- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
válasz
CHIPman #19733 üzenetére
Szia Chipman!
1. Nem vagyok "mester', csak egy egyszerű felhasználó. Azért köszönöm a megtisztelést. Szerintem sokan használják ezt, csak nem akarják elmondani, nehogy másnak is jó legyen... Én nem tartom vissza a tudásom... nem leszek kevesebb...
2. Ezt vásároltam meg, csak 50 USD: SuperSpeed RamDisk Plus: http://www.amtsoftware.com/Ramdisk-Plus/price/
Elvileg 1 licencet csak 1 gépen használhatsz...
Ennek a programnak a lényege, hogy képes kezelni azt a RAM-ot is az XP-ben, amit nem látsz. Tehát ha 4 gb ram-od van, akkor is kapsz vissza kb 500-1000 mbyte-ot akár. Ha meg mint nekem is, van 8 GB memóriád... akkor lesz akkora ram disk-ed, ami gyorsabb, mint bármi... fat32 jön létre (ntfs is lehetne, de nem szeretem), oda egy temp könyvtár, állítsd be, hogy minden oda szemeteljen, temp, tmp környezeti változók, stb... page file is CSAK azon legyen, és FIX MÉRETŰ!
Ha a RAM-okat bővíted, cseréled, újra kell konfigolni, nekem 6 GB-ról 8 GB-ra bővítésnél be kellett a méretet újra állítani, reboot és kész...
Nekem így lett eszméletlen gyors az XP-m, a reagálása is felgyorsult... Lehetséges, hogy egy SSD-vel még gyorsabb lenne a gép... de az nem ennyibe kerül... nekem 9e Ft sem volt a +4 Gb Kingmax 1066-os DDR2... 9e Ft-ért meg max egy igazi gyors pen drive-ot kapsz... nem SSD-t... és nem egy gyors HDD-t... Jó befektetésnek tartom, nekem bevált... szerintem 18e Ft-ot megér 8 Gb, húzható ddr2-es stabil ram...
Hd Tune szerint így ez a kis "temp drive"-om 3000-3500 mbyte/másodperc sebességgel dolgozgat... és 0 ms válaszidővel... Szerintem az jó...
Ha tuningolnám a gépet, ez még látványosan gyorsulna... de minek?
Kikapcsoláskor a program csak a file rendszert menti el, ami rajta volt, azt nem... tehát tökéletes kuka!
Ha NEKED bevált a program, majd jössz egy citromos Bacardi Breezer-rel az ajánlásért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- 2x8 GB / 1600 MHz DDR3 RAM Párok: Kingston HyperX - Corsair Vengeance - Hikisemi
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged