- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-02-11 07:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
ahol lakom, ott nem sok parkolohely van. anyamnal nincs ilyen problema, es a szomszedja autoszerelo. ha barmi van a verdaval (gumicsere, muszakiztatas, kisebb hibak), anyam odaadja neki a kulcsot, elviszi, es megcsinalja.
en meg kb. hetente atmegyek hozza, es rlviszem bevasarolni vagy videkre... -
ArthurShelby
addikt
Szerk: lehet mégis lehet üzembentartó jogsi nélkül
-
Apollo17hu
őstag
köszönöm a segítséget, sajnos a kormányablakban is megerősítették, hogy vissza az egész... (anyám legyen az üzembentartó, ő fizesse a biztosítást, így ő kerül a forgalmiba, és így lesz kedvezményes a parkolás)
-
Apollo17hu
őstag
es mi a feltetele, hogy vki uzembentarto legyen? tenyleg a kotelezot neki kell fizetnie? mert akkor a biztositast is varialhatjuk

-
Gabonetta
aktív tag
A fodrász ismerősöd ingyen vágja a hajad? A kozmetikus ismerősöd ingyen végezne el egy arckezelést nálad? Én teljesen elfogadhatónak tartom, hogy nem akar ingyen "tanácsot adni". Jó ismerősnek, barátnak vélhetően ő is segít, de sok "együtt focizok vele" ismerőse lehet: ha mindenkinek ingyen segítene, nem (csak) pénztől esne el, hanem sok ideje menne el, az idő pedig pénz. Hidd el, két mondattal nem fog tudni ki segíteni Téged, ezt több órát jelent, és vélhetően nem csak egy alkalommal (pl. felhívod másnap, hogy "hogy is mondtad ezt és ezt..."). Egyébként meg, ki a fenének van kedve szabadidejében dolgozni?
Szóval, ha emiatt ingott meg a véleményed vele kapcsolatban, nem gondolnám, hogy pénzéhes lenne, csak lehet, hogy tele van a t*ke az "ismerősökkel". -
Magnum_
nagyúr
hozzám klasszikus tanácsadásra ritkán jönnek, konkrét ügyekkel keresnek meg.
HA tanácsadás van csak, de megbízás lesz belőle, akkor a tanácsadásért külön nem kérek pénzt, ha viszont itt megáll a dolog, akkor én is kiszámlázom a tanácsadás díját (volt már rá példa, hogy nem, de az tényleg olyan rövid volt, hogy nem lett volna értelme és a körülmények sem indokolták, de jártam úgy, hogy bejöttek tanácsadásra, majd megköszönték és felálltak, semmi kérdés, hogy mivel tartozom, ott én jeleztem, hogy a számlámat átutalásra, vagy készpénzesre állítsam ki).
Alapvetően egyébként nem ismerősöknek dolgozom (jobb is), ha egy barátom felhív egy kérdéssel, akkor természetesen neki válaszolok, hogy mit hogy lenne célszerű és ennyi, az nyilván nem fizetős.Ha olyan kérdéssel keresnek meg, amihez nem értek, akkor ajánlok másik ügyvédet (van ilyen ügyfelem, megbízott egy eljárással, csinálom is, de kért hagyatéki ügyben is segítséget, nem értek hozzá úgy, megbízta az általam ajánlott ügyvédet, mindenki elégedett).
Innen a PH-tól is van ügyfelem, több is, tudtommal meg vannak elégedve

Nagyon sok tré ügyvéddel találkozom a munkám során, fogom is a fejem, múlt héten viszont egy tárgyalás után felhívott az ellenérdekű fél ügyvédje, hogy köszöni a korrekt hozzáállásom, ritkán tapasztal ilyet. Én is, azért állok úgy a dolgokhoz, ahogy.
Peren kívüli egyeztetést nem is nagyon vállalok már, mert az ügyvédek között is egyre több a gátlástalan, arrogáns hiéna, a kollegalitás kihalt (arrogancia nélkül is lehet képviselni az ügyfelet), de az egymás alá ígérgetés is megy.
-
biker
nagyúr
Igen, ez fura, és alapvetően ismerős hozzállás. De tudod mi a fura, eddig kétszer dolgoztam ügyvédnek informatikai ügyben, és 3x megkérdezték, hogy az amúgy szóbeli segítségemért mivel tartozik. Náluk ezek szerint ez oda vissza működik?

-
ArthurShelby
addikt
Mivel lucyl írta, hogy nincs pereskedés, így leírom a mi történetünk (apám pereskedett, itt én csak rákérdeztem) (előzmény: [link] [link] )
Mismásolva mesélte el apum, meg utált is vele foglalkozni, bocsánat a pontatlanságért)
Föl lett nekik ajánlva a peren kívüli megegyezés: befizetik a maradék bérleti díjat a régi iszonyat alacsony áron (mert azt sem fizették a végére), és elmennek.
Kerítettek valami szakértőt (nem tudom honnan szalajtották), aki igazolta, hogy a beruházásokat, hogy milyen sokat költöttek rá, számlák sehol (nálunk zabszem a hátsóban).
De a végén a bíró a mi javunkra döntött.Az ítélet hirdetés előtt (van itt valami kis idő még, ezt nem vágom pontosan) megkeresték aput peren kívüli megegyezéssel: ügyvéddel, mikor apumnál nem volt ott az ügyvéd, a régi ajánlatot mondták, hogy elfogadják, fizetik a perköltséget, és cserébe nem felebeznek (ezzel fenyegettek). Apu mondta, hogy nem, a duplája a bérleti díj, mint eredetileg (még ez is nagyon alacsonynak számít!) és tavasszal mennek (és fizetik a perköltséget). Mondták, hogy nem.
Végül később üzentek, hogy elfogadják az ajánlatot, és pár nappal később el is utalták a pénzt (már csak annyi maradt, hogy tavasszal költözniük kell, de ez már végrehajtható, ha úgy adódik)Szóval végül ítélethirdetés előtti peren kívüli megegyezés lett, de ezt is ki kellett kényszeríteni.
-
Padisah
tag
Ptk. 5:25. § [A szomszédos telek igénybevétele]
(1) Ha közérdekű munkálatok elvégzése, állatok befogása, az áthajló ágak gyümölcsének összegyűjtése, az ágak és gyökerek eltávolítása céljából vagy más fontos okból szükséges, a tulajdonos kártalanítás ellenében köteles a földjére való belépést megengedni.
(2) A tulajdonos a szomszédos földet kártalanítás ellenében használhatja, ha ez a földjén való építkezéshez, bontási, átalakítási vagy karbantartási munkálatok elvégzéséhez szükséges. -
razorbenke92
őstag
A kérdésből az az érzésem, hogy telekhatáron van az épület.
Csak mert akkor bonyolultabb a helyzet, nem köteles megengedni a munkálatokat, ha a szigetelés az ő területéből vesz el, akár egy centit is.
Nem lehet, hogy azért akar pénzt, hogy megvedd a telekrészt, amit lecsípsz tőle? -
inf3rno
nagyúr
Azt hiszem első körben a jegyzővel kell beszélned. Úgy tudom ilyen esetben köteles átengedni, de valószínűleg ennél komplikáltabb a szabláyozása. Pl. mi van, ha kárt okoztok a telkén, ott hagyjátok a szemetet, stb.
-
Magnum_
nagyúr
Nem akarlak en meggyozni az ellenkezojerol.
En jogtanacsos voltam, ott az volt a cel, hogy a pert elkeruljuk, ugyvedkent celom lehetne, de tovabbra sem az, direkt ugy teszek ajanlatot ilyen esetben mindig, hogy peren kivuli szakaszra (ahol cel a per elkerulese), es kulon peres eljarasra. Eddig ugy veszem eszre, hogy az ugyfelek ezt ertekelik.
Van viszont olyan eset, ahol nincs mas ut, csak a peres eljaras. Most nem fogok erre peldat irni, de van olyan ugyem, ahol az egyetlen lehetoseg egy bizonyos fajta nemperes eljaras.
Amargo: irtam mar: ideiglenes intezkedes, pl inditvanyozom, hogy alperes helyezze birosagi letetbe a koveteles osszeget (biron is mulik, hogy helyt ad-e...) vagy perfeljegyzes, ha ingatlan erintett. Stbstb
-
Magnum_
nagyúr
Es a perkoltseget a vegen a vesztes fel fizeti, amibe az illetek es a masik fel ugyvedjenek a dija beszamit :-)))
-
philoxenia
MODERÁTOR
Tudtommal a képviselő-testület dönthet területek átminősítéséről, gondolom hatósági egyetértéssel.
A túl sok lakos szinte a teljes pesti agglomerációban probléma szerintem. Nemcsak kis településeknél. Nálunk például rengeteg a lakatlan ház a faluban, nyilván nem támogatnák új területek átminősítését ezért sem.
De mindenképp az önkormányzatnál kell érdeklődni. Többek között a közművekkel való ellátottság is szükséges az építési telekké nyilvánításhoz gondolom. -
amargo
addikt
Én az önkormányzat földhivatali osztályára ballagtam be 3-4 éve és ott kérdeztem meg, ami nem volt világos. A HÉSZ is elég jól taglalja.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Illetékes önkormányzat.
-
envagyok
veterán
Idővel mindenki.
Többé kevésbé.
De ez egy párkapcsolatban normális, hogy változik a dinamikája. Sőt hormonális okai vannak annak, hogy időskorban mitől házsártosodnak a nők, és miért papucsosodnak a férfiak.
Viszont a hosszú idő alatt megunt, kiismert férfi bőven érdekes lehet még más nők számára.
Sok barátom néz ki jól, és él párkapcsolatban, de hűséges egy sincs köztük.
Persze kifelé ezt nem reklámozzák
Nem mondom, hogy egy a (csinos) felesége által jól ellátott férfi minden ajánlkozóra ráveti magát, de az kizárt, hogy mindig nemet mondjon. -
envagyok
veterán
+1
Nem könnyű nőnek lenni.
Totál ellentétes ösztönök vezérlik:
Párosodni változatosan, nagyon jó genetikájú, testfelépítésű férfiakkal szeretnének,hisz úgy működne jól az utódnemzés, de együtt élni egy olyan férfivel jó, aki előnytelen formájú, emiatt más nők számára értéktelen, viszont jó anyagi bázissal rendelkezik, és hűséges, kitartó.A legjobb az lenne, ha a fenti pozitív tulajdonságok össze lennének gyúrva (jó genetika, jó anyagi háttér, hűség), de az szinte lehetetlen, a három tulajdonságból egy mindig hiányzik.
Formailag vonzó férfit nehéz megtartani, mert folyamatosan ostromolja sok nő, és fiatalkorában már rájött milyen kapós, és ezt ki is használja. (Melyik férfi ne tennè, hiszen a mi ösztönünk azt súgja, hogy sokfelé kell vetni a magot).
Aki mellett meg jó élni, mert hűséges, megbízható, biztonságot nyújt, hát ő meg sajnos unalmas, nem vonzó.
És megvan az a probléma még, hogy ha a hölgy vonzó, akkor őt is folyamatosan érik az udvarlások, bókolások, bepróbálkozások, aminek nehéz nekik ellenálni.És (hamis) ígéretekkel alkalmi kapcsolatot kereső, a férjnél jobb tulajdonságokkal rendelkező, bepróbálkozó mindig akad.
-
B.i.L
senior tag
Off-ba teszem.
a film éppen a számomra a valóságot tükrözi,illetve bemutataja. A való életbeli dolgokat bemutaja,és rávezet a helyes” útra,megtapasztaltam gyerkőcökkel,és meglepődve tapasztaltam milyen sokat ér,ha a partneremet(gyerek,nő,lány,fiú) emberszámba veszem,de egy nő esetében sokkal többről szól az élet. Alacsony vagyok,és azt mondták rólam,hogy annyira annyira ronda vagyok,hogy az már szép
. Ha rajtam múlik,ha nem,sokkal sikeresebb ffi vagyok,hogy nem a külső után megyek.de visszakanyarodva a témához,ahol a nő már kilépne a kapcsolatból,az a viszony már félrement,ezen nem lehet segíteni,vagy csak nagyon nehezen. Lehet van más is a képben,egy harmadik fél,vagy de ne nekem legyen igazam.
a “probléma írójának”pedig,több figyelmet kellene fordítania a részletekre,több figyelmsség,trükk,és taktika,ha igazán akarja a kapcsolátát rendben tenni. Elnézést,hogy beleszólok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Mérő
A kamera hogy jön ezekhez? Annyi volna a lényeg, hogy zárt a rendszer, azaz nem tudod nézegetni, hogy ki járkál az úton. Ha baj van, akkor meg meg lehet nézni, hogy adott időpontban mi történt.Így működnek a rendőrségi kamerák is.
A Rendőrség által készített kép- és hangfelvételek, személyes adatok csak az esemény helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt kezdeményezett eljárás során, valamint körözött személy azonosítása céljából használhatók fel.” Ugyanígy szabályozták az felvételekhez való hozzáférést, a felvételek tárolásának maximális idejét.[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
Alkoholról ne beszéljünk inkább, naponta iszom és használok mérőt. Tudom mikor mennyit mutat, mennyi fogyasztásnál mennyi idő után. Amúgy olyan, hogy "egy sör" egy feles" nem létezik. Milyen mennyiség, hány fokos, mennyi idő alatt fogyasztva stb.
Mariska így azért nem jó, mert ki sem próbálhatod, az is bűncselekmény. Még soha nem próbáltam.
Kameráknál nem értettél jól. Nem nézheted vissza a felvételt, csak meghatározott esetekben. Semmi nem sérül, csak a "bűnelkövetéshez való jog..." -
mephi666
nagyúr
én el tudnám képzelni, hogy legalizálják a füvet: nem mintha élni szeretnék vele, mert lassan 18 éve nem szívtam, de tényleg normálisabb lenne legálisan árulni pl trafikokban a minőségi árut, minthogy sokan megveszik az olcsó "patkánymérges" szemetet, amitől úgy bekészülnek, hogy világukról se tudnak... megállítani úgyse tudják, akkor tegyék tisztává a piacot és legyen belőle az államnak adóbevétel
simán betenném egy kategóriába a cigivel (nem is okoz olyan addikciót, mint a nikotin, alkohol, vagy a keménydrogok), lehessen árusítani 18 év felett, kijelölt helyeken lehessen szívni, minden egyéb drogot pedig betennék egy kalapba és irtózatosan büntetném 
-
Grave_444
nagyúr
Simán bejönne.
Írok egy szép hosszú levelet neki, a fent említett dolgokról. -
Magnum_
nagyúr
Én azt javasoltam, hogy vegye meg a ház 50%-át, fizesse ki az ex-nek, de a szerződésben legyen benne, hogy ebből az exnek előtörlesztenie kell.
Erre irtam, hogy MrX teljesitsen a bank fele kozvetlenul. Ex helyett. Akinek egyebkent a bank fele fizetnie kellene, de kikerulendo azt, hogy nem teljesit, rendelkezhetnek ugy, hogy a vevo fizet a banknak.
Ezt a kozjegyzoi hitelesitest meg mindig nem ertem. Az ingatlan adasvetel ugyved vagy kozjegyzo ellenjegyzesehez kotott.
Arra gondolsz, hogy kozjegyzo elott tegyen az ex egy kotelezettsegvallalo nyilatkozatot es legyen vegrehajthato nemteljesules eseten? -
Magnum_
nagyúr
Nem teljesen ertem, mire gondolsz pontosan.
MrX szerzodhetne akar ugy, hogy annyit kap az ex, amennyi a fennallo hitele, de MrX teljesit a bank fele.
En is csinaltam mar, hogy vettem lakast, volt rajta hitel, en teljesitettem a bank fele, nem az elado. -
philoxenia
MODERÁTOR
Nem. Az a baj, hogy festővel jártam úgy, hogy a feleségemmel beszélték az árat, mikor rákérdeztem, hogy mennyi a m2 ár, -mert igencsak sokalltam- akkor "Ja hát én nem m2-re dolgozom" Aznapig dolgozott nálunk. Ne a megrendelő lehetőségeihez nézze már az árat.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nekem ismerősöm pont lebeszélték az ügyindításról, mert kis százalékban nyerhetők az ilyen ügyek.
Másrészt, mióta apám gyerekkori barátja drágábban fuvarozott neki, mint bárki más, nem bízom az "ismerősi ár"- ban.
-
tomy86
addikt
Nem mondtam, hogy egyszerű, de azért én megpróbálom. Mindenesetre nem kell olyan súlyos indok, mint amit példának hoztál.
#23085 philoxenia: Nem tudom, de majd utánajárok, hogy milyen lehetőségek vannak még a kitagadás mellett.
-
Magnum_
nagyúr
A rendes, becsületes, és nem pénzéhes ügyvéd ritka, mint prostik között a szűz lány
Itt ebben a topikban tobb ugyvedi tevekenyseget vegzo user van, biztos ertekelik ezt.
En magam kimondottan sok ilyen emberrel vagyok kapcsolatban (magam is ezzel foglalkozom), a sajat tapasztalatom az, hogy inkabb a normalis a tobb, persze en is talalkoztam mar minden hajjal megkent kollegaval (pont ma egyel, szivesen leirnam, hogy mi volt, de nyilvan nem fogom), de ez a ritkabb.
Persze lehet, hogy Te tobbet ismersz. -
envagyok
veterán
Az ügyvédem pont 2 hete mondta, hogy már nem vállal végrendeletet, mert szinte mindig megtámadják, és el is érnek vele eredményt.
Adásvételnél és simán lehetne firtatni, hogy honnan szerezte a "vevő" a vételárat, és hogyan történt a tranzakció, hol az utalás, vagy előtte a pénzkivét.
A" párna alatt dugdostuk a pénzt" nem mindig fogadja el a bíróság
-
tomy86
addikt
Azért nem kell nagyon extrém eset a kitagadáshoz.
"Az örökhagyó kitagadhatja ezen kívül azt a személyt is, aki a tőle elvárható segítséget nem nyújtotta, amikor az örökhagyónak szüksége lett volna rá. Erre példa lehet, ha a beteg, gondozásra szoruló szülőjének a gyermeke nem nyújt segítséget."
Ez meg bőven megvalósult már a szüleivel kapcsolatban is."Bár ha jól értem idővel úgyis az öcs örököl mindent az anyától."
A lényeg, hogy amíg édesanyám él ne férhessen hozzá semmihez, mert akkor az hamar elúszik. Hogy az ő halála után mi történik az már lényegtelen. -
envagyok
veterán
Erre az eladós trükkre nem az a szabályzás, hogy az x (talán 15?) éven belüli eladás érvényteleníthető?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az anya életében neki nem jár köteles rész, mint ahogy tudtommal a szülőnek sem. Végrendelettel megoldható, hogy arra hagyja, akire akarja. Szvsz.
-
tomy86
addikt
Szerintem megoldható, hogy köteles részt se kapjon. Ennek a feltételei gondolom ugyanazok, mint kitagadás esetén.
-
biker
nagyúr
"Gyógyszerész már kiviheti a gyógyszert, neten meg biztonsági okokból nem lehet rendelni. Többek között a személyes találkozás is egy biztonsági szűrő, egyébként egy patikában van személyes tanácsadás is (kb odamehetsz, mint egy orvoshoz, hogy viszket a hónaljad, mi lehet a baj, milyen kenőcsöt javasol), javasolhat más generikumot (olcsóbb, vagy gyorsabban ható verzió). Bár ahogy vannak orvoslátogatók, léteznek (igaz kevesebben) gyógyszerész látogatók is."
Benzinkúton továbbra is vehetek gyógyszert, de futár nem hozhatja ki. Értem az összefüggést. Ja nem...
-
Atomgeszi
nagyúr
Lehet, hogy Pesten működik ez, hogy gyógyszerész kiviszi, mert ott van rá ember, de vidéken, és még vidékebben nincs, nem volt, és nem is lesz ember. Ez olyan nesze semmi fogd meg jól.
Elképzelem, hogy az országban maradt mondjuk megyénként egy ilyen patika, aki ki is viszi a gyógyszerésszel együtt. És akkor? Elindulnak heti turnusokan, megyénként járják, vagy összekapcsolják ezt egy helyi gyógyszertárak látogatásával, hogy az időközben befutott gyógyszereket is kivigyék? Kötve hiszem.Nálunk már gyógyszertár sincs. Amikor volt, akkor se volt semmi sem, hogy meglehetett volna venni. Lehúzta az ereceptet, majd jött a hitegetés, hogy majd holnap, majd holnap jön. Addig meg eltelt 1 hét, és addig talán ment volna az unoka is a közeli városba( értsd 15 km és van 3 patika).
Ez, hogy lehet kérdezni, ez sem olyan öröktörvényű, hogyha én kiváltok egy gyógyszert, akkor ahhoz millió kérdésem van. Főleg a kedvencem a nyugdíjasroham a gyógyszertárba, amikor még a jövőhetet is kérdezéssel töltik.Megoldás?
Ugyanúgy, mint akár egy élőben lévő patikai vásárlás.
Webshop, tajszám feltölt, gyógyszer kikér. Weboldal végigviszi a rendelést, majd egy rublika, hogy kérdés esetén kérjük ide a szövegdobozba, esetleg hívja a számot, vagy várjon, amíg kollégánk keresi. Lehet, hogy először furcsa lett volna, de először a foxpost is furcsa volt, és működik, miaz ,hogy működik, emberek ezreinek a csomagkézbesítését teszi könnyebbé.
Szóval, akinek kellett volna infó, annak a webshopnak kötelessége lett volna erre felületet/lehetőséget biztosítani, akár a rendelés után egy telefon, majd a szóbeli beszélgetés nyomtatott formájában( vagy csak a lényegi dolgok) a rendeléskor kivinni. De ezt , ha 10/9 ember használta volna. Általában rá van írva, hogy 2x1 este, oszt kész.Plusz ott van az, amikor elküldenek mást a gyógyszerért, ott se a beteg maga kérdez, hanem maximum akit elküldött érte. Ugyanaz, nem találkozik a személy, akinek valójában lesz a gyógyszer közvetlen a gyógyszerésszel.
Visszatérve nálunk a megszűnt gyógyszertárra.
Az önkormányzat biztosít a (elnézést a kifejezésért) "nyomorékoknak" olyan utolsó utáni lehetőséget, ha épp nincs gyereke, ismerőse, szomszédja, aki még bír járni/autózni/buszozni(ez is csak pár darab megy a faluban) és nem tudja elhozni a gyógyszert, akkor heti 2 alkalommal kedden és csütörtökön elhozzák a gyógyszert.
Ezzel megint két baj van. A gyógyszer szerintem elég bizalmas dolog, hogy egy önkormányzatos ember nyakába varrjuk azt, hogy még a szokásos munkáján felül átjárjon a másik városba a gyógyszerért. Akármilyen gyógyszer is legyen az, az bizalmas. Ekkor megint nem tud kérdést feltenni az öreg, akinek a gyógyszer lesz, hogy vajon a felfekvés elleni kenőcsöt hova kenje.
Aki el van küldve az önkormányzat részéről, 1 embernél még talán megkérdezi, 10-nél, 20-nál nem fogja.
Mivel 2x megy egy héten, aki csütörtökön adja le a rendelést, és esetleg a városban nincs gyógyszer, az várhat keddig, hogy megjöjjön a következő szállítmánnyal, mert telefonálgatni sem fognak minden egyes gyógyszer után , hogy te figyelj ez és az lenne, van ilyenetek, vagy majd 1 hét múlva?
Ha meg sürgős, akkor, ha neki sürgősen átrohantok, rohanjatok át mindenkinek a gyógyszerért.
Szóval ez így egy nagy szar! Hála isten nem szorulok rá a gyógyszerre, de elképzeltem, hogyha itt öregszem meg és csak nehezítik az életet, és esetleg gondom lesz, akkor hogy a picsába oldjam meg?
OKé, hogy a mai öregek nagyrésze már nem fog online vihaskodni, de azért a mostani idősebbek, akik már beletanultak a netes rendelésbe, azoknak igenis rohadt nagy segítség lett volna, ha öreg korukra nem azon kéne aggódniuk, hogy az önkormányzat fog-e foglalkoztatni esetleg embert, aki átjár a szomszéd városba az ebédhordáson kívül még gyógyszerért... Erre a kedves MOK nem gondol.. De ezt már megszoktuk, hogy a vidéki falusi ember magára van hagyva. Mondok jobbat, itt még a mentő is 1 óra alatt ér ki. Ha kiér.Szóval nekem ez nem más, mint tényleg az emberek leszarása.
De tényleg ide vehetjük akkor a mosógépet, hogy csak a mosógépárus hozhatja ki a mosógépet, mert hátha van kérdés a használattal kapcsolatban. Vagy esetleg jöjjön ki kamionnal a szervizes és mondja el 5 mosógép közül hogy az én ruháimhoz mi lesz jó. Ugye mekkora baromság?
Gyógyszerhez is ott van a betegtájékoztató aka használati útmutató.
Segíteni kéne az öregeinket, nem megnehezíteni az életük hátralévő szar szakaszát és még szarabbá tenni.Elnézést a hosszú kirohanás és off-ért, de rohadtul felbasz, hogy 29 évesen szerencsétlen itt lakó öregekre kell gondolnom, akiknek még csak lehetőségük sincs arra, hogy könnyebb legyen, ha bajuk van.
Ebben a rohadt országban csak megdögleni könnyű nem túlélni vagy elélni.És akkor lenyilatkozza, hogy 1%-ot se tesz ki a gyógyszerrendelés,de azért gyorsan vessünk neki gátat, mert jaj mi lesz a kis patikákkal.
Semmi. Akinek idegen volt a rendelés, az ezután se fog rendelni, aki meg rendelni akar, az úgyis rendelDe akár azt is meglehetett volna oldani, hogy a rendelés befut egy összesítő rendszerbe, és a helyi patika készletéből vonják le az árát, hogyha ennyire azokat akarják segíteni. Már ahol még van patika. Mert itt nincs. De itt önös haverok érdekei vezetnek mindent, nem az, hogy szerencsétlen embereknek egy icipicit könnyebb legyen. Nagyon elszomorít ez engem.
-
LuckyL
őstag
jajj nem kell ehhez szakértőnek lenni, hogy lássam hogy szar nekem ha nem tudok egy vitamint vagy orrcseppet netről rendelni
jön a következő kérdés kinek az érdeke ez?
a válasz a patika tulajnak aki védi a területétennyi, ezen nincs mit magyarázni, felesleges mellébeszélned
-
Magnum_
nagyúr
"maximálisan megértem hogy a patikatulajdonosnak ez jó"
Patikusként már nem lehet jól keresni, egy IT-s többet keres. Ha gyógyszergyárba mész ott lehet jó pénzeket kapniAnyukám szakmabeli, nem patikus, nincs patikánk sajnos, de látja a számokat. Akinek van patikája, az nem szegény, bárhol is van a patika. Alkalmazottként más tészta.
-
LuckyL
őstag
ez egy teljesen invalid dolog amit írsz
ennyi erővel leoszthatnánk az élelmiszerpiacot, üzemanyagtöltőállomást, minden egyebet is a haveroknak terület alapon, hogy megvédjük őket a gonosz multiktól
úgy hívják ezt hogy kommunizmus, senkinek sem jó, csak a patikatulajnak, akinek nincs kedve piaci alapon versenyezni -
mephi666
nagyúr
...meg orvosként lehet jól keresni azzal is, ha x gyógyszergyár készítményeit írogatod fel, miután megkörnyékeztek?
nagy üzlet a gyógyszer... szeretem összeesküvés-elméletekkel szórakoztatni magam és ebbe a covid-ba is simán belelátom, hogy a hirtelen szabadalmaztatott új oltóanyagoknak ha lesz x év múlva ilyen-olyan mellékhatása, azzal is a gyógyszergyárak járnak jól, mert el lehet adni a mellékhatásokra is a gyógyszert... majd a mellékhatást kezelő gyógyszer mellékhatásaira az újabbat
...ha tv-t néz az ember, érdemes odafigyelni, hogy mennyi is a gyógyszerreklám? van csomó reklámblokk, amiben 5/3, vagy efölött van az arány... amit írsz 2006-ot, akkor költöztem a városba... volt egy patika egyik irányban 800méterre és másik irányba is ugyanannyira... majd lett hirtelen 3-4 újabb ugyanezen a területen
...talán csak 1 zárt be ezekből az elmúlt 15 évben -
Atomgeszi
nagyúr
Én ezt értem, de mindenre lenne megoldás.
Ezt így a vásárlók és a kiszolgáltatott emberek szívják meg..
-
LuckyL
őstag
értem hogy érintett vagy, de nekem nem tudod megmagyarázni, hogy a fogyasztónak jó, ha eltüntetik a piaci versenyt
maximálisan megértem hogy a patikatulajdonosnak ez jó, ebben nincs vita -
inf3rno
nagyúr
Nem tudom mi volt pontosan. Nem is ez a lényeg, hanem hogy ahhoz, hogy lefussam annyi kell, hogy befizessem a nevezési díjat, max név, email cím, és kész. Ehhez képest még 8 másik adatot elkértek ilyen vagy olyan okból, ami ütközik az adattakarékosság elvével. Azokat mind opcionálisra, külön elfogadhatóra kellett volna csinálni, pláne azért, mert eltérő céllal kezelték őket, mint az alap adatokat. Pl érem kiküldéshez lakcím, stb. Ami igazán szemet szúrt az, hogy születési dátum és hely is kellett, ami abszolút szokatlan. Elég lett volna csak az életkor, ha mondjuk kategóriákra akarják bontani, ami a szokásos, a születési helyhez meg az ég világon semmi közük. Allergiához vagy más eü adathoz sem egyébként. Komolyabb versenyeken maximum az orvosi igazolás meglétét kérhetik, hogy alkalmas vagy a versenyre, meg a felelősségvállalási nyilatkozatot.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Itt az adatok kezelése a kérdés. Hogyan tárolják, mennyi ideig stb. Ad-hoc jellegű adatfelvételnél gyakran nincs rendszer. Üzemorvos is tárol rólad adatokat nyilván, de az elvileg szabályozott módon. Az EESZT rendszerben sincs minden benne. pl. most voltam "tüdőszűrésen" és azt mndták, hogy az eredmény nem kerül föl az EESZT-be, külön rendszer. Tárolnak pedig rólam adatokat, az ő rendszerükben szerepel a nevem, címem, meg nyilván az eddigi felvételek, diagnózisok egy része.
Megnéztem most maga az ellátás szerepel a rendszerben, kezdődátummal. -
inf3rno
nagyúr
Értem. Akkor ez full esélytelen. Köszönöm a választ!
-
Lauda
titán
Ebben azért nem lennék biztos, mivel ez cserbenhagyásnak minősül, ami közlekedési bűncselekmény. A lökhárítón is látszik a sérülés és a tanú is igazolja az ütközést.
-
hdanesz
őstag
A tavalyi ügy első határozata ez volt: 3hónapra ugrik a jogsi és pár pont meg 60 ezer ft bírság. Ezt sikerült 2-3 körrel 10 ezer ft-ra és pár pontra mérsékelni, illetve nem ugrott a jogsi. Ezért tartunk tőle, hogy most minden körülmény ellenére vastagabban fog majd a ceruza.
@LuckyL: Az előző hozzászólásomból a második, harmadik, ötödik bekezdésben leírtakat. És az utolsóból a felelősségre vonatkozó mondatot.
-
MaCS_70
félisten
A saját magad által ellenőrzött terület azért más kockázati szintet jelent. Tudod, hogy ott van, hogy mi történik vele, hogy mi van körülötte.
MaCS
-
mephi666
nagyúr
az más, szüleimnél is évtizedekig palackos gázt használtunk családi házban... társasháznál benne van a szabályzatban, hogy közös tárolókban és lépcsőházban tűzvédelmi okokból benzinüzemű motort, gázpalackot tilos tárolni...
-
I02S3F
addikt
Köszönöm! Ez alapján tartózkodni is kívánok tőle!
philoxenia -Igen-igen! Nem tudtam, hogy ez oda tartozik, mert nem szoktam politizálni, vagyis eddig nem.

-
I02S3F
addikt
Ja! És, ha más országok ellen is folyik ilyen jogállamisági vizsgálat, akkor a sajtó egy kicsit a miénket felnagyította, hogy ez mekkora tragédia!
És a jelenlegi személyeskedő, fröcskölő kommunikációban kíváncsi vagyok a sajtó szerepére, felelősségére!
-
I02S3F
addikt
Köszönöm!
Érdekelne még, hogy a bíróságok valóban nem annyira függetlenek-e, mint ahogy azt az Unió kifogásolja? Vagy ez alatt az Unió az alkotmánybíróságra gondol?
-
kisgyerek85
senior tag
Szia! Igen, Apunk már fentről néz minket.
Mai nap ismét beszélgetés volt hármunk között. Felhoztuk neki a számla témát. Tudjuk, hogy kellett lennie megtakarításának. Na benne nincs lelkiismeret! Amikor azt mondja nekem, hogy kérdezzem meg? (arról, hogy ide is meg oda is adott pénzt (csak nekünk nem) )Mondom kit? Válasz: Mamát. Na ilyenkor elmegy oda....kb elmondta, hogy mindenki kapott (csak mi nem, pedig Tesóm volt a kedvenc unokája)
Ő kezelte mindennét, nekünk nem kell semmivel sem törődnünk (temetési költség, stb), de egy petákot se fogunk látni a megtakarított pénzből. Röviden ennyi. Amúgy a legnagyobb hibás a Nagyink, mert hagyta magát teljesen kiszolgáltatni a fiának. -
biker
nagyúr
de a sok kis 20-30ezrekből semmit nem fog tudni bizonyítani,
ha lenne egy nagyobb utalás, 300.000Ft feletti akkor talán támadható, de hogy azért utalt magának mert abból vásárolt be, az nem kérdés kategória -
törölt tag
Köztereseket nagyon szeretem én is. Akkor kötöttem velük életreszóló barátságot, amikor megbüntettek mozgássérült parkolóban parkolásért úgy, hogy nem volt sem tábla, sem felfestés az úttesten, hogy az esetleg egy mozgássérült parkolóhely lenne. Pontosabban nem megbüntettek, mert csak a kerékbilincs leszedési díját kellett kifizetnem. Amikor mentem oda az autómhoz, már messziről láttam, hogy több autó is végig van ott bilincselve, köztük az enyém is. Hívtam a megadott számot, kijöttek, és mondják, hogy én mozgássérült parkolóban parkolok, tizenakárhányezer Ft, hogy leszedjék a bilincset. Mondtam nekik, hogy se tábla nincs, se felfestés, nem is mozgássérült parkoló, miről beszélnek. Aztán mutattak az úttesten egy kb 20-25 cm-es kis foszlányt, ami valamikor régen tényleg lehetett akár egy felfestés is, de beazonosítani már nem lehetett, mert 80-90%-ban le volt kopva. Tábla meg nem is volt. Voltak tanúim is, meg fényképeket is csináltam, de ettől függetlenül azt mondták, hogy vagy kifizetem a kerékbilincs leszedési díját, vagy elszállíttatják az autómat onnan, de az még drágább mulatság lesz. Így végül kénytelen voltam nekik fizetni, meg még föl is jelentettek, amit viszont a rendőrség elutasított.
-
LuckyL
őstag
akkor sima ügy, várja meg az értesítőt a szabálysértési eljárásról, aztán a megfelelő pontjára (2/valami nem emlékszem) hivatkozva megtagadja a nyilatkozatot hogy ki vezetett és ügy lezárva
-
LuckyL
őstag
nem kellett volna elismernie, ez volt a hiba, már nem vonatkozik az objektív felelősség erre
-
Apollo17hu
őstag
Ez az, köszönöm! Ez megmagyaráz mindent. Így már értem, miért forszírozza mindenképp az adásvételt.
@Hintalow: Igen, ilyesmire gondoltam én is, köszönöm neked is a tippet. Így már tiszta a kép: úgy akarja megoldani a felmerült problémát, hogy ő is jól járjon.
-
Mr X
veterán
Ha lemondanak az öröklésről. Ha akarja, vállalhatja az adósságot, semmi nem tiltja.
-
Mr X
veterán
Kis pontosítás. Én nem azt írtam, hogy nem gondolta komolyan a meghívást, hanem azt, hogy nem azt jelenti, amit te beleláttál.
-
asdf_
veterán
Ugyan még nem volt róla szó, de szoktak gerébtokosba is vastag üveget tenni. Erről mi a véleményed?
Baromság, pénkidobás.
Illetve mi a véleményed a "lyukakat tesznek a műanyag ablakokba, hogy legyen minimális szellőzése" szólásról?
Úgyszintén baromság. Egyetlen esetben kell (mármint úgy kell, hogy jogszabályilag kötelező) el nem zárható légbevezetés, ha nyílt égésterű fűtő-/vízmelegítő berendezés van a lakásban, melynek és így a lakásban élőknek a frisslevegő-utánpotlása nem biztosított a műanyag nyílászzáró fokozott légzárása miatt. Minden más esetben teljesen fölösleges. A penészedést szokták rendszeresen a műanyag ablakra fogni, de az nettó baromság, egyrészt az ablak jobb légzárása miatt szellőztetni kell, mert a lakás az ócska régi ablakokon keresztüli természetes szellőzése az ablakcserével megszűnt, másrészt penészedés ott alakul ki, ahol kicsapódhat a pára, tehát hőhíd, hőszigeteletlen réteg van. Az, hogy szarul/egyáltalán nincs szigetelve egy ház, az nem a műanyag ablak hibája.
-
MaCS_70
félisten
Konkrét eset:
1. Családi ház ablakcsere: ajánlatkérés, felmérés, ígéret: 25% energiamegtakarítás
2. Ablakok cseréje, gigantikus szívási mutatókkal.
3. Fél év után megjelent az a penész a házban, amit addig hírből sem ismertek, a korrigált fűtésszámla közben 15% megtakarítást mutatott.
4. A cég tanácsára beépítettek az ablakokba szumma 200e Ft-ért AirEco szellőzőket.
5. A következő évben megszűnt a penész, a korrigált fűtésszámla meg visszamászott 2-3% megtakarítási szintre, ami annyit tesz, hogy rohadt nagy ráfizetés lett az egész ablakcsere.A cég szerint ők megadtak minden tájékoztatást, nem az ő hibájuk, hogy a lecserélt ablakok nem voltak elég rosszak.
MaCS
-
amargo
addikt
Alapjában véve nehéz azzal szemben ész ellenérvet felhozni, hogy valaki valamit máshogy gondol. Az esetek többségében nem is lehet meggyőzni a másikat, mert nem érdekli csak a saját világát tudja elfogadni.
Te így gondolod mások máshogy. Hozzáteszem a "bunkó" stílust az ember magában is megfogja találni itt egyértelmű (nekem) kik voltak azok. -
herdsman12
őstag
Ne hagyd abba...
Élmény olvasni, hogy mindíg neked van igazad. -
Mr X
veterán
Nem amiatt írtam, mert "nagy név" lenne, hanem mert ha olvasod, nem jut eszedbe, hogy verekedni hívna bárkit is.
-
MaCS_70
félisten
A jogszabályok lehetőségeivel való visszaélések visszaszorítása egy nagyon régi és nagyon komoly probléma, megfelelő lobbierőnek engedve pedig könnyen megtörténhet, hogy a probléma kezelése helyett az egész jogintézményt megszüntetve ellehetetlenítjük az eredeti célt és ezzel a többséget büntetjük.
Különösen egy nem túl acélos kodifikációval és visszajelzési mechanizmusokkal, plusz katasztrofális végrehajtással, jogalkalmazással rendelkező jogrendszerben tud ez csodákat tenni...
MaCS
-
Mr X
veterán
Nem nagyon olvasgatsz mostanság fórumot, ugye? Ha tennéd, ismernéd a malac "munkásságát" és nem írnál ilyet.
-
ArthurShelby
addikt
Azóta ügyvéden keresztül kommunikálunk. Az ügyvéd előtúrt precedens értékű ügyeket, ami szerint az számít, ami az eredeti szerződésben volt (határozott idejű), mert a törvénymódosítás azóta történt, de az erre az nem érvényes (az csak azutánikra, nem visszamenőleges).
Sajnos ebből valószínű per lesz... Az ügyvéd is örül, ez neki jó, mert pénz áll neki a házhoz, mi meg fizetünk mint a katonatiszt.Igazából számomra már csak az számít, hogy menjenek onnan, és minél előbb megszabaduljunk tőlük.
-
saelin
veterán
Arra a szakszervezetre gondolsz amiben a műszakvezetők tanácstagok/bizottsági tagok és a volt, már nyugdíjba vonult csomagolási vezető a szakszervezet feje? Ahhoz hogy új érkezőt kapjunk is 3 évig kellett nekik könyörögni. Meg hogy a nagy nyári melegben jó lenne ha működnének a hidegvizes automaták... Arról nem is beszélve hogy pont most volt egy molesztálási ügy az egyik műszakvezető helyettes felé és az a dolgozó volt kénytelen elmenni aki az áldozat volt. A szatír meg megúszta annyival hogy X havi fizetését megvonták tőle és havi szinten levonásra kerül.
Rengeteg belsős botrány van, de csak kevés hoz változást magával. Az a baj hogy túl nagy a cég és túl sok a főnök a különböző területeken. Ráadásul azok is cserélődnek pár évenként vagy pozíciót váltanak. A kétkezi munkással és azok problémáival kb senki nem foglalkozik. 5 és fél éve dolgozom ennél a cégnél, de még ilyen fejetlenséget mint itt nem láttam.
-
MaCS_70
félisten
Sosem értettem, hogy hogyan lehet megbízni egy nem módosítható biztonsági azonosítóban...
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
Ez feltételezi, hogy direkt téged pécéztek ki, nem csak úgy random betörnek, amire azért kisebb az esély.
-
atos19881101
senior tag
Számomra ez még mindig nem indok arra, hogy saját kútfőből egy bérelt lakáson bármit is felújítsak a főbérlő beleegyezése nélkül. Ha pedig ezt megtette, akkor simán ÍJ esete. Bár nem tudom milyen szerződésetek van.
Hivatalosan írásban kell felmondani tudtommal. Nem tudom, hogy cégre más feltételek vonatkoznak e mint a 15. határidő … ezt valaki okosabb megmondja.
-
MCGaiwer
addikt
miért kell 3 milliót hitelesíteni?
ügyvéd nézze át, hogy most tényleg határozatlanná vált-e a régi szerződés vagy nem. Ha nem, akkor jelenleg jogalap nélkül laknak ott, bíróságon kb 2-3 hónap alatt lezárják és kilakoltathatók.Mivel nem írtad, hogy kifogást emeltetek, sőt, igazán hagytátok, hogy 2 évig még ott lakjon, ezért valószínű, hogy határozatlanra váltott a szerződés.
viszont mivel a bérlő nem fizette még az eredeti bérleti díjat sem, ezért megalapozott a rendkívüli felmondás. -
atos19881101
senior tag
Hogy lehet az, h a bérlő saját elgondolásból rákölt 3M-t a ti lakásotokra és azt nem egyezteti veletek csak utólag?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- Mégis megkapja a HDMI 2.1-et a Steam Machine?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- Honor Magic V2 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ha rajtam múlik,ha nem,sokkal sikeresebb ffi vagyok,hogy nem a külső után megyek.de visszakanyarodva a témához,ahol a nő már kilépne a kapcsolatból,az a viszony már félrement,ezen nem lehet segíteni,vagy csak nagyon nehezen. Lehet van más is a képben,egy harmadik fél,vagy de ne nekem legyen igazam.
simán betenném egy kategóriába a cigivel (nem is okoz olyan addikciót, mint a nikotin, alkohol, vagy a keménydrogok), lehessen árusítani 18 év felett, kijelölt helyeken lehessen szívni, minden egyéb drogot pedig betennék egy kalapba és irtózatosan büntetném
Írok egy szép hosszú levelet neki, a fent említett dolgokról.