Hirdetés
- Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Samsung Deskmaster 386s/20n
- Keychron K1 V6 Bluetooth/USB-C magyar low profile mechanikus gamer billentyűzet
- Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- Amikor a prófécia testet ölt – Finalmouse ULX Prophecy 'Scream' Classic
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: MSI H110M PRO és i3-8350K (coffeetime mod)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dancoo89
csendes tag
Hello!
A hibaüzenet ezúttal :
"Failed to open texture file
routes/Linie27/tertex/gndtex55.ace"Ez volt az első
Aztán rámentem hogy folytatás...jött a következő:No extended shape data for K_Tower.s
majd Utána megint egy újabb:
Failed to open shape file
routes/Linie27/Shapes/K_Tower.sés ezután meg még milliónyis ilyen üzenet...
na m1,én asszem feladom,nem fogom vele mindennap fel..rni az agyam,minden egyes pályánál,járműnél megint kitalál vmi hibát...elegem lett belőle...hiába követem pontosan a telepítés sorrendjét,ennek a szarnak semmi sem jó.
Köszönöm azért a segíteni akarástde én most törlöm a gépemről az egészet inkább.
Mindenki másnak pedig sok szerencsét hozzá,és ha sikerül akkor meg jó szórakozást!
ÜDV: Dancoo89 -
Skizz
addikt
1: Service (Szob-Nyugati Gyors) using invalid platform. Both track items are invalid.
2. Service ((null)) using invalid platform. Platform name is Rákospalota-Újpest 2b.
3. Player's path failed to load. Path may be missing or may require repairPath name: " "
Ezek ugranak elő egymás után. Alföld_4-es act., fent is van az Alföld_4, ráadásul más actoknál ezt nem csinálja.
-
istvan331
tag
Végül is nem teljesen egyértelmű az a vezetőállás,mert elölnézetet ír,v43-asokhoz. Csináltam egy olyat,hogy felraktam egy vezetőállást és annak a file-it lecseréltem átnevezve,ennek a problémás vezetőállás átnevezett file-ivel.Elő is jött a kép,de nincsenek oldalnézetek,se mutatók,egyenlőre megint csak letettem róla,pedig ez az eredeti szili vezetőállás.
"Every exit is an entry somewhere"
-
istvan331
tag
Elérési út alatt azt érted,hogy az engben a cvf,előtt szerepel a cabview bejegyzés? "CabView ( v43-1268.cvf )"-re írtam át. A cvf fájl is megvan az ace-kel együtt a cabview mappában. Bár más mozdonyoknál több file van a cab.mappában,de itt is megvan a front,a jobb a bal stb. Tehát elvileg,ha bármilyen cabint beteszek egy mozdony mappájába és annak az eng file-ben a cvf bejegyzést átírom a cabin cvf filenek a nevére,akkor a játékban ahhoz a mozdonyhoz azt a cabint fogja keresni?Hibaüzenet nélkül megjelenik a gép,tehát nem kéri a cabint,csak nincs vezetőállás.
-
istvan331
tag
Az acthu or.eng. file mappának hol a helye?Újratelepítettem a csomagokat.Aztán találtam egy ilyen mappát rögtön a trainsim megnyitáskor,aztán egyet a trainseten belül és egyet az acthu dízel mappában is.Melyiket kell meghagyni a három közül, hogy ne legyen gond?
-
Surda
tag
Igen, tapasztaltam, hogy elég körülményes, egyrészt a fordulópontok pontos megadása, másrészt az időzítés. Mivel csak egész másodperceket lehet megadni, ezért úgy találtam, hogy gyakorlatilag lehetetlen megcsinálni normálisan.
Gyanítom, hogy talán a .pat fileokban lehetne variálni valamit.
Próbáltam AI mozdonyt ütköztetni álló kocsival. Először kisiklott. Aztán lassabban küldtem neki, akkor nekiment, megállt, és annyi, semerre tovább, tehát így is megszűnt AI lenni.
-
istvan331
tag
A malomvölgyiről én is olvastam,hogy esetenként összeakadhat más pályákkal. Nekem azelőtt fenn volt a Jászkisérrel vagy az alföldel és nem volt ilyen gond.Mivel olvastam a problémáról,most mindig azt a pályát tettem be csak a routes-be,amit használtam.Nem volt semmi gond,mindegyik működött.Le akartam cserélni a Murában a hótextúrát,akkor kezdődött. De hiába tettem vissza a régit,akkor sem akarja.És a Novató is működik,meg a többi keskenynyomas.Ráadásul konkrét hiba hivatkozást sem ír ki.Ja és az alapjáték is működik, ha kiveszem a pályákat.
-
istvan331
tag
Köszönöm!A kabin csere már megy,azt hiszem azzal a cab file-vel lehetett valami,amit elősször be akartam rakni.Egy másikat ahogyan leírtad,sikerült berakni.A másik bosszantó dolog,amikor"néma"mozdonyban ül az ember.Megvan minden hang file a mappában,akkor miért nem működnek a hangok?Erre van valami megoldás?
-
istvan331
tag
Természetesen elolvastam ezt a leírásodat is.De ha én World paddal megnyitom az eng.filet én nem találok benne ilyen szóösszetételt sem,hogy cab vagy cvf,pedig szavanként "kielemeztem".Én a mozdony mappa eng.file-re gondolok,amiben a fékek erők stb van leírva. Nem értem miért nem találom.Lecseréltem a monitort,a 19"-ról lebeszéltek ahol vettem, így egy 22" Samsung lett.Holnap viszem processzor meg memória és videókártya cserére a gépet,remélem megoldódik ez a lefagyásos dolog végre.
-
istvan331
tag
-
-
RoyalFlush
őstag
Ilyenről hallottál már?
Az egyik pálya betöltése közben kapom ezt a két üzenetet:
Mi ez az sms kiterjesztésű fájl?
Villamos: MVK Zrt. 217 psz.
szerk: kipróbálok egy másik pályát is, lehet ebből hiányzik valami.
-
istvan331
tag
A végpont áthelyezéssel az utolsó állomás kérdése megoldódott.Viszont a vezetett vonat menetrendjét saját maga nem akarja kiszámolni.Azt sem írja ki,hogy kevés vagy sok a megadott menetidő.Pedig ebben a feladatban csak álló járművek vannak,tehát nem keresztezi semmi az útját.Az MSTS 2 valóban régóta húzódik,vagyis jó rég jelentették be, hogy elkezdték.Ha jól emlékszem azt olvastam,a fejlesztők elhagyták a Microsoftot vagy ilyesmi.Nagyon úgy tűnik nem nagyon lesz kész az mostanában,vagy egyáltalán.Vagy csak csökkent volna a kereslet?Bár világszinten biztosan megtérülne a fejlesztés.
-
istvan331
tag
Igen.a track monitor szerint a következő jelző vörös,de addig el sem jutok,csak előre hátra hintázik.Akkor mi a teendő,ha saját maga nem akar menetrendet számolni?Rákattintok az újraszámolja pontra,elkezd gondolkodni,de végeredményt nem ad ki.Az az akkor szakad meg a számolás,ha megállítom.De nem ír ki semmit.Ha manuálisan kiszámolom a menetrendszerkesztő programmal,akkor azt elfogadja?Elvileg el kellene.A másik,azt hogyan lehet megoldani,ha egy vonalon végig akarok útvonalat tervezni,akkor az utolsó állomást ne hagyja ki.Mindig az utolsó előttit jelöli megállóként.Ettől az utolsó állomás is benne van a menetben?
-
Surda
tag
Ilyen bejáraton állásnál nekem néha bejött, hogy visszatolattam egy kicsit, talán olyan 10-20 métert, aztán megint előre, és erre elindult a szembejövő. Persze lehet, hogy ezek nem pont az általad vázolt okból kialakult helyzetek voltak.
Az egyik amcsi pályán olyan activity is volt, amelyikben először ugyanígy tolatnom kellett, hogy az "ellenfél" meginduljon, aztán a váltó előtt megint megállt. Nekem kellett átállítanom a váltóját, hogy továbbmenjen
De megőszültem, amíg véletlenül rájöttem... Szóval vannak érdekes hibák.
Más: vajon kormánnyal irányítható a program? Az enyémet valamiért nem ismerte fel, pedig fasza lehetne azzal nyomulni
-
istvan331
tag
Nem tudom az enyém milyen program,de itt olyan feliratot nem találok!Pedig boltban vett eredeti,elvileg.Fent ezek vannak ACeditorban
ájl(Újat létrehoz,megnyit mentés,mentés máshová,kalkuláció és mentés,tömörítés és közzététel)Látvány,Segéd-ablakok,Lejátszás, Help,de eszközöket ezeken belül nem találok.Pedig áttúrtam mindent!Vagy csak rossz helyen keresem?
-
istvan331
tag
Aztán sikerült egy olyat összeállítani,hogy be kell várni a szemből jövő vonatot,ami elsőre nekem jött,aztán sikerült korrigálni.Én nem vagyok egy túl számítógéphez értő ember,de így ,hogy próbálgatok dolgokat és a ti segítségetek révén egyre jobban átlátom az egészet. Tegnap sikerült visszahozni,ha minden igaz az AE-s vonatokat.De az utolsó két lépéssel nem boldogultam."lépj be a tools menübe és kattints a..."Hol találom a tools menüpontot? Nekem is van fenn magyarítás,ezért kissé nehéz azonosítanom az eredeti angol elnevezéseket.
-
istvan331
tag
Igen,aztán találtam egy leírást,amiből néhány részletet hasznosítani tudtam,így a két mezőbe is írtam és kiszámoltattam a menetrendet.Akkor az indítás után pár perccel szabadot adott.Tettem fel egy álló tehervonatot,az is rendben volt.Aztán a többi állomásra is álló járműveket,de ezt már nem tolerálta.Valamit a szerelvényben lévő vagonnal kifogásolt. A közlekedő szerelvény kocsijait ezek szerint nem lehet újra pl álló szerelvényben szerepeltetni?Hanem lett egy másik probléma!Az activity editor térképén nem jelennek meg a szerelvényazonosítók.Tehát futtatásnál is látni,hogy a jelzők átváltanak,de magát a szerelvényeket nem.Ez nem csak a feltöltött,hanem az összes pályára vonatkozik,sajnos. Nem tudom mi lehet az oka,tegnap még működött,de fogalmam sincs mi állítódott el vagy mit kéne beállítani.Gyakorlatilag ha a pályára teszek egy járművet vagy az utána szerkesztés közben nem látható és ez elég kellemetlen.Remélem te tudsz rá valami megoldást.Köszönöm!
-
istvan331
tag
Amikor a szerkesztőablakot zárom be,akkor magyarul írja ki,hogy az adatok hiányosak és nem fog működni.Nem konkrét hivatkozást ír.Végül addig eljutottam,hogy megjelenik a szerelvény a játékban,de rögtön az első jelző nem enged tovább.A szerkesztőben a próbalejátszás ablakban végigmegy,bár ott nem tudom a szerelvényazonosítókat megjeleníteni,pedig eddig ez is működött.Most az lenne a kérdés,hogy mit kell állítani,hogy a jelzők működjenek.Az időbeni eseményekhez kell esetleg beírni valamit?Előre is köszönöm!
-
djraymundo
csendes tag
Az a baj hogy pont ezt az oldalt mondtam hogy én erről nme tudom letölteni vagyis letudom csak nme működik és nem értem azt hogy hogy kell felrakni a többi filet amit letöltök... de azért kössz a segítséget....
Jah még annyi hogy tudnál nekemm segíteni abba hogy holtudom letölteni a Balaton MSTS pályát?Előre is kösz.
-
istvan331
tag
Igen és köszönöm a segítséget,mert végül is a ti leírásaitokból sikerült felrakni.Persze akad egy két probléma is.Az Alföld 4-ben az éberségit azt külön kell betenni vagy az elvileg benne van?Meg a lefagyás.Már olvastam ilyen fajtáról más fórumon is,van hogy fél perc után van hogy órákat lehet játszani és akkor sem fagy le.Eddig az volt,hogy a kép kimerevedett,a hang még ment egy darabig és elment minden,resettel kellett inditani.Az Alföldel csak elsötétül se kép se hangCD kidob,a ventillátor müködik,de reset nélkül semmi változás.Konkrétan nem tudom milyen kártya van benne meg az egyéb paramétereket,de majd megnézem.
-
istvan331
tag
Amire gondolsz,az a tools update 1.2?Felraktam,legalább is azt hiszem,az unzipre kattintva feltöltődött.Ezek a hiba üzenetek vannak már rögtön az elején a betöltéskor: "Error reading train database file. File: Line:127" aztán van egy oké,amire a következő: "Error reading train database file File Trains/Trainset/actu_villany/actu_1047-001.eng" az igenre az előző üzenet,a mégsemre pedig kilép.Ha más nem,letörlöm az egészet és feltöltöm újra,lépésről lépésre leírom,hogy hogyan csináltam,hátha kiderül mi nem jó.De te lehet,hogy ezekből a hiba üzenetekből is tudod mi lehet a gond.A segítséget előre is köszönöm! (Actu csomagoknál az öntelepítősöket hagytam oda "települni",ahová akartak,a nem öntelepítősnél, pl villany, az actu villanyt bemásoltam a trainsetbe,a consist elemeit pedig a consist mappába.Azt hiszem ezt jól csináltam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT OC 8GB CHIEFTEC Libra 600W
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy XMG P406 laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest