Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szabeska

addikt

válasz Fitzgerald #61460 üzenetére

Gyanús, hogy van minőségbeli szórás is, bár nálam szerintem csak az egyik modul volt defektes, mert a mostani gombelemes szórakozás helyett az előző szettel elég volt kivennem a jobb oldali ramot, úgy eljutottam a biosig.

Ami nekem segített bebootolni GDM off 1T-ben:

ClkDrvSrt: 40
    ProcOdt: 60
    RttNom: Disabled
    RttWr: RZQ/3
    RttPark: RZQ/1
    És persze fesz emelések.

Azóta már "messzire" eljutottam, sokat olvasgattam és kutakodtam neten, a feszültségek is alacsonyak, innen már nem piszkálok semmit, csak a ram feszt ami még 1.4v. Lehetne szórakozni az elsődleges időzítésekkel, de most pihentetem, mert már csukott szemmel is újra be tudom állítani a bios minden menüpontját :DDD

Ami tuti kinyírta a gépet nálam:

tWTRL 12 alatt
    tRC 58 alatt
    ClkDrvStr 40 alatt (bootol, de anta hibázik)
    VDDG feszek 0.95 (bootol, de anta hibázik)
    3600Mhz-nél magasabb órajel nem megy hiba nélkül sehogy sem (alap időzítések, magas feszek stb), de nem is erőltettem sokáig a próbálkozást

spleenszuru #61461:
    Igen, az a konfig az. Én futtatnám 4-5 órán át a P95-öt, van akinél 4 óra után hibázott. Plusz az OCCT CPU tesztjét ajánlják még extrém beállítással általános géptesztelésre (ram, cpu negatív offset stb), az ingyenes verzió 1 órás limitje is elég lehet, valamint a memória tesztje (SSE és AVX2 30-30 percen át)

Amúgy informálódni kell (dram calculator után is):

MemTestHelper
    Reddit
    1usmus (több oldalas, ez a tippes-trükkös oldal)
    Google ;]

Új hozzászólás Aktív témák