- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ész ventura #1099 üzenetére
Az, hogy GB. Ez az összes nF4-es lapjuknál így van. Sokkal jobban vissza kell venni a HT szorzót, mint az indokolt lenne.
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Az adataimnál szereplő alaplap birtokosa vagyok.
A gondom az, hogy tuningnál ha az FSB-t 240-re viszem 10*-es szorzóval akkor nem indul el 4X-es HT-vel sem. Max 2X-essel megy. Pedig ugye 4X240= 960 ami 1000 alatt van.
De már 220-as FSB-nél sem bírja a 4X-es HT-t, ott max. 2,5-sel megy.
Így nem nagyon teljesít 3DMArkban sem.
Mi lehet a gond?
Előre is köszi! -
Balage85
tag
Hali!
Vki tudna vmi jó kis ventit ajánlani, ami halk és megbízható?
A DPS-re kellene, mert így 1 év után egyre furább hanggal működik.
Passzív hűtési tipp is jöhet.
Nagyon leült mostanában ez a topik, pedig szívesen olvasgatom. -
Thommyboj
aktív tag
Kicsit más téma, de ez csak a gigabyte ot igazolja mint jó márkát, hogy tudnak házat is csinálni.
nekem ma jött meg a gigabyte 3d aurora black házam, nagyon megérte az árát és rááldozni plusz 8 ezret, mert nagyon tágas, egy primecooler hypercool 5+ 12 cm procihűtő símán elfért, a kábeleket el lehet venni kábeltartókkal, alapon egy van bent a házban,de adtak még 3 at ajándékba, adtak egy csomó sata kábelt meg sata power kábelt is, amit az alaplaphoz is megtettek, és a 3 12 cm házhűtőnek szinte semmi hangja sincs, a bepakolás nagyon könnyű volt, az alaplap masszívan rögzíthető és bármit is írtak a táp és a alaplap közti üres helyről nekem jól jött.
nekem az egyetlen negatívum ami mindenkinél megvan szerintem hogy az első panel kicsit nehézskesen jön le, de amúgy minden tökéletes a házban, és a ház alján kiforgatható talpakon a gumibakok hiánya nem okoz semmi rezonanciát, de fő hogy nagyon tágas és kényelmes, akárcsak a többi általuk gyártott és gyártani készülő házuk.
Szóval hajrá Gigabyte, tudnak ezek a fiúk házat is csinálni -
paryxx
tag
Hi!
A héten vettem egy GB.k8n sli alaplapot,a gondom az vele,hogy ha huzom pl:220 fsb állitok be neki ujrainditok és simán megy a gép,viszont ha kikapcsolom és ujra be akkor csak overlockol és nem butol, ujra indul folyamatosan.Ha már ugymond meleg a gép tudom huzni,de ha kikapcsolom akkor vége a dalnak.
A biosban minden fajta létező beállitást kipróbáltam!
Proci:3500 athlon 64
Táp:chiftec 360w
VGA:gainward gf 7600gs
Ram:2x512 ddr400 /infineon+hynix/
Vinyó:160GB maxtor+250GB maxtor
+2db DVD iró! -
Relisys
senior tag
Hello! Van egy gb k8nmf9-es lapom és egy aerocool aeroengine-es házam amelyikbe van elöl egy mikrofon meg egy fülesnek hely. Kérdés az lenne hogyha le van tiltva az integrált hangkari ( mert egy sb live 5.1-et használok ) akkor vhogy üzembe lehetne-e hozni elöl a házban azt a két helyet? Szoval a live-ba lenne a hangflarendszer kötve, elöre meg egy mikrofonos füles.
-
zolomon17
senior tag
válasz
MadOnion #1091 üzenetére
Hello!
Még egy apróság! Pár héttel ezelőtt a bátyámnál megszűnt ez a jelenség. Arra gyanakszunk, hogy a megoldást az jelentette, hogy átrendeztük a kártyákat a portokban(erre azért volt szükség, mert az új VGA mellett közvetlenül nem fért el semmi). Szerintem ez is megér egy próbát, bár nem éppen egzakt megoldás.
Üdv: Zolomon -
MadOnion
csendes tag
-
Godfather
aktív tag
válasz
agojama #1059 üzenetére
Szerintem a manualban is az van írva, hogy vagy ddr, vagy ddr2. A kettőt nem kezeli egyszerre, ne is próbáld (ha eddig nem próbáltad), mert lehet, hogy repül a cucc...
Azért van rajta mindkétfajta foglalat, mert ha valaki mondjuk nem akar, vagy nem tud új memókat venni, mert ugye elég az alaplap, proci, vga beruházás, szóval, hogy a régi ramok menjenek benne. Aztán majd késöbb vesz drr2-öt a user, és a ddr1-et meg eladja, vagy beteszi a fiókba. -
zolomon17
senior tag
válasz
MadOnion #1087 üzenetére
Hello!
Szerintem egyik sem, vmi egyéb hiba lehet, de nem hinném, hogy súlyos. A bátyám gépében (MSI K7N2 Delta + 3200+ Barton) ugyan ezt csinálja, ha használod a görgőt az egéren, akkor behallatszik a fejhallgatóba, de ugyan ez a jelenség tapasztalható a céges gépeken, ahol melózom (P4-es gépek, a világon semmi rokon vonás nincs bennük a bátyám gépével.)
Táphibára semmi esetre sem gyanakszom, alaplapra se igazán, talán vki nálam komolyabb szakértő (ez nem nehéz) meg tudja majd mondani, mi lehet a gubanc
Üdv: Zolomon -
Yushchenko
őstag
Erről a lapról tudtok vlamit? GIGABYTE 8I975X
Tuning meg ilyenek? Elég jó áron van 43k és 975-ös chip van benne -
MadOnion
csendes tag
Következő volna a kérdésem: Nem rég óta, mikor mozgatom az egeret, olyan furcsa zümmögést hallok a hangszórókon. Meg azt is hallom a hangszóróból, mikor a vinyó dolgozik
. Mintha valami megféradt volna a lapon.
Szerintetek deszka, vagy táp?
Thx. -
-
zolomon17
senior tag
Hm, közben úgy fest kiderült, mi a gebasz, egyszerűen nem tuningra tervezték a lapomat...
-
zolomon17
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte RZ 2004 (Socket A) típusú lapom. A probléma az, hogy bár viszi a 400 FSB-t és lenne olyan procim, ami ezt talán elbírná (Barton 2500+), vmi nem tökéletes és nem indul el az XP. A Barton fórumban feszültség emelést javasoltak, de egyszerűen nem találtam ilyen menüpontot a BIOS-ban! Se ''vcore'' vagy ''CPU Voltage Control''...Van vkinek ötlete, hogy hol és mi mást tudok keresni? Esetleg BIOS-frissítés segíthet?
Előre is köszi!
Zolomon -
Ukraan
aktív tag
Tisztelt fórumozók! Az adatlapomon olvasható konfigurációmat szeretném tuningolni. A kérésem az lenne, mondjatok véleményt, hogy az adott konfigot van-e értelme húzni, kb. mekkora teljesítménynövekedést érhetnék el, stb. Ha valakinek esetleg hasonló összeállítással vannak személyes tapasztalatai, azokat is szívesen fogadom!!! Ha esetleg a topic-on válasz van a kérdéseimre bocsánat, de ilyen későn már nincs energiám ezt a rengeteg hsz.-t végigolvasni!!! Minden infót előre is köszönök!!!
-
mexel
veterán
válasz
ngkszerdeale #1076 üzenetére
O.K.megpróbálom, éppen most fogok telepíteni.
-
ngkszerdeale
csendes tag
Ha a router ad ip-t másik hálókártyának akkor még sztem az lehet a gond hogy az nVidia hálózatkezelő csomag felrak vmi tűzfalt ami miatt nem kapsz ip-t az nvidiás hálókártyára...
Volt már ilyenem nForce4-nél akkor egy chipset driver le/legújabb fel, hálózatkezelő kihagyva után jó lett. -
Bazijoe73
senior tag
Szijasztok K8NF9 Ultra rew2-es alaplapom van a tuningal nincsen semmigond egészen addig amig a gépet kinem kapcsolom.Mert ha ezt megteszem akkor beindítás után a BIOS Skippeli a tuningot és alapon indul de ha nyomok utána egy CTRL+ALT+DEL gombot és igy ujraindul akkor már megint megy a tuning. Milehet ez a válaszotokat előreis köszi???????
-
mexel
veterán
Változás: ha kézzel beállítom a TCP/IP kapcsolatokat (ip, alap.átjáró stb, akkor működik. De ha nem akkor egyszerűen a DHCP nem oszt ki semmi ip-t a kártyának (illetve vmi himihumi169.254stb-it.) Minden más hálókártya működik automatikusan a gépben, csak ez nem.( többféle winnel próbáltam, minden driver a helyén) Ilyenkor mi lehet a nyűg?
-
Tombi
őstag
sziasztok ! Az aláirásban szereplö konfig lesz összerakva holnap és érdekelne mire figyeljek a beállitásoknál stb..!
Elöre is thx -
mexel
veterán
Lenne egy gyors kérdésem, kicsit bajban vagyok a dologgal, pedig nem ma kezdtem
Vettem egy gigabyte K8N ultra 9 lapot. Van rajta 2 hálókari, amiből az nvidiás nem müxik vmiért. Feltelepítettem a driverét (vadiúj wint is tettem fel, merta régi winnel nem ment.), saját driverrel fel is ismeri a kártyát, érzékeli hogy van-e csatlakozva kábel vagy nincs, de egyszerűen sehogyan sem tudok csatlakozni vele sehová. Sőt, ha beüzemelem, akkor win indítás után kb1 percig vmit molyol a gép, addig semmi mást sem lehet csinálni vele. Ha beteszek a gépbe egy másik hálókártyát, akkor tökéletesen üzemel egy pillanat alatt az új kártya, tehát a vin beállítások (alap) nem valószínű hogy rosszak.(chello- tehát sok mindent állítani nem kell. ) Az alaplapi hálókártya az ipconfig-ra mindig ugyanazt írja ki, a /renew kapcsolóra nem reagál, vagy kiírja hogy nincs eszköz amin ezt végre lehetne hajtani (vagy vmi ilyesmit). Ha rákötöm a routert még azt sem látja. Rossz lenne a kártya az alaplapon? Az előző tulaj azt állítja, hogy nála működött.Higgyem vagy ne higgyem? Nem hiszem hogy a giga lapon ilyen speckó kártya lenne, eddig ugyanaz alatt az oprendszer alatt vagy 5 lap megfordult pár hét alatt és mind ment.
-
ESP
őstag
Mivel és hogyan lehet korrekten megjeleníteni az alaplapi chip és a vga hőmérsékletét?
erre minden esetben a bios a legfrankóbb, de korántsem a legkényelmesebb megoldás...a legegyszerűbb egy gyári hőmérőprogi alkalmazása...
A Motherboard Monitor 5.3.7 nem támogatja a lapot (úgy láttam, semmilyen K8-as Giga lapot)
ez anno nekem sem sikerült...sőt sokszor meg is fagyasztotta a rendszert...
A SpeedFan 4.28 mutat egy ''temp1'', ''temp2'', ''temp3'' nevű hőmérsékletet. Az első 25 fok, ez nem tudom, mi lehet, sok értelme nincs. A második 32 fok, ez csak a CPU lehet. A harmadik 70(!) fok, ezt tippelem a chipsetnek. Kézzel megfogva sem a VGA sem a chipset bordáit nem lehet tartósan fogdosni, bár nem éget. A chipset a forróbb, néhány másodpercnél tovább nem lehet fogni. (olyan 55-60 fokra saccolnám a bordát, így reális a benti 70 fok)
ez sajna igaz...
Szóval, az NF4 chipset baromira melegszik -ahogy sokan írták-, és nem akarom hogy az egyszer csak instabillá váló lap hazavágja az adataimat is. Eddig nem volt instabil, amikor 1 órája szimultán futott DVD-kódolás és egy 3D-s játék, 70-ről felment 72-re a SpeedFan által mutatott érték, és ennyi. Viszont melegebb is szokott lenni a szobában
Korábban én is gondoltam, hogy szükség esetén majd ráteszek 4 cm-es ventit a chipsetre, de a gép összerakásakor derült ki, hogy ez lehetetlen: a VGA kártya ugyanis rálóg a chipset hűtőbordára, szinte milliméterre.
Mi a megoldás?
a megoldás baromira komplex...én speciel annyit szívtam a lapommal (giga k8nxp-sli), hogy lecseréltem egy passzív-heatpipe-os asusra...
A chipsetre a legjobb, ha leveszed a gyári hűtőt és felteszel valami komolyabb példányt...vannak egész korrekt kis bordák aranyos kis ventikkel (egy cseppet sem magasabb, mint a mostanid) és azok valódi rézből vannak, a mostani sárgára festett aluval szemben (nálam ez volt, pedig egy csúcsnak mondott giga laptól nem vártam ekkora blamát)
Összefoglalva: a giga nálam felejtős lap...
Ja, húzva nincs a gép, meg se nyekkent 200as fsb felett. -
vati
senior tag
Összeraktam a K8NF9-es konfigomat. Ház: Thermaltake Swing, 12 cm-es tápventi mellett van egy 12 cm-es ház venti, amit átraktam a ház elejébe, hogy direktben befújja a 3 vinyót, és mögöttük a chipset és a passzív hűtésű VGA felé (ASUS EN6600 Silencer TD) is menjen légáram.
Mivel és hogyan lehet korrekten megjeleníteni az alaplapi chip és a vga hőmérsékletét?Előző lapomnál (ECS K7VTA3) biosból és Everestből szépen látszott mind a három érték.
Most a BIOS (F6) csak a CPU hőmérsékletet mutatja, ami 27-32 fok között ingadozik. Ez reális, tekintettel a bika Zalman hűtőre.
Az Everest nem lát semmilyen szenzor hőmérsékletet.
A Motherboard Monitor 5.3.7 nem támogatja a lapot (úgy láttam, semmilyen K8-as Giga lapot)
A SpeedFan 4.28 mutat egy ''temp1'', ''temp2'', ''temp3'' nevű hőmérsékletet. Az első 25 fok, ez nem tudom, mi lehet, sok értelme nincs. A második 32 fok, ez csak a CPU lehet. A harmadik 70(!) fok, ezt tippelem a chipsetnek. Kézzel megfogva sem a VGA sem a chipset bordáit nem lehet tartósan fogdosni, bár nem éget. A chipset a forróbb, néhány másodpercnél tovább nem lehet fogni. (olyan 55-60 fokra saccolnám a bordát, így reális a benti 70 fok)
Szóval, az NF4 chipset baromira melegszik -ahogy sokan írták-, és nem akarom hogy az egyszer csak instabillá váló lap hazavágja az adataimat is. Eddig nem volt instabil, amikor 1 órája szimultán futott DVD-kódolás és egy 3D-s játék, 70-ről felment 72-re a SpeedFan által mutatott érték, és ennyi. Viszont melegebb is szokott lenni a szobában
Korábban én is gondoltam, hogy szükség esetén majd ráteszek 4 cm-es ventit a chipsetre, de a gép összerakásakor derült ki, hogy ez lehetetlen: a VGA kártya ugyanis rálóg a chipset hűtőbordára, szinte milliméterre.
Mi a megoldás?
Ja, húzva nincs a gép, meg se nyekkent 200as fsb felett. -
törölt tag
válasz
Freddy TNT #1066 üzenetére
A Gigabites hálókártya ugyan az mint a K8NF-9-en, nincs vele probléma, feltéve ha nem engedélyezed a HW tűzfalat (azaz nem szabad felrakni az nF driver hálózatkezelő és tűzfal csomagját).
A 1394b már 800Mb/s-os sebességű (és nem MHz), viszont más a csatlakozója. Csak hátlapi panelen van hozzá kivezetés.
A használható PCI foglalatok száma az alkalmazott VGA hűtésétől függ. AC Silencer mellett csak egy hosszabbfajta PCI kártya használható, rövidebből (ami nem ér el a Silencer ventilátoráig) bele lehet rakni kettőt is. Viszont az integrált hangvezérlő csatlakozóját elég idétlenül helyezték el, és a többslotos VGA hűtők a beledugott kábelt megtörik. -
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Kéne 1-2 infó erről a lapról: [link]
Gigabites hálókártyáit tesztelte valaki ?
2*1 Gb ramot használ benne valaki ?( milyen gyártmányú ramokat ''szeret''?)
1394b....ez 400 vagy már 800Mhz-s ?
és végül hány PCI foglalat használható ténylegesen ?
Előre is köszönöm
[Szerkesztve] -
-
trassher
addikt
#1054 valaki?
-
V.Stryker
nagyúr
Igazad van....ebben az esetben gondolom,hogy ugyanabba a foglalatba mehet mindkét ram....de akkor hogy tudja a gép hogy melyik van benne..vagyis tudja és akkor akkora feszkót ad neki...de ha jól gondolom,akkor mindegyik foglalatnak külön megy a feszkó...tehát attól hogy egyikben sima ddr van attól még nem feltétlenül van a többiben is ugyanannyi feszkó...vagy hülyeség?
Bocsi, minden vissza...elolvastam a honlapot...nincs igazam...csak hülye elmélkedés volt...
[Szerkesztve] -
V.Stryker
nagyúr
válasz
agojama #1059 üzenetére
Én sem vagyok egy nagy ász, de szerintem megy a két külömböző pár...ha nem megy,akkor csak fél munkát végeztek a gigabytosok....a másik meg, hogy ha már van 1 giga ram,akkor még egy gigától nem lesz annyira gyorsabb, hogy megérje azt a befektetést...mert azért 25e körül lenne még két ram...persze ez mind csak akkor érvényes, ha nem két 256os van a gépedbe,mert akkor mindenképpen kell még mellé.
-
agojama
csendes tag
Sziasztok! Nézzétek el tudatlanságomat, mellettem szól, hogy megpróbáltam a kérdésemre választ találni még a cég honlapján is, de nem ment! Boldoggá tenne, ha valaki tudná a megoldást:
Adott egy Gigabyte S775 GA-8I915P Duo alaplap, ami azért is ''Duo'', mert képes kezelni a DDR és a DDR2-es memóriát is, méghozzá párban. A kérdés: Egyszerre?????
Tehát, ha két slotba DDR, a másik kettőbe DDR2-es van, úgy megy a dolog, egyáltalán van ennek valami értelme? Gyorsabb lenne tőle a gép, ha vennék a meglévő két DDR mellé két DDR''-est? -
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Tud vki abban segíteni, hogy az én alaplapomra (8I945P-G) honnan lehetne szerezni egy ventilátort az északi hídra,mert gyárilag passzív viszont rohadt meleg és egy passzívat ami a délire menne,mert az is isszonyat forró.....
Ennek az alaplapnak azt hiszem van egy komolyabb verziója vagy lehet hogy az a 955-s és azon van pont olyan hűtés ami erre lenne jó,vagyis erre is talál csak erről lespórolták. Már írtam a román kirendeltségnem(mert az volt a legközelebb) és ők azt mondják,hogy forduljak az itteni terjesztőhöz....de sajna ők sem tudnak segíteni....
Vki vmit?? -
slayer006
addikt
H'
A Gigabyte oldalán két féle van ebből a lapból:
GA-K8NF9 Ultra
(Rev 1.x) ; (Rev 2.x)
honnan lehet tudni, hogy meik - meik ?? -
trassher
addikt
Hello.
Nemrég vettem egy Gigabyte GA K8N-SLI lapot és van egy kis problémám. Ha a Bios-ban felhúzom faktort 200ról akár 201re akkor restartnál a bootolásnál még az IDE cuccok előtt kiírja hogy blabla CPU overclocked meg hogy a következő restartnál a Biosban ezt változtassa meg és újraindul. Na most mit tegyek hogy tudjam húzni a procit ha lehet egyáltalán. Azzal a progival amit adtak asszem EasyTune 5 az se ért egy kalap szart se. -
cettlee
őstag
ha pl az ultrás lapomhoz felrakok egy sima k8nf9 biost akkor mivan?
-
szabi73
csendes tag
Sziasztok.
Most szeretnék venni egy ilyen típúsú alaplapot Gigabyte 8i945P Pro, i945P, LGA775, Dual DDR2 és olyan fórumozók véleményére vagyok kiváncsi akik már használtak vagy jelenleg is ilyen lapot használnak.
A konfig pedig ebből állna:p4 660 3.6ghz 2m/800,gf7900gt,250gb wd winchester chiftec 450w táp,2*512mb geil value ram.
Ezek már meg vannak csak a lap hiányzik alóluk.
Kérlek segítsetek a véleményetekkel. -
cettlee
őstag
válasz
cettlee #1046 üzenetére
kis érdekesség(alulrol olvasni):
balazs [ cettel@gmail.com ]
Sent : 2006/4/14 20:35
Question : dear gb
''From OS the overclock was succesfull with clock gen.(around 270htt)''
so the problem is not the cpu performance(the cpu ends about 2800mhz)with clock gen, or easy tune 5) and neither the peripherials
I read many reports about the k8nf9(not ultra) with the same OC problem, but by that mobo
the F7 bios solved that OC problem. I hobe you will make a better bios for k8nf9 ultra too.
Please tell our problem to the 'bios maker team' , I dont no what they were doing in the last one year , playing counter strike?
thanks
balazs
Answer - 346333
Answer : Dear Sir,
Thank you for supporting GIGABYTE products and contacting GBT Tech Support. As to the problem you mentioned, the overclock result will depend on your peripheral devices, and the CPU maximum performance. We will not guarantee any result caused by system overclocking.
If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Best Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGY
Question - 346333
From : balazs [ cettel@gmail.com ]
Sent : 2006/4/12 18:40
Question : dear gigabyte.
there are no usable bios rev.-s for OC for my board.
I get my k8nf9ultra with F2 bios, but it could not work with more than 130GB hard disks.F3 bios was O.K. but not for OC.My system always hangs on above 218 mhz HTT speed.(not because the memory)From OS the overclock was succesfull with clock gen.(around 270htt)
The F4 bios was unstable, I could not enter the bios setup with the F4.
Now F5 is for me good but I can not overclock from bios.
I didn't try the F6 rev
My memories work with 2,5-3-3-8 timings, but when I change the 2.5 value to 3(slower) the system does not boot.
Lots of gigabyte nf4 board users have this problem with this board(no OC from bios), and they will change it because this problem.
I dont want to sell mine, I(we) just need a normal bios.
thank
balazs from hungary
-------------------------------------------------------------------------------
Model Name : GA-K8NF9 Ultra
--------------------------
M/B Rev : 1.0??
BIOS Ver : F5
Serial No. :
Purchase Dealer :
-------------------------------------------------------------------------------
VGA Brand : GIGABYTE Model : 6600gt
CPU Brand : AMD Model : Venice E6 Speed : 3200+
Operation System : Win XP SP :
Memory Brand : Samsung Type : DDR
Memory Size : 512 Speed : 400
Power Supply : 420 W -
cettlee
őstag
válasz
Gallardo007 #1044 üzenetére
ezt a BIOS miatt csinálja... uj biossal jo lessz.
-
Gallardo007
tag
VAGY ilyenre>>>>>>>>>>K8N Neo4-F
-
Gallardo007
tag
én is elcserélném 3 hónapos Gigabyte GAK8N Sli pro alaplapomat uj ASUS A8V-E SE alaplapra 1 az1ben.teljesen hibátlap a lap csak van benne valami cpu védelem ami miatt ha pl az fsb t 290 re állítom kiírja hogy over cpu frekvency és ujraindul 3-4szer de utána atombiztosan megy,nekem ez nem tetszik azét cserélném el de 1-2 hetes garis cucc kell csak.
-
szabi73
csendes tag
Gigabyte 8i945P Pro, i945P, LGA775, Dual DDR2 (max.667MHz),
Szerintetek érdemes megvennem ezt az alaplapot egy 660-as p4 procihoz?Mik a tapasztalatok vele? -
gyurczy
őstag
GA-K8N-SLI az alábbit produkálja egy X2 4400+ társaságában:
Bármilyen 200 feletti FSB-t állítok be biosban, automatikusan 197-re állítja magát. Windows alól 210 felett fagy, hiába tettem meg előtte a szükséges lépéseket a biosban (FT szorzó, 2T, stb.).
Bárkinek bármi ötlet? -
ONE-T
csendes tag
Jo akkor döntsük már el hogy melyikbe irunk, bocs az alairasert már átirtam
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
nem ösmerem az nf7 biosának a lelkivilágát,de szerintem ordít,hogy neked ez kell ''Add CPU Over Clock in Mhz''..
lehet,hogy nem azt tudod beállítnai,hogy 166(200)mhz helyett legyen ezeröccázmillió,hanem,hogy a gyári értéket mennyivel fejelje meg...
különben nf7 lapról minden infót itt,tippek,tapasztalatok,stb..[link]
[Szerkesztve] -
ONE-T
csendes tag
ésmég mindig nem talaltam fsb re vonatkozo allitasi lehetőséget, mert hogy a szorzo fix az egy dolog, de fsb-t azt muszaly hogy lehessen allitani. Ehhez kepest a frequency/voltage control- om a BIOS ban igy néz ki alapon
Add CPU Over Clock in Mhz [ 0]
AGP Over Clock in Mhz [66]---->ez mondjuk fix nem mintha szamitana
Cpu Voltage Cotrol [Normal] % ban lehet a +-t ráadni
VDDQ(AGP) Voltage Control [Normal]
DDR Voltage Control [Normal]
Memoria időzitéseket hiba nélkül lehet allitani meg a mem frekit is de egyszerüen fsb-t sehol nem talaltam. Akinek ilyen deszkája van az megmondhatná hogy hol van -
ONE-T
csendes tag
Sziasztok. Ő persze hogy tudom hogy ctrl f1 el jön elő a tuning opcio a biosban. DE akkor sem találtam konkrétan fsb állitasi lehetőséget, és igen a procim palermo magos 1,4 V on megy alapból és százuaálkban lehet megadni a töbletfeszültséget.
-
Balinov
titán
válasz
cettlee #1015 üzenetére
Simán,de nekem GA-K8NS rev 1.1 volt, nf3-250 + s754...f9-től f18-ig az összes biost kipróbáltam,de a 2800+ CG-DH7-es Newcastle magos A64-em mindegyikkel ment alapfeszen 9x255-öt minima,ramokat 166-ra visszaosztva ill. ht szorzót 3x-ra állítva. sőt,alapfeszen és f18-as biossal ramokat ddr266-ra visszaosztva még 8x300-on is elmászkált.Az egyetlen ok,amiért nem így használtam az az,hogy ugye szorzóállítás után nemmegy a CNQ. A mostani,perpill biosdöglött,lapomban (lásd adataim) is simán megy a 9x255,ramokat 166-ra visszaosztva ddr442-n megy a kinstonvalue 512mb-os modul 2,7V-on még az 1T is megy, 3-3-3-7-en. Prime95 torture tesztet egyik alkalommal este 7-től reggel félhétig futtattam így,hibamentesen.
-
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1014 üzenetére
nah az franko. mér neked megy a 250?
nekem elindult 240 nagyon sokféle bios állitgatás után végre de totál nem volt stabil. win alol huzva meg tök stabil volt napokig.
külföldi forumok is erröl szoolnak szoval nem vagyok ezzel egyedül
pl a magasab ram freki reményében le akartam venni 2,5-3-3-8 rol 3-4-4-8 ra az idözitéseket, de a 2,5röl 3ra állitással megse nyekken a lap. elöbbi biosokkal se. ezazér nevetséges.
igy 235mhzig megy a ram 1,8 volton. ugy meg menne sztem többet is.bár ki tudja.
amugymeg érdekes hogy nincs borda a ramon mégis kb 38 fokos 1,8 volton is.samsung 2*256ddr400 egyoldalasak -
Balinov
titán
válasz
cettlee #1013 üzenetére
sztem ha a proci és a ram is bírja a szinkron 250-es fsb-t,mennie kell biosból is...nem bírom elképzelni,hogy giga nf4-es deszkákok ennyire antituningok legyenek..
et5-öt én olyan gyorsba elfelejtettem,hogy csak na!!!
viszont szombaton meggyógyítja doktorbácsi a lapomat,így végre lesz megint gépem!!! -
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1012 üzenetére
hátja. énmeg épp ezér nem akarok még 500as vagy 566os ramokat venni. mer felesleges mer nemtom szinkronba hajtani a szar bios miatt
max clock gen-nel. de azzal meg állitodik a htt-vel párhuzamosan a pci-freki is. ugyhogy most aztse eröltetem mer 250fsbnél már 41mhz a pci. mondjuk van olyan ott hogy ignore pci and pcie fraki de az sztem nemjelent semmit. az easy tune 5-el lehet fixálni a pci-t, csak azis elég antituning progi
-
Balinov
titán
Szia,
Szerintem mindenféleképpen érdemes megvenned.A lap megbírkózik az fsb-vel lazán 300mhz-ig,sőt még afelett is van állítási lehetőséged. Ha újan veszed a lapot,akkor valszeg rev 2.0-ást kapsz,amiben a feszültségeket már százalékosan lehet csak megadni,nekem anno még rev 1.1-es volt,ott konkrét V értékeket lehetett megadni.
FSB,etc. állítási lehetőség pedig van a lap biosában,de csak úgytudod előhozni,ha a biosban megnyomod a Crtl+F1 billentyűkombót,ezután tudsz ht szorzót,fsb-t,ram osztókat,időzítést,command rate-t,feszültségeket,stb. állítani.Volt dolgom már ilyen 2800+ S754-es sempronnal,igaz más lapban. Az már E6-os , Palermo (Venice-256 cpuz 1.31 szerint) magra épült és egy 13k-s asrock lapban mindenféle feszemelés nélkül hozta elsőre a 8x250-et gyári hűtővel. Azért csak idáig próbálkoztam,mert egy ismerősnek raktam össze konfigot és nem akartam az egekbe rántani. Sztem ki fogod tudni szinkronban hajtani az 500-as hc-ket.
üdv
Balinov -
ONE-T
csendes tag
Sziasztok van egy Gb K8NS alaplapom(754) [nforce 3 250] Ebben csücsül egy 2800+ os sempron. Az lenne a kerdesem, hogy erdemes e megvennem a 2*512 kingmax HC ramot(500Mhz) már csak azért hogy lehet e huzni a procit? Persze tudom hogy lehet, csak hiányolom az FSB és a szorzó állítási lehetőséget BIOS ban. Szóval etől függetlenül, memoriaidőzités és feszültségemeléssel ezekkel a jo ramokkal tudok elerni mondjuk egy 300-400 MhZ es plusz orajelet? A hütés nem téma
Előre is köszi -
gro0ms
aktív tag
Sziasztok. Szeretnék venni egy gigabyte lapot (sokan ajánlották) de nem értek ezekhez a chipsetekhez, stb.
Ami fontos lenne:
Socket 478
AGP
int. LAN, hangkártya
(2db 400as corsair ram és egy 2,8as ht p4 menne bele nemtudom számít-e ez)
Tudnátok ehhez ajánlani valami lapot? -
Zenty
őstag
GA-K8N Pro-SLI ez a passziv chipset hütöje mennyire hatékony alapon?
Ha nem tuningolod a lapot ilyesmi akkor birja strapát alapbol vagy igy is melegszik?
Képekről elég pitinek tünik nekem az a kis passziv hütő ezért kérdem! -
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1006 üzenetére
jahh. megnéztem az enyém is forrasztott.
amugy fingom nincs hogy müxik eza dual bios.
ugy hallottam hogy bios iráskor csak az 1iket irja át és ha müxik frankon akkor a másikat is átirja. ha nemmüxik akkormeg visszairja régit. de gyakorlatba nemvágom.szerencsére még nemkkelllett -
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1004 üzenetére
pedig nem lehetetlen mer hallottam már ilyenrol. meg magyarországon ez a garancia intézés nevetséges.lese szarják az embert.amugy ugy tudom hogy csomo számtek boltba pár ezer ftér megcsinálják a bios frissitést ha elvan cseszve. tudod azzala csipesszel kiveszik aztán megcsinálják. bár a support azt irta hogy ezt csak giga szervizbe tudják megcisnálni. sztem nemcsak ott.
amugy nem dual biosos a tiéd? -
cettlee
őstag
-
Balinov
titán
válasz
cettlee #1001 üzenetére
persze,tiédhez mások a biosok.
azt,hogy az @bios-e vagy a letöltött bios image volt-e a hunyó nemtudom. az tény.hogy @bios flesselés után kiírta,hogy succesfully updated,pls reboot your kompjúter.
amugy letöltöttem újra másnap melóhelyen az f5-ös bios image-t és összehasonlítottam azzal a file-val,amit a pendrájvon hazavittem és byte-ra megegyezik a checksumuk. -
cettlee
őstag
válasz
Balinov #1000 üzenetére
tehát akkor az a @bios qrta el? vagy a bios volt hibás? eddig csak az elsö leveledet olvastam el mindjárt olvasom tovább.. amugy a én lapomhoz másik biosok vannak nem?
mod: amugymeg nekem bios flesselés azzala @bios--al futott közbe a norton antivirus meg mittomén sztem az msn is csak offline-ba voltam vele. ráadásul a cpu fesz is levolt véve 1,35re meg még 1 pár dolog átvolt állitva a biosba és igy flesseltem rá az ujat win alol.
restart után toltam 1 load optimized defaultsot , beálitottam mindent a régire és ment minden gond nélkül.
mondjuk nekem az F4 biossal fagyott csomoszor mikor beléptem biosba(néha meg a del-re se reagált) az F2 biossal meg 130 gigásnak látta a 200as seagatemet...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia