Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- macOS PC-re Összefoglaló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Retro DJ
aktív tag
Akkor sajnos az pontosan olyan mint a gagyirezó (mármint a szétfaragott "gyári").
Venned kellene egy gyári (akár nem szép) kipuffancsot, azzal jobban megy, és kevesebbet fogyaszt (feltéve, ha belül érintetlen és nincs bekormolódva).
Azt ne gondold, hogy egy alap 125-ös egyszerű 4t megy 130-at...
. Egy hegyezett power szelepes 2t talán... de én csak akkor hiszek, ha látom
-
teko99
tag
Aha értelek titeket. Igen nem erőgépek,dehát ezt azelőtt is tudtam hogy megvettem,hisz vehettem volna valami ujabb mocit is 125ösbe ami viszi a 130-at lazán,de csak az etz-nél maradtam.
Sajna igen a "gagyirezó" van rajta,a gyári megvan,csak nincs benne folytás és a végét is szétfúrkálta az első tulaj mert eléggé bevolt kormolódva állítólag. Azt igen észrevettem hogy ezzel a 115ös fúvókával 2-ikban homokúton azért megrúgja alattam szóval van benne erő,meghát ugye nemrég lett fúrva,még bejáratós a gép.
ha minden klappol holnap akkor dobok énis fel egy képet,bár még nem olyan szép sajnos,van rajta mit festegetni..
-
sdavic01
tag
90-100 km/h az úgy korrekt szokott lenni egy 125-höz képest
-
Szakbarbár
aktív tag
A gyári óra szerint 110-et elhiszem, az valójában 95 körül van. Jó esetben hátszélben talán a 100-at el lehet érni vele.
Nekem sokáig 125-ös fúvóka volt benne, nem is panaszkodtam a gyorsulásra, a fogyasztásra annál inkábbAztán tettem bele 115-öst és azóta csak 70-80-at megy.
-
teko99
tag
Sziasztok.
Megint a szakvéleményetekre lennék kíváncsi.
Mint korábban írtam van egy 125-ös etz-m. a korábbi gyujtásbajok mostmár kikuszöbölve.
Most egy olyan kérdésem lenne hogy mennyivel bír menni egy etz 125? semmi tuning,csak rezó kipufogó.
22-es karbi,115ös főfúvóka,35ös alapjárati fúvóka. valamiért mindíg kifúj a hengerfej,és nemtudom hogy ezért-e de csak 90-et megy alattam..
90kg vagyok,elektronikus gyujtás van a mocin. a gyári sebessége ha jól tudom 100km/h,de láttam sok ember írta hogy megy 110-et símán,és ezért nemtudom hogy most valamit még álligassak,vagy örüljek neki hogy megy ennyit a régi gépezet.
-
Na, vannak (lesznek) itt szép motorok, kéremszépen!
-
Retro DJ
aktív tag
Tegnap elég sokáig szöszmötöltem.
Gyártottunk teflonos kuplungbowdent, maszatoltam az elektromossággal na meg bekerült az erőmű
Az összekötő nem új, hanem szétszedtem és egyenként políroztam újra a csatlakozókat. -
Sziasztok. Véletlenűl találtam erre a fórúmra, de örülök neki, ezért felteszem a kérdést itt is
Ha valakinek van gyári ülése, gyári huzattal eladó, kérem keressen.. Csak repedésmentes érdekel.
Van nekem, csak tartalékba szeretnék venni eggyet...
Láttam, tettetek fel képeket a motorokról, ezért én is megmutatnám az enyémet neketek: -
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
csabyka666 #425 üzenetére
Ezt a töltőt "akciósan" 3990-ért vettük évekkel ezelőtt. Mostanában is látom, az ára általában hasonló. De eszembe jutott még egy megoldás, ami picivel drágább, de még több célra használható:
Én egy 2A-es táppal használom:
http://www.ebay.com/itm/AC-100-240V-To-DC-12V-2A-Switching-Power-Supply-Converter-Adapter-US-EU-UK-Plug-/221307752420?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3386f84fe4Ezzel tudsz tölteni, lemeríteni NICD, NIMH (AA AAA ceruza akkuk), Li-Ion, Li-Po cellák, és ólom akku.
Picit kell tanulni a menüjét, de sok oldalú eszköz. Beállítható a töltőáram tized pontossággal. E-mellett még meg is méri a várható kapacitását az akkunak. Tehát kb eldönthető, hogy mit tud. -
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
csabyka666 #422 üzenetére
A túlmerülést akár még túl is élhette volna, de sajnos a nagy töltőáram miatt elbomlottak a cellákban lévő ólomlemezek.
Ha túl van merülve az akku, akkor inkább nagyon kicsi töltőárammal szabad csak tölteni (akár c/20) hosszan. Ekkor van esély, hogy megmeneküljön. A haverom autójában 6 hónapot állt az akku 7,2V-ot mértem. Aztán egy másik akkuval picit megbikáztam, hogy 10V felett legyen az akkufesz (csak ekkor indult el a töltő). Ezek után egy hétre rajtamaradt az előbb említett töltőn. A következő telet kibírta, és ezzel adta el az autót.
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
csabyka666 #422 üzenetére
Ultimate Speed T4XSE
Egyébként eredetileg Tronic T4XSE, de az üzletláncok előszeretettel átcsomagoltatják.
A töltő tud normál töltés max. 80 Ah, 6V töltés, motor akku töltés. Ha a zöld lednél rajta hagyod az akkut, akkor csepptöltéssel tartja a feszültséget (akár egy hétre is simán rajta maradhat). Van regeneráló töltés. Figyeli a polaritást. Mivel kapcsoló üzemű nagyon takarékos. Kültéren is használható cseppmentes kivitelű.
Egy baja van, ha nem használják, általában a benne lévő mikrokapcsoló kontaktos lesz és olyan mintha nem működne, nem lehet módot váltani (vagy nehéz). Van hasonszőrű is ami méri a töltőfeszültséget is (sok értelme nincs).
-
válasz
Retro DJ #420 üzenetére
Na frankó, megdöglött az akksi.
A töltőáram visszaállt nullára, és 15,8V-ot(!) mértem rajta, amikor még rajta volt a töltőn. Amikor levettem, akkor visszaesett 11,8V-ra (már ez gyanús, mert 12,8V szokott lenni terheletlenül), aztán kb fél óra után már csak 11,2V lett belőle. Beraktam a motorba, ráadtam a gyújtást, lement 10,9V-ra a fesz, de amikor a refit rányomtam, akkor 9,5V lett belőle. Szóval kuka.
Mindenképp kell vennem bele egy újat. Ezt az aldis töltőt be tudnád nekem linkelni? Hogy legközelebb ne legyen ilyen baj...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest