- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
válasz
marciart11 #5832 üzenetére
Igen-igen.. H0.. az elterjedtség miatt, meg azért, mert talán olcsóbb. Igazából csak úgy annyit, hogy tulajdonképpen hogyan épül fel egy ilyen rendszer, melyiknek mik az előnyei-hátrányai. Aztán legfeljebb visszakérdezek.
Most vettem a hétvégén egy Piko 96743-at.
-
minek?:S
őstag
válasz
marciart11 #5829 üzenetére
Hát igazából annyira vagyok kezdő, hogy sosem volt modellvasutam és igazából azon kívül, hogy vannak a modellek, meg a pálya, még fogalmam sincs, hogy hogy lehet működésre bírni. Tehát tényleg semmi. Régóta szemezgetek már, de mindig sokallottam az árukat, viszont most használtan megpróbálkozok velük. Tematika alapján szinte kizárólagosan MÁV érdekel, személyszállítás, korban meg nagyjából Ep.3+. A nagyon leglegek azok az ilyen 470, V63, M41, M62, M61.. csak ezek elég húzósak ahogy elnéztem. Ezek közül egyedül a Taurus az, amit relatíve olcsón lehet beszerezni(PIKO), ebből is tervezek most venni egyet mindenféleképpen, de kettő is szóba jöhet(002, 009), ezekből tervezem pl az összeset beszerezni(azaz összesen ugye 10-et) hosszútávon. Leginkább ugye az van most, hogy lesz 1 db(vagy 2) mozdonyom és hova tovább? Gondolom itt jön a zsebbe nyúlósabb részre? Igaz, egyelőre még helyszűkén vagyok, szóval egy rendes, nagy terepasztal még várat magára, egyelőre a szekrényemen pihentetném őket. Személykocsikból nem találtam még olyat, ami tetszik(IC+-nak örülnék), megállókat meg egyedileg készíteném el. Összesítve tehát mindig egy kicsit akarok költeni, legelőször legyen 10db Taurusom PIKO-ból, utána a többi "szerelmem", esetleg elmenni komolyabb gyártók felé is. A rendszerekről tudnál pár szót szólni? Melyik jobb, és miért, előnyök és hátrányok? Az is jó, ha egy leírást/könyvet tudnál mondani, vagy videót(lehetőleg magyart), aztán a többit meg megoldanám akkor vagy jönnék ide.
-
pirosvilamos
tag
válasz
marciart11 #5829 üzenetére
A TT méret abszolút nem kimúlófélben van, csak kicsit guglizz, és meg fogsz lepődni, hány gyártó csinál TT méretben modelleket, kiegészítőket...
-
Pjrkrstf
újonc
válasz
marciart11 #5811 üzenetére
Szia!
Igen Mobile Station 2 (60657-es)!
Köszi
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5753 üzenetére
Jaja, az M est piszkosul kell válogatni az illesztéseknél ha tükörsima pályát akarsz és csavarozni kell rendesen. A nappaliban a srácokkal mi is a Ct pakoljuk le egy kis száguldáshoz.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5751 üzenetére
Metal forever, amit most veszek C-t azt sem tudom 10év mulva nem pattan e el mint a ropi.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5748 üzenetére
Hallom voltál Rudinál, megint van neki egy csomó "C" vágánya.
-
YanezTTrain
tag
válasz
marciart11 #5746 üzenetére
Tovább nem is megyünk. Itt a vége. Még a Delta vezérlő amire fáj a fogam és akkor vége a mutatványnak. Onnan már nincs gyűjtögetés csak boldog buta vasutazás. :-)
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5721 üzenetére
Igen ezek mind Märklin , a ludmila digi, de nem hangos.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5716 üzenetére
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5716 üzenetére
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5711 üzenetére
Miért sajnos? Medikerben vetted a Brawát? Videón szépen ketyeg :-).
-
YanezTTrain
tag
válasz
marciart11 #5711 üzenetére
Lájklájklájklájklájk...
-
válasz
marciart11 #5704 üzenetére
AC-t szeretnék, de nem tudom, hogy a digitális mennyivel jobb. Érdemes inkább arra beruházni?
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5681 üzenetére
Miért ne menne a metalon digiben, szerintem az első tömegben eladott digi rendszer a Märkliné volt. Nagyon király ez a szétpakolâs, mennyi ideig vannak lent a vágányok?
-
YanezTTrain
tag
válasz
marciart11 #5680 üzenetére
Kapaszkodj! Ez egy LIMA TGV amit átépítettem Märklin rendszerre. Komolyan bele lett nyúlva a gépbe, elektromosan, súlyozásilag és a Lima kerekek is le lettek cserélve Märklin kerekekre.Úgy megy mint amit seggbe rúgtak.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
marciart11 #5681 üzenetére
Ilyenkor van, mikor a fehérnépség kiakad, hogy már nem lehet lépni a lakásban, és egy nap alatt be is következik a baleset, mert nem figyel oda annyira, mint a társaság hím egyedei, és belerúg véletlen valamibe.
-
hanzohattori
csendes tag
válasz
marciart11 #5674 üzenetére
A régi C volt a tördelős igazán, az uj kevésbé törik de a párát ez sem szereti a középérintkező rozsdázhat. A Metál ha nem kap vizet szinte örök. Nem utolsó sorban ott az 5120-as iparvágány a helyszűkèben lévőH0-ásoknak. Régi mozdonyok azon is jól kanyarognak.
-
YanezTTrain
tag
válasz
marciart11 #5667 üzenetére
Ugyan akkora mint a Märklin V200. Primex milliméterre ugyanazt gyártotta a Märklin engedélyével, de ezek szerint más pályaszámokkal. Mint ahogy a vágányokat is, de ott is eltérő színezést kelllett alkalmazniuk az ágyazatnál. Primex világosabb mint a Märklin.Egyébként tök ugyan az. Märklinék 006, 027, 056 és 060 pályaszámokkal hozték ki a V200-as gépet.
-
YanezTTrain
tag
válasz
marciart11 #5665 üzenetére
Zsír! Märklin a 056-ot csinálta. Akkor Primex V200 keresés kezdetét veszi... :-)
-
YanezTTrain
tag
válasz
marciart11 #5663 üzenetére
Pályaszám? Hátha Primex gyártott más pályaszámot mint a Märklin.
-
YanezTTrain
tag
válasz
marciart11 #5625 üzenetére
Burkolatot külön nagyon nehéz lesz. Mivel az M rendszert kb 30 éve nem gyártják, így legfeljebb valahol kéz alatt, ócskapiacon, stb. De kb 0 az esélye. Gyártani rá? A váltójelző is hiányzik? Mert az már keményebb dió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Milyen egeret válasszak?
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Politika
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest