Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
B0V9B
tag
Samsung TV-m ma megadta magát, miközben néztem.
Nem történt semmi különös, csak olyan hangot adott ki, mikor ki szoktam kapcsolni... de azóta nem lehet visszakapcsolni, hiába próbálgatom, a zöld jel nem jelenik meg és hang sincs.
Nem mai játékos már - előfordulhat, hogy valami kiégett benne? -
Reinu
tag
Hali
Több, mint 5 éves Benq LCD monitoromon a képen látható jelenség jön elő egyre gyakrabban, bekapcsolás után magas sípoló hangot hallok. Néha egy ki-be kapcsolás megoldja a problémát, van viszont amikor percekig pihentetnem kell a monitort. Feltételezem elég komoly a dolog, mindenképpen szeretnék venni új monitort, de ha van rá mód és olcsó lenne a javítás, akkor másodlagos monitornak megtartanám. Volt már valakinek hasonló hibája? Érdemes lehet javítani? A sötét folt egyébként változó, hogy hol jelenik meg a képernyő alján, legrosszabb esetben kb a kép egyharmadáig kiterjed, de van amikor hetekig nem is jelentkezik.
-
mezis
félisten
Üdv.!
CCFL csöves vagy LED háttérvilágítású ?
(Ez utóbbira tippelek. Egy LED csoport lenne időszakosan zárlatos ?)
A monitor pontos típusa ?B0V9B: A leírtak alapján lehet akár csak a tápegység túláram védelmének működése az a kattogó hang.
Egyszerűbb estben csak egy elkó lett zárlatos, de lehet ennél sokkal nagyobb baja is.[ Szerkesztve ]
mezis
-
geckowize
őstag
válasz jacint78 #19348 üzenetére
Köszi a válaszokat jacint78, mezis!
Nem próbáltam a fényerőt változtatni, de ha legközelebb előjön a jelenség, kipróbálom.
A kontakthiba dolgot csak azért mondtam, mert máshogy nem tudtam megfogalmazni. Nem szedtem még szét monitort, és ahogy rákerestem, nincs is nagyon disassembly videó, úgyhogy ez elég balszerencse.Viszont: Próbáltam "kihallgatni" honnan jöhet, a tetején lévő szellőzőnyílásoknál volt mintha a legerősebb, közben fel le húztam magát a monitort a talpon, valamint a mögötte lévő falról eltávolítottam a posztert, ami egybeesett a poszter mögötti nagyon apró átlátszó muslincaféle és egy ugyancsak apró pók eltávolításával és láss csodát, valahogy megszűnt a hang.
Gondolom nem az előbb említett kisebb rovarpopuláció volt a ludas (túl kicsik ahhoz, hogy ilyen hangot adjanak ki, arról nem is beszélve, hogy ezen fajoktól elég életidegen a kontakthiba-zaj), hanem a fel-le húzása a monitornak "helyrerakhatott" valamit. Majd kiderül, hogy igazam van-e, de azóta tényleg kuss van végre és előtte meg folyamatosan csinálta.[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz geckowize #19358 üzenetére
Inkább arról lehet szó, hogy visszaverődött a falról a hang és az most pont úgy sikerült, hogy nem feléd verődik vissza. Ha a primeren az emi szűrő tekercsek zajongták a hálózati zajokat, akkor random módon visszatérhet, de ez nem hiba jele, csak azt jelzi, hogy dolgozika szűrő.
type your text here..
-
J.Hetfield
aktív tag
Helló valaki más használta a gépem és sikerült valahogy elállítani az ikonokat és a start menüt. Olyan mintha kicsi lenne a képernyő és az ikonok valahogy kicsúsznak oldalt. Azt hittem a felbontás lett átállítva de nem 1920*1080 ahogy a monitor is ilyen. A dátum/idő párosnak is csak a fele látszik. Ha átállítom 1680*150-be akkor jó Valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Van egy Lg m228wa monitorom. A párom takarított megtörölgette a monitort majd mikor beakarta kapcsolni nem kapcsolt be. Próbáltam másik kábellal másik dugajba is de olyan mintha nem kapna áramot. Esetleg nincs benne valami biztosíték ami kimehetett? Vagy esetleg a tetején valami gombkombináció amire kikapcsolt?
Köszi
-
EnderD
újonc
Heló!
Van egy Asus ROG G752VT laptopom. Ennek a képernyője G-Sync-el van felszerelve de ez egy ideje nem működik annak ellenére hogy az nVidia vezérlőpultban be van kapcsolva. Ezt onnan tudom, hogy mivel a monitor 75 Hz-es a G-Sync 75 fps-re korlátozta a játékok fps-ét de ezt mostanában már nem teszi meg és ez a játékok közben is látszik mert gyakrabban szétcsúszik a kép. -
Kernel
nagyúr
válasz Komi28 #19361 üzenetére
Előfordul ilyen, nem csak monitoroknál, TV-nél is, hogy áramszünet után már nem indul el. Mivel áramszünet lehet a takarítás miatt is, sokan ezzel hozzák összefüggésbe, de ez téves nyom.
Meg ez a biztosíték is beégett a fejekbe, állandóan ezzel fárasztanak ügyfelek is, hogy biztos csak az ment ki. Persze, mintha az csak úgy magától kiolvadna.
A készülékben lévő többi ezernyi alkatrész pedig mintha nem is lenne, csak egy biztosítékból áll az egész szerkezet.
Amíg áram alatt volt, az melegen tartott bizonyos alkatrészeket, ami már egyébként is a kimúlás határán volt. Jön egy áramszünet, kihűl, többet nem indul el. Szakszerű javítást igényel.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz J.Hetfield #19360 üzenetére
Analóg kapcsolat esetén lehet próbálkozni az auto adjust beállítással, a monitor menüjében.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
J.Hetfield
aktív tag
-
jacint78
addikt
válasz J.Hetfield #19367 üzenetére
Teljes képernyós kép legyen és világos amikor cisnálod az auto beállítást. Ha ekkor sem tudja beállítani rendesen, akkor nem jó a kábel, vagy átalakító, esetleg kilazultak a csatlakozók.
type your text here..
-
bottecchiabp
csendes tag
Olyan progi ami kírja a monitor Hz képfrissítését? freesync-es monitorhoz?
Köszönöm
-
SecRS
tag
Sziasztok!
Nem találok jobb csopit a kérdésemnek, de ettől még fel kell tegyem: Milyen következményei vannak/lehetnek, ha az ember overclockolja a monitorját? Jelen esetemben például egy Samsung S22D300HY-t 60Hz-ről 72Hz-re (bejött, a módosított frekvencia működik is stabilan egy ideje). De:
Vélemények, tapasztalatok? Valóban nagyban csökkenti az élettartamot, vagy a képernyők általában ennyi hajtást még kibírnak?[ Szerkesztve ]
Ez csak egy lábjegyzet, ami 3 másodpercre elrabolta a figyelmedet.
-
jacint78
addikt
A processzor melegszik a main-en, meg a kijelzőn a kis lapkák amik szalagkábelen lógnak, ha így van megoldva, na meg a kijelzőn lévő konverter IC. Ezt te nem is fogod észrevenni, csak amikor nem akar bekapcsolni, vagy jellel nem ad képet, bár a power led világít, vagy csíkos lesz a kijelző.
type your text here..
-
SecRS
tag
válasz jacint78 #19373 üzenetére
Mindegy, nem is erőltettem. Kétlem hogy bármi is szeretné azt csinálni, amire nem hivatott, szóval csak kipróbáltam egy kis időre ezt a 72Hz-et. Egyébiránt észrevehető volt a különbség (pozitív értelemben). Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
Ez csak egy lábjegyzet, ami 3 másodpercre elrabolta a figyelmedet.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok! Samu topicból jövök.
gépváltás előtt állok és van itthon 2 db régi samu monitor, egy 203B és egy 940T. Mindkettővel az a baj, hogy bekapcsolni ugyan bekapcsol, világít a led, viszont semmi kép. Egy kicsi 15-ös is van, az szépen működik ugyanazokkal a kábelekkel. A menü gombokra sem jön elő semmi, se auto, se más. Tudom öregek, mégis megkérdezném, hogy van valami mód, hogy kiderítsem mi a bajuk és, hogy egyáltalán javítható-e, megéri-e?
Előre is köszönöm!
szerk: vga csatin próbáltam, dvi-on nem, nem tudom ez számít-e.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
mezis
félisten
válasz Flowtation #19375 üzenetére
Üdv.!
A háttér világítás hiányát meg tudod állapítani úgy, hogy szemből, közelről megvilágítod egy zseblámpával (telefonnal, ha van ilyen funkciója) amikor egyébként kellene képnek lenni rajta. Ha halványan dereng a kép (részlete), akkor általában CCFL cső vagy a tápegysége a hibás.
mezis
-
Flowtation
őstag
Szia!
Megnéztem, sajnos nem láttam semmit, igaz csak cli-s felületen tudtam kipróbálni, de ott néztem ahol kell lennie szövegnek. Ha lesz még időm, megnézem a laptoppal is. Másik topicban tápegység-inverter hibát írtak, ez lenne az amire Te is gondoltál?Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Papaj x
senior tag
Ugyanakkor ismer valaki praktikár, lcd-tft monitorok, mély karcok eltüntetésére? Mindenképpen fel kellene tölteni valamivel, mert mély..
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz jacint78 #19385 üzenetére
Minden fest ellenőriztem, nincs teljesen rendben a kiírt feszekhez, de minden megvan (csak 5V nem 5 volt, hanem 4.7)
Kijelző nekem essembe nem jutott ennél a hibánál. Ellenőrzöm, köszönöm."A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
válasz jacint78 #19387 üzenetére
Púposnak nem púposak, de mérek egy ESR-t rajtuk. Kijelzőn még nem mértem tápfeszt, holnap ellenőrzöm. Most már nincs hangulatom. Köszönöm a segítséget, holnap jelzem.
"A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott." - “Vezess úgy, mintha loptad volna”
-
Papaj x
senior tag
-
jacint78
addikt
válasz Papaj x #19391 üzenetére
Kezdetnek nézd meg a biztosítékot, hogy nem-e szakadt meg. Ha szakadt, akkor keress rövidzárat a biztosíték után a DC-DC konverternél, ha nincs rövidzár, akkor kösd át a biztosítékot (vagy rakhatsz a helyére biztosítékot is ha van) és próbáld ki.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Papaj x
senior tag
válasz jacint78 #19392 üzenetére
Valami zárlat van, de még nem találtam meg micsoda. Egyik felén nem tudom a kondikat tölteni, biztik nem szakadtak, de a másik felén lesípol.
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz Papaj x #19393 üzenetére
Az egy boost konverter és a tekercs nagyon alacsony ellenállású, így nem meglepő, hogy multiméterrel rövidzárat mérsz rajta. Ha a biztosíték jó és rövidzár sem biztos hogy van, akkro adnék 5V-ot neki és azt nézném, hogy indul-e a konverter, vagy a rovidzár miatt csak kattog, ahogy próbál indulni. Eléggé sokféle feszültség előfordul egy kijelzőn, a kondikból lehet látni, hogy hol kellene feszültségnek lennie (van negatív is), ha valahol rovidzárat mérsz, akkor szedegesd le onnan az SMD kondikat egyesével és mérd őket amíg meg nem találod a rövidzárast.
type your text here..
-
Papaj x
senior tag
válasz jacint78 #19394 üzenetére
Tekercsen 100-as felirat van, az gondolom 100 ohmot jelent. A konverter a védőlemezen melegedés nyomait véltem felfedezni, nem tudom, h ez mennyire normális.?! (mint amikor öngyújtózom a lemezt, kormos szinte, külsérelmi nyom nincs rajta, adatlap alapján eddig nem véltem felfedezni hibát, bár még nem értem a végére..)
[ Szerkesztve ]
-
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy egy monitor képernyőjén mitől jelenhetnek meg sötétebb, szürkés hullámos foltok, "gyűrődések"?
Kizárólag fehér vagy világos részeken látszódik.
Készítettem róla egy fényképet is. A képernyő alján jól látható a jelenség.
Előre is köszi a segítséget.Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Flowtation
őstag
válasz Flowtation #19383 üzenetére
Sziasztok!
Változott a helyzet, ma tudtam rendes tesztet csinálni, amit mezis ft javasolt, elemlámpával. Az egyiknél, ha rávilágítottam, akkor látszódott a képernyő azon része halványan, vga-val és dvi-al is próbáltam. A másiknál viszont nem láttam semmit, viszont annál hallható ciripelés van, ha bekapcsolom. Azt szeretném kérdezni, hogy melyik milyen hibára utal és melyik javítható könnyebben?Előre is köszönöm!
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Kernel
nagyúr
válasz lordjancso #19398 üzenetére
Poros, dohányos helyiségben, bizonyos üzemóra után előfordul finom lerakódás az LCD és a háttérvilágítás között, amit a levegő hőáramlása visz be.
Bár nem azt mondom, hogy pont ilyen hullámos szokott lenni, de nem is tudnám kizárni. Szakszerű szétszedés után lehetne látni, hogy van-e ott valami.
(#19399) Flowtation
Értelemszerűen egyiknél a háttérvilágítás nem működik, de szerintem ettől még bármelyik lehet könnyebben, illetve gazdaságosabban javítható, ez is alaposabb vizsgálat során derül ki.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Túra és kirándulás topic
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest