Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
válasz
Fekete Fény
üzenetére
Szia!
Én már jó pár monitort megjavitottam,és BP. lakos vagyok!
-
Sz.Miki
őstag
Hi
Samsung 1100MB 21'' -monitorról mi a véleményetek?? -
Fekete Fény
tag
hello
Nekem most van egy Elsa ECOMO22H99 21''(max:2048x1536 60Hz) monitorom és a világ minden pénzéért nem cserélném le TFT-re
.Mennyit ér ez a monitor??
Van egy másik is EIZO F784 21'' monitorom ami nem működik.Elméletileg nincs nagy baja egyszer volt csináltatva.Sok heleyen nem vállták be a megcsináltatást.Tudtok olyan helyet Bp. bellűl ahol megcsinálnák??
?Kérlek ha tudtok írjátok le.Ellőrre is köszi az infokat.
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
Hali Sony CPD-G200 17'' CRT tulaj vagyok. A kérdésem az hogy vki meg tudná adni a gyári OST/Geometry adatokat?

-
Sawa_1
csendes tag
ÚJ 21-es CRT-t hol lehet venni? Sok helyen néztem már, de Trinitron vagy más normális nincs, csak a ratyi Samsung 1100MB mindenhol...
-
joeid
tag
válasz
RedMantis
üzenetére
A Sony G500-G520 moncsik (IBM P260, P275, Siemens 21T2, és szerintem a Dell P1110, Dell P1130 -nál is) menüjében a Color menüben van egy menüpont Color Return a neve.Bekapcsolás után 20-25 perv múlva aktiválódik ,ha aktív leokézod és beállítja a színeket.
Vagy beállíthatod kézzel is : Color Mode -t megkeresed és Expert -re állítod ,így tudod állítani a színeket külön-külön.
Felhúzod a fényerőt és ha a fekete szín nem szürke hanem zöld akkor a Zöld szín ''fényerejéből'' (brightness-saturation - kis napocska az ikonja) lejebb veszel amíg nem lesz szürke .Lehet hogy a többi színen is kell kicsit állítani majd .Utána visszaveszed a fényerőt és jónak kell lennie.
Nem árt ha fent van a Nokia monitor teszt ,abban van egy fehér-fekete átmeneti ábra azon tökéletesen látszanak ezek a dolgok. -
moonguru
őstag
Igen!
-
DrGonzo22
őstag
A 15 tűs kábelnél normális, hogy a középső sorban hiányzik balról a második tű mindkét oldalán?
-
RedMantis
csendes tag
Üdv.
Sony képcsöves kérdésem lenne a tisztelt nagyérdeműhöz.
Mit lehet tenni, hogy ne legyen annyira zöld a kép?
Ezt láttam már gyári Sony-n, valamint Compaq P1220-nál ? -
Messa
tag
Sziasztok!
Lassan 4 éve van egy LG Flatron F700B típusú monitorom és ezzel a típussal kapcsolatban lenne kérdésem azokhoz akik esetleg még ilyet használnak.
Tehát a problemám:
A monitor zúg,nem túl hangosan,de ha kikapcsolom akkor is,éjjel pl tisztán hallani.Tavaj is volt ilyen problémám aztán el is szált a dolog. Bevittem boltba(3hét volt a 3éves garból
) felvitték BP-re 1 hét és hozák.Azt mondták,hogy a tápja szált el és azt cserélték. A javítás után a zúgás szintén hallható volt,de már csak akkor ha rátettem a moncsi tetejére a fülem. Azóta eltelt egy év és megint zúgni kezdett
.A táp elszállását a vihanak tulajdonítottam ami elvitte a videókártyám is annó
. A zúgás annyira nyugtalanított,hogy megkérdeztem a boltban,hogy mi lehet vele tenni,mert ugyan bár működik,de zúg,közölték,hogy lehet,hogy a konektok amibe be van dugva nincs rendesen földelve és betehet neki az áramingadozás is. Erre vettem egy túlfeszültség védős elosztót és kicseréltettem a konektort annak ellenére,hogy a villanszerelő szerint nem volt vele gáz.
Másnál is fennáll a zúgás vagy szerintetek lassan lekukázhatom
a dolgot? -
Norbur
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan hosszított kábel, amivel a crt-t és a szgépet kötöm össze! Mert normál gondolom hogy van rengeteg...de nekem hosszabb kéne, kb 5 méter...és ha van, mi ennek a pontos neve, mert eddig nem találtam rá!
Köszi szépen, ha tudtok segíteni..vagy esetleg még abban is, hogy hol lehet kapni, és milyen árfekvés!
Kösz! -
varga911
senior tag
Van nekem egy IBM P275 -m, és azt szeretném tudni hogy milyen felbontásban érdemes használni? Április óta 1600x1200@85hz-en megy, ez nem nyírja nagyon? Amúgy nagyon szeretem mert jók a színek és éles a képe, mindenkinek ajánlom, 24 ezerbe fájt 6 hó garival

köszi -
joeid
tag
Érkeztek 21'' Fujitsu-Siemens 21T2 moncsik .
Ha jól látom egy az egyben az IBM P260 -nak felel meg (tehát elméletileg Sony G500 képcső).
Most tesztelem őket és nagyon szép képük van , még konvergencia hibát se nagyon látok rajtuk.
Ha valakit érdekel 18 pénz / 6hó gar. -
tomcsi23
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére

Nézegettem, a vibrálást a fókuszált hely környékén lehet leginkább észrevenni. Ahova pont nézek, ott nem nagyon látom a vibrát, csak a környezetében.
Ez a 100Hz ezen a felbontáson még nem vészes, és az élesség is bőven elfogadható, az élettartam egyenletéből az X-et még nem ismerem.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Képminőségben nagy különbség van egy G520 meg egy F520 között? A két monitor tulajdonságai között szinte csak a 0.24 vs. 0.22 képpontméret a szembetűnő.
-
HunChaos
aktív tag
hali!Nem tudtok véletlenül nekem valami infóval szolgálni lg76i kapcsolási rajz terén?
Nagyon kellene! -
macikos
addikt
válasz
moonguru
üzenetére
És milyen típusú a VGA kábeled, mennyiért vetted?
Itt: [link] van Daxon kábel, ami nem bár nem tudom, hogy milyen lehet, de mindenesetre az ára jó. Ami nekem van, az a fenti feketére hasonlít, márkája Roline.
Arra a Daxon-ra kíváncsi lennék vagy ha van annál is komolyabb, akkor arra, de kipróbálni meg nem tudom
-
moonguru
őstag
válasz
macikos
üzenetére
Igazad van!
Nekem is 15-15 kábellel van összekötve a monitorom a kártyával (igaz ipari kivitelü a kábel) és semilyen minöség romlást nem tapasztaltam a 21-es monitoromon még tulhajtva se!
Azért irtam hogy JÓ minöségü BNC kábelt kelll használni,mert sajnos abból is van vacak minöségü!
Ui:
BNC használata esetén még befolyásolja a képminöséget egy kis kapcsoló is amivel lezáró ellenállásokat lehet beiktatni a bemenetekre! (Nem minden monitornál van) -
-
Loha
veterán
válasz
Laprasi991
üzenetére
Sztem első körben próbáld ki a moncsit másik gépen, vagy másik VGA-val, ha erre van lehetőséged, és akkor egy hibaforrást legalább már ki tudnánk zárni, mert én nem vagyok benne biztos hogy a moncsi a ludas.
-
macikos
addikt
válasz
moonguru
üzenetére
Persze, aztán rájöttem, hogy DDC nyema és belőttem a frissítést.

A gond ott kezdődött, hogy még jobban hullámzott a kép a BNC-vel, mint a gyári Sony-val. Én is tudom, hogy BNC-vel kéne kapni a legjobb képet, de valami most hibádzott, pedig a mostani minőségi D-sub ugyanattól a gyártótól van (Roline) és mégis. Azt a ''ne vegyetek BNC kábelt'' arra is értettem, hogy talán Loha írta valahol, hogy ha van egy igazán jó D-sub kábel, akkor egy BNC-sel nem lehet elérni érdemleges minőségjavulást. -
Laprasi991
aktív tag
Picike kis téglalapok. De néha a kép is elmegy, meg elcsúszík oldalra. 1600x1200 85hz-en megy a moncsi. A VGA kari egy nVidia GeForce 6600GT kb 1 éves.
Nem hinném hogy túlmelegedés, mert 5 venti fújja be a levegőt, a vinyó is csak 17°C-os
Elképzelhető h. attól megdögölhet egy VGA kártya, hogy kb. 2 napig rosszul van bedugva egy kábel? Mert két monitor volt először rákötve, az egyik DVI-n a másik D-SUB-on, és mivel a DVI-set nem gyakran használom, ezért nem volt rendesen rögzítve a kábel. És egyszer csak azt láttam hogy félig ki van jőve. Esetleg próbáljam meg a moncsit másik gépen is? Végülis a VGA-ra van még 2 év gari asszem. Vagy esetleg cseréljek hűtőt? És akkor jobb lesz?
-
Loha
veterán
válasz
Laprasi991
üzenetére
Fekete pötyök futnak végig a monitoron? Ezek nem véletlenül négyzet alakú fekete pixelek? Vagy szabálytalan alakú foltok?
Sztem a fekete pixel a valószínübb, és akkor a VGA a lesz a ludas. VGA-na belül is ramhiba, ami lehet túlmelegedés vagy túlhúzás miatt, vagy esetleg még nem megfelelő táp miatt is. -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991
üzenetére
Senki

-
macikos
addikt
Basszus, megveszem a Sony F520-hoz a jó drága BNC-s VGA kábelt, azt hittem jó lesz. A szellemkép eltünt, de azóta hullámzik a kép, a másik meg, hogy vibrál, mintha 60Hz-en lenne. Bexaro....
Szerintetek???
A végén visszaviszem és veszek egy jó minőségű sima VGA kábelt. -
Luck
csendes tag
Szisztok!
Erősen gondolkodom 1 HP P1230-on, elég jó vételnek tűnik
Lehet hogy ma meg is nézem és ha tetszik, usgyi beleugrok.
Nagy lépés lesz a 17''-os samsunghoz képest. -
neduddki
nagyúr
HI!
Basszus lattatok mik vannak eladok a forumon???: - )))
nec2111 - HItachi - Sony F520
TEJOEG!!!!!!!!!!!!!!! beleborzogo a gyornuporbe:- ))))))
Juhejjjjjjjjjjjjj
udv
neduddki -
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991
üzenetére
Lehet mégse kábel hiba, ugyanis cseréltem kábelt, de még mindig csinálja. Főleg bekapcsolás, és degauss után. Az az érdekes, hogy amikor elkezd így villogni, akkor az OSD menü is villog.
Hallottam arról, hogy a sorvég tranzisztor szokott gyakran megdögleni. Ennek mik a tünetei?
Előre is THX a segítséget
-
Laprasi991
aktív tag
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
Wasquez san
üzenetére
Nem nagyon értem az összefüggéseket, hogy miért nem használod inkább a D-SUB csatlakozót.
Amúgy szerintem S-video bemenetes monitor nem létezik, mert egy 4 tűs kábelen nem nagyon lehet ugyanazt a frekvenciájó jelet eljuttatni a monitorig, mint a 15 tűs D-SUB csatlakozón. Nem véletlenül TV-kimenet a neve
-
Wasquez san
csendes tag
Üdvözletem.
Lenne 1 nagy kérdésem pls help!
szeretnék 1 olyan monitort amin VAN s-video bemenet és NEM TFT!!!
mert a videokártyám (MX 4 440) van 1 monitor és 1 S-video kimenet,
de NEM TV-t akarok nézni sz*r felbontással ha már lehetőségem van rá.
Szóval hol és mit keressek?
Előre is köszönve a válaszokat!
Wasquez -
macikos
addikt
Benéztem... olyannyira, hogy meg is vettem. Az eladó nagyon rendes volt, egy kis plussz összegért le is szállította nekem.

Na de a monitor, ez a Sony F-520 valami fantasztikus. Nemigaz, hogy milyen kép van rajta. Teljesen meg vagyok vele elégedve.
Az eladó aztán mondta is, hogy nagyon baráti ár volt ez a 26e, szerintem is, mert ez a monitor a legjobb a világon. -
Oliverda
félisten
Szerintetek érdemes lecserélni egy Dell P1130-at egy Sony F520-ra?
-
szandisas
őstag
sziasztok! erről a moncsiról tudtok nekem mondani tapasztalatot?
[link]
-
Laci4
senior tag
Skacok!
Jó moncsi a HP P1230 ? IBM275 el egy szorítóban melyik a jobb?
Ráadásúl elvileg 2005ös monitor!!! igaz,nem 20,hanem 30rugó,és asszem nincs rá csak pár nap gari, nem egy év.
Megéri vajon? -
chungee
addikt
Milyen progival tudom beállítani a 19'' moncsimat, mert egyenletlen mindentéren és sosem tudom beállítani. THX!!
-
Laprasi991
aktív tag
válasz
Laprasi991
üzenetére
Senki

-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom van, hogy van egy IBM P275-öm és azt vettem észre, hogy néha apró kis fekete pöttyök futnak végig a képernyőn. Egy - két másodpercig tart az egész, és olyan óránként egyszer - kétszer van. Nem különösebben zavaró, viszont félek hogy ebből esetleg valami komolyabb hiba fog kisülni
Szerintetek mi lehet ez?
Ja, és a monitor tetején van egy 5W-os kis hagfal, árnyékolt, egy webcamera, meg ott volt még a mobil is, de azt amikor először tapasztaltam ezt, átraktam a szoba másik végébe. De még mindig csinálja
A másik: ezen a monitoron van DVI-A csatlakozó. Hogyha veszek DVI kábelt, akkor elképzelhető, hogy jobb minőségű képet kapok? Vagy felesleges költeni rá?
Előre is kössz a segítséget
-
Hidó
tag
Hi!
Szeretnék a hozzáértőkhöz (és akinek van-volt tapasztalata a következő monitorral kapcsolatban) szólni: Samsung SyncMaster 1100MB
Kíváncsi lennék a tulajdonságaira,hibáira.Elsősorban játékra kellene ezért is csak egy CRT jöhet szóba.Esetleg érdekelne más típussal kapcsolatos észrevétel is.
THX -
Oliverda
félisten
A következő lenne a problémám. Van egy Dell P1130-as monitorom ami nagyon szépen üzemel, de egy ideje elkezdte azt a hülyeséget csinálni, hogy bekapcsolás után pár perccel 3-10 másodperces szünetekkel pattog, és a pattogással párhuzamosan a képen megjelenik egy vízszintes csík, egy pár perc hülyéskedés után pedig mintha valami kisülés féle hangot adna, a kép egy pillanatra összeugrik, majd ezután már semmi baja sincs, még ha 1 napig is van bekapcsolva folyamatosan. Gondolom ennek valami köze lehet a bemelegedéséhez. Szerintetek mi lehet ez?

-
DrGonzo22
őstag
A monitoromat (EIZO T962) sajnos elég gyakran kell forgatnom (tv-ként is használom). Ha be van kapcsolva, akkor a sarkok belilulnak, ilyenkor degauss, és már jó is a kép, ha kikapcs állapotban forgatom, akkor semmi nem lilul. A kérdésem mindössze annyi lenne, hogy árt-e a monitornak a bekapcsolt állapotban való forgatás?
-
atompaci
csendes tag
Sziasztok!
Ha van vkinek Belinea 10 60 20-as 19''-os crt-je és van hozzá illesztőprogramja az legyen szíves és vegye fel velem a kapcsolatot, mert a gyártó honlapjáról nem tudtam leszedni.
Előre is köszi
-
joeid
tag
válasz
Laprasi991
üzenetére
http://www.hqnedis.hu/
Van kiskerük is ,a pontos neve a cuccnak : Label Off 50 Címkeltávolító.
Olyan 2000 Ft ,de jó cucc nagyon sokmindenre használható (címke,ragasztó leszedés, alkoholos filc nyom leszedés, prociról-hűtőről a gyári ragacs leszedés vagy az elöregedett ragacs leszedés stb.)
Ablaktisztító mind1 milyen ,amelyik szimpatikus vagy használhatsz ilyen spec. tisztító löttyöket - papírokat ,de egy fokkal sem jobbak.
[Szerkesztve] -
joeid
tag
válasz
Laprasi991
üzenetére
Tisztítás : amint biztos láttad mi egyrészt egy címkeoldóval másrészt sima ablaktisztítóval tisztítjuk a monitorokat .Neked is ezt a combót ajánlom ,de a címkeoldó csak egyszer kell , utána elég a sima ablakmosó is.
A 100 Hz -es elcsúszás szerintem természetes ,attól van hogy a monitor max ennyit tud tehát a sorvégfokozat nagyon ki van használva ,az egyéb alkatrészek sokkal jobban melegszenek ettől lehet. -
Laprasi991
aktív tag
Végülis a tanácsokat megfogadva, nem vettem új Samsung monitort, hanem vettem egy használt Trinitron képcsöves IBM P275-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve, attól eltekintve, hogy kicsit koszos a képernyője. Ezt hogyan tudnám letakarítani?
A másik, hogy 1600 x 1200-on 100hz-en kicsit elcsúszík a bal felső sarokban a kép, de ez csak kíváncsiságból érdekel hogy miért, ugyanis 85hz-en használom.
Egy jótanács: aki most gondolkodik egy olcsóbb TFT és egy használt Trinitron között, annak én az utóbbiat ajánlom. Nekem volt egy TFT-m 2004ben vettem, Samsung 910N sulinetbe, e helyett vettem ezt a használat. Ég és föld a különbség képminőségben, a Tribitron javára
Meg persze nem világítja be a szobát a fekete képernyő 
-
Pinya007
aktív tag
Sziasztok!
IBM p97 19''-os monitorról mi a véleményetek? Most gondolkozom rajta, mert Samsung 997MB-m megadta magát 2 év után és sajna nagyon lassan megy garanciális ügyintézés.
P97-ről nem sok infót találtam felbontásban, Sony Trinitron képcső, felbontásban frissítésben elvileg jobb mint Samsung. Nem tudom mikoriak és hogy milyen TCO szabványnak felelnek meg. Samsung TCO03-as.
Várom véleményeket, tapasztalatokat! -
macikos
addikt
válasz
DelArco
üzenetére
Gondolom, hogy még nem állítottál sok mindent a monitoron. Szóval azt mondod, hogy annyi az egész, hogy ha más felbontásra váltasz, akkor csökken a látható képfelület, esetleg elcsúszik.
Semmi baja a monitorodnak.
Ez azért van, mert a képfelület szélessége, magassága, stb. nincs beállítva az adott felbontáshoz. Próbáld ki az üzemmódokat 800x600, 1024x768, 1600x1200 és mindegyikhez pozicionáld be a képet, hogy középen legyen, hogy a szélekig tartson, stb. -
Üdv!
Most vettem meg a fentebb említett Hitachi moncsit és lenne vele egy kis problémám amit én nem tudok megoldani lévén hogy nem értek a monitorokhoz.
No a gond az lenne hogyha a moncsit 1024*768-as felbontáson kívül bármi másra akarom állítani akkor valahogy elcsaszódik elcsúszik a kép. Mármint a képminőség nme romlik az teljesen jó csak ha kissebbre veszem pl Cs-hez (800*600-ra) akkor megjelenik kétoldalt fönt és jobbra egy fekete csik ezáltal kisebb lesz a látható terület. Ha pedig nagyobbra veszem a felbontást(1280*960-ra asszem) akkor meg mindkét oldalon a középső része beljebb ugrik és csak a sarkai lesznek jó helyen a középső részek homorúak. Elég furán néz ki. Szóval azt kérdezném hogy ez miért van illetve mit lehet ezellen tenni?
Előre is thx a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- BestBuy ruhás topik
- Apple MacBook
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fogyjunk le!
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- 245 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.Mennyit ér ez a monitor??
Van egy másik is EIZO F784 21'' monitorom ami nem működik.Elméletileg nincs nagy baja egyszer volt csináltatva.Sok heleyen nem vállták be a megcsináltatást.Tudtok olyan helyet Bp. bellűl ahol megcsinálnák??
Olvastam az F520 megbízhatóságáról pár nem túl bíztató dolgot.

) felvitték BP-re 1 hét és hozák.Azt mondták,hogy a tápja szált el és azt cserélték. A javítás után a zúgás szintén hallható volt,de már csak akkor ha rátettem a moncsi tetejére a fülem. Azóta eltelt egy év és megint zúgni kezdett
.A táp elszállását a vihanak tulajdonítottam ami elvitte a videókártyám is annó
a dolgot?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)