- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Canon EOS DSLR topic
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
38500 - 38401
43024 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Leslie1966
senior tag
Sziasztok !
Pentax K-500-ról váltanék, egy Canon EOS 200D lenne a kiszemelt példány Kit-ben a MediaMarkt-ból. Érdemes megvenni ? A 2000D és a 4000D nagyon gagyinak tűnik.
-
PuMbA
titán
Igen, attól függ, hogy mit akarsz. STM verzió is fém bajonettes, halkabb, 5 helyett 7 lamellája van, valamint 10 centivel közelebb tudsz vele fókuszálni.
-
rednifegnar
senior tag
van belole vagy 3 verzio (plusz yongnuo). en az elso gen-est szoktam szeretni, fem bajonettes es van fokuszskalaja.
-
korcsillio
addikt
-
PuMbA
titán
Bármire érdemes megvenni. Vannak akik ezzel az olcsó obival is keresik a pénzt

-
*Ropi*
félisten
Köszönöm a megerősítést!

-
copass
veterán
50mm f/1.8 STM 25-30k környéke.
cropposra igen, fullframe-re nem. -
korcsillio
addikt
Sziasztok.
Canon 1.8/50 mennyiért megy most használtan?Portrézáshoz érdemes megvenni? -
Donki Hóte
veterán
Nem szoktuk takarítani az objektívek frontlencséjét. Új korában UV szűrőt teszünk rá, így nem tud se koszolódni, se sérülni

Na, viccet félretéve, valóban kell valami speciális céleszköz, mert a hagyományos "rálehelek, aztán egy pamutdarabbal dörzsölöm" módszer a lehető legrosszabb (a zsírt csak elkeni a felületen, a mechanikus szennyeződések karcolják a frontlencse felületét, a dörzsölés károsítja a lencsén lévő antireflexiós réteget, stb.).
Célszerű pl. a LensPen LP-LT1 készletet használni, ebben van egy originál LensPen, ami jó az általános objektívekhez, amelyeknek van egy adott felületi görbesége, a mellé csomagolt sima felületre alkalmazható tisztító pedig jó a sima felületekhez (pl, szűrők).
-
*Ropi*
félisten
-
fr3ntzen
aktív tag
Szijjassztok... Az ojjektív lencsejet mivel takaritsam le? Sima valami pamut anyaggal vagy lehet hozzá valami folyadékot is kapni?
-
dzsavitcu
csendes tag
Köszi

-
.:ZS:.
senior tag
Koszi, leszedtem, de most meg kene varnom, hogy elmuljon aztan utana megnezem, hogy a gumi nelkul ki jon-e.
-
PuMbA
titán
-
Faby
senior tag
A sport mód azért állít még mást is (igaz, semmi olyat, amit ne tudnál te is egymás után beállítani)
A felvételkészítés módját átállítja egyesről sorozatra, a fókuszt a folyamatos követő fókuszra, a fénymérést pedig a spot mérésre, és ha jól rémlik, a vakut is tiltja (ha jól emlékszem, gép nincs a kezemben, emlékezetből írom). 550D tapasztalat alapján.
Kiindulásnak, gyakorlásnak jó szerintem (igen, én néha használtam, nem is értek a fényképezéshez
), hogy lásd, merre-hogyan indulj. Ha már megvan a gyakorlat, mehet a manuál beállítás.
Szerintem. -
PuMbA
titán
-
dzsavitcu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 200D-s fényképezőgépem, összehasonlítva egy 750D-vel azt vettem észre, hogy a 750D-ben van sport üzemmód, ez mivel másabb attól, mintha én tv üzemmódban csinálnék fényképeket?
-
Fotonhámozó
senior tag
-
senior tag
-
Doki16
addikt
-
senior tag
Még nem próbáltam, le lehet szedni roncsolás nélkül?
-
Fotonhámozó
senior tag
-
senior tag
Sziasztok,
Lenne egy elég furcsa problémám és érdekelne, hogy valaki találkozott-e már hasonlóval. Van egy viszonylag új 800D-m, korábban nem használtam tükrös gépet, illetve ami azt illeti semmi olyat amin kereső lenne.
Amióta használom a gépet észrevettem, hogy a jobb szemem fölött, pont azon a részen ahol a keresővel találkozik, a gép használata után valamilyen bőrirritáció alakul ki. Kipirosodik, viszket napokig és csak akkor múlik el ha nem használom a gépet. Létezik, hogy ez valami allergiás reakció? Ha esetleg találkozott már valaki hasonlóval van erre valami megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!

-
törölt tag
Ahhoz, hogy külső vakura legyen igényed, az kell, hogy egyáltalán vakura legyen igényed.
A másik oldalon meg mint írtam, olyan gépről beszélünk, aminek az ára egy középkategóriás kompakté. Ha úgy alapból semmit nem vesz hozzá a user, még obit sem cserél soha, akkor is jól járhat vele, ha a kompaktnál nagyobb méret nem gond, és jobban preferálja az optikai keresőt.
-
törölt tag
A gépet automatán használók eleve miért épp belépő kategóriás DSLR-t vennének, mikor ott van egy rakás 1"-4/3" kompakt egy rakás kimondottan automata módokhoz szánt kényelmi extra, meg egy rakás "kreatív mód". Ezt a kategóriát meg ezzel szemben a gyártó is eleve tanulásra szánta.
Ja, az a 18 mp-es szenzor, ami egy rakás olyan régebbi gépben is van, amelyeket 50-60 ezres használt áron meg egy csomóan ajánlgatnak itt a fórumon (a 4000D 80-90 ezer körül volt Karácsony előtt normális webshopokban - szürkeimportos gané webshopokban ennél olcsóbban).
-
*Ropi*
félisten
Azért nem ajánlott, mert pont azokat a funkciókat vették ki belőle, amiért az ilyen gépet automatán használó vásárlók megvennék. Pl. nincs benne a saját vakujával vörös szem csökkentés, nincs a keresőjében dioptriakorrekció, kicsi és gyenge felbontású a kijelzője (persze nem is tapis, amivel könnyebb lenne kezelni), az üzemmódválasztó tárcsája egyben a ki-be kapcsolója is, így feleslegesen terhelődik - ez a működését ismerve, hosszú távon sok problémát fog okozni. Már csak hab a tortán, hogy az a18 MP szenzor van benne, ami már 10 éves...
-
Doki16
addikt
-
randras_83
addikt
-
törölt tag
Nem értem ezt, hogy csak emiatt miért nem ajánlott. Miért nem azt írod, hogy aki külső vakut akar, annak nem ajánlott? Feleségemnek épp ilyen gépe van, és a beépített vakut sem használja mert egyszerűen olyan témákat szeret fotózni, ahol nem, vagy csak nagyon-nagyon ritkán merül fel bármilyen vaku igénye.
Egy ilyen árú gépnél (olcsóbb mint egy középkategóriás kompakt) meg már eleve erősen kérdőjeles, hogy az átlag usernek, ha használ is vakut, felmerüljön bármi a beépített vakun túl.
Sokkal nagyob hiányosság egyébként a négyszámjegyű Canon-oknál, hogy nincs szenzortisztító funkciója, míg az új háromszámjegyűek mindegyikénél van.
-
PuMbA
titán
-
Doki16
addikt
-
*Ropi*
félisten
-
bbsofficial
aktív tag
-
Pelican
őstag
-
copass
veterán
-
*Ropi*
félisten
A Canon ezzel a vakupapucs módosítással kihúzta annak a lehetőségét, hogy bármilyen olcsó vakut tehess a gépre, mert nem fogja elvillantani: meg kell venned a 3-4x árú gyári Canonokat. Ugye jól gondolom, hogy aki ilyen vázat vesz, az nem szeretne nagyságrendileg még egyszer a váz árányi pénzt elkölteni egy vakuért?
-
törölt tag
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Canon EOS D4000 jó választás lenne?
Használt nem játszik, csak új, keret pedig 120 max. -
Donki Hóte
veterán
Utazáshoz tökéletesen jó a Tamron 18-270 obi. Ha madarat fotóznál, ahol fontos, hogy hány gyűrű van a gilisztán, amit a madármama éppen ad a fiókáknak, akkor persze valami élesebb obi kellene

Azokhoz a témákhoz, amik egy utazáson elképzelhetők, azokhoz teljesen jó a Tamron obi.
Egy jó állapotú Canon 18-135 IS STM obit nem kapsz meg 80 eft alatt, ehhez viszonyítsd a18-270 Tamron obi 65 eft-os árát.
Nekem van mindkettő, nem igaz az, hogy egy 135 mm-re kitekert Canon 18-135 obival készített kép közepét kivágva jobb képet kapsz, mint amit egy Tami 18-270-es obival 270 mm-re kitekerve készíthetnél. A Tami stabija nagyon jó, utazáson kézből fényképezel, tehát fontos a jó stabi (az Eiffel torony meg nem szalad el, tehát a stabi tudja végezni a feladatát
). -
copass
veterán
ilyen régi cuccokat ne vegyél, mert csak csalódni fogsz. azért attól a pici kijelzőtöl megkarmolod magad...
35-60k körül már kapsz 1100D-t ami bőven jó belépőváznak. 1200D-t is kifoghatsz olcsón -
vlevi
nagyúr
Utazáshoz én a 18-135 obit ajánlanám.
Utazáskor nem nagyon van szükség a 200 környéki gyutávra. Legalábbis, nekem eddig nem volt rá szükségem. Ellenben, ahova a 135 kevés, ott azt vettem észre, hogy sokszor a 250 se elég. Ezt onnan tudom, hogy a 18-135-t kb minden gyújtótávon használom, az 55-250 viszont csak tökig kitekerve, és még akkor is vágok a képeken. Jó dolog lenne mondjuk egy Tamron 100-400 tényleg nagyon kevésszer venném elő, arra az évi pár alkalomra meg sajnálom érte azt a pénzmennyiséget. -
csacsi77
senior tag
Neked a Canon 18-135 IS STM-et vagy az IS USM obit találták ki. Ezzel szinte mindent meg tudsz oldani. Ha portrézni akarsz, akkor az olcsó és elég jó képű 50mm f/1,8 STM-et vedd meg. Az ekv. 80mm, azzal már portrézni is lehet.
Van még egy másik lehetőség a 15-85 IS USM obi. Az mondjuk elég régi és nehéz is, de nem rossz képminőségű és 15mm-en kezd, szóval a nagylátó részén is hoznál nem is keveset a 18mm-hez képest.
Ha pedig egy általános obi kell, akkor a fent említett Canon 24mm f/2,8. Egy sétálós, mindenes obinak tökéletes és nagyon kicsi is.
Plusz ott van még a Sigma 17-70mm f/2,8-4 Contemporary, ami egész jó átfogású és fényerejű. -
PuMbA
titán
A kitnél rosszabb minőségű bármelyik nagyobb átfogású obi, kivétel a Canon 18-135 STM
Az 50-es azért elég behatárolt obi, mert csomó dolgot nem tudsz vele szépen lefotózni, például látképet, épületet. Arra kell a 24mm f/2.8 STM. A 10-18 STM obi is tök jó utazáshoz, látképhez egyébként, mert a 18-135 elég generikussá tud válni, mindig hasonló szöggel fotózni. Szóval vannak választások bőven. -
Doki16
addikt
-
PuMbA
titán
A kérdés, hogy mit akarsz. Az 55-250 bármelyik hasonló tartományú obit is odavág képminőségben méghozzá nem is kevéssel. Egy Tami 70-300 is csak homály és kontraszthiányos a Canon 250-éhez képest. A nagyobb átfogású obik meg még rosszabbak. Ha a képminőség nem számít és elég egy olcsóbb bridge / kompakt gép képminősége, akkor jó a 18-270.
-
Doki16
addikt
Nincs 55-250, csak egy 18-55 STM van. Pont azért gondoltam, ha tűrhető akkor inkább kiváltanám ezzel a tamronnal mindkettőt.
Egy Canon 700D vázra menne egyébként.
-
Donki Hóte
veterán
-
vlevi
nagyúr
Nekem régen volt egy Sigma 17-70 (még a régi, van ennek vagy 10 éve is), ami mellé vettem egy 55-250IS STM-et. Mindíg is zavart, hogy a Sigma nem tud rendesen fókuszálni, volt, hogy folyamatosra állított fókusz mellett folyamatosan mozgott az obi. Ezért lecseréltem egy Canon 18-135 IS-re. Azóta az 55-250 csak nagyon-nagyon ritkán kerül fel a gépre.
Valahogy úgy adja ki a dolog, hogy olyan témákban fotózok, ahol erre van szükség.Természetesen csak a magam szórakozására, semmi profi felhasználás.
Nem járok vadlesre, nem fotózok meccseken, ezért tényleg nincs kihasználva az 55-250. -
Pelican
őstag
Nem értek egyet az előző válaszokkal, EOS 5-ről váltottam 20D-re és soha többet nem fotóztam analóggal. Mai szemmel elavultnak látszanak ugyan, de a diára fotózáshoz képest akkora könnyebbség a digitálisat használni, hogy az mindenért kárpótol. A dslr világba belépőnek bármi megteszi, ha nem akarsz rá többet áldozni, akkor akár egy 30D is.
De készülj rá, hogy hamar rá fogsz jönni, hogy lehet felfelé lépni és akkor tényleg kidobott pénz lesz, amit a 20D-re vagy 30D-re költöttél. -
Donki Hóte
veterán
Hehe, nekem van ilyen objektívem, használom is rendszeresen. Sőt, van az utóda is, a 16-300-as Tamron.
Azért mondom, hogy hehe, mert az ilyen objektívekkel én vagyok a topik páriája, ha tudták volna az őstagok, hogy nekem ilyen van, akkor első alkalommal nem is engedtek volna hozzászólni a topikhoz

Na, komolyra fordítva a szót elmondom, hogy SZERINTEM miért jó egy ilyen objektív (és persze azt is, hogy miért nem jó).
Az előnyei között van az, hogy elég nagy a zoom átfogása, nagyon jó a benne lévő stabilizátor, 25-ös és 80-as gyutáv között elég jó a képe (itt most a 18-270-es tartományban értelmezem a gyutávot, nem az 1.6-os szorzóval). Kiválóan fókuszál, 100 képből legfeljebb egyszer fókuszál mellé. Szerintem ez egy kiváló nyaraló, turistás széles átfogású zoom objektív

Hátránya leginkább az, hogy fordítva kell vele zoomolni, amerre egy Canon obi növeli a gyújtótávolságot, arrafelé tekerve ez csökkenti (ha felváltva használom mondjuk egy Canon 18-135 obival, akkor mindig össze-vissza tekerem az obikat
). Hátránya még, hogy bár a Canon gépek felismerik, de nem hajlandók se a vignettálást, se a torzítást korrigálni (ők is páriának tekintik az objektívet
) Valós hátránya az, hogy 18-25 gyutáv között határozottan érzékelhető a párnatorzítás, 100-as gyutáv felett pedig csak középen éles, a széle felé eléggé mosott a képe. 150 gyutáv felett erős fényben a széleken megjelenik egy eléggé határozott CA is.A kétségtelen hátrányai miatt vettem meg az utódát, a 16-300-as Tamront, de az még rosszabb, a stabija gyengébb, nehezebben fókuszál, visszafelé felrakott napellenzővel nem lehet használni (se a fókuszgyűrűhöz, se a zoom gyűrűhöz nem lehet hozzáférni).
Ha konkrét kérdésed van az obival kapcsolatban, akkor tedd fel.
-
*Ropi*
félisten
Ezzel nem értek egyet: az 40D ISO 1000-ig zajmentesebb, mint az 50D, ISO 3200 felett meg egyikkel sem szeretne fotózni.
40D mellett negatívumként a zárját lehet felhozni, de ha megkérdezi, hogy a zárcserén túlvan-e már, akkor azzal ki is van véve a probléma gyökere. 
-
Doki16
addikt
-
Donki Hóte
veterán
Ennyire régi gépet ne vegyél! Neked már nem kell a fotózás alapjait tanulni, ezek a régi gépek pedig csak tanulni jók. Manapság már sokkal több hátrányuk van, mint előnyük, a bennük lévő technika ma már elavultnak számít.
Nem lelnéd örömöd bennük, csak a korlátaikat látnád.
Az analóg filmes technikával a Canon fejlődése során először talán az 50D volt versenyképes alternatíva, előtte csak a digitális fotózás technikai újdonsága vitte előre az eladásokat.
(A 40D sem volt rossz a műszaki adatok alapján, de hibás széria volt, sok technikai probléma akadt vele, könnyű belefutni egy hibás darabba.)
SZERK: Még annyi, hogy egy 20D, vagy 30D az örök darab. Azért az, mert ha megveszed, akkor örökké a tiéd lesz, eladni soha többet nem tudod

-
*Ropi*
félisten
-
-Kukori
csendes tag
Üdv!
Mindig is érdekelt a fotózás, eddig analóg SLR gépekkel fotóztam, most szívesen nyitnék a DSLR világába, nem tudom, hogy mennyire fog megfogni a digitális technika, ezért kezdetben nem szeretnék rögtön sokat költeni, és rögtön több százezres gépeket venni. A Canon márkát szeretem, slr gépeim többsége is Canon volt, és mivel, van egy rakat régi objektívem Canonhoz, ezért maradnék ebben a markában.
Használt gépek között nézelődtem, most olyan 30 körül ki tudnék kifogni egy Canon 20D-t, és hasonló árban találtam még eladó 30D-t Érdekelne a véleményetek ezekről a gépekről.
Ha valakinek volt már tapasztalata ezekkel a gépekkel, lekötelezne, ha leírná azt.
Köszönöm
-
fr3ntzen
aktív tag
Köszi mindenkinek... Frankó a kép!
-
*Ropi*
félisten
Korrekt.

-
Fotonhámozó
senior tag
-
Vanir
veterán
Köszi, rápróbálok másik kártyával is.
-
tvamos
nagyúr
Ez nagyon jo!
Mennyi ezen a "fotosopp"? -
Fotonhámozó
senior tag
Igen, fóliázott ablaküvegen keresztül készült.
Konkrétan ebből a lesből készült, álcaháló nélkül, természetesen

-
Donki Hóte
veterán
Ez a kép ablakon keresztül készült

Vagy mit jelent a "+ leskunyhó üvege" kifejezés?
#38433 Vanir: Próbálj ki egy másik SD kártyát, csak akkor derül ki, hogy van-e a te kártyáddal gond. Nekem Class6-os SD kártyára gond nélkül írta a 1080p videót, szóval egyedi gond lehet a kártyáddal.
-
Fotonhámozó
senior tag
+1
5D3 + C EF 70-200 L f/4 + Kenko 1.4x DGx PRO 300, ISO 5000, f/4 (5.6), 160 mm (~224 mm) + leskunyhó üvege + csapnivaló fényviszonyok + zajszűrés A hátráltató körülmények ellenére tűrhető szerintem, ettől csak jobb szokott lenni a képminőség.
-
Vanir
veterán
Köszönöm szépen a részletes választ, a videó leállásával kapcsolat van ötleted neked/bárki másnak?
Köszi! -
*Ropi*
félisten
-
fr3ntzen
aktív tag
-
_seth_
veterán
70-200 2.8 IS I + 2x II + 5D3-nál is szemmel látható a képminőség romlása. Illetve a gyutávot duplázva a fényerőt felezi, azaz F4-en már F8 lesz az indulód ami még épp élhető, de sötétedéskor már fóksuszt is nehezen talál. A 2.8-ast extenderrel F8-ra szoktam rekeszelni, kb úgy elfogadható a képe.
Kenko 300DG 1,4, olyat vegyél ha extendert szeretnél.
-
fr3ntzen
aktív tag
Szép estet.
Érdemes egy 2x-es extenderre beruházni ? 7d + 70200 f4 L ?
Köszi a segítséget.

-
Donki Hóte
veterán
A videófelvétel leállása szerintem nem a kártya miatt van, nekem is volt 500D-m, eléggé tré kártyákra is hibátlanul vette a videót.
Élességet csak úgy állít videózás közben, ha nyomkodod az AF gombot, de mivel nem kontraszt érzékelős az AF benne, ezért vagy eltalálja, hogy merre induljon élességet keresni, vagy nem (ebben az esetben egerészik párszor oda-vissza az élesség állító motor, ami nemcsak a kép élességét rontja el 5-10 másodpercre, hanem még jól bele is hallatszik a felvételbe). Zoomolni a fenti ok miatt szintén nem lehet videózás közben, a zoomolás elállítja az élességet (az olcsó obik többségében), aztán keresi az élességet másodpercekig.
Fénymérés van videó közben, de csak automatán működik, te kézzel nem tudsz se ISO-t, se rekeszt állítani videózás közben.
Sajna külső mikrofont nem lehet a géphez csatlakoztatni, a belső mikrofon pedig a legkisebb szélben is nagyon zajos, szóval ez se az erőssége

Az 500D volt az első középkategóriás Canon DSLR ami már tudott videót felvenni, de biza eléggé alapfokon sikerült ezt a funkciót megvalósítani benne, én pl. pont azért adtam el, mert nem túl jó videófelvételeket lehetett vele készíteni, ha meg éppen jó lett volna, akkor a fenti problémák miatt elég sok részt ki kellett vágni a felvételből

-
Vanir
veterán
Sziasztok! Tegnaptól fogva egy Canon EOS 500D boldog tulajdonosa vagyok. Kettő kérdésem lenne, mindkettő videózással kapcsolatos.
1: Kb. 10-30 másodpercet rögzít max, pedig hely van még az SD kártyán bőven.
2: ISO-t, rekeszt lehetséges valahogy állítani videózásnál? EF 1.8/50-es obim van.Az első kérdésre annyit találtam, hogy nem bírja az SD kártya a sebességet, viszont az Oly E-PL3-as masinámmal boldogan tudtam Full HD-ban videózgatni ugyanezen kártyával. Illetve nem ír ki semmiféle üzenet, szimplán leállítja a videózást.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
fr3ntzen
aktív tag
-
_seth_
veterán
-
fr3ntzen
aktív tag
-
_seth_
veterán
A 17-50 2.8 egy EF-S obi, FF-re nem megy fel, a 17-40 viszont igen. Előbbi arról hires, hogy ha kifogsz egy jó darabot akkor nagyon éles. Utóbbi pedig arról, hogy kép széleken FF esetében már nagyon torzít. Árát figyelmbe véve még a torzítással együtt is jó obi, de vannak jobb UWA lencsék nála. Cropra feleslegesen drága a tamronhoz képest, ami ráadásul nagyobb átfogású is.
-
fr3ntzen
aktív tag
Sziasztok! Tamron 17-50 f2. 8 vc nélküli... És Canon 17-40f4 l között mi a fő különbség? Esetleg valahol találok teszt képeket összehasonlítás miatt? Mert keresgéltem de csak szöveges tesztet találtam. Köszi a helpet.
-
swixx
tag
-
Doki16
addikt
-
swixx
tag
-
Doki16
addikt
-
swixx
tag
Sziasztok
Egy Canon 1100D tulajdonosa vagyok és a töltéssel kapcsolatosan lenne egy kérdésem.
Lehetséges úgy tölteni a gépet, hogy közben használatban van? Tehát pl. a szobában folyamatosan videófelvétel készül de közben töltőn van a gép?
Lehet, hogy rossz topik, ezért elnézést kérek. -
copass
veterán
-
Doki16
addikt
-
copass
veterán
-
Doki16
addikt
-
copass
veterán
-
JohnyBlue
addikt
Fúúú passzolom. Jó pénzért biztos tudják cserélni. Az elődöd valami nedves genyóval eshetett neki
Ha nagyon neki akarnék esni és veszteni valóm nem lenne, akkor én egy szöszmentes anyaggal szárazon megpróbálnám ezt a mázgát letörölni róla.Amúgy meg hagyd a fenébe a koszvadékot, ha nem látszik a képeken kit érdekel ?

-
Doki16
addikt
-
JohnyBlue
addikt
-
*Ropi*
félisten
-
Donki Hóte
veterán
-
Doki16
addikt
Láttam ezeket én is. Veszek ilyet szerintem. A szenzor egyébként szép tiszta. Zseblámpával néztem és semmit nem látok rajta ami szennyeződésre utal.
A tükör viszont nem szép. Arra is jó lehet amit linkeltél?
-
Donki Hóte
veterán
A szenzor jól tisztítható nedves módszerrel, mert van rajta egy viszonylag kemény réteg. Kapható is erre a célra tisztítókészlet, de ha úgy gondolod, hogy nem eléggé biztos és könnyű a kezed, akkor persze szakemberhez is viheted tisztításra.
-
Doki16
addikt
Nem láttam rajta semmit. Majd csinálok képeket az összegfoglalóban lévő leírás szerint és kiderül

Remélem nem szaladtam alá ezzel a vásárlással.
-
Donki Hóte
veterán
-
Doki16
addikt
Igen, biztosan ott is van bent kosz/por. Az meg gondolom csak szétszedéssel tisztítható.
(#38400) *Ropi*: Nem jön le róla. Valami van rajta. Mindenképpen tisztítószer kell hozzá. Amúgy, hogy tükör és a mattüveg "koszos", attól még az a képalkotást nem befolyásolja ugye? A szenzor szép tiszta azt néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
38500 - 38401
43024 - 42001 42000 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Digitális fényképezés
- Canon EOS DSLR topic
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- OLED monitor topic
- Formula-1
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
- LG UltraGear 32GS60QC-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Spot esetén ugrálhat az expó a sorozatfelvétel közben.
), hogy lásd, merre-hogyan indulj. Ha már megvan a gyakorlat, mehet a manuál beállítás.

). Hátránya még, hogy bár a Canon gépek felismerik, de nem hajlandók se a vignettálást, se a torzítást korrigálni (ők is páriának tekintik az objektívet

Ha nagyon neki akarnék esni és veszteni valóm nem lenne, akkor én egy szöszmentes anyaggal szárazon megpróbálnám ezt a mázgát letörölni róla.