Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aXXon

őstag

Sziasztok!

Adott egy Gigabyte GA-M61PME-S2 alaplap, F4-es biossal. Egy 5200+ X2 ketyeg benne, 4 giga (2*2) ddr2/800-as rammal.

Leírom problémáim halmazát, aztán hátha érdemben hozzá tud valaki szólni.

Egy Zalmanszerű cpu hűtőm van a szetthez - így vettem használtan az egészet, illetve a ramokat itt a hardveraprón, Overlocker fórumtárstól. Először levettem a hűtőt, mert hajtott a kiváncsiság, hogy milyen proci ketyeg benne (teljesen vakon vettem az egyik kollégámtól, annyira jó árat mondott rá). Persze a coolert balf*sz módon tettem vissza, melegedett, majd levágta a hővédelem. Ez a procihűtő nem barátom, de azt hittem, hogy már sikerült jól felraknom, bár kissé magasnak ítélem a hőfokot - cpu úgy általában 50 fok körül. Viszont ha felmegy a processzor terhelés tartósan 90% fölé, akkor bizony a cpu hőfok is felmegy 90 fok fölé. Most próbálok egy másik hűtőt szerezni, amit nehezebb eljatázni, hogy az áll e szarul, vagy van alul méretezve, mert ez így nem jó.

Az MCP hőfoka állandóan 50 fok felett van. Azt olvastam, hogy ez normális. Igen ám, de én az integrált vga kártyát használom és néha olyan kép hibák jönnek elő, mint amikor normál vga kártyánál ram hibás a cucc. Ezek a hibák általában a következő egérgörgetésre eltűnnek. A ram hibáját kizárnám, mert más hibát nem produkál. Viszont az előbb elsötétült egy pillanatra a képernyő, majd amikor visszajött a kép, kiírta az óra mellé, hogy az eszközillesztő elvesztette egy pillanatra az eszközt, de már helyreállt a rend (ilyen még eddig nem volt)

Próbáltam a Windows (8.1) beépített memtestjével kizárni a ramhibát, hogy ne csak ideológiailag tegyem ezt, de akkor megint jött a processzormelegedés, majd a hővédelem, off, stb :D Így amíg a cpu hűtés nincs megoldva, ez nem járható út - de amíg bírta és azért jó sokáig bírta, nem talált hibát.

Létezhet, hogy az integrált vga is valami hőmérséklet probléma miatt szívat?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés