Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• whatnot

őstag

válasz whatnot #32799 üzenetére

Jött is válasz a Corsairtől:

I am sorry but we do not support or suggest mixing memory and if you do you would likely have to run them at the slower speed. It depends on the MB and CPU you are going to be using as well. We do recommend that the more memory modules you install, to go with a lower mhz. If it is economical you may think about replacing all modules with a kit of the same type and speed of memory.

• fanti

addikt

válasz whatnot #32799 üzenetére

Nézd, én csak segíteni akarok neked a saját keserves tapasztalatommal, de attól még neked lehet szerencséd is éppen, de kicsi esély van rá.

Tudod, én egy éve használtam ezeket a kiteket, pontosabban az elsőt akkor vettem (az ezüstöt) 35 ezerért......
    Utána meg kb. 2 hónappal rendeltem egy ugyanolyat, és a kék kit jött (az is volt vagy 33 ezer).

Mikor a meglévő ezüst kit mellé bepattintottam az új kék kitet, be sem csippant a gép.
    Gondolhatod. Tök ideg voltam.
    Miután megfordítottam, és a két kit helyetcserélt, utána beindult a gép, látta is a 8 gigát és a win7 64bit még kezelte is jól, de jött egy prime95 blend, és csak úgy röpködtek a hibák.

Mindenféle trükköt kipróbáltam, ráment vagy két hónapom és voltak olyan időszakok, hogy úgy tünt végre stabil lett a rendszer, de utána pl. játék közben (STALKER CLEAR SKY) hasalt el, pontosabban csontra fagyott. Többször is.
    Lényeg, hogy bármiket feszeltem, meg állítgattam, semmiképpen nem tudtam együtt stabil működésre bírnom a két kitet.

Érdekes, hogy az Intel rendszerek ebböl a szempontból sokkalta rugalmasabbak tudnak lenni mint az AMD. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Úgyhogy eladtam mindkét kitet karácsony előtt és gazdagodtam pár ősz hajszállal......

Ha jót akarsz magadnak, veszel egy KINGSTON KVR1333D3N9K2/8G kitet, olyan 12 ezres környékén meg is kapod, oszt azzal letudva a memókérdés, a Corsairt meg vagy beteszed a fiókba tartaléknak, vagy eladod apróba 5-6 ezerért.

Remélem tudtam segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés