Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fgordon

senior tag

válasz CHIPman #19733 üzenetére

Szia Chipman!

1. Nem vagyok "mester', csak egy egyszerű felhasználó. Azért köszönöm a megtisztelést. Szerintem sokan használják ezt, csak nem akarják elmondani, nehogy másnak is jó legyen... Én nem tartom vissza a tudásom... nem leszek kevesebb...

2. Ezt vásároltam meg, csak 50 USD: SuperSpeed RamDisk Plus: http://www.amtsoftware.com/Ramdisk-Plus/price/

Elvileg 1 licencet csak 1 gépen használhatsz...

Ennek a programnak a lényege, hogy képes kezelni azt a RAM-ot is az XP-ben, amit nem látsz. Tehát ha 4 gb ram-od van, akkor is kapsz vissza kb 500-1000 mbyte-ot akár. Ha meg mint nekem is, van 8 GB memóriád... akkor lesz akkora ram disk-ed, ami gyorsabb, mint bármi... fat32 jön létre (ntfs is lehetne, de nem szeretem), oda egy temp könyvtár, állítsd be, hogy minden oda szemeteljen, temp, tmp környezeti változók, stb... page file is CSAK azon legyen, és FIX MÉRETŰ!

Ha a RAM-okat bővíted, cseréled, újra kell konfigolni, nekem 6 GB-ról 8 GB-ra bővítésnél be kellett a méretet újra állítani, reboot és kész...

Nekem így lett eszméletlen gyors az XP-m, a reagálása is felgyorsult... Lehetséges, hogy egy SSD-vel még gyorsabb lenne a gép... de az nem ennyibe kerül... nekem 9e Ft sem volt a +4 Gb Kingmax 1066-os DDR2... 9e Ft-ért meg max egy igazi gyors pen drive-ot kapsz... nem SSD-t... és nem egy gyors HDD-t... Jó befektetésnek tartom, nekem bevált... szerintem 18e Ft-ot megér 8 Gb, húzható ddr2-es stabil ram...

Hd Tune szerint így ez a kis "temp drive"-om 3000-3500 mbyte/másodperc sebességgel dolgozgat... és 0 ms válaszidővel... Szerintem az jó... :C Ha tuningolnám a gépet, ez még látványosan gyorsulna... de minek?

Kikapcsoláskor a program csak a file rendszert menti el, ami rajta volt, azt nem... tehát tökéletes kuka! :C

Ha NEKED bevált a program, majd jössz egy citromos Bacardi Breezer-rel az ajánlásért... :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés