Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
winhate
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Memtest megvolt joparszor.
A gépet perifériáira szedtem , kitakarítottam atnéztem.
A kondikon nem látok semmit mivel tök zártak nem a hagyományos gagyi kondik.A kep felso reszen VTTMOS felirat alatt 5db chip ezen volt egy huto a bal oldali rogzitese ki volt csuszva.
![[Chipek] [Chipek]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2016-12/28/199244_nel2xoo4oasrwhx9_2016-12-25_11-12-30_dsc_9234_resize.jpg/800)
Ez lenne a huto ami az 5db chipen terpeszkedik. Egy eleg furcsa gumiszeru gondolom hoelvezetesert felelos anyag talalhato az aljan.
![[Hűtőborda] [Hűtőborda]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2016-12/28/199244_f3czx5wooxtulsve_2016-12-25_11-12-57_dsc_9235_resize.jpg/800)
Ramokat egyesevel teszteltem az 1-es mem slotban.
Gpu-t mindket slotban teszteltem.
Sajnos a "nosync" hiba meg mindig jelentkezik.
Taphiba , ramhiba kizarva eddig.Lehetseges hibaforrasok:
-alaplap
-gpu
-cpuSegitsegeteket kernem a hiba kiszuresehez , tesztelesehez.
Sajnos masik gpu ,alaplap , cpu -m nincs.Koszi
-
TheJoeker
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
200as BCLKval, 21es CPU, 10es RAM, 20as Uncore, 36os QPI szorzónál Prime alatt kifagy a gép, játék alatt szintúgy.
A 20as Uncorehoz nem kevés a 36os QPI szorzó?
44es szorzóval már 8,8GT/s lenne, amit nem bír az alaplap, 1,495Vos VTT-vel és 1,72Vos RAM V-al sem.Így nem tudom 2000MHzen használni a RAMokat. Maradjak a 8as RAM 18as Uncore 36os QPI szorzónál CL 7-8-7-24 1T időzítésnél? Everest szerint így kisebb a latency mint 2000MHz CL 9-10-9-27 2Tvel.
-
mpierre
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Csak egy tipp volt.. Próbálni nem volt szerencsém, emiatt csak a hűtők méretbeli különbségeiből tudtam kiindulni.
A ht off csak a hőtermelés csökkentése (kisebb fesz is elegendő) miatt került szóba. Játék esetén nincs is kihasználva a teljes proci, így ez nem is jutott eszembe, de egy render esetén már megeshet. -
mpierre
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jó tudni.
És ezt lufttal?
De mi a frászkarikát csináljak a 0,113V droppal?
A gulfnál max 0,07V a legtöbb, átlagban 0,04-0,05V-tal kellett számolni. Ez még nem okozott gondot, de bloomot nem szereti a lapom. 
radi8tor1: Ha megfagy a hűtőközeg a hp-ban, akkor nincs ami dolgozzon... Jó dolog ez a fizika, csak néha elfelejti az ember.

-
-
-
Cybertrone
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nyilván hw-BOOT-ra úgy kerülne fel hogy olyan emberke neve alatt legyen az erdmény akit ismernek már ott... Itt PH-n meg mind1 odaírnánk csapatmunka volt!

A részvétel szerintem korlátozódjon azokra akik érdemben adnak is cuccot a dologhoz... nem azért mondom felőlem jöhet aki akar csak felesleges oda annyi ember!
Véleményem szerint megrendezhetjük itt nálunk a kecóban
Vagy mondjatok mást!(Am csak halkan hogy legaranciázott az egyik 580-as holnap jön elvileg de nem gigát kapok vissza hanem asus-t
)
Xeont szerezni szerintem pont nemlesz könnyű... egy x5660 van az adott nemtudom hogy csak másik ugyan olyan mehet be mellé vagy mind1 csak 6 magos legyen... de szerintem ugyan olyannak kell lenni... namost eddig a ph-n 2 db fordult meg az egyik itthol van nálunk, a másikat mpierre kolléga eladta pestre... Nemhiszem hogy az új gazdája visszaadja egy nitrós tuninghoz
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jah, hát ütne.
Már csak az összeszerelés is fél napba tellene, meg hát kéne egy pár liter LN2.Subaru, milyen célt szolgának azok a forrasztások a GTX580 -akon. Az a jumper se kutya.

mod: jah, hogy a kártya felülfeszelésére szolgálnak.

-
Cybertrone
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ez a proci olyan mint egy apának a bombázó lánya... El kell engedni a kislányt mert szeretne szórakozni, de tudja az apuka hogy az első alkalommal meghúzzák...
Na most tudom hogy a procim egy különleges cucc, nem arra teremt hogy egy asztali gépben 4.2ghz-n mennyen hanem arra hogy a listák élén vigyorogjon
Bár tegyük hozzá még egy olyan szilíciumdarabom nem lesz ami 1.27v-on 4.4ghz-en fityeg csak úgy mert megy neki
-
OldJohnny66
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Az adatlapomon is szerepel, de ez csak egy középkategóriás ASRock Extreme6.
A gyártás kezdetén voltak "kisebb" problémák a tápkörével (néhánynak a vrm elfüstölt), de ezt azonnal javították, nekem már a legújabb kiadás van. Ez utóbbi tápköre igen jól szerepelt a Net-en található tesztekben, de jobban bízom a tapasztalt fórumtársakban, mint az (olykor) részrehajló tesztekben.
A szellőzés felől nyugodt vagyok, azt megoldottam!
[BCybertrone:] Nyugi nem veszem komolyan, inkább példaértékűnek tartom a hozzáállásodat a nem "kis" gondjaid ellenére! És az sem utolsó szempont, hogy az ilyen balesetekből (sajnos
) mi is tanulunk. -
OldJohnny66
tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hogyan tudhatnám meg, hogy az én lapom tápköre mit bírhat max. , ami még nem veszélyes rá?

Alapon 115-120W a fogyi, az eddigi legmagasabb érték tuningolva, 100% load-nál 355W volt.
Ebből mennyi lehetett a proci fogyasztása, ill. mekkora áram szaladhatott át a tápkörön?
Vagy ez csak műszeresen mérhető?
Qru: Pl. hibernálásból lassabban "ébred" a cucc?
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Na igen, gigából az x58a oc-ről már el tudom képzelni, hogy fain.
Az UD9-ről nagyon nehezen, hiába dícséritek....
Annak semmi koncepciója ránézésre, a brutál nyers erőn kívül.
A többivel egyet kell értsek.A Foxconn BR nincs az ajánlott lapok közt?
Ez azért van, mert nem elterjedt/közkedvelt, vagy valami zűr van vele nitroban? -
HSM
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jogos a kritika, sohasem volt a kezeim között se UD9, se Classi. Ellenben a 24-felé osztott 6 fázis sose fogja felvenni a versenyt a nyers erőt leszámítva egy rendes 10, 12 vagy 14 fázisos lappal.

Ezt viszont nyugodtan állítom, saját tapasztalatok alapján. Az UD5-öm is bika erős volt 6*2 fázissal 150-200W meg se kottyant neki, sőt, valószínüleg erősebb is volt, mint az E758-am, mégis az EVGA-ban kevesebb fesszel megy ugyanaz a tuning, és nem a mérő pontatlan, mert a proci is hűvösebb azonos beállításon 5-6 fokkal.
Azért szvsz ez elég komoly különbség. Pedig az EVGA-n is csak 8 fázis van, igaz, az az egyik legprofibb fajtából...Nitro alatt melyek az ajánlott lapok X58-ban? Melyik elvileg csúcslap, ami nem jó?
-
HSM
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem fogok tudni mutatni, ahogy nézem "eltűnt" az EVGA oldaláról a topic...

Emlékszem, elég nagy cirkusz volt, hogy ennyit ér a 300% arany... Fényképek is voltak meg minden.
Szabályosan szétolvadt a fél foglalatban az össezs láb. Mondjuk a user error sem kizárható nyilván, kicsit beletenyerel a foglalatba, pár tápláb kicsit megnyiffan, mindjárt felejtős a plussz arany a maradék lábakon. 
Én csak a Fox BR, és a R3E verziókat tartom méltó ellenfelének. UD9 nekem komolytalan.
MSI lapot meg az vegyen, aki szereti tépni a haját mérgében.... 
-
Laraxior
titán
válasz
subaruwrc
üzenetére
szerintem annyira egyértelmű hogy hogyan lehet bekötni,nincs is ezen vitatkoznivaló

Egy kék kábelt felhasználta,mivel nem talált mást,hát felhasználta azt is amelyiknek mind a két vége 6pines volt,az egyik végére PCI-E felirattal...ki gondolná hogy az nem ehhez a táphoz tartozik?
egyáltalán hogy került bele a dobozba?
hát úgy hogy az eladó kétszerháromszor volt az azelőtti emberkétől tápkábelt kunyerálni...mert ő link és elhagyja.
Mindegy,megállapodtam vele hogy visszaadja a pénzem, a többi nem az én dolgom.
-
Laraxior
titán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Egy ágra volt kötve igen.
Miért? Mert az eladó elfelejtette mellékelni a 4db 12V-os csatiból 3 darabot. (utána beszéltem azzal az emberrel akitől vásárolta a tápot. Eléggé link az emberem,mint kidrült,ugyanis nem először kért kábelt a táphoz... ki tudja melyik való ehhez,melyik nem...)
Bár akkor is kellene olyan védelemnek lenni a tápban,hogy nem vágja a tönkre az alaplapot,két VGAval egyetemben,hanem lekapcsol,mint a 850Wos Corsair. Sok volt neki..újraindult.
Anno az 1010W-os FSP-nél is variálni kellett az ágakat,de az ugyanazt csinálta mint a 850es,restart. HX1000ből hiányzott ez a funkció
Láttuk,hogy hiányzik 3 kábel,de nem hiszem el hogy ezek ellenére ennek kellett volna történnie
-
gombcomp
senior tag
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
És ha olyat használ, ami közel se terheli le 100%-ra, akkor az milyen tesztelés?
az első muszáj, hogy egy prime szerű dolog legyen.
a 48 óra tényleg túlzás.. 24-30, nagyon maximum.
persze egy-két programmal nem lehet teljesen biztosan kijelenteni, hogy valami stabil, de 99%-osan ki lehet.
az tény, hogy ami gépem eddig prime stabil volt, azt semmi nem akasztotta meg soha, pedig elég sokfélét csinálok.
szóval nem csinálja rosszul, de nem szabad csak egy-két félére hagyatkozni.kpal: értettem.. én meg arra gondoltam, hogy ahhoz, hogy holmi játék megakassza, science fiction körülmények kellenek

-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
jaa, hogy így. ezt értem, de gondolom te is láttál már olyat, hogy prime elszállt..

első körben szvsz érdemes ezeket a szintetikus izéket végigtolni, az már egy jó indikátora a stabilitásnak.kpal: olyan nehezen tud lenni, hogy valami prime/linx stabil, és egy játékot dob el.. az meg, hogy megfő.. lol
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Poseidon D60 Dolby Atmos hangprojektor távirányító nélkül / 12 hó jótállás
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[Chipek] [Chipek]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2016-12/28/199244_nel2xoo4oasrwhx9_2016-12-25_11-12-30_dsc_9234_resize.jpg/800)
![[Hűtőborda] [Hűtőborda]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2016-12/28/199244_f3czx5wooxtulsve_2016-12-25_11-12-57_dsc_9235_resize.jpg/800)
Illetve már megérkezett pestre 
Mondhatni ugyan az....
Majd meglátom akkor mi lesz, még bele kell néznem a malacperselybe is, jó lenne a beleférne, azt legalább már ismerem.

A delejről azt tudom, hogy ráz, meg néha más a fogása, stb.
A gulfnál max 0,07V a legtöbb, átlagban 0,04-0,05V-tal kellett számolni. Ez még nem okozott gondot, de bloomot nem szereti a lapom. 

MSI lapot meg az vegyen, aki szereti tépni a haját mérgében....

![[link] [link]](http://img822.imageshack.us/img822/4449/modconsidess.th.jpg)