Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Sziasztok.
Hogyan tudhatom meg, hogy egy proci degradált vagy sem?
Az uncore inkább 3ghz minthogy a 3,4ghz-hez közelebb legyen.
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
cinkoxid
senior tag
Kész van az újabb x58 konfig Este teszek fel képeket. Már meg is van a boldog tulaja.
Alaplap: Asus Rampage III Extreme
CPU: Intel i7 950
CPU hűtő: Arctic Accelero Xtreme rev 2
RAM: 6x2GB OCZ 1866 MHz CL9
VGA: VTX Radeon HD 6870
PSU: Corsair HX 450 (moduláris, 85+ hatásfok)
HDD: Seagate 750 GB
HÁZ: NZXT Phantom 410 - fehér[ Szerkesztve ]
-
ricshard444
veterán
válasz cinkoxid #38053 üzenetére
Hasonló konfigot hoztam ki egy bizonyos keretből a barátomnak, de játékra kell neki és a keret szűkös így valszeg FX6300-t teszek be neki 7870-el, ez sokkal izmosabb lesz játékra, mint a 6870 + i7 ami ugyanannyiból jönne ki.
Bővíteni meg nem fog, majd előveszem a tuningos énem és felrántom neki, el lesz vele.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
aktív tag
válasz ricshard444 #38052 üzenetére
Mivel én az elő életét nem ismerem, így nem tudom megállapítani.
És ha jól értem akkor nincs egy megfogalmazható minimum uncore, vagy BCKL amire azt mondhatom, hogy na ez degradált az előélettől függetlenül.
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Laraxior
titán
válasz kolja58 #38055 üzenetére
Onnan tudod, hogy degradált, vagy már degradálódik, hogy lősz neki egy stabil beállítást és bizonyos idő után elveszíti a stabilitást, de pluszfesszel újra stabilizálni tudod. Na ez egyre több feszt fog kérni ugyanarra az órajelre. Elég nehéz megmondani róla, mert laponként eltérő a feszelés, beállítás. Tehát ha megvetted és nálad ezt produkálja, akkor ott már elindult a folyamat.
Memóriát két nap alatt lehet degradálni, de ott eléggé látványos a ram hanyatlása, processzornál még nem találkoztam ilyennel, sőt.. semmivel a ramon kívül."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
mpierre
veterán
válasz Laraxior #38056 üzenetére
Bömös procija volt kb ilyen. Abban ugyan a memvez adta meg magát, de az is nagyon gyorsan történt. + fesszel vitte, majd már azzal se.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
cinkoxid
senior tag
válasz ricshard444 #38054 üzenetére
7870es tényleg jobb választás.
Mellesleg úgy tűnik halott az asrock x58 Először nagy nehezen beindult, majd fagyogatott. 1 ram modullal úgy tűnt működik, de aztán úgy se lett jó.Egyre nehezebben akart bootolni, végül már be se kapcsol Nem melegszik túl semmi, vga/ram nélkül is ugyanez. Mi lehet a baja?
Más: rampage ii gene alaplap nagyon jó. Elégedett vagyok vele. Rengeteg beállítás+monitorozás. MInden feszültség és hőfokot mutat. A külső lcd poster is nagyon hasznos hozzá.
-
Pogifej
csendes tag
Üdvözlöm az egybegyűlteket!
Új tulaja lettem Kolja58 fórumtárs Intel X58SO2-es lapjának. Benne csücsül L5638, rajta HR-01-es torony, mellette 3X4GB TeamGroup ram, Saphire Ultimate HD7750-es videokártya.
A Win7 64bit felszenvedésén pendrive-ról vagyok túl, de a nyaralás miatt most nem tudok továbblépni az izgalmasabb részre. Alulfeszelés és a békés erősoldal megtalálása lesz a 2 cél amik elérését kitűztem. Több kilóméter betűt elolvastam már itt, de biztosan folyamodom majd segítségér hozzátok.
Előre is köszönettel, Pogifej. -
cinkoxid
senior tag
Köszönöm
-
ZetorGumi
addikt
válasz cinkoxid #38059 üzenetére
(#38059) cinkoxid:R2G lapom volt nekem is. Tényleg rohadt jó lap.
(#38060) Pogifej: Az L5638 jó tuninggal sem eszik sokat, olyan 80-90W körül.
(#38062) kolja58:
BF: Chipset inicializálás történik ilyenkor. Ha itt áll meg, és van tuning, akkor a chipsetnek kevés a fesz, vagy valami a környékén.(#38063) cinkoxid:
Szép!New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Laraxior
titán
válasz ZetorGumi #38067 üzenetére
Annál a procinál nem létezik jó tuning Kevés a szorzó ahhoz.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
mpierre
veterán
válasz ZetorGumi #38072 üzenetére
Háááát tudod, ha elkapja az embert a gépszíj. Nekem a 60% nem volt elég. 4,2GHz kevés volt. Ott volt vége embertelen fesszel a procimnak, plusz még a régi lapom is wallos volt 205MHz biciklinél. Akkor jött az X5660. Az már tetszett. 4,4GHz, vagy ilyesmi volt amíg próbáltam. (A pontos értéket vissza kéne keresnem, de most nem állok neki turkálni...)
Laraxior: Úgy bizony...
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz ZetorGumi #38075 üzenetére
Ezt most nem néztem. Akkoriban az órajel volt az, ami számított.
Amúgy tényleg jó áron van/volt az a proci.
-
Pogifej
csendes tag
-
Pogifej
csendes tag
válasz Pogifej #38078 üzenetére
Mivel csúszik az utazás csak nem bírtam magammal és meghajtottam kicsit a biciklit hehe.
Miután rájöttem, hogyan vegyem ki a bios kezéból a cpu feszét és beállítottam baráti 1.1V-ra meg is tudtam indulni felfelé az emelkedőn.
Realtemp-be hívott prime95-el terhelve 190-es bicikli 16-os uncore és 8-as memszorzóval 3GHz-el és 78 fokos legmelegebb maghővel kecsegtet.
Mellesleg 1V alá megy amikor automatán hagyom a vcore-t.
A turbó szorzó egy érdekes dolog, mert ha nincs terhelve a cpu akkor 18, ha terhelem, akkor 16.[ Szerkesztve ]
-
-
kmisi99
addikt
Lenne egy kérdésem. Ugye ha a proci nincs terhelve alapból visszaveszi a feszültséget. De ha én a biosban manuálisan beállítok mondjuk 1,1V ot akkor a proci fixen ennyi pörög majd terhelve terheletlenül vagy terhelés nélkül még jobban is visszaveszi magát mint gyárilag?
Most a cél a fogyasztás csökkentése szóval downclockolnám a procit. De a helyzet az hogy többnyire nem igazán van terhelve napi naponta 18/18 órán át max netezek zenét hallgatok youtube ot nézek filmet nézek és ha ilyenkor fixen 1,1v on pörögne akkor az még rosszabb lenne mintha hagynám a gyári értékeket. -
kmisi99
addikt
válasz ZetorGumi #38090 üzenetére
Hát akkor eddig kb 1 évig inkább csak többlet fogyasztást generáltam. 1,048v on ment kb 1 évig ez alatt az egy év alatt 80% ban csak neteztem meg ilyesmik. Gondolom ilyenkor ha automatán lenne a feszültség akkor alap felhasználásnál alacsonyabb feszültségen menne nem?
-
Laraxior
titán
válasz kmisi99 #38091 üzenetére
Kapcsold be az energiatakarékosságot. Ha visszaveszi az órajelet akkor hiába az 1.1V kevesebbet fog enni kisebb órajelen, ugyanazzal a feszültséggel.
-
-
Shokkolo
addikt
-
kmisi99
addikt
válasz Shokkolo #38098 üzenetére
Nekem csak az alaplap kb 20 másodpercet időzik a boot al asus p6tse majd jön a windows töltése az kb 1 perc majd jönnek az alap programok betöltése kb 1,5 perc majd mire bejön a chrome és betölti azt a 4-5-6 állandó weblapot az még 1 perc. Szóval durván kell 4 perc a gépemnek mire rendesen tudom használni. Pedig WD caviar black hdd-m van. De egy 1-2 hetes windowsal is ilyen lassú.
-
Csabesz666
aktív tag
az asus lapoknál, van olyan a cpu-vcore nál, hogy vcore offset ,én ezen használom, a 930-as procimat, ha alapon pötyög, szépen leveszi a feszt is, és amikor terhelem, 4ghz-re, akkor meg felugrik a fesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Milyen légkondit a lakásba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- Hobby elektronika
- Manjaro Linux
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Politika
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest