Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-11-28 15:56:19

LOGOUT.hu

Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16951) RoSSo3


RoSSo3
senior tag

srácok, a PHTV-s adásban azt hallottam, hogy van egy sepckó szoftver a lenovotól, ami segít a megfelelő driverek letöltésében. én leszedegettem már előre manuálisan a drivereket, de lehet ezzel egyszerűbb lenne. meg tudnátok mondani ennek a progiknak a nevét?
köszönöm előre is!

(#16952) ArrayOfLilly


ArrayOfLilly
aktív tag

ThinkVantage System Update

http://www.arrayoflilly.com

(#16953) RoSSo3 válasza ArrayOfLilly (#16952) üzenetére


RoSSo3
senior tag

nagyon köszönöm! :))

(#16954) Nunder


Nunder
őstag

Nézegettem a fórumot, de nem találtam megoldást. Párom szeretne venni egy hölgyekhez passzoló netbookot, lehetőleg jóárasítva. A specifikációban annyi kikötésem lenne, hogy ne legyen SSD-benne, mert 8Gb-al nem lehet megváltani a világot. Op rendszer nem kell hozzá, van Vista hozzá és Xp is. Kis, könnyű, praktikus szerkezet kellene, ami relatíve hosszú üzemidővel bír, és átlagos használatot tűri. Leginkább irodai munkára, filmnézésre és internetezésre használná. Szín lehet sötét vagy valami élénk, kivéve a rózsaszín, és a lehetetlen színek tetszőleges permutációi. Ja és a legfontosabb: az ár legyen 70 - 75 ezer HUF környékén. Bármilyen ötletet szívesen fogadok.

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#16955) Boxi88 válasza Nunder (#16954) üzenetére


Boxi88
őstag

Ebben az árban nehéz lesz ajánlani, mert csak atomokat lehet ennyiért kapni, azt meg kevesen fogják javasolni, a Brazos sokkal jobb alternatíva...

Ja, egy javaslat: Netbookra a Vista a lehető legrosszabb választás! A vistának nagy a gépigénye, ezek a gépek meg ugye nem a legbikábbak... Akkor inkább Xp, de a legjobb a win7 lenne, mert ennek a legjobb az energiagazdálkodása!

(#16956) Nunder válasza Boxi88 (#16955) üzenetére


Nunder
őstag

Megoldható az is, nem tudom, miért a Vista jutott eszembe először, talán mert azt nem használja jelenleg senki :)

Amúgy mi a baj az atommal?

Azt mindjárt gondoltam, hogy nehéz lesz ennyiért valami értelmeset találni. De csak nem lehetetlen. Legutóbb a Cora-ban találtam egy pofás kis Samsungot, ami jó adatokkal rendelkezett és még jól is nézett ki. Mindezt 79k-ért, csak a Samsung notikkal kapcsolatban negatív híreket hallottam.

[ Szerkesztve ]

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#16957) Boxi88 válasza Nunder (#16956) üzenetére


Boxi88
őstag

Amúgy mi a baj az atommal?

Típustól függően:

Gyengébb atomok: Nem viszi a HD és fullHD filmeket beleértve a youtubosokat is... Web tartalmak hardveres gyorsítása/megjelenítése. Irodai és egyéb programok lassabb betöltése és használata...

Erősebb atomok: HD videók lejátszása, programok fürgébbek, de mind-mind processzorból való megoldása ami igen csak leszívják az akkut, ezáltal lecsökken az üzemidő...

Ha elvétve ugyan de játszani is akarnátok rajta, szinte lehetetlen lenne mert az atom mellett lévő GMA 3150 vga nagyon gyenge.

[ Szerkesztve ]

(#16958) Nunder válasza Boxi88 (#16957) üzenetére


Nunder
őstag

Játékra semmi képp nem kell, asszonyka nem az a fajta :) HD pedig elvből nem játszik nálam, egy ekkora kijelzőn. Én konkrétan az 1,66 GHz Atom és a 2 magos, 1GHz-es processzor alapú architektúrán gondolkodtam. Ezek vannak ennyiért.

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#16959) haris válasza Nunder (#16954) üzenetére


haris
őstag

A 70-75ezerből nehéz lesz megoldani minden igényedet, hihetetlenül elszaladtak az árak. Szept-Okt. környékén 60-65-ről indultak a kevésbé jó Atomos gépek, ma azok is 70-> felfelé.

Ráadásul annyiért általában a 3 cellás aksival szerelt gépek vannak, vagy fel sem tüntetik, hogy milyen aksi, csak annyi hogy Li-Ion aztán lehet találgatni.
Viszont tény, hogy neked akár egy atomos gép is elég lenne, film nem lesz gond, a netezés és az irodai munka már elég tág fogalom, de alap dolgok menni fognak.
Amit ajánlanék mégis:
Asus 1015BX -már 80 körül kapható (még). Előnyei:
Alig több mint amit megadtál, és ez remélhetőleg már 6 cellás akkus. 2 magos 1GHz -es proc, Radeon6250, 1GB ram (na ezt érdemes cserélni rögtön minimum 2-re) Van fekete, fehér és piros színben is.
Sok sikert a vásárláshoz

(#16960) Pribi


Pribi
senior tag

Sziasztok!

Mint azt néhány oldallal feljebb írtam asszonykámnak szeretnék egy netbookot venni karácsonyra. Nézegetem a dolgokat, de egyenlőre nem tudok dönteni, pedig már ideje lenne. Most ott tartok, hogy 3 modell közül nem tudok választani, melyek ezek: [link1] [link2] [link3] Tulajdonképpen arra amire kell, netezés, néha egy-két office dolog szerkesztése, nagyon alap játék a gyereknek a pog.com-on, bármelyik elég lenne. Szerintem. Viszont az is kérdés, hogy az első kettő között mi a különbség? Az akku az elsőben 3 cellás, a másodikban meg 6? És még egy dolog. Ezek a JW termékékről mi a tapasztalat? Megbízhatóak?

Köszi: Pribi

[ Szerkesztve ]

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#16961) Rudolf2 válasza Pribi (#16960) üzenetére


Rudolf2
csendes tag

Szia!

Én az elsőt venném és ezért:
Processzor típus: AMD® Dual-Core™ C50

Ráadásul itt akciós és van készleten 6cellás aksival :link

Kihajolni veszélyes és tilos, de nem lehetetlen...

(#16962) sedo


sedo
tag

Na srácok, én ma bevállalok egy vásárlást a hírhedt rádiumtól :P Karácsonyra kéne majd valakinek ajándék gyanánt, és mivel brutálisan elszálltak az árak, valamint mivel még elvileg van idő javítani a hibát, ha mégis rossz az áru, teszünk egy kísérletet velük. Szóval ha valakit esetleg érdekelnek majd a tapasztalatok, akkor elvileg hamarosan be tudok számolni róluk :)

Egyelőre annyi, hogy az egyik megadott telefonszámuk nem kapcsolható, a másikat viszont rögtön felvették. Ügyintéző korrekt volt, válaszolt a kérdésekre, amire nem tudott, annak kapcsán megkért, hogy e-mailben érdeklődjek, mert azt más kolléga kezeli. Levélre pedig negyed órán belül válaszoltak. Egyelőre tehát az ügyfélkezelésre nincs panasz, a továbbiakat pedig majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#16963) Rav3n02


Rav3n02
senior tag

Sziasztok!

Nos csak Eee pc lett belőle viszont nem akármilyen ár érték arányban. Egy fehér hibátlan állapotú R101D.t sikerült kifognom 1,6 Intel Atom procival, 1 GB rammal és 200GB hdd-vel kerek 32 ezer forintért :DDD

(#16964) bigdady


bigdady
nagyúr

Asus R051BX-BLK012S
AMD C50/1GB DDR3/320GBHDD/HD 6250/10.1" TFT/WIN7 STARTER

ről mi a véleményetek-?

(#16965) Thomas1 válasza bigdady (#16964) üzenetére


Thomas1
őstag

Na, pont ugyanezt szerettem volna én is kérdezni. Eléggé Best Buy-nak tűnik, főleg mivel Acer 522-t sehol sem kapni már.
Még bele +1 giga ram, és tökéletes!

Én is ezen gondolkodom most éppen, vagy egy HP 625 Renew-n.
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni?

Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty

(#16966) bigdady


bigdady
nagyúr

:)

[ Szerkesztve ]

(#16967) Thomas1 válasza Rav3n02 (#16963) üzenetére


Thomas1
őstag

Ez jó fogás volt tényleg.
Ebben N450 vagy N455-ös Atom van? Hogy áll a flash-es oldalakhoz?

Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty

(#16968) Rav3n02 válasza Thomas1 (#16967) üzenetére


Rav3n02
senior tag

:) n455-s de meg nem tudtam alaposan letesztelni, viszont amig netezgettem nem vettem eszre minimalis akadast sem. Majd raeresztek vmi online jatekot es minden kiderul :DDD

(#16969) sedo válasza sedo (#16962) üzenetére


sedo
tag

Úgy néz ki rövid lesz ez a sztori :P Még ma, a rendelés napján elmentem a gépért. Ez amúgy abszolút pozitív dolog, egyelőre tulajdonképpen az edigitalon kívül egyetlen bolttól sem várom el, hogy a rendelés napján átvehessem a cuccot, tőlük is csak azért, mert már elkényeztettek :) A boltot most már nem is nehéz megtalálni, most költöznek, szép nagy világító cégér, könnyű kiszúrni, relatíve könnyen megközelíthető, központi helyen van. Viszont ahogy benyitsz, egy szinte tökéletesen üres helyiség fogad, a sarokban egy asztallal. Tegyük hozzá, pár hete az ipon újabbik átvevőpontja pont ugyan így, ha nem rosszabbul nézett ki, nem tudom ez azóta változott-e. És úgy ahogy ott sem, itt sem lehet kártyával fizetni. A srácok amúgy rendesek voltak.

A lényegi részre térve, sajnos jelentősen kevesebb dolgot tudhattam meg a gépről, mint szerettem volna. Egy már korábban felbontott doboz fogadott, amin mondjuk különösebben nem lepődtem meg, nem a legkorrektebb dolog, de valamit valamiért. A gépen rajta voltak a fóliák, a srác beletette az akksit és bekapcsolta. Aztán a gép nem adott képet. Elpróbáltuk ezt még párszor, akksiról, töltőről egyaránt, aztán tizedszerre sikerült eljutni a biosig. A hardveres felszereltség majdnem rendben volt, proci ok, vinyó méret ok, korábban megnéztem, az akksi méret is ok, viszont a memória pont fele annyi mint kellett volna. Utána próbáltunk még pár újraindítást, de úgy látszik az első alkalommal láttuk egyben utoljára is ennek a gépnek a képét.

Értelemszerűen nem hoztam el a gépet. Ígéretet kaptam rá, hogy holnap már akár délre szereznek helyette egy másikat. Lehet, hogy visszamegyek még megnézni azt is, bár azóta felvettem a kapcsolatot egy másik kereskedéssel, így ha velük sikerül dűlőre jutni, akkor azt hiszem nem térek vissza hozzájuk.

A gép amúgy egy 1015bx. Tanulság nem nagyon van, az eset nyilvánvalóan nem mondható egyértelműen az ő hibájuknak, amennyire lehetett próbáltak korrektül eljárni. Futárral mindenesetre én továbbra sem rendelnék tőlük semmit. Személyes átvételnél úgy szól a szerződésük, hogy elveszítjük a netes rendeléssel együtt járó plusz jogainkat (nem tudom ez mennyire támadható), de állítólag futáros átvételnél is így állnak a dologhoz. Továbbá a feljebb említett dolgokon kívül érdemes ellenőrizni a vásárlás idejét, garancia lejártát, mert úgy olvastam ezzel is voltak már gondok.

[ Szerkesztve ]

(#16970) RoSSo3


RoSSo3
senior tag

Nos, megérkezett a lenovo e125 kisgépem, és eddig minden szuper! leírok 1-2 programot/játékot, ami tutira fut rajta, hátha valakit pont ez érdekelne.

- Office 2010
- PS CS2 (újabbat nem próbáltam, nekem ez megteszi)
- rFactor (modokkal együtt)
- Football manager 2012
- Sims3 - ezt csak azért próbáltam ki, mert valaki itt nemrég olyan gépet keresett, amin a 2 elfut, nos, ezen a 3 akadásmentesen ment max felbontáson
- Virtua tennis 2009

ami viszont nem ment rajta, az a Pro evolution soccer 2012, ez élvezhetetlenül szaggatott, valamint a Virtua tennis 4. Sportrajongóként ezeket próbáltam rajta először, tervben van még a Splinter Cell 1 valamint az AOE2, de ezek 99%, hogy futni fognak.
win7 64 bit van fent amúgy, és a 450-es prociverziót vettem meg.

köszönöm a segítségeteket a döntésben, úgy érzem, jó választás volt! a billentyűzetet hipp-hopp megszoktam, a touchpad sem vészes nekem, bár az is igaz, hogy én mini-egeret használok hozzá inkább. a drivertelepítés is simán ment, először manuálisan, majd a fentebb ajánlott progival ellenőriztem, csupán 2 drivert hiányolt, azt feltettem.

(#16971) _BM_ válasza sedo (#16969) üzenetére


_BM_
senior tag

"Egy már korábban felbontott doboz fogadott"

Azt kapásból ott kell hagyni.

(#16972) _BM_ válasza sedo (#16969) üzenetére


_BM_
senior tag

dupla

[ Szerkesztve ]

(#16973) Rudolf2 válasza RoSSo3 (#16970) üzenetére


Rudolf2
csendes tag

Sok sikert a kis lenovohoz! :K

Kihajolni veszélyes és tilos, de nem lehetetlen...

(#16974) Lalla


Lalla
tag

Sziasztok!

Gyors segítségek szeretnék kérni, unokahúgomnak kellene egy kis netbook karácsonyra (7éves). 70ezer körüli árra gondoltam, ezért már lehet kapni: eee 1011px, R501bx(office depot), aspire one D257-et. Lényeg, h két magos legyen, memóriát majd bővítek bele ha úgy hozza a sors. Főleg netezésre, webes játékokra, filmezésre használná. A fentiek közül javaslat? Vagy van esetleg valami jobb alternatíva? A segítséget előre is köszi!

nintendo SIXTYFOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUR!!!!!!!!!

(#16975) Pete55555 válasza Lalla (#16974) üzenetére


Pete55555
addikt

Vagy van esetleg valami jobb alternatíva? Könyv :F

...Szeretem leracsniztatni...

(#16976) Lalla válasza Pete55555 (#16975) üzenetére


Lalla
tag

szerintem már nem hardcore dolog kisiskolásnak számítógépet venni. tudom h addiktív lehet, de kontroll alatt tartható. sokan boszorkányságnak tartják. de miért? könyvet olvasni ezen is lehet, és barbizni nem fog, az biztos. és a lehetőségek száma végtelen, ki tudja mit hoz majd ki a kisgépből? :N

nintendo SIXTYFOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUR!!!!!!!!!

(#16977) RoSSo3 válasza Rudolf2 (#16973) üzenetére


RoSSo3
senior tag

köszönöm! :)

(#16978) Lalla


Lalla
tag

Most nézem, hogy azért az AMD c-50-es processzora jóval, gyengébb, mint az atom n570, így maradtak a számításban az n570-es gépek. Esetleg ilyen procival szerelt gépről esetleg tudtok valami akciót?

nintendo SIXTYFOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUR!!!!!!!!!

(#16979) Pete55555 válasza Lalla (#16978) üzenetére


Pete55555
addikt

Ez így ahogy leírtad nem feltétlen igaz. Száraz számítási feladatokban valamivel gyengébb, ugyanakkor a benne lévő videóvezérlő oda-vissza veri az intel megoldását. A kislány nem hiszem, hogy komolyabb szerkesztőprogramokat fog futtatni, esetleg videót konvertál majd, ellenben játszani biztos, hogy fog, és arra a c-50 jobb.

...Szeretem leracsniztatni...

(#16980) Lalla válasza Pete55555 (#16979) üzenetére


Lalla
tag

http://www.officedepot.hu/Szamitastechnika_es_kiegeszitok/Szamitogepek/Notebook-ok/ASUS_EEEPC_R051BX__FEHER/801616963.html

akkor lehet ez lesz, és talán van is a Lurdy-ban egy fehér. amúgy a videó vezérlője is akkor veri a 1011px-ét?

nintendo SIXTYFOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUR!!!!!!!!!

(#16981) Pete55555 válasza Lalla (#16980) üzenetére


Pete55555
addikt

Ennyiért ez ajándék. És igen, jobb a videó vezérlője. Az atomoknál csak az veszi fel gpu-ban a versenyt a jelenlegi AMD Brazos-okkal (mint a c-50) amibe ION2 videóvezérlő van.

...Szeretem leracsniztatni...

(#16982) Lalla válasza Pete55555 (#16981) üzenetére


Lalla
tag

süti! akkor ma megveszem.

nagyon szépen köszi. (és veszek mellé pár könyvet is nyugi :)) )

nintendo SIXTYFOOOOOOOOOOOOOOOUUUUUUUUUUR!!!!!!!!!

(#16983) spyduck


spyduck
nagyúr

Sziasztok!

30.000ft-ig keresk használt NETbook-ot. Tudnátok nekem linkelni párat ami szerintetek megéri?

Köszönöm!

(#16984) Rav3n02 válasza spyduck (#16983) üzenetére


Rav3n02
senior tag

Szia!

Az elmúlt két hétben rájöttem ,hogy ebben az árkategóriában lehetetlen igazán jót kifogni. (Nekem sikerült de ilyen vétel szerintem évente max egy van)

Ha csak netezésre kell, office-ra és filmnnézésre (nem HD),semmi másra, őt bátran ajánlom
[link] Asus e701 8G 30 ért odaadja :R

Egyébként még plusz 5-10k és pl HP Mini vagy J&W Minixx :U

(#16985) spyduck válasza Rav3n02 (#16984) üzenetére


spyduck
nagyúr

Nem nekem lesz de változott a szisztéma :)

30.000ft-ig keresk használt NETbook-ot (rózsaszín, piros) a lényeg, h lányos legyen. Tudnátok nekem linkelni párat ami szerintetek megéri?
Köszönöm!

(#16986) Gabor970 válasza spyduck (#16985) üzenetére


Gabor970
addikt

majdnem azt írtam, hogy 35e-ért odaadom az MSI Windem. De ez hülyeség :) annyit megér tartaléknak is. Pedig rózsaszín....

[ Szerkesztve ]

Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

(#16987) Rav3n02 válasza Gabor970 (#16986) üzenetére


Rav3n02
senior tag

ez a hozzászólás meg gondolom kellett mint egy falat kenyér :U

(#16988) Studiossrác


Studiossrác
aktív tag

Sziasztok.

AMD Radeon HD 6250M kártyák mire képesek netbookokban? Nyílván nem játszani szeretnék rajta(milyen meglepő), érdekel mit tud 1 ilyen kártya.

Másik: 2 magos netbookot érdemes venni? Lehet már a kérdés is hülyeség, de olyan alacsony az órajelük, hogy van egyáltalán haszna a 2 magnak?

(#16989) Pribi


Pribi
senior tag

Sziasztok!

Valaki megsúgná nekem, mi a bánat a különbség az Asus R051BX, és az Asus 1015BX között? Mert ahogy olvastam, mindkettőben minden ugyan az, csak akkor meg azt nem értem miért van köztük 20 000 Ft különbség?

Köszi: Pribi

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#16990) bigdady


bigdady
nagyúr

c50 es procinak milyen win kell? 32 vagy 64 bit?
melyiket erdemes?

(#16991) Motaba78 válasza bigdady (#16990) üzenetére


Motaba78
őstag

ez ram mennyiség függő nem cpu

2-3GB ram 32bit
4+ ram 64bit

(#16992) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Dell 1018 passzív hűtésű mint a 1012? Mennyire bírja a hajtást?

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#16993) bigdady


bigdady
nagyúr

na vettem egy r051bx-et 69900 ft-ért.

Elsőre nagyon jó kis gép, nem egy erőmű de fajin.

még ez a win starter meg office starter is tökéletes rá, csak outlook hiányzik minden oké rajta.
akkuidő majd kiderül mert csak 2200 ma-es 3 cellás.

pozitiv csalodás eddig

(#16994) Pribi válasza bigdady (#16993) üzenetére


Pribi
senior tag

Szia!

Meddig bírta végül egy feltöltéssel?

Pribi

A szerelem tűz, de a húsleves nem fő meg rajta.

(#16995) izomhod


izomhod
senior tag

sziasztok!

10-11 colos netbookot keresek 70-80k értékben
netezésre kellene cask, filmezés, ilyesmi nem igazán lényeg

jó lenne win7tel

sokat látok linuxszal. ezeket le lehet szedni, és wint helyette? asus eee-ket is nézegettem, ezekhez vannak driverek a neten, vagy adnak hozzá cd-t?

köszi

[ Szerkesztve ]

(#16996) tothir


tothir
tag

A tavasszal megjelenő új (ivy bridge alapú?) atom procikról mit lehet tudni?
Állítólag azok már egész tiszteséges teljesítményt fognak tudni leadni.
Felfogható úgy is, hogy az atom lép a celeron helyére, a celeron a pentium helyére és igy tovább?
Valahol azt olvastam, hogy 2 GHz és 2mb cache-vel fognak jönni, ha ez igaz akkor ütős lesz...

(#16997) trabirider19


trabirider19
tag

Hali!

Azt szeretném megkérdezni, mi a véleményetek/ mit tudtok a win7 starterből ultimétté alakításról?

Előre is köszi a segítséget.
Üdv Lali

(#16998) Armagedown válasza tothir (#16996) üzenetére


Armagedown
őstag

Nem tudok arról hogy az Intem komolyabban foglakozna az Atom továbbfejlesztésével , valamivel kevered a dolgot .
HA esetleg mégis lesz új verzió , ne gondolj 20 %al nagyobb teljesítménynövekedésre

“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”

(#16999) Motaba78 válasza trabirider19 (#16997) üzenetére


Motaba78
őstag

csak annyit, hogy csak full új ultimate telepítéssel tudod megoldani, illetve home premiumtól verziótól felfelé

(#17000) tothir válasza Armagedown (#16998) üzenetére


tothir
tag

Aha, akkro celeronnál alább nem fogom adni a jővőben se.
Egyébként a mostani B800 celeron már nagyon jó kis proci!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.