Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kjani18
őstag
Sziasztok!
Használtan vetten ramokat, amik sajna nem jók. A ramokra élettartam gari van (az eladó szerint).
Hogy tudom ezt leellenőrizni, illetve igénybe venni? Papírjaim nincsenek hozzá, de azokon általában így is 1 - 3 év garit vállalnak a kiskerek. A memóriák pedig cca. 4 évesek...Köszi előre is!
-
kjani18
őstag
Kb. 4 éves PC a 3. Memóriát "eszi meg" valamilyen táplálási hibára gyanakszom, mert a ramokra nem jellemző a gyakori tönkremenetel, főleg nem évente.
A PC tápra nem tudom ráfogni, mert az más egységeket is ellát, és más hiba nem volt, egyébként is az alaplap "csinálja" a memóriának a tápfeszt. Műszerrel mérve jó a táplálása, de nem tudom mi más ölhetné meg a memóriákat. Nem melegszik, nem hibázik, legalább is a csere után sokáig, csatija megtisztítva.
Cca. évente kell a gépben ramot cserélnem, ha valakinek van ez irányú tapasztalata, kérem írja meg!Köszi
Jani -
kjani18
őstag
Gigabyte F2A85X-D3H lapomban Kingston Hyper-X 2x2 GB kit (1600Mhz) lakozik.
Uefiben a ramot következetesen 1333 -nak látja, és ha átírom 1600 -ra, nem hajlandó indítani, követeli az "optimal" beállítások visszaállítását. Ha ennek ellenére indítom, nem tölti be az OP.-t, hibával kilép.
Mi lehet az oka? -
kjani18
őstag
Sziasztok
Valaki tudná -e a ramok jelöléseit, vagy olyan topikot, ahol erre tudnak válaszolni.
Pl. AX3U1600GB2G9-DG2 mi mit jelent?
AX3U1600GB2G9-2G mi a különbség?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- SK Hynix 16GB DDR5 4800Mhz laptop ram több db!
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
- G.SKILL Trident Z Royal 32GB (2x16GB) DDR4 4600MHz CL19 - Élettartam garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
fudi2002