786 üzenetére
Akkor neked is az hiba, mint nálam volt, csak egy kicsit más volt a jelenség. Ha azt veszed, olcsón megúsztad, ha meg mégsem az a hiba, kérheted vissza a pénzt. Én, illetve a szerelő erre pár maszek, egy Renault diag, két szenzor csere után, végső megoldásként egy márkaszervízes tippje alapján jött/em rá.
Azért jó az ilyen komplex diag, mert nem kell tippelni, és sorra cserélgetni a nem olcsó alkatrészeket, és én is jókat olvastam a cégről. Azóta szerencsére jó az autó kopp-kopp-kopp.Urak, mitől lehet az, hogy néha ha intenzíven használom a motorféket, majd rálépek az üzemire, kicsit búg a jobb első keréknél valami. Minden nap megyek hegyen völgyön, de csak ritkán, hetente egyszer hallom rövid ideig. Még nem is biztos, hogy pontosan ez idézi elő, de eddig 3-4x lassításnál jött elő.
[ Szerkesztve ]
-
-
SZATA
senior tag
válasz FrankMonzano #36899 üzenetére
Szerintem igen.
-
SZATA
senior tag
Ha valakit érdekel, van eladó 4 db 14"-os Renault felni 175/65/R14 méretű First Stop nyári gumival. DOT: 0209, profilmélység: kb. 5mm. Kompatibilis: Clio, Thalia, stb.
-
SZATA
senior tag
Milyen tapasztalatotok vannak a lengéscsillapító felújítással?
Pénteken elvittem az autót futómű beállításra. Nem volt konkrét panasz, csak gondoltam időnként nem árt. Aztán jött a hidegzuhany, azt mondták előtte még ki kellene cserélni az első gátlókat mert a jobb folyik, és a toronycsapágyakat. :/
Tudtam, hogy nem tökéletes egyik sem, de nem sejtettem, hogy ennyire.
Kicsit kételkedem a szavukban, mert ez egy új hely (AKH), még nem voltam itt, ahova járni szoktam, ott még nem említették, bár bemérésnél 1 éve még nem voltak rosszak az értékek..Kaptam egy 80.000 Ft-os árajánlatot új alkatrészekre + munkadíjra, ami nem esett jól, ezért került képbe a felújítás. A következő meg a fékcsere, mert az első tárcsáknál 0.6 mm van a határértékig.
Jövő hónapban meg vizsga.
Kicsit elbizonytalanodtam az autó sorsát illetően. Van-e értelme most beleboritani egy csomó pénzt, mert a gumik is öregek (a téli 9 éves), akkut is kellene cserélni a tél előtt, viszont jövőre terveztem lecserélni egy fiatalabb klímásra (nem biztos, hogy Renault).Ötlet, tanács? Köszi!
-
SZATA
senior tag
A DIY nálam kiesik. Felújításra a Telóstudort néztem. 1 év garancia, kb. 15.000Ft. Majd még kérek ajánlatot máshol is a cserére.
-
SZATA
senior tag
válasz gkawka #37477 üzenetére
Lehet, hogy nekem is a fűtéscsövek miatt jön ilyen lemezes, vagy rezonálós zörgés a kesztyűtartó alól rossz úton? Egy-két hónapja kezdte, azt hittem, valami benne zörög, ezért kipakoltam mindent, de a zörgés maradt. Még nem feküdtem be jobb előre, de tervezem, van ott két csavar is, megnézem azok mit és mennyire tartanak.
-
SZATA
senior tag
válasz diablo1984 #37504 üzenetére
Nem tudom miért ezt a kettőt nyomatják. Az 1.2 16v 75LE az lassan 15 éves motor. Azóta még le lett fojtva és vagy 200 kg-mal nőtt az autók pl. Clio IV súlya.
Nem nagyon van kis, alacsony fogyasztású benzines alternatívája a Renaultnak városi használatra. Az 1.2 TCE meg eszik is, ha nyomod, és valamiért csak magas felszereltséggel adják.
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz diablo1984 #37506 üzenetére
Én Clioról beszéltem, abban is ezek az alap motorok, ahogy írtam.
-
SZATA
senior tag
A TC-n is tesztelték, hogy sok a gagyi.
Három hete kerültek vissza a nyári kerekek, úgy, hogy az elsők hátsók meg lettek cserélve az adott oldalon belül, a forgásirányra figyelve. Azóta elég magas a gördülési zaja az autónak, de érdekes módon főként csak hidegen. Tudom, hogy a V minta miatt soha nem volt halk a gumi és nem fiatal, 6 éves múlt. Csak ennyi lehet a hang oka, vagy kezdjem el keresni a hibát a futóműben, pl. kerékcsapágy?
-
SZATA
senior tag
Olyan Renaultot láttam ma hátulról, amihez még hasonlót sem. Kicsit ilyen kupé formája volt, nem volt típusnév sem rajta, csak a logó. Gőzöm nincs hogy guglizzak rá.
-
SZATA
senior tag
válasz eTrade #37876 üzenetére
Voltál, van nekik hozzá? Ha még nem, és mész, akkor memegkérdeznéd, hogy van-e nekik olyan, ami Clio II-höz is jó? Köszi!
Egyébként hogy kell ezt kicserélni? Felülről csak húzod, vagy alulról össze kell nyomni valamivel?Megvan mitől párásodik/dott az autó: beázik bal hátul. :/ Olvastam egy beszélgetést a fb-on, hogy mitől lehet, ha valakinek víz van a hátsó ülés alatt. Gondoltam ezt én is megnézem kíváncsiságból, és ez az elhatározás csak erősödött bennem mikor délután (sok eső után napsütés) szauna fogadott az autóban. Megnéztem, és nekem is nedves volt a bal hátsó ülés alatti rész. Állítólag a sárvédő elem teteje, a szárny és a tető összeeresztésénél lévő kiszáradt és berepedt szigetelés miatt van ez. Mivel lehetne ezt javítani?
-
SZATA
senior tag
válasz rob210 #37889 üzenetére
Nem tudom hogy férek hozzá, de biztos bontani kell a kárpitot.
PeterPH: Eddig én is azt hittem, csak egy apró esztétikai hiba, azután jött a meglepi.
Pontosan hol vetted a fúvókát? Most kb. 2000 Fe-ért látom darabját.eTrade: Én is néztem, de csak jóval drágábban találtam. Tudsz egy linket dobni?
-cobra-: Ne legyen igazam, de eddig én is azt hittem.
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz eTrade #37921 üzenetére
Nekem nincs is hangszigetelésem. Viszont lehet, hogy csinálok egy videót a hidegindításról, mert nem tetszik a motorhang (csak hidegen). Hátha tudtok mondani rá valami okosat.
Hogy lehet cserélni a fúvókát? Csak simán kihúzod és betolod az újat, vagy alulról össze kell nyomni egy fogóval a patentet?[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz eTrade #38081 üzenetére
Nekem már nem sikerült vennem spricnit. A két darabos lejárt és amit újra listázott, annál nem adta meg Mo.-ra a postázási díjakat. Írtam neki, azt mondta vegyem meg az egy darabosat két példányban. 1,7 + 1 GBP postázási díjjal. Kedves. Az úgy már jóval több lenne, de ráadásul az is lejárt.
-
SZATA
senior tag
válasz Victoryus #38608 üzenetére
Az új Cliora is érvényes ez. Az 1.2 TCE-t most már csak a GT-s, EDC-s fullos verzióban adják. A 3-ashoz még alacsonyabb felszereltséghez is lehetett kérni.
A 0.9-esről jókat írnak, jól megy. Kérdés mennyire tartós.
Eléggé dilemmás, ha valaki benzinesben akar venni ilyen autót.
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
Megnéztem amit írtál. Nekem is vizes, mikor benyúlok a kárpit mögé, a lámpa rögzítő csavarhoz. A kezemre is csöppent a víz amíg tapogattam odabent. Nem volt fedett helyem ahol leszedjem a lámpát, majd holnap.
Az tudom, hogy nekem bent van az a gumi szigetelő, csak talán nem fekszik fel rendesen. Gumi ablakszigetelőt tettél oda?
Teflonszalag nem lenne jó?[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
Én itt vettem.
(#39001) drk88: Eredeti (talán Valeo) lámpám van, csak bontott. Hova tetted az ablakszigetelőt? A rés köré, amin bemegy a kábel, vagy a lámpa széléhez?
(#39021) drk88: Az átlagfogyiból és a hátralévő km-ből nem jön ki?
Más: Mi tud búgni egyenletlen, kicsit szörcsögés-szerű hangon a tűzfal körül, ha ráadom a gyújtást? A ventilátor le van véve 0-ra. Időnként jön csak elő, és akkor is megmarad a hang, mikor jár a motor. Tegnap úgy tűnt, a motortérből jön a hang, de a géptetőt felnyitva nem hallottam semmit. Ma azt hallottam, hogy az utastérben van a hang forrása. (Nincs klímám!)
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
Urak, jól gondolom, hogy az nem normális, ha 2 hónapja cserélt toronycsapággyal és felújított gátlókkal a torony (kasztni) és a felette lévő záró elem (nem tudom a szakszerű nevét) között van 2 cm rés? Mielőtt megcsinálta, nem volt.
Emlékszem, valaki tett fel hasonló képet, de most nem találom, és azt sem, hogy annak mi lett a végeEzen kívül pattan / koppan valami ha tekerem a kormányt az egyik végállás közeléből a másikba.
-
SZATA
senior tag
Nem tudtok észak-pesten vagy -budán (pl. 2-4., 13. ker.) egy ajánlott autóvillamossági szervizt?
Lecseréltem az akkut, mert meghalt (6 évesen), egy Láng saját márkásra (45Ah, 360EN), de nem tetszik ahogy indít. Semmivel sem jobb, mint a régi a halála előtt 1 nappal.Átnézetném a generátort, a pólusokat (volt egy kis lerakódás, de nem tudtam a cserekor teljesen lepucolni) és a testet, meg hogy milyen az akku töltöttsége (a boltban is állt gondolom, lehet, hogy nem árt rátölteni).
-
SZATA
senior tag
-
SZATA
senior tag
Tudja valaki, hogy kell kicserélni Clio II ph2 vészvillogó kapcsolóját? Valahogy sérülés nélkül kellene kiszedni ezt a panelt.
Utolért a típushiba.
[ Szerkesztve ]
-
SZATA
senior tag
válasz speedydb23 #40119 üzenetére
A panel oldalánál vagy az aljánál próbálkozzak? Ha kiveszem a rádiót az segít?
-
SZATA
senior tag
válasz speedydb23 #40134 üzenetére
Ezt az oldalt már megtaláltam, csak nem akartam kizárólag erre támaszkodni, kellett a megerősítés, iránymutatás. Egyébként vicces, hogy én sem olvastam elég alaposan, azt hittem oldalról csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest