- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
macikos
üzenetére
Ha várok akkor abbol tft lesz és nem crt
Szal ha most nem veszek akkor 1 vagy 2 évig biztos nem. Nyaralásra megy már a többi pénz aztán őszre már bevan tervezve videokari, memoria. És ekkor még csak a géppel kapcsolatos kiadásokat mondtam. 
Pesti szállitást nemtom megoldani sehogy(ez idegesitett is) de most hogy DroneZ^ mondta hogy eléggé elhasználtak kicsit nyugodtabb lettem. Elég lesz nekem az 959nf. Ráadásul arrol tudom hogy nagyon jo állapotban van.(mostmég
) Ha 2-3évet még elmegyeget akkor tökéltes. Aztán akkor majd váltok tft-re. -
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
megneztem a delleket, amik ottvannak régiek es karcosak voltak, sztem valami irodai monitor lehetett sztem többet ment mint kivolt kapcsolva, szal továbbra is kérdéses mien monitort vegyek...
-
törölt tag
Hali!
Van egy kis problémám a CRT monitorommal (Több is): (LG Flatron F700B)
Miért lehet az hogyha beállítom a megfelelő képméretet
(nem felbontást, a képcső terítését <<Remélem értitek mire célzok...)
és az egyik saroknál jó, a másik háromnál meg nem ez hogy lehet? (órákig próbálkoztam a beállításokkal, most valahogy tűrhető) 1024x768-on megy
Másik: Van amikor ha bekapcsolom a monitort akkor onnantól, halkan de zavaróan kattog
7-8 másodpercenként, van amikor meg nem kattog, na ez mitől lehet?
Melegedik mint a pokol! Lehet hogy ettől? -
macikos
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Akkor inkább várj vele egy kicsit, bánni fogod

-
ez_meg_emaz
őstag
Nah megkérdeztem. Győrbe 6k körül jutna el ami nekem iszonyat sok. Elmenni meg nemtok érte szal asszem marad a samsung 959nf
(dell p992-ről beszéltem
)
[Szerkesztve] -
bolcsodal
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Igazad van nem gyártanak. De a raktáron levő új monitorokat még mindig árulják sztem.
797, 997, 1100-as szériákat. Hogy ezek közül melyik Nature Flat-es (tudtommal nincs ilyen, de javíts ki ha tévedek) nem tudom. Mindegyik Dyna Flat képcsövel készül, ami továbbfejlesztett lyukmaszkos képcső és nem teljesen sík. Hogy MB, vagy DF az már csak fícsör. -
-
bruce24
tag
Van egy 21''-es CRT-m Belinea lehet ps2 est csatlkoztatni ehez?
-
DroneZ^
őstag
nem, most vetettem össze monitorokkal, nem is annyira sötét, csak sztem kifáradt ez a 959NF valamiben, mert van benne elég világos is csak kb 20%alékkal világosabbak a sony-k épp hogy olyan rikitó erős legyen a fehér, tudod mikor szedem le a fóliát, uj tápot rakok bele majd 1x ha megtom oldani...
[link]
420,000 ért VIHETED
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
macikos
üzenetére
Én a Dell P1130-at nézegettem náluk, nagyon szépen mutatna itt az asztalomon, de nincs szívem megválni a mostani Dell-től egyelőre... Ha sikerül tönkretennem az ellenállás moddal, akkor könyebb helyzetben leszek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja, és ha látsz véletlenül Sony FW900-at normális áron, akkor szólj nyugottan

[Szerkesztve] -
Loha
veterán
válasz
DroneZ^
üzenetére
Lehet hülye ötlet, de az jutott az eszembe, hogy ha már úgy is használhatatlanul sötét a 959NF, és nem tudsz vele már mit csinálni, akkor sztem érdemes lenne leszedni a védőfóliát a moncsi képernyőjéről. Ettől jelentősen nőni fog a fényerő, bár ha olyan a szobád hogy besüt a nap, akkor napsütésben eléggé használhatatlan lesz, de a fényerő tuti sokat fog nőni. Mondjuk ehhez is le kell szedni a burkolatot, de sztem ez elöbb, vagy utóbb menni fog

-
bolcsodal
addikt
Nagy itt a kavarodás az biztos.

Az LG flatronok maszktípusa a lyukmaszk és a rácsmaszk (trinitron) között helyezkedik el (résmaszknak hívják). Nincsenek benne merevítőcsíkok, de mivel teljesen sík a képernyő kívül/belül ezért eszméletlen torz a geometriája. Járt nálam egy új LG F920B úgy cseréltettem vissza, hogy öröm volt nézni. A színeiről sem mondhatok semmi bíztatót. Nyilvánvalóan a Flatronok között sem volt felsőkategóriás de szörnyű volt.
Fontos: A Samsung monitrok ma már csak MB azaz Magic Bright képcsővel készülnek. Ennek a fényereje kb kétszer akkora mind a síma DF (Dyna Flat) képcsöves monitoroké kb 500cd/m2, ami azért impresszív. Hátránya az MB képcsöveknek, hogy nagy fényerő mellett romlik a fókusza, és a geometriájuk sem tökéletes.
Tehát, ha trintrionost veszel ott lesznek a merevítőcsíkok, ha Flatron hányni fogsz a geometriától (mondjuk a T900BU-t dícsérték mint állat, de az nem flatron és régi muzsikus már.) Samsungból pedig csak MB képcsöveset szabad venni, vagy DF-et ha kényes vagy a geometriára.
A használt cuccok pedig mindíg kockázatosabbak, mit az újak. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Szerinted hol kerestem...

Ugylátszik én vok a béna. A dell oldala tényleg elég kezelhetetlen. Kerestem ott is de ugynézki rossz helyen néztem.
Hétfőn felhivom a boltot megkérdezem mennyiért szállitják győrbe aztán ha 2 max 3k akkor valszeg kell a cucc. A futár oldalán nem találom az árakat(ahogy avocomp irja) lehet megint bennem van a gond.
-
DroneZ^
őstag
ja ez sima p992, mig a nagykerben ultra volt, az lehet a bibi... vegülis mind1, jo és kész

[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
[link]
kicsit érdekes, bonyolult, és nehéz a dell oldal kezelése, de mindent megtalálsz képekkel együtt, ha valamire kiváncsi vagy sasold végig..
tulajdonsagok: [link]
vesa-t ne keverjük össze a ténylegesen maximalis frekvenciaval, amugy meg tök hülyén van leirva az egészm és itt csak 107khz, nem mintha annyira kevés lenne, elég régi a dokumentacio, mas honlapok szerint meg 111Khz
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
mire jo a google? 111khz,
1280-100hz
1600-85hz
1024-130hz
800-160hz
640-160hz
nekem aztán mind1 ki mit csinál.. en nem parancsoltam rád![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
Hát nemtom.
Sehol nem találok rola részletes adatot. pl 1024-ben meg 1280-ban hány hz-et tud max.
Meg ahhoz hogy ezt megkaparintsam csalodást kell okoznom egy embernek akinek igéretet tettem. Plusz ki kell találnom hogyan hozatom el győrbe mert nincs jogsim&kocsim. Megtekintés nélkül meg nem vmi jo megvenni boltbol. (ha ph-n mondja vki hogy a sajátja a cucc és jo állapotban van az hihetőbb)
Még átrágom a dolgot. A futár lehet több mint 2k lesz és sokkal többet nemigen tudok most fizetni mint 17-18k. És akkor már jobb ha a fenekemen maradok és nem keverek. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Engem tuti nem győzött meg a Trinitron, a csíkok pedig kimondottan zavaróak világos háttér előtt, mint pl. a hsz háttere beíráskor.

#1971: Nana, egy monitor sem elnyűhetetlen, vásárlás előtt csekkold az állapotát. -
DroneZ^
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
17-es sonym high contrastos, nem kellett neki ilyen ''boooster'' alapbol irdatlan vakito fényereje volt...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
DroneZ^
üzenetére
LG T710B képét láttam még huzamosabb ideig ismerősnél, nem tűnt fel hogy szemcsés vagy torz lenne, a 757DFX képe valóban nem volt tökéletesen sík, de nagyon minimális volt az eltérés, más hiba azon sem tűnt fel, az viszont igen, hogy több órás bűvészkedés után sem sikerült a 21T3 képét tökéletesre belőni, az élek nem egészen párhuzamosak, ill. a bal felső sarokban van egy alig érzékelhető konvergenciahiba (ha jól emlékszem így hívják mikor szétcsúsznak a színek), oké hogy ez régi monitor, lehet csak ezért (meg mert használtan vettem és valószínűleg agyonhasználták), de a 757DFX sem mai csirke, nálam is ment eleget, és absz. tökéletes maradt a képe 5 év után is. Meg ugye a HighLight-tal a TV-ket/TFT-ket megszégyenítő volt a fényereje.
-
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
voltam a boltban, meg oda is van irva, csak lesporoltak a P verziorol
de nem mind a 44 hanem abbol is 2003-2005 közötti, de mind1, fellem lehetne 2000-res is, akkor is megvenném, a kis ''sz*r'' olcso 17 colos sony-m bizonyitott. ez meg joval ujabb, ennek birnia kell, és a dell nem vesz selejtet ez a másik, vajon miert dolgozik a nasa a bankok meg minden dell gépekkel? repterek akármik, mindenhol dell van... amugy ebben nagyondrága sony képcsövan... -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Aki eleget ott ül a monitor előtt már észre sem veszi csak ha direkt keresi.
A dyna flat minősége elmarad a trinitrontol(hozzáértők megtudják mondani jobban hogy mennyire. Ha crt-ről van szo a best a trinitron.
DroneZ^: Közbe megtaláltam.
A tanácsot köszi, asszem megfogadom de nemhiszem hogy nagyon örülne neki az illető.
Honnan veszed amugy hogy 2005-ös? -
DroneZ^
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
lyukmaszkal meggyült a bajom, amikor kicsi dolgokat kell figyelni, mintha pikkelyes lenne az adott alakzat, pl a kis ati tray ikonom szörnyen torz volt... van 1 17 colos lyukmaszkos monitorom, szépek erösek a szinei nagyon korrekt, csak nemszeretem h nincs semmi egyenes felület benne, mintha az egész kép pikkelyes lenne..

-
VaniliásRönk
nagyúr
-
DroneZ^
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
959NFben is benne van a 2 csík, és az LG Flatronban is ,már annyira megszoktam, hogy nélküle rosszul érezném magam a gép elött... amugy is annyira apro, épp hogy látszik ha 1szinü lapot bámulok...
Dynaflatem volt 1100DF, 3 napon belül meghalt, és nemvolt valami erös fénye és szine sem a sonyhoz képest, ráadásul a lyukmaszk sem jött be mert szemcsés... de kinek mi..
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Kell neked a trinitron 2 szép csíkja?
Szerintem az LG Flatron vagy a Samsung DynaFlat sokkal jobb. 
-
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
-
-
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
sajna raktáron több mind 44 van
én az LGt rendeltem elöre basszus

nemtom mi lesz de nekem ez a fekete dell kell de nagyon, hétfön sztem megyek be veszem meg
-
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
nem-nem, nekem van 1 9 éves cpdg200-am, én 2005ös évjaratut veszek, fekete dell külsöben g420 sony fd trinitron 15k ért hasznlat nagykerböl, sztem nem olyan rossz..

ha ez neked nem jo akkor semmisem

[link]
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
DroneZ^
üzenetére
19-es sony trinitron-t énis elfogadnék 15k-ért. Csak 1: ennyiért nem találok olyat ami nem 1000éves 2: többért se nagyon találni
Akármit mondtok a 10éves sony akármien is, tartanék tőle. Azért a 10év mégiscsak 10év. Örök darab meg semmiből sincs. Akkor már nyugodtabb vok a 2éves samsung-al. És nemhiszem hogy élettartamra nézve rosszabb lenne mint egy 10éves sony persze soha nem lehet tudni. De mint mondtam semmi se örök a sony lehet fasza de 10év vs 2év akkoris nyugtalanito.
Remélem nem járok rosszul.
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
de, csak se lé, se tapasztalat, kiprobalom elöször az LG-t, aztán kiprobalok 1 sony fd trinitront és ameik jobb az marad, 959NF nek elöbb utobb elromlik a tápja, mint az enyémnek, ennek a monitornak ez az 1 buktatoja van, elöbb-utobb tönkremegy. A 17colos sony-m 9 évesen olyan mintha most bontottam volna ki, a 2 eves 959NF-em meg mindenféle hangot ad ki na és a tápja gyenge, sony-k jobbak, nézd meg pl a g420-at, kegyetlen milyen igényes, és szép... csak nemtom olyat hol lehet venni.. na és hogy mennyiért..
Samsung 959NF másik nagy hátránya hogy az üvegen a védőfolia szinte a legsérülékenyebb amit valaha láttam, szinte ''lefujja a szél''. 1ik ismerösöm letörölte vizes rongyal és jött vele együtt a folia, mig a sony nál izombol dörzsöltem, és semmi - le a kalappal a sony elött...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Nem ugy volt hogy LG-t veszel?

Amugy most olvastam hogy irtad: ''sztem 959NF-et zsírt ugysem találsz''
Már egy ideje találtam ^^
2éves, a tulaj szerint semmien hibája sincs még az a védőburkolat se sérült ami a képernyőn van mert ovatosan tisztitotta. És ugye 1 év teljeskörü gari van még
Szal szerintem elég jot találtam.
-
Warbeast
tag
Philips 202P4 Brillance 22''-os monitor...sikerült rátennem a mancsomat, és mit is mondjak...
Naggggggggggyyyyyyyyyon dúúúrva.
Konvergenciája perfekt, színhűség zsír, moire effekt ABSOLUT nincs (ilyet még komolyan nem láttam), nagy, kihúzható kép, nem torzít.
Egy apró, nagyítóval keresgetős hiba lehet: jobb alsó sarok fókusza egy hajszálnyival gyengébb, szal az óra 2048-ban kicsit böngészős...
Máshol viszont tűéles, 1600 ajánlottban 100hz. Hja, BNC van
Értékelésem:
10 / 9-es

-
Loha
veterán
válasz
DroneZ^
üzenetére
Ha van burkolat alatt egy fényerő állító poti, akkor azzal érdemes lenne eljátszani...
Tápot lehet cserélni, de sztem csak ugyan ilyenre, és szakember kell hozzá, szóval elég esélytelen. 12k-ért meg kapsz 21''-os IBM-et szóval nem érdemes egy fillért sem rákölteni.
Az enyém is ciripelt amíg megvolt, de nem volt fényerő gondom.
Ha rácsapsz egy nagyot a moncsira, akkor nem villan egyet a moncsi képe? (kontakthiba?) Ez a megoldás sokszor működött már![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Legjobb megoldás az lenne, ha az én fölös fényerőmet odaadnám neked és akkor te is jól járnál meg én is
-
DroneZ^
őstag
errefele nincs szerviz. nemtudod hogy lehet esetleg javitani? vagy valami ideiglenes megoldas? van itt eleg monitor, nemlehet h 1ikböl vhogy atrakom a tápot? van itt nekem 21 colos monitor, sajna nemértek hozzá, de valszeg a 21 colosnak erösebb tap kell...
-
DroneZ^
őstag
-
Loha
veterán
válasz
DroneZ^
üzenetére
Lehet ez vmi beépített védelem HighlightZone-nál, hogy kímélje a tápot, csak vmi nem úgy működik ahogy kéne...
De valószínübb, hogy szimplán gyengélkedik, a moncsi tápja, a 959NF-eknek az a gyenge pontja.
Highlight nélkül túl sötét a kép max fényerőn is? Kontrasztot is felcsavartad? Azt próbáltad, hogy a színbeállításoknál mindhárom szín csúszkáját feljebb húzod?
Sztem lehet állítani a fényerőt, a moncsin belül egy potival, de ez nem tutkó.
Szoftveres fényerőállítással próbálkoztál? -
DroneZ^
őstag
talalj arra megoldást hogy tul sötét a 959NF-em.
Azt csinajha h:
-felrakok vmennyi highlightot, vilagosabb sokkal a kép, mikor nagyobb fehér lapot nyitok, visszaugrik a fényerö, amennyi vilagos jelenik meg, annyival csökken a fényerö, szal ha 1 pixel fehér pont és a többi fekete, akkor a legfényeseb, és nagyon látványosan csinálja, nemtom valahova elvinni ellenöriztetni? vagy a sötét kép javithatatlan hiba?
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Olvastam, hogy páran írták, hogy ellenállás mod után jó lett a fényerő, de a Color Return újra elszúrta, tehát biztos van vmi köze hozzá. Megfelelő kábellel meg szoftverrel hardveres módosítás nélkül is meg lehet oldani a fényerő problémát, a monitor ECS portján keresztül... Itt irogatnak róla bővebben: [link]
-
joeid
tag
válasz
tomcsi23
üzenetére
Nem megy tönkre a képcső.
Bár az igaz, hogy ahogy öregszik a moncsi a benne lévő alkatrészek is változnak , főleg az ellenállások értékei , kondik stb.
Nah tudtommal - legalábbis mi erre következtetünk ,de nem 100% - van a G500/520 ban egy szabályozható értékű ellenállás amivel lehet korrigálni ezeket a változásokat .Ez lenne elméletileg a Color Return.
Csakhogy egyrészt ennek az értéke is megváltozhat idővel ill. a többi alkatrész is változhat annyit ,hogy a végén már nem képes korrigálni .
Ilyenkor van az hogy Color Return után is túl nagy a fényerő.
Ilyenkor jöhet az ellenállásos mod.
Ez gyakorlatilag ugyanazt a funkciót látja el mint a gyári szabályozható ellenállás csak kiegészíti azt.
De ez csak teória ,tehát nem 100%.
Mindenesetre a megoldás a +ellenállás és a monitor tovább éli vígan az életét
Nagyjából egyébként a G500-ak közűl 3:1 az arány jó és mod között. -
tomcsi23
veterán
No, pont ilyen, ahogy leírod. Szabályos, párhozamos, de nem teljesen vízszintes - olyan 5-7 fok lehet.
Mi ez az ellenállásos mód? Mit csinál? Tudok levenni fényerőt a moncsin is, de akkor nem látszik úgy a kép.
szal, megy tönkre a képcső. Bár, még most is jó a képe a többi ratyihoz képest.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
joeid
tag
Az a csíkozódás (már ha fekete háttérnél szabályos-párhuzamos ,de nem teljesen vízszintes vonalak) is a túl nagy fényerőtől van ,tehát az ellenállásos mod megjavítja.
A G520 -at is meglehet így csinálni ha úl nagy a fényereje , bár úgy rémlik mintha azokkal eddíg még nem volt ilyen gondunk (lehet hogy a 3 év eltérés miatt).
Egyébként mi legalábbis úgy állítjuk be a G500-as moncsikat , hogy nagyjából 20-50% fényerő között legyen jó a fényereje (mivel videókártya-függő is a fényerő fix adatot nem lehet rá mondani) így később mindkét irányban korrigálható a fényerő.
Mondjuk ehez nem árt azért egy olyan eszköz amivel bizonyos ellenállások értékeit lehet ''szimulálni''
-
Loha
veterán
válasz
tomcsi23
üzenetére
Megmondom őszintén nem tudom
Egy régebbi moncsin láttam ilyet, de ott magas fényerőnél látszódtak csak a csíkok. Vhol olvastam vmi okosságot, hogy ezt a video kimenetet vezérlő IC hibája okozza... De olyat is olvastam, hogy ez az ellenállásos mod vkinek megoldotta ezt is...
Oliverda: Elvileg igen, az idővel csökken a monitor fényereje, de ez igazából a kibocsájtott fény erejét jelenti, nem a monitor fényerőbeállítását kell feljebb tolni, ezt jólmegaszontam...
Gyakorlatilag azonos képminőség eléréséhez idővel a fényerőt csökkenteni kell, mert a fekete kivilágosodik, a kontrasztott meg növelni kell, hogy csökkentett fényerő mellett is elég világos legyen a kép. Régi moncsik általában 0% fényerőn, közel maximális kontraszt mellett adnak csak normális képet, feltéve, ha a maximális kontraszton, nem lesz homályos a kép![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
G520-nak is hasonló felépítése lehet, de nem tudom, hogy használható-e ez a mod.
Ebben a topikban sok okosságot összehordtak, érdemes nézegetni: [link]
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
-
tomcsi23
veterán
Ehe, ennek megvan a maga története.

IBM azóta szolgálatban van, napi 14-16 órát megy. Contr/Bright 85/7-nél még egész jó képet ad. Legutóbb felfigyeltem az átlós csíkokra - sötét képen vehető észre, vékony vonalak olyan 5-10 fokban, 2-3 centinként (1280*960*100-nál). Emmi?
mod: más felbontásnál is megvan, csak kisebbnél ritkább. Megnéztem, a Hz befolyásolja.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
TFT azért jobb CAD-re mert tökéletes a geometriája, tehát az egyenes vonalak tényleg egyenesek rajta, nem úgy mint a legtöbb CRT-n, amiből nincs tökéletes geomatriájú. Ez CAD-es munkánál zavaró lehet, mert a szem nagyon érzékeny a geometriai hibákra, de ha csak hobbiCADezel akkor még valszeg együtt lehet élni vele.
CRT meg azért jobb TV-re vagy filmezésre, mert egyrészt nincs utánhúzás(ma már ez általában nem probléma), másrészt jobbak a szinek, vmint a szürkeárnyalatok száma több, ami sötétebb filmeknél nagyon jól jön (sötét jeleneteknél sokszor nem látszik TFT-n hogy mi a franc történik), és ami a legfontosabb: bármilyen szögből jól látható.
Az olcsóbb TFT-éknél (amit te is nézegetsz) pedig, ha nem középről nézed a képet, akkor torzulnak szinek, csökken a kontraszt stb, a TV-t meg szereti az ember néha ágyból/kanapéból fekve nézni, vagy párosával (barát/barátnő) és akkor már nehezen valósul meg a pont középről nézés.
CRT-ből Trinitron képcsöves 21-22''-os bármilyen márkás tipus, az a fontos hogy elötte jól nézd meg(próbáld ki).
TFT témában inkább ezt a topikot ajánlanám, jobban értenek itt hozzá mint én: Milyen 19''-os TFT-t? [link] -
flash7
tag
-
Loha
veterán
Ha komolyan akarsz CAD-ezni akkor egyértelműen TFT, internetre, msn-re, office-ra teljesen mind1, hogy mit választasz, TV-zésre, filmezésre egyértelműen messze jobb a CRT, főleg ha nem egyedül nézed

Árban a CRT messze jobb, 12-15k körül lehet venni a 21''-os használt csúcsmodelleket 1év garival, 60k körül meg csak közepes 19''-os TFT-re futja csak. -
flash7
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy amit írok az nem teljesen ide való, de a másik topicban megszünt az élet...így hát gondoltam írok ide...
Elérkeztem ahhoz a dilemmához, hogy kell egy új monitor, az új géphez, de nem tudom hogy tft vagy crt legyen???...
És ebben kérném a segítségeteket...
Olvasgattam több topicot, és mivel nem vagyok egy nagy monitor szakértő, sok minden kicsit kínai volt. Én leginkább cad-re, internetre, msn-re, office-ra használom majd a gépet.
És így ezekre az elvárásokra várnék ajánlásokat, hogy milyet vegyek. Jöhet ctr és tft is, és légyszi írjátok le azt is, hogy melyiket miért ajánljátok. kb 50-60 e ft-ot szánnok rá.
És esetleg a későbbiekben tv tunert is veszek a gépbe, tehát tv nézésre is legyen jó(de nem ez a legfontosabb).
Szempont még lehet a garnciális feltételek, képminőség. És még ami szerintetek fontos.
Már nézegettem, de még csak tft-t, eddig Samsung 932BB volt ami tetszet, Lg l1900j,és Lg 1960tq-bf.
Előre is köszönöm mindenki segítségét.
-
ez_meg_emaz
őstag
Először abban is gondolkodtam. Vannak olcson türhető tft-k. És egy ekkora szobába mint az enyim sokkal jobb lenne egy tft. De vhogy a crt-t jobban szeretem(az ára miatt is). Egy hátárnya a méret és a suly. (Főleg amikor lanparty-ra viszem
) De 50k-bol már biztos hogy nem monitort vennék hanem uj videokarit vagy bármi mást a géphez. Én a monitort soha nem tartottam olyan fontosnak hogy sokat költsek rá. Pedig tudom hogy azt bámulnom majdnem egész nap de vhogy nálam ez a sorrend. Egy erősebb gép fontosabb nekem.
Regény vége
-
Loha
veterán
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Ha ennyire nincs hely a szobádban, akkor viszont sztem érdemesebb TFT-ben gondolkodni

-
Loha
veterán
Találtam egy jó kis modot a G500-as képcsövek túl nagy fényerő problémájára:
[link]
Szépen le van írva, hogy hogyan kell kicserélni azt az ellenállást, ami a monitor fényerejét szabályozza. -
ez_meg_emaz
őstag
Hát ettől megint nem lett könnyebb a döntés.
Amugy a 21''-so gondomat már leirtam.
És szerintem elég nyomos ok arra hogy ne vegyek ha egyszer nem fér el.
Hidd le lemértem és nem fér el.
Szal nem muszály elhinni de ez van. Ekkora szoba jutott nekem.
Ha elférne akkor valszeg a 21-est venném (p260) mert ugyannyi pénzből ér ide mint egy 19-es 595nf. Viszont játékra szerintem is tul nagy már.
U.I.:A merevitőszálas dolog igy már nyugtatobb.
-
Loha
veterán
válasz
DroneZ^
üzenetére
959NF 110kHz. Flatronnál a konvergenciára kell odafigyelni, mert azzal szokott gond lenni.
Nem mind1, hogy milyen SONY 21''-os, ráadásul minden tipusból lehet szart venni, főleg mostanában. Sztem remek a 21'' játékra (csak 20'' látszik), egyrészt mert nagyobb élmény
, másrészt meg kevésbé fárasztó hosszú távon, mert kénytelen vagy mozgatni a szemedet 
-
DroneZ^
őstag
volt 1 sony 21'' osom, télleg mindenben egész jó, csak kegyetlen tompa volt, ami inkabb a konvergencia problémábol adodott.. sajna nem jött be, 21'' oriasi játékra... a pontmaszkos sem rossz csak kis monitoroknál csunya, de pont a samsung 1100DF nél alig feltünő... nekem volt, 3 nap alatt meghalt

-
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
sztem 959NF-et zsírt ugysem találsz, LG F900P a tökéletes választás, kiprobáltam 1 éles de sötétet, kiprobaltam 1 nagyon világos, szép fekete szinekkel de tompa monitort és még igy is az éles volt a jobb. tompánál gyors mozdulatoknál teljesen kivehetetlenek az alakzatok. Szerintem LG azért is jó mert rettenetesen éles, fényeröben is kiráky és a 111KHz is mindenre ráver, mert összehasonlitottam a többivel, 959NF assszem 101KHz volt... szóval en mar 1 használtat le is foglaltam, haveromnak is ez az LG van és ő aztan progamer

-
macikos
addikt
válasz
scabi78
üzenetére
Hát mivel 22''-os, azt hiszem ez Diamondtron lesz, ami nagyon jó. A döntés rajtad áll, hogy megveszed-e, a lényeg, hogy jól nézd meg vásárlás előtt, de 10.000 forintért a hülyének is megéri. Az a gond, hogy kell majdnem 1 óra, hogy a moncsi elérje az üzemi állapotát, addig nem tökéletes a kép. De nagyobb hibákat már az elején ki lehet szúrni. Foszfor beégés, gyenge fényerő, stb.
-
scabi78
senior tag
Hali, ha tudtok, légy szíves erre is válaszojlatok!

„Sziasztok!
Van egy LG Flatron 775FT monitorom, szeretném lecserélni egy nagyobbra. Azt javasolták a tft-vel még várjak egy picit és a crt olcsóbb is.
Tehát, ezt szeretném megvenni. Véleményetek szerint jó ez, a képcső benne milyen lehet? Nem értek hozzá.
Philips 202P4 Brillance 22\''-os (20\'' látható) képátlójú profi monitor eladó. Max felbontás: 2048x1536 85Hz-en! D-SUB és kompozit jelet is képeg fogadni. 10.000 ft
Köszi” -
Loha
veterán
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Úgy értem, hogy egy játékra használt moncsinál, elég az átlagos képélesség, tehát nem kell hogy tűéles legyen a képe, természetesen a homályos képű moncsikat messziről el kell kerülni
Játéknál nem zavaró sztem, ha nem tűéles a kép, az inkább szöveges tartalom nézegetésénél zavaró...
CRT ajánlásnál én csak ugyan azt tudom szajkózni mint eddig, 21''-os Trinitron és más semmi!
959NF-nek sötétebb a képe, viszont általában rendben van. LG-nél nagyobb a szórás, meg sztem kevésbé megbízható, de én egyiket sem veném, mert a 21''-os Trinitronokhoz képest mindkettő szar![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akik rácsmaszkos moncsit használnak, azoktól még nem halottam panaszkodást a 2 merevítőszálra, SZVSZ csak azok szokták fikázni, akik csak idejük kisebb részét töltik rögzítőszálas moncsi elött... -
ez_meg_emaz
őstag
Thx.

De nem vágom képéleség miért nem számit? Homályt hamar észre venni egy játéknál vagy nem? Csak a joszan paraszti ész beszélt belőlem szal nem vok benne biztos.
Amugy szerinted a 959nf és/vagy az f900p jo választás játékra? Vagy ha szerinted vmeik jobb akkor arra is kiv vok. És persze arra is hogy miért.
Ugy hallottam a 959nf jobb meg a sarkokban is éles a kép de vki azért nem szereti mert látszik a két rögzitőcsik. -
Loha
veterán
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
a shadow mask az magyarul résmaszk?
Gyakorlatilag sima lyukmaszk.
Sztem játékra használt moncsinál, fontos a szép fekete, jó fényerő, és a jó frissítések a megcélzott felbontásban.
Geometria, képélesség, konvergencia sztem játéknál nem nagyon számít. -
DroneZ^
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
meg hogy 800ban 120hz siman menjen... ha jo allapotu 959NF et veszelaz a legjobb de 957mb is jo, ezeket mind hasznaljak profik is. LG F900P talan a legélesebb, 111KHz szal az is majdnem a legjobb, fényeröben nemtudom mien... de sztem én azt veszek mert otthagy mindent és lehet h nem samsung, de lattam haveroknál, GPS-en is, télleg szép...
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
DroneZ^
üzenetére
Vmi iesmire várok énis.
Amugy tudja vki a shadow mask az magyarul résmaszk?
Jah és ami nálam nagyon fontos 80%-ban játékra kéne a monitor. Nemtudom hogy egy olyan monitornál mire kell jobban figyelni amit játékra használék. Gondolom a képélességre, fényerőre stb. De ezt csak én gondolom. -
DroneZ^
őstag
Sziasztok! Már sok monitort nézegettem, viszont mindet nemprobálhattam ki a 19''-osok közül én sem. Forumok alapján pár jobb típust találtam:
Samsung 959NF , 957MB. LG Flatron F900P. Dell P992 (Sony FD Trinitron).
Az érdekelne, hogy melyiknek a legélesebb a képe, konvergenciában is jó legyen, + jó fényerő-kontraszt... és természetesen bírja a Hz-eket rendesen: 1280*1024 ben a 100at bírja, ez a lényeg, nekem most van itt 1 959NF, nagyon sötét a képe
viszont tű éles. LG F900P álítólag nagyon éles, és bírja a Hzeket is rendesen, csak nem tudom, fényerőben hogy áll. Aki kicsit jártasabb, adjon tanácsot plz..
örök hála!
[Szerkesztve] -
ez_meg_emaz
őstag
Nekem meg jo lenne egy kis segitség. Nyakamon a monitorvásárlás és nemtom mien 19-es crt-t vegyek. Feljebb 2vel leirtam mien kéne. (Azt is hogy a 21''-os miért nem jo)
Tipust és márkát ha tudnátok....
Vagy azt hogy mit ne vegyek de hamár ezt irjátok akkor mondjátok el azt is miért ne azt.
Azért lenne fontos most mert haver megvenné a monitorom ha mostanába eladom neki. Más meg ugyse venné meg. Ezért ha már igy alakult akkor cserélnék.
Bármien segitségnek örülnék.
Vagy az jobb ha csak tipusokat irok be és arrol mondtok véleményt?
Vki tud vmi jo oldalt ahol sok crt monitor-t teszteltek? (csak angol vagy magyar) -
scabi78
senior tag
Sziasztok!
Van egy LG Flatron 775FT monitorom, szeretném lecserélni egy nagyobbra. Azt javasolták a tft-vel még várjak egy picit és a crt olcsóbb is.
Tehát, ezt szeretném megvenni. Véleményetek szerint jó ez, a képcső benne milyen lehet? Nem értek hozzá.
Philips 202P4 Brillance 22\''-os (20\'' látható) képátlójú profi monitor eladó. Max felbontás: 2048x1536 85Hz-en! D-SUB és kompozit jelet is képeg fogadni. 10.000 ft
Köszi -
ez_meg_emaz
őstag
Nem vágjátok... 21'' nem 1 ember szerint tul nagy játékra. Én nemtudom 50cm-ről nézni a monitort mert kicsi a szobám! A másik meg hogy higyjétek el jobban tudom hogy nem fog elférni egy kb 50x50x50cm -es monitor. És bármily hihetetlen azon a 3-4cm-en mulik. Panel nem nagy lakás. Mosthogy 2 dolog(nem fér el, és nem játékra valo) miatt se jöhet szoba a 21'' senki nem tud semmit azokrol amiket felsoroltam?
Azt már kideritettem hogy a belinea az lyukmaszkos sajna.(egyik oldalon elirták gondolom mert hivatalos oldalon lyukmaszkos)
A Lg flatron miért nem jo? Itt egy teszt is, ebben türhetőnek tünik:[link] (nem a legjobb de nem olyan rossz)
Kimondottan használt nem lyukmaszkos 19-es crt-t keresek ami max 4-4,5 éves és 1024-be tudja a 100hz-et ugy hogy nem maxon hajtom (tehát 120hz-et tud 1024-be akkor jo) és nem több mint 30kg(bár a 19-esek nemis szoktak nehezebbek lenni.) Ha lehetséges legyen flat.
Akkor vki ajánljon legalább vmit. Jah és max 15k!
Tul sokat akarok tul jo áron?

-
bolcsodal
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
LG Flatront és Samsung DynaFlat képcsöves monitort ne vegyél. Gyakorlatilag a Trintiron-os 21''-as vállalhatóak.
Nekem mondjuk egy 997MB van az asztalon, de nekem jó az is már megszoktam a nem tökéletes geometriát, sarkok konvergenciáit...leaglább éles a képe, és jófajta tápegysége van. Persze az én dilim az volt, hogy újat akartam venni. Egyébként nem bántam meg.
-
macikos
addikt
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Nem, csak vártam, hátha valaki felszólal előttem

Tehát, nyugodtan vegyél 21''-ost, egyáltalán nem lesz nagy, de tényleg. Én olyan 50cm-ről nézem az enyémet és már annyira megszoktam, hogy néha már kicsinek tűnik
Az elején persze nagy lesz, de hamar megszokod.
Ha viszont mégis 19''-ost akarsz venni..., amiket felsoroltál, egyiket se ismerem. Vegyél 21''-ost, azzal nem foghatsz mellé.
Na? -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz
üzenetére
Senki sehol?
Vagy hülyeséget kérdeztem? 
-
ez_meg_emaz
őstag
Nah lassna feküdnöm kéne

Ezeket találtam amik 19''-osak és elvileg nem lyukmaszkosak:
Lg 915ft
iiyama ls902ut
belinea 10 60 75
Ezek között van lényegesebb különbség? Van kiemelkedően jo vagy rossz? Vagy szinte u.olyanok? -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Laprasi991
üzenetére
Én utánalestem annak a Belinea képcsőnek mert énis iet akartam csak én 30-asat.
Ez biz a jo öreg lyukmaszkos, szal a trinitronnal elvileg nem ér fel. Persze a többiek itt jobban tudják nálam de amit macikos irt nekem anno abbol egyértelműen az jön le hogy lyukmaszkos crt-t másik lyukmaszkosra cserélni...
nincs értelme. 
Amugymeg: [link]
Engem 19-es trinitronos crt érdekelne de nemigen találtam. 21'' a szobámba kicsit nagy lenne.
[Szerkesztve] -
Laprasi991
aktív tag
Vagy egy P275-öm, és tegnap elment 2 másodpercre a kép, és olyan hangot adott mint amit bekapcsolásnál ad. (lemágnesezés
)
Mi ilyenkor a teendő? Mi kezdi felmondani a szolgálatot? Tavaly ősszel vettem használtan, lehet érdemes lenne lecserélni egy frisebbre? 21'' Belinea 108035 én most ezt nézegetem, ezek 2005-ek. Ebbe nem Trinitron képcső van hanem Samsung DynaFlat X High Contrast. Ez is van olyan jó mint a Trinitron?
Előre is kössz a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS37D800UAUXXE) 37" 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS57CG952NUXEN) 57" Q-LED GAMER 6K MONITOR ! AKCIÓ
- LG UltraGear 32GS85QX-B IPS Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GMR 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHZ Memoria!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szal ha most nem veszek akkor 1 vagy 2 évig biztos nem. Nyaralásra megy már a többi pénz aztán őszre már bevan tervezve videokari, memoria. És ekkor még csak a géppel kapcsolatos kiadásokat mondtam. 
) Ha 2-3évet még elmegyeget akkor tökéltes. Aztán akkor majd váltok tft-re.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szerintem az LG Flatron vagy a Samsung DynaFlat sokkal jobb.
Miután 2 hete eltetettem és esküdöztem hogy bennem lehet bizni stb most jön ez a rohadt dell 19-es trinitron.

Szal könyörgöm mond hogy nincs belőle több és csak te tudtál szerezni 1-et. 
Szal nem muszály elhinni de ez van. Ekkora szoba jutott nekem.