- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
A Temofeszt vége: A Märklinarium terepasztalán elment az utolsó vonat...No. Temofeszt megvolt. Mondhatnám, átestünk rajta, mint vak Elemér a talicskán.Képek lesznek természetesen, csak még rendszerezni, válogatni kell a képeket, videókat. Ha valakinek van idege, akkor megkeresheti a videót amit a Vasútmodell TV csinált. Állítólag egész jó és a Märklinarium is szerepel pár másodpercig.
Jöjjön egy kis összegzés az egész kiállításról. Mint minden Magyarországon, ez is évről évre szarabb, hogy egyszerűen fogalmazzak. 3-4 éve még volt valami színvonal, volt normális szervezés, minden egész jól üzemelt. Tavaly előtt óta egyre hulladékabb az egész. Nagyon sok kiállító és árus otthagyta a kiállítást, ennek gondolom leginkább pénzügyi okai vannak, de morális problémák is akadtak szép számmal.
Nemtudom ki hogy van vele, de szerintem nem szerencsés dolog a politikát belekeverni egy kiállításba, ha nem kimondottan az a téma. Történt, hogy a Temofeszt oldalára tévedve megpillantottam a hirdetést, miszerint az Élet Menete Alapítvány holokausztos vagonja Október 6-án! az iskolás csoportoknak kedvezményes belépő biztosításával látogatható. Na itt b...ta le a biztosítékot a rendszer! Egy! A holokausztnak a világon semmi köze a vasútmodellezéshez. Kettő! Október hatodikán Magyarországon a tizenhárom aradi vértanúra és Batthyány Lajos grófra kell emlékezni! Ha már annyira kardoskodott a főszervező, hogy a holokauszt történelem, akkor kardoskodhatott volna amellett is, hogy 6-án délben leáll minden asztal és egy perces néma tiszteletadással emlékezünk a Haza hőseire. Pont.
Az első két nap, mikor építettünk mondhatni negatívum nélkül telt el, összeraktuk az asztalokat, elkészült a pálya, minden flottul működött. Bevallom én több szívásra számítottam az asztalok összekapcsolásánál. Végül is szerencsénk volt mint mondtam előbb.
Eljött a kiállítás első napja, jöttek a látogatók, nem túl nagy számban jegyzem meg. Iskolás csoport is csak egy vagy kettő jelent meg összesen, vagyis a tavalyi látogatottságot bőven alúl multa az idei első nap. Ebédig minden rendben ment, a kaja viszont állítólag botrányos volt. Többen mondták akik még voltak sorkatonák, hogy a Honvédség híresen szar legénységi étkezdéiben sem ettek ilyet, pedig oda se a Gundelból viszik az ebédet! Ettől eltekintve kellemesen telt a nap, jól elvasutazgattunk, többnyire magunknak, mert mint mondtam nem taposták egymást a látogatók.
És akkor jött a szombat! Juhééééé! Fél tíz előtt három perccel álltam meg a hátsó bejáratnál. A kapus meg közölte, hogy nem enged be!!! Na lett nem kis botrány, mivel hogy a világ végén kellett parkolni külső parkolóban, onnan loholjunk be a nyakunkon hátunkon a rengeteg cuccal. Gratulálok a Vasúttörténeti Park vaskalapos idióta vezetőségének. Már csak azért is mivel 9 óra 30-ig lehetett behajtani a területre vagyis 9:27-kor még kurvára be kellett volna tudnunk jutni. Mert hogy nem én voltam az egyetlen aki hét percet állt a sorompónál az esztergomi vonalon töketlenkedő két Desiro miatt.
Bejutottunk, jót káromkodtunk és egyre kisebb kedvvel vasutaztunk. Az ebéd ezen a napon egész türhető volt az előző napi lázadást követően. egy hármas alá szintű lencsegulyást villantottak.Látogató a szombati napon és a viszonylag kellemes időben volt szép számmal, így mi sem unatkoztunk az asztalok mellett. Volt kinek villanyvonatozni és a szánkat is rojtosra beszéltük.Az utolsó nap megint csak egy csendesebb időszak volt délig volt nyüzsgés utána fokozatosan csrendesedett a dolog. A kaja állítólag megin csapnivaló volt, öt órától pedig gyakorlatilag megint csak magunknak villanyvonatoztunk.
Rengeteg ismerős arc jött el a kiállításra, jókat beszélgettünk. Kaptunk egy két felajánlást és eladási ajánlatot Märklin vasút témában, illetve meg akarták venni a BR03-as gőzmozdonyomat nem is kis pénzért, de nem adtam! A piros rakéta kell a gyorsvonatok elé!
Kaptunk szokás szerint egy üveg bort,(hárman) és szevasz tavasz. Emléklap már második éve nincs.Összegezve a dolgokat, lassan nincs értelme kimenni kiállítani, mert a színvonal jó magyar szokás szerint a béka segge alatt. A fűtőház kisebbik fele megint az RC autókról, kamionokról, munkagépekről szólt, de már csak fele méretben és mennyiségben a tavajihoz képest. Nem volt LEGO vasút(már második éve nincs) és több kiállító is hiányzott, akik évek óta megszokott szereplők voltak. Persze jöttek újak is de az 1950-es évek beli amerikai Lionel vasúton kívül újat nem hozott senki. A megszokott műanyag digitális mütyürkékkel szöszmötölt mindenki.
Felmerült a lehetősége annak, hogy valamikor mi magunk csináljunk egy kiállítást, ahol csak és kizárólag régi vasutak, lemezjátékok és más retro dolgok lesznek kiállítva. Dolgozunk az ötleten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Futás, futópályák
- Gitáros topic
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- További aktív témák...
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB be quiet! Pure Base 500 FX 750W
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Apple iPhone 11 Pro / 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest