- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
Összeraktam a K8NF9-es konfigomat. Ház: Thermaltake Swing, 12 cm-es tápventi mellett van egy 12 cm-es ház venti, amit átraktam a ház elejébe, hogy direktben befújja a 3 vinyót, és mögöttük a chipset és a passzív hűtésű VGA felé (ASUS EN6600 Silencer TD) is menjen légáram.
Mivel és hogyan lehet korrekten megjeleníteni az alaplapi chip és a vga hőmérsékletét?Előző lapomnál (ECS K7VTA3) biosból és Everestből szépen látszott mind a három érték.
Most a BIOS (F6) csak a CPU hőmérsékletet mutatja, ami 27-32 fok között ingadozik. Ez reális, tekintettel a bika Zalman hűtőre.
Az Everest nem lát semmilyen szenzor hőmérsékletet.
A Motherboard Monitor 5.3.7 nem támogatja a lapot (úgy láttam, semmilyen K8-as Giga lapot)
A SpeedFan 4.28 mutat egy ''temp1'', ''temp2'', ''temp3'' nevű hőmérsékletet. Az első 25 fok, ez nem tudom, mi lehet, sok értelme nincs. A második 32 fok, ez csak a CPU lehet. A harmadik 70(!) fok, ezt tippelem a chipsetnek. Kézzel megfogva sem a VGA sem a chipset bordáit nem lehet tartósan fogdosni, bár nem éget. A chipset a forróbb, néhány másodpercnél tovább nem lehet fogni. (olyan 55-60 fokra saccolnám a bordát, így reális a benti 70 fok)
Szóval, az NF4 chipset baromira melegszik -ahogy sokan írták-, és nem akarom hogy az egyszer csak instabillá váló lap hazavágja az adataimat is. Eddig nem volt instabil, amikor 1 órája szimultán futott DVD-kódolás és egy 3D-s játék, 70-ről felment 72-re a SpeedFan által mutatott érték, és ennyi. Viszont melegebb is szokott lenni a szobában
Korábban én is gondoltam, hogy szükség esetén majd ráteszek 4 cm-es ventit a chipsetre, de a gép összerakásakor derült ki, hogy ez lehetetlen: a VGA kártya ugyanis rálóg a chipset hűtőbordára, szinte milliméterre.
Mi a megoldás?
Ja, húzva nincs a gép, meg se nyekkent 200as fsb felett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest