Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5350) updog


updog
senior tag

Sziasztok!

Prológus: tudom, OK, Ryzent vettem, gyújtsam fel stb. stb., sajnos nem fog a következő 1-2 évben lecserélődni. Már bánom, de most ezzel kéne együttélnem. :N

Szóval lassú a Lightroom. De vadul, nagyon durván (vagy az elvárásaim nagyok). Relatíve friss install (pár hónapos, azóta ilyen, minden verzióval ilyen volt), legális Win10, SSD-n, LR CC legújabb, driverek, Windows Update legfrissebb.

Most csináltam tiszta catalogot, nyilván az SSD-re. Kettő mappát importáltam eddig HDD-ről, 51 illetve 52 darab 24MP-es NEF fájllal, amúgy pontosan ugyanazt csinálja, mint a régi catalog 600 mappával. Irgalmatlan lassú pl. a Developból a Library viewba váltás, konkrétan 2-3-4 másodpercig kővé fagy az egész, majd ha pl. görgettem egyet közben, leugrik a végére. Nem csak egyszer lassú, mert teszem azt még generálja a previewt, vagy először olvassa fel a képeket - minden egyes alkalommal.

Az is fura (itt ne kövezzetek meg ha hülyeséget kérdezek, koca user vagyok), hogy Library / Grid nézetben ha folderek között váltok, vagy az előbb említett módon visszajövök Develop-ból Libraryba, a previewk minden görgetéskor homályosak, és látszik, hogy újratöltődnek, addig szintén kővé fagy minden, kicsit rövidebb, de határozottan érezhető időre (fél-1 mp) - ez normális?

Ami nagyon fura volt, csináltam az SSD-n egy munkakönyvtárat, odamásotam a NEF-eket, onnan importáltam, dettó ugyanez volt...

7.5 [ 1186149 ] verzió van fent, sima CC, Ryzen 1600X tuning nélkül 3,5GHz, 16GB ram húzás nélkül 2400MHz-n, Samsung 850 SSD + SATA3-as WD Red 1GB-on vannak a képek. Amiról el tudom képzelni, hogy bottleneck, a régi videókártyám van a gépben: egy GeForce GTX 750 Ti-t. A HDD-ről egy random benchmarkkal ezek jöttek ki (MB/s), SSD nyilván 4-500-at hozta:
Read 92
Write 87.2
Mixed 46
SusWrite 84

Előre is köszi minden tippet :R

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Adobe Lightroom topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.