- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
aleister
üzenetére
Ez alap. Azért van jó idő mert hétköznap van. Az utóbbi 1 hónapban ez ment. 5 nap bjúútiful, majd jött a hétvége....
Bízom benne holnap azért jó idő lesz és nem hiába való a mai bejárásod.
Ezeket a köpönyeg meg időkép oldalakat nem is nézem, mert kb 2 napra előre már nagyjából eltalálják, de nagyobb távlatban...
Kb 1 hete még szombatra jósolták a hidegfrontot (na jó most csak megnéztem
), a záport, a szelet. Most felhős, napos és egy csepp esőt se írnak.....pfff.
Az a biztos ami tegnap történt... -
aleister
veterán
Na Niggerek!
Egy kis helyzetjelentés...itt gyönyörűen süt a nap. Igazi fotózni valóan fehér felhős-szikrázóan kék az ég. Az esőnek hála a levegő tiszta, pormentes. Holnapra pár fokkal melegebbet mondanak. Ha így marad, akkor tökéletes időnk lesz.
Most tekerek egy kört Tihany-Sajkod felé,
mert teli van a tököm a joomla migrálássalhogy terepbejárjak a holnapi eseteges fotózás miatt. Majd este írok, hogy mi az ábra. -
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Köszönöm, de most nem tudom bevállalni (a pörire gyúrok)...

(#17477) aleister:

(#17493) Eperkutyus: Én legalábbis úgy tudom.

-
gab.m
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Most megis fel10? Ejj, ezt kovetni..

-
Freddy76
addikt
Update:
Hús: 14.500,- Ft
Savanyúság: 2.070,- Ft
Zöldségek: 3.390,- FtA hentesem (áldott jó lélek) felkockázta a húst, így nekem csak a három kiló hagymát kell megpucolnom és feldarabolnom... Vettem csípős savanyúságot is.
Holnap lesz az Auchanos kör (bor, kenyér, ropi, keksz, tea, kávé, sör, víz, mosogatószer, műanyag pohár), szerintem az is 20e körül fog megállni.
Kést és deszkát viszek, biztos, ami biztos...
-
j.bravo
addikt
válasz
Karima
üzenetére
A terv: Forceberg nekem most azt mondta hogy Freddy azt mondta hogy ők négyen vannak, nála van még egy hely.
De ha mégse, akkor
B terv: András barátom is felajánlotta hogy jönne autóval, akkor forcebergék kicsit kényelmesebben lennének nélkülem (4 szép szál ember), és te jöhetnél velünk. Haver zuglói, én erzsébeti, logisztikát megoldanánk valahogy.
-
Karima
őstag
Szerintem külön ebédre ne vásároljunk. A parton valamit (pl langalló, vagy velős pirítós) be tudunk dobni, a szakácsok meg úgyis fogyasztanak főzés közben

Mercutio: Én vállaltam be
Akinek még kell bor, az a táblázatba írja be magát, ha eddig nem tette még meg 
Egyébként most úgy néz ki, hogy lehet, hogy kezdenek összecsapni a fejem felett a hullámok, azaz mégsem tudok ma este lemenni, ezért halkan megkérdezném, hogy van még valakinél szabad hely?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Skacok jól emlékszem, hogy valaki bevállalta nekem, hogy hoz a Karima féle forrásból egy 1,5 literes száraz fehéret ?
Ha nem, akkor valaki megtenné, nem akarom ezzel is k.bravo-t terhelni. -
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Reggelizel rendesen, ebédelsz keveset = nem leszel nagyon telítve estére.
Nekem azt mondta, hogy Te nem férsz be...

(#17472) aleister: Annyira tudtam, hogy Te biztosan félre fogod érteni...

-
*Ropi*
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Vagy úgyis megyünk útközben vásárolni (van egy olyan érzésem, hogy mindjárt hív Téged is Freddy
) és veszünk valami ebédnek valót (vagy a helyszínen valami meleget). 
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ha megéhezel, egyél egy sört.

-
Lassú Víz
addikt
(#17147) t_a_m_a_s hozzászólásában feldobott Zsigmond utca él még mint találkapont, vagy gyűlünk a szálláson és onnan megyünk el képelni?
Nekem mindkettő jó, csak nem szeretnék a másik helyen lenni mint kellene
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
Hozok már én is egyet. Látjátok a sarkcsillagot ?

-
*Ropi*
félisten
válasz
aleister
üzenetére
Kedvenc filmed az összekutyulva?

-
Throme
veterán
mennyit kell még aludni?
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
A motor: [link]
-
Real_Necro
veterán
Új szót tanultam.
"szakbogrács"
-
Larry303
addikt
ez most melyik totyik végülis?

-
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Az jó lenne, hogy látszik, a gond a "van"-nal van.
Ugyanis valamennyi csillag (amelyik az adott földrajzi pozícióból látható) ott van a téli és a nyári égbolton is, csak a nap hol az egyiknek a fényét nyomja el, hol a másikét. -
Byk01
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Dupla
-
aleister
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Hááde nem a göncölön van a hangsúly, hanem a tudtommal-on. Sokáig abban a hitben voltam, hogy nem létezik kisebb részecske az atominál, de utánaolvasva kiderült, hogy igen.
Nem azt írtam le, hogy márpedig csak nyáron van göncöl, hanem hogy én úgy tudom, hogy csak a nyári égbolton van, aztán helyesbítettem, hogy kicsit utánajárva kiderült, hogy van az mindig. -
törölt tag
válasz
aleister
üzenetére
Azt írtad, hogy "tudtommal a nyári égbolton van csak göncöl" ami nem ugyanaz, mint "vannak olyan csillagképek, amik bizonyos esetekben nem láthatóak". Nem kötekedek, csak fogalmazzunk pontosan
Amúgy a Göncöl Magyarországról az év minden napján látható. Délebbi szélességi körre menve már egyre kevésbé, Ausztráliából például már nyűgös.
Ők más csillagképeket nézegetnek, ami meg innen necces, mint pl. a Crux (Dél Keresztje).De ha eleget piáltok, teljesen mindegy már, milyen csillagokat láttok..

-
aleister
veterán
válasz
üzenetére
Na utanaolvastam kicsit a dolgoknak.
A nyári, téli égbolt mellett van tavaszi, őszi is. Ahogy írtam, vannak olyan csillagképek, amik bizonyos esetekben nem láthatóak, valamint értelemszerűen a meglévőek is az égbolt más helyén keresendőek.
Ahogy nézem a Göncöl télen is nyáron is van, így feltételezem tavasszal, ősszel is. -
Byk01
őstag
válasz
üzenetére
(Amugy egy icipicit az is kort rajzol, mert - lol - nem hajszalpontosan arra mutat a Fold tengelye, csak nagyjabol. De nem erdemes szorszalhasogatni, Hubble kalibratoroknak ez erdekes lehet, atlagembernek eleg annyit tudni, hogy arra mutat ra a Fold tengelye.. az elteres annyira kicsi, h navigaciohoz is hasznaltak regen a hajosok a szextanssal, es ma is amator csillagaszati tavcsovekkel ezzel allnak polusra az eszlelok ekvatorialis mechanikanal).
Pl. Magyarországon pontosabban mutatja az északi irányt, mint az iránytű, aminek, ha jól tudom, 3-4 fokos (nem hőmérséklet, és főleg nem alkohol
) eltérése van.(#17421) forceberg Na ez egy igazi fotós megoldás

-
Freddy76
addikt
Most néztem, hogy nem is lesz olyan szar idő. 17 fok, eső nuku.
-
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nem, nyíltól balra lefelé van a homokban. 
-
törölt tag
válasz
forceberg
üzenetére
Itt az esz keremszepen

Egy kis jofele startrail workshop amirol cikkezhet utana a ph fooldalon.
(Amugy egy icipicit az is kort rajzol, mert - lol - nem hajszalpontosan arra mutat a Fold tengelye, csak nagyjabol. De nem erdemes szorszalhasogatni, Hubble kalibratoroknak ez erdekes lehet, atlagembernek eleg annyit tudni, hogy arra mutat ra a Fold tengelye.. az elteres annyira kicsi, h navigaciohoz is hasznaltak regen a hajosok a szextanssal, es ma is amator csillagaszati tavcsovekkel ezzel allnak polusra az eszlelok ekvatorialis mechanikanal).
-
törölt tag
válasz
aleister
üzenetére
Mindketton van
No para. Hiszen a Fold tengelye mindig ugyanarra a sarkcsillagra mutat. Ami mindig 5 szakasznyira van a goncoltol.
A csillagok nem mennek arrebb
Magyarorszag sem maszik arrebb.
Az evszakokkal nem a Fold tengelye dol bentebb vagy kintebb a Goncolhoz kepest (es ugye a sarkcsillaghoz kepest) hanem a Nap vilagitja meg mashonnan a tengelyferdeseg miatt. Tehat tolunk, a mi szelessegi korunkrol a Goncol mindig lathato.Delebbi korokrol mar kevesbe.
-
Karima
őstag
Azt is szeretném.

Btw én ajánlanám a társaságnak, ha még olyan állapotban leszünk, hogy este menjünk le azért a partra, lesz élet, meg lehet jó képeket csinálni. Tudjátok lesz ott valami víz, ami jól mutat az esti képeken

-
atok666
őstag
válasz
Real_Necro
üzenetére
Akkor 9korul elindulok (2 es fel ora ut cca)
Atok
-
törölt tag
válasz
Freddy76
üzenetére
3-4 gerezd fokihagyi és 2-3 babérlevél nem rontja el. A kömény jó
(csak fingat), tedd bele mikor senki sem látja.
Anyámék tavaly dobtak bele egy körmöt is, csak az ízhatás miatt (tekintsd egy lágy esküvői cOxeR-rózsaszínes effektnek), de nem kötelező. Én sem szoktam, de majd kipróbálom, abszolút nem dominál de tényleg ad neki egy finom háttér-extrát (tehát ez attól még mlp marad, nem megy át vegyespöribe vagy ilyesmi) 
Jó étvágyat, zabáljatok majd nagyokat

Savanyú ubi, kisdinnye kötelező.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sok pöri, sok kenyér, sok hp. Legjobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aki esetleg
halálbebaxvaa sarkcsillagot akarnákézbőlfotózni200 mili ekvivalensen, gyorsan leírom, hol találja, ne akkor szarakodjon vele: a Nagy Göncöl utolsó két csillagát (egymás alatt-felett vannak) megmérve, azt a távot ötször rámérjük a két csillag meghosszabbításaként kapott egyenesre és durván kilyukadunk a Polaris-hoz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Igazad van, korábban annyit írtam, most meg lefelejtettem...
UPDATE:
6 kg hús, marhalábszár
2,5 kg vöröshagyma
12 zöldpaprika (6-7 a pöribe, maradék reggelre, ha kell valakinek)
Pár darab zöld hegyes erős paprika
6 paradicsom (2 pöribe, maradék reggelre)
Savanyúság (csemege ubi meg még valami, káposzta, almapaprika)
50 dkg szalonna (30 dkg a hús alá, maradék nasinak)
egy csomag őrölt kömény (mehet bele? én szeretem...)
3 üveg száraz vörösbor
5 kg szeletelt kenyér (ebből is számoltam reggelre)
Sóspálcika
Vaníliás karika, pilóta keksz
1 doboz fekete tea
1 kis üveg nescafé
1 tálca valamilyen sör (pl. Dreher)
2 zsugor mentes víz
2 zsugor savas víz
Mosogatószer
Műanyag kis poharak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Túra és kirándulás topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Napelem
- Hobby elektronika
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK Z270 i5 7600 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), a záport, a szelet. Most felhős, napos és egy csepp esőt se írnak.....pfff.
Még jelzek majd.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tudod mit? Fájdalomdíjként viszek neked Nagyi palacsintázójából 3 db puncsos pallert. 

Az iránytű a mágneses pólusra mutat, ami nem a tényleges Északi sarkpont. (Délen dettó).

Nem, nyíltól balra lefelé van a homokban.