Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
-
LOGOUT
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz
Mercutio_
üzenetére
én már csak nevetek itt pár hsz-en. van aki legagyizza, lekínaizza azt a gépet, amit még kvára nem is látott élőben...vagy csak neki nem tetszik...sokan meg subnoti teljesítményű netbookot akarnak szinte ingyen.
én egy Bentley-t szeretnék 1-2 milláért
ha tudna vki írjon, jah és karcmentes és full extrás legyen ám ! -
JOEPAPA
tag
válasz
ppeterka
üzenetére
Igen 150 ért megtaláltam a kínlódszost, de akinek van már kínlódsz mert vett a zöldségesnél, ill mégsem akar kínlódni, linuxból van komolyabb sokkal olcsóbban.
40 ért kicsit sok lenne egy oprendszer. még a billyfiútól is.U5400 igen abban sokmindent letiltottak, majdnem celeron a 380 ashoz képest

igaz a 380 sem 380M hanem 380UM, de itt kell is a kis fogyi.
A toshibának a billentyűzetkiosztása nem tetszik, pl hol a hosszú ÍÍÍÍÍÍÍÍ? de a fura méreteket is szokni kellene. Kinézetre (a ThinkPad mégha EDGE is sokkal szerszámabb...)a krómos részei sem...(a Honda Civic is evvel a dizájnak lett olyan kínai).
-
-
Mercutio_
félisten
-
g@bo
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
neked is köszi bogyó.
fapados atom, de a samsung eléggé össze van rakva.......
az acer tényleg pöpecebb, erősebb proci, vga....... a minőségét passzolom, de a kijelző rögzitése nem túl meggyőző, olyan letörös volt, mikor lestem a media-ban.
garbővitén minek? ennyire gázosak? a fényes kijelző hátrány?
-
tevike
senior tag
Sziasztok,melyik a legjobb netbook itt hardveraprón 55-60.000ft között ami a legerősebb?Linkeljétek már nekem ide pls!Állapota,leginkább az akkumulátor időtartalma fontos.
Köszönöm a segítséget előre is!

-
Bogyó bá'
nagyúr
54+ÁFA az ugye 67,5.
Iponon az Acer 71 ezer pénz bruttóban, C-50-nel, jobb kijelzővel. Akkor miről beszélünk?A Lenovo-t már tényleg csak mint "egyetlen használható de még mindig megfizethető" alternatívaként említettem.
Az egy magos Atomon videót nézni tuti nem fogsz. Nincs is HDMI-je, míg az Acer-nek van. Netezni a nagyobb felbontású kijelző miatt szerintem jobb az Acer, még ha a méret azonos is.... aztán a fene tudja. Én speciel egyre jobban rühellem az Atomos gépemet, pedig eleinte egész jól el voltam vele...
Kiviteli "minőségben" biztosan a Samsung nyerne.
-
g@bo
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
no igen, de 54+áfáról indultam, mindig csak +5000 és kijön hogy 200k ból szuper gép van.
sajna ilyen nettó áron nincs nagyon duplamag, mondjuk acernél +13000 már van, de akkor meg a +5000 effekt jön, mert az msi akkor már jobb....mod, a túrót..
ACER Aspire One AO522-C5DKK 10,1"/AMD Brazos C-50 Dual Core 1,0GHz/1GB/250GB/Windows 7 Starter (fekete) netbook
nettó egységár: 55 900 HUF+2k, de ugye accer........... vélemény?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Bocs, lekéstem a szerkesztési időt:
E-350-es, 11,6"-os Lenovo S205 90 körül, igaz, ez oprendszer nélkül ennyi, de ez már számítógépnek is nevezhető. Én, ha ma kellene vennem, tuti ezt venném.
Illetve bocs: 93-ért inkább ezt, 3 GB rammal! Van is raktáron, és 50 ezer pénz fölött országosan ingyenes a kiszállítás. Nem reklámnak szántam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Attól függ, hogy mire fogod használni:
-netezni tökéletes (leszámítva a kicsi felbontású kijelzőt)
-filmet nézni ezzel normálisan nem lehet, bármilyen HD -tartalom akadozik rajta.
-dolgozni - akár csak alkalomszerűen is, mint pl. én - lehet vele, de itt jelentkezik legjobban a brutális lassúsága...
Két magos Atom még nem volt a kezemben, de itt a fórumon olvasottak alapján akár az, akár egy C-50, pláne E-350 Brazos sokkal erősebb. Ezekből is van már megfizethető, ráadásul azokhoz nagyobb felbontású kijelzőt társítanak a gyártók.C-50 már van 75 körül: pl Acer
Tévedtem, már 70 körül is van -
Bogyó bá'
nagyúr
Ha az egymagos Atom lassúságát el bírod viselni, akkor jó. Nekem az elődje van az N150, 2 gigára bővített rammal már használható Win7 alatt. De lassú. Nem kicsit, hanem nagyon.
Amúgy jó minőségű anyagokból van, matt a kijelző és nagy az akksija, sokat bír.
Szerintem normálisabban össze van rakva, mint a neki megfelelő Asus... -
g@bo
nagyúr
hi
erről [link] mi a véleményetek, mint netbookról? asus eee széria hasonló belsővel -3000 nettó. jó választás a samu? / nagykerben 53900+fa /
-
ppeterka
csendes tag
válasz
JOEPAPA
üzenetére
Van még - csak Win7-tel egyben... 154 ezerért... Mondjuk ez egyéni preferencia, de én egy ilyen gépen már inkább Wint használnék, mert ez már elbírja... Ahhoz meg úgyis kell venni egyet... Bár 40e Ft-ért egy Home Premium nem túl nagy biznisz, az biztos...
Nekem mondjuk a Toshiba is tetszik (kibicnek persze semmi se drága
), de az i3-hoz képest nincs túl sokminden letiltva az U5400-ban? Pl HT?Szerk:
Viszont most nézem, S205 E-350-nel van most a Laptopolisnál 111-ért... -
JOEPAPA
tag
Bezzeg az i3 380UM es Thinkpad edge 11,6 ost elvitték, mert nincs a laptopolison...115+3 futárért nem csodálom...amire meglett az ára, és tetszett a külleme...
Most akkor vegyek egy toshit? t210-10x 100+3e.
-
JOEPAPA
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
ŐŐŐ...internet adatforgalmat kukkantsd meg...nem lehet, hogy a frissen felrakott jogtiszta kínlódsz szedi le a gigányi frissitést, patch eket ahogy alapból szokta?
Virtuális mem használat, kézi? 2GB RAM nál én min 3 max 6 re tenném, ill megpróbálnám min 4 max 8gigát...
De 2GB ram nak elégnek kell lennie.
A vírusirtók közül egyszer az avast szívatott meg valami új programverzió után a 2 éve stabil vista belassulgatott, és dobott napi két kéket is, nem tudom mi fogja, de a feladatkezelő mit súg? Milyen alkalmazások esznek sok ram ot, ill kérnek sok prociidőt? Mennyire ven terhelve alapból a proci szintén a feladatkezelő szerint? RAM ból mennyi szabad? Nem eszi meg a VGA a felét?
...mondogatom, hogy az én vistám milyen gyors, és stabil, de az is igaz a telepítés után 2 órát regisztriben turkáltam valamiket, fogalmam sincs, de akkor azokat találtam a neten, végigjátszottam, gondoltam ha összedől akkor tegye amikor csak oprendszert viszi el...de nem tette azóta is megy...ne kérdezzétek miket szanáltam, de sokmindent sok ötlet alapján, nem értek a kínlódsz lelkéhez annyira, amit magamtól megtalálok az a WIFI USB kártya MAC átírása...
-
ppeterka
csendes tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Sok sikert a takarításhoz! Írd meg majd, hogy mi lett a vége!
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
ppeterka
üzenetére
a windows live MESH v mi volt alapból felrakva, de kb 30 kis szarság van még mindig fent, ami meshes...
a mesht is mire leszedtem, megőszültem
most meg egyesével szedhetem le azt a sok szart (minden nyelven van hozzá vmi active-x szarság, szal kiborító az a mesh, fujjjj)amúgy nagyon tele van pakolva gyárilag is... sok játék, ilyen kis fisfosok... van office is, de h hol, azt nem tudom
de van XDmegy fel az eset, a mcafee meg megy a csába.... csak nem találom az eset licenc kódom XD
-
ppeterka
csendes tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Jáj, baszki, McAffee... Az egy kalap szárított molylepke.. (Az e-350 is jobban érezte magát az ESET felpattintása után...)
A 40mp a felhasználó belépésig az nagyon durva! Összes szirszarware-t szedd le róla! Nem tudom, mivel pakolták meg, de ez rohadtul nem kóser.
A 2GB RAM legalább már nagyjából okés...
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
nem állítottam semmit át...
bekapcs: 30mp körül (a felhasználó választásig) a felhasználó betöltése kb 40mp
kezelés megnyitása szintén fél perc körül...
ez lenne normális?

az a topik meg kihalt, itt szerintem hamarabb kapok okos tippeket

én ezt a jogszabályt nem így tudom... de nem is érdekel

ha bajom lesz megint, hívom az OFEt
@ppeterka: a vinyó szerintem nem fut nonstop, a venti viszont mindig megy, van egy hangja (szerintem nem kellene ilyen hangosnak lennie.... 35fokos a vinyó amúgy)
ramból 2 gb van, minden gyári állapotban...vírusírtó is a gyári mcafee, de nem futatthat mindig víruskeresét

amúgy le fogom szedni, és eset megy majd helyette fel! -
ppeterka
csendes tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Folyamatosan darál a diszk miközben bármit csinálsz? Milyen vírusirtód van fenn? (Esetleg nem lehet, hogy be van állítva, és pont akkor csinált teljes vírusellenőrzést?)
Mennyi RAM van a gépben? Nálunk E-350-nél az 1 helyett 3GB sokat dobott a teljesítményen...
Ennyire nem lehet lassú, sehogy se... Valami tuti nem kóser...
-
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Változott a jogszabály, nem köteles az eladó visszavenni csak ha hibás, ha hibátlan csak méltányossági alapon saját döntéssel veszi vissza.
A 722-es logoutos fórumában érdeklődj, lehet ott rögtön megmondják mi a lassulás oka.
Virtuális memót fixre tetted, ha a win kezeli az nem az igaz.
-
Drughi
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Próbálj meg szerintem egy CrystalDiskMark tesztet. Hogy megtudd mekkora sebessége van a HDD-nek.
Lehet 100/100as, ha valamiért lassú.
HD Sentinelnél csak megnézted az állapotát, vagy futtattál egy tesztet is? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Drughi
üzenetére
több mint egy óra... csak lestem, mi a tosz van...
HD senti szerint 100/100as a vinyó....
@Mercutio_: 3 napon belül vissza is viheted, ha nem tetszik, de kérheted a cseréjét is ha szar (de az eladó hivatkozhat magas többletköltségre)
ez így van, volt már ügyem a fogyasztóvédelemmel, és kiqpálódtam

féreg nem hiszem h van a gépen, vadi új volt, én raktam fel a winfost is rá (gyáriját)
és ha akkor ráböktem a kezelésre, jó 5-10 mp volt mire bejött...
-
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Évek óta nincs 3 nap
HA hibás a termék, akkor viheted vissza 3 napon belül, hogy cseréljék hibátlanra.Itt valami más gond lesz, driver, vagy egyéb beállítási probléma, esetleg egy jóféle féreg
itt 7:38-tól váltogatja az ablakokat, és nem tűnik lassúnak, nomeg a többi használó se írt ilyesmiről. Persze lehet, hogy mindenki hazudik 
-
Drughi
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
A netbookokba ugyebár a lehető leglassabb, legkisebb fogyasztású merevlemezeket pakolják, na de egy msn telepítés több, mint fél óra?
Az említett P4 konfigra, ha a legfullosabb msn-t teszem fel (mail, writer stb stb) akkor is meg van 10 perc alatt.
Az i5ös, 7200rpmes gépemre pedig 3-4 perc. Ekkora különbség nem kell, hogy legyen. -
Gzolo
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ha ennyire gáz, akkor tuti a hajam tépném vásárlás után, hasznos infokat írsz

-
JOEPAPA
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Hát ha ilyen lassú lenne a P3 -am akkor kivágtam volna már, és még nem is Pentium, csak Celeron, igaz Tualatin. A P3 akat nem kell lebecsülni, kevesebb pipeline, megver még tesztekben is első P4 eket.
Ott valami más hiba van, nem lehet ennyire lassú!
Futtass le pár tesztet, merevlemez sebesség?
-
Drughi
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ott valami más hiba lesz. Ennél barátnőm 8éves configja is jobb 512 memóval, meg cerka 1,6-tal.
Merevlemez? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Drughi
üzenetére
Netes vasarlaskor 8nap, "simanal"3nap.
Lassusagat abban erzem, h mire megnyitom a sajatgep, jobbklikk, kezeles menupontot, az majd fel perc... agyal, agyal, es majd sokara behozza... ez durva szerintem...
Meg egy kuwa msn telepites is tobb mint egy ora volt? ez is durva nekem...
-
Drughi
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Vajon az E350-nel is így éreztél volna?
Amúgy nem él már az a jogszabály(?) miszerint vásárlástól számított 8 napon belül indoklás nélkül(?) visszaviheted a terméket, ha nem tetszik?
Agy ez csak utópia? -
ppeterka
csendes tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Amúgy mire használod? Miben érzed lassúnak?
-
CoolBoy323
nagyúr
szarul esik mindenkinek ha szart vesz

nyilván senki sem fogja mondani, h de szar az új kedvencem
én se azt mondtam, csak nekem lassú... többet vártam tényleg... nyilván nem gondoltam, h 95k-ért kapok egy 8 magos gépet, de ettől lényegesen többet vártam...
nah sebaj, barátkozok azért vele, amire én ezt használom, arra egyelőre tökéletes... (bár a HD filmezést vhogy be kéne még lőni rendesen VLCvel)
-
aag
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Bizony, de ezt minden tulaj igyekszik letagadni. Emiatt új vásárlók esnek bele a hibába.
Egyáltalán nem kellett volna beszürkítened ezt a beírást, hiszen ezek a leghasznosabb beírások!
-
ppeterka
csendes tag
Nekem a T7200 után nem tűnik számottevően lassabbnak általános használatnál az E-350... Ne becsüld le a C-50-et se, szerintem meglepő lehet. Arra lennék mondjuk nagyon kíváncsi, hogy vajon mit tudhat egy kicsi, de tempós SSD-vel. Lehet, hogy érzésre még oda is verné a C2D-t...
-
ppeterka
csendes tag
válasz
eaglesas
üzenetére
200-250 között a Lenovo E220s-et ajánlom... Kell még egy win7 licensz mellé mondjuk (250-be szűken, de az is belefér!), és kész is. Hosszú készenléti idő, kicsi, elegáns, könnyű, de elég nagy teljesítményű ahhoz, hogy ennyibe kerüljön...
Vagy Lenovo S205 plusz egy 128GB-os középkategóriás SSD.
-
Motaba78
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
olvasd el a logoutom, ott leírtam benne
-
CoolBoy323
nagyúr
HD filmeknél mit állítsak be, h vigye a gépezet? (VLC)
-
Gzolo
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igényekből leadok nyilván ha kicsire váltok, mert fontos a hordozhatóság és a súly, de első gépként is helyt kell állnia, ezért nem mehetek C-50 szintre. Könnyű notebook kell, kicsi áron, ez a koncepció.
-
Krystal_s
addikt
válasz
JOEPAPA
üzenetére
kicsit kapkodtam és úgy értelmeztem h az előd az még támogatta

a lényeg, h megnéztem LCD tv-re kötve és akadás mentesen, folyamatosan játszotta le a 23,976 fps-es filmeket...direkt figyeltem a mozgásokat stb.
igen a képen az egyik film tulajdonságai vannak. fps érték miatt raktam be. -
JOEPAPA
tag
válasz
Krystal_s
üzenetére
Hát ha nem támogatja, azaz igaza van a cikkírónak akkor gond van, nem?
Amit betettél képet az nem a file adataira vonatkozik? Már csak az a kérdés sacc 40 másodpercenként egy képkocka 2x szerepel-e...azaz van egy kia skadás, olyan 1/12 ed másodpercnyi
Mert lejátsza attól, hogy nem támogatja, csak 24Hz en, és mivel az idő marad 40 másodpercenként elfogy a kép, és beteszi 2 x ugyanazt. -
zazahoho
őstag
errel a hp mini 110-ről kérnék egy kis infót,ha van aki használja negatív ill pozitív véleménye.
Kizárólag mobil nettel lenne használva,üzemidő is jónak tűnik,a kiszemelt készülék ettől a szolgáltatótól lenne,csak azt nem tudom a modem része függő? -
Gzolo
senior tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igaz nem írtam bele, de azt azért szeretném, hogy dupla magos Atomnál gyorsabb legyen..és a 722 C-50-nel van, az meg nem épp erőbajnok. Most C2D T6670 van a laptopban, durva visszaugrás lenne a C-50 :S
-
d@minator
addikt
válasz
eaglesas
üzenetére
Jó bizony. Én az ezüst színűt néztem ki kollégámnak de még nem tudja mekkora kell neki. Te is tudd meg tőle, hogy gyakran akarja hordozni vagy csak otthon fogja használni. Utóbbi esetben érdemesebb nagyobb kijelzőben[link] gondolkodni. Ja és attól, hogy rózsaszín még nem minden 20 éves lány örülne ennek a színnek.

-
Kapti
tag
válasz
eaglesas
üzenetére
Pink Sony Vaio jó kis gép.
-
eaglesas
tag
Sziasztok!
Egy 20 éves lánynak szeretnék notebook-ot vagy netbook-ot venni, 200-250 E Ft körüli áron.
Tudnátok valamilyet ajánlani, ami kinézetre is nőnek való?
-
CoolBoy323
nagyúr
Acer 722
Majd irok sracok egy kis okossagot, de nem tudom mikor lesz idom ra...
Osszehasonlitani asztali PCmmel, meg egy dell vostro 1015tel tudom majd, esetleg a Defymmel, de attol nyilvan gyorsabb lesz :-)
Meg most toltom egy jo 8 orat, szal meg be se kapcsolyam... mar majd megol a kivancsisag :-) de a kulso design hatalmas :-)
-
Gzolo
senior tag
Sziasztok
95ezer forintos keret mellett , szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
-Lenovo Ideapad S205 (tonervilág, új, 3gb ram,Radeon 6310,HDMI)
-Asus UL20A (használt, még 1 év gari van rá, SU7300-as procival,3gb ram,Intel
4500MHD,HDMI nuku)Nagyon könnyű gépet szeretnék, ami bírja a hd filmnézést (akár nagyobb kijelzőn), netet sok ablakkal,néha a játékot, és hogy bírjon legalább 3-4 órát videózással. Ha nem ezeket, ti miket ajánlanátok? 11-12-13"-os gépet szeretnék, mert otthon is ezt használnám napi több órát.
-
g@bo
nagyúr
sziasztok, erről mi a véleményetek? [link]
44900+fa a nagyker ára, tudom negy egy erőgép, de elmolyolni megfelel? / net, torrent, etc /
-
Krystal_s
addikt
válasz
JOEPAPA
üzenetére
"Ha a sandy bridge nél volt a 24Hz és a 23,xxx miatti probléma, akkor szerintem az i380 u5400ban lévő grafikus rész is ugyanazt produkálja..."
a cikk szerint "az új HD Graphics az elődhöz hasonlóan nem támogatja a 23,976 fps-es lejátszási módot."
akkor miből gondolod ,h a többivel is gond van ?
most néztem meg pár videót LCD tv-re kötve és nálam semmi gond a lejátszással. itt egy kép,h valóban 23,976 fps-s videókat néztem...![[link] [link]](http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/110712/vid2_www.kepfeltoltes.hu_.png)
-
JOEPAPA
tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Igen én is kiváncsi vagyok mire elég a valóságban.
Azért azt is tudnunk kell, mihez képest viszonyítod majd amikor gyors-lassú jelzőket emlegeted majd.
Előre is köszi a "tesztet", illetve a "hogy tetszett"...
Én főleg egy igazi netezés wifivel tökigfényerővel üzemidőre kíváncsi lennék.
C50 az eggyik legtakarékosabb, ha jól tudom a 9W ban benn a grafikus mag is...
-
Boxi88
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Pont arra gondoltam amire Mercutio_ kolléga, egy "teszt" a te szemeddel a gépről, saját tapasztalataidra lennék kíváncsi...

-
Mercutio_
félisten
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Aztán nem eltűnni, hanem leírni, hogy a logout-os cikkhez képest mik a saját benyomásaid!

-
Kapti
tag
Milyen az az átszitázott billentyűzet?
HP Pavilon DM1 valószínű ilyen a RADIUM-ból. Bár ők mást mondanak. -
Boxi88
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Grat hozzá, tesztet készítesz majd nekünk?

-
CoolBoy323
nagyúr
ma megyek az éször 722ért

-
JOEPAPA
tag
válasz
ppeterka
üzenetére
Ha a sandy bridge nél volt a 24Hz és a 23,xxx miatti probléma, akkor szerintem az i380 u5400ban lévő grafikus rész is ugyanazt produkálja...
Engem pont az ilyen kis részletek kergetnek az őrületbe, pl a realtec hangchip em is akármilyen driverrel, oprendszerrel, biossal, mindig produkál néha akadozást az analóg kimeneten.
Olyan mint amikor túl kis csúszási idő van megadva, és nem képes reálidő közeliben menni, de nem mindig produkálja, és van, hogy egy hónapig semmi...
Mindez egy Centrino Duo logo-s gépnél...(Intel-mek).
Minden eddigi gépem Inteles volt, de a Brazos miatt, és a "kis" bibik miatt lehet AMD-t is bepróbálom.
Én C-50 el szemezek, mert ha netbook, akkor a nagyon hosszú készenlét, kis fogyasztás, melegedés, kis tömeg a lényeg...és olcsóbb is.
-
Mercutio_
félisten
Szia!
Ideapad S12 Ph-s teszt alapján szerintem felejtős a cucc, ráadásul már újkorában se volt túl fényes az aksi teljesítménye, használtban még gyengébbre számíthatsz.
A Compaq Mini 311 már jobb választás, mert az atom proci mellett van egy ION is benne ami HW-san gyorsítja a 720p videókat, hogy ennél többet bír-e nem tudom, de itt is kérdéses az akku élettartama, azt pedig 20k-ért kapsz újat, ha még beszerezhető egyáltalán.
Ugyanazt tudom mondani, mint a #14084-ben, de a fentieket vedd figyelembe (akku, gari van-e, használt cucc vs. új bontatlan garis Acer 522 minimális árkülönbséggel)
VINIKOR: Jobbra fent a keresőben a bestbuy beírásával próbálkoztál már?

Acer 522, 722, Lenovo S205 a szóbajöhető választék 100k-ig -
VINIKOR
senior tag
Most merült fel bennem, hogy nem Tablet PC-t veszek hanem netbookot. Légyszi soroljátok fel nekem a legjobb ár/érték arányos netbookokat. Jó akkuidő, kis súly előnyben és megfizethető legyen.
Köszi!
-
Grind
tag
Sziasztok,
Épp netbook vásárlása előtt állok, két jelöltem van idáig, esetleg tudnátok segíteni a döntésbe, hogy melyik legyen? esetleg más gépet is megnéznék ha 65 ezer ft-ig tudtok ezeknél jobbat ajánlani? lehet használt is.
Amiket én kinéztem: Lenovo IdeaPad S12 eddig ő a favorite, a másik pedig Hp Compaq Mini 311.Előre is köszönöm a válaszotokat

-
ppeterka
csendes tag
válasz
JOEPAPA
üzenetére
Én az E-350-et javaslom, nálunk egy N450-es egymagos Atomot váltott, a feleségemnél - aki erőteljes, és nagyon kritikus felhasználó: most már MSN, Skype, Twitter, Facebook, meg 1000 csilivili Flash-es oldal van mindig megnyitva nála (Chrome-ot használ), plusz OpenOffice néhány, és emellé szokott videót nézni... Igaz, nem HD-set, de a gép röccenés nélkül csak tűr és tűr... Igaz, vettünk bele még 2GB RAM-ot, így most 3GB van benne, az nagyon kellett, anélkül állandóan swappelt. Így viszont a feleségem nem érez különbséget a T6600+GeForce210-es Toshiba notebookjához képest, amit azóta elő se vett, csak egyszer, hogy áttegye róla az adatokat... Azon ritka pillanatokban, amikor odaenged a géphez, akkor nekem az az egyértelmű benyomásom, hogy fürge a gép.
Szerintem azt a 3D-t ami a levelezéshez kell, az E-350 még sokáig tudni fogja
A C-50-et saját szemmel még nem láttam, de az Acer 522-vel nagyon szemezek. Csak meg kéne valahogy indokolni otthon
Szerintem az már azért kompromisszumos kategória, kevesebb dolgot fog egyszerre tudni... Az szerintem már igazi netbook, tehát tudsz vele netezni. Meg videót nézni - külön külön... (de ezt nem tudom méréssel alátámasztani, jó lenne egyet kézbe fogni, alaposan meggyötörni...)Sajnos az Intelekkel sincs saját tapasztalatom, pedig azok is nagyon tetszenek, és a maguk módján nagyon jó gépek is. A CPU érdemeit nem lehet elvitatni, egyszerűen brutálisak a Nehalem óta, pedig a Core 2 se volt gyenge eresztés. Ami zavar bennük, hogy Turbo csak az i5-től van, azok meg drágák - legalábbis az UM-esek nagyon...
Nekem ami döntő érv vol az AMD mellett az az Intel grafikai megoldástól való félelem: a szoftveres támogatás mindig elég gyenge volt (volt amikor a hardver is - i740, valaki?), azt meg nem várhatom el a feleségemtől, hogy a registryben mászkáljon, meg hasckelt drivereket keresgéljen, mert nem megy valami... De mindenki küölönböző, véletlenül se akarlak lebeszélni az Intelről - csak nekünk bejött a Brazos... Videóban szerintem a Brazos előrébb jár, gondolj pl a Sandy Bridge-es 24Hz-es problémára.
Business gépnek magamnak gondolkodás nélkül Intelt vennék - Atomon kívül persze, mert abban a ketegóriában C-50-et - (eddig mindig jól jártam az Intellel), de tudnám, hogy a grafika terén kompromisszumot kötök.
-
ppeterka
csendes tag
Az S205 az 11,6"-os...
Az Acer Aspire One 522 C5Dkk az 10.1"-os, de 1280x720-as a kijelzője - ilyen nagy felbontásút még nem láttam ilyen kicsi és olcsó netbookban, csak tabletben 1280x800-ast... Az ráadásul nagyon olcsó, hátrány, hogy ebben C-50 van, ami azért gyengébb (viszont legalább kétmagos, annak minden előnyével), de szerintem egy egymagos Atomot még körbefut, a video teljesítménye meg még mindig elegendő... Előny az E-350-hez képest a fele akkora TDP, ez csak 9W-ot kér enni... Legolcsóbban már 65e Ft-ért is hirdetik, Win7 Starterrel. Ennyiért még single core Atomos gépből is inkább csak OS nélkül kapsz...
-
JOEPAPA
tag
válasz
ppeterka
üzenetére
Hát igen egy mérés nem mérés, amit nem én mérek az sem mérés...
És a franc tudja, hogy az U5400 ban és az i3 380UM ben hogyan teljesít az az "alma", ami egy másik magban mérve ki tudja miszerint mérve milyen...Szóval az E-350 a jobb?
Nekem nem a 3D teljesítmény a lényeges -dehogynem, mivel 3 év múlva 3d kell egy emailíráshoz is - hanem főleg a videóteljesítmény.
De hamár kiad pénzt az ember vegye a jobbat ugyanannyiért...
Akkor E-350...és a C-50 es mennyivel gyengébb, mert az már lassan filléres.
-
ppeterka
csendes tag
válasz
JOEPAPA
üzenetére
JOEPAPA: Teljseítménymérés és összehasonlítás 1. számú alaptétele: egy benchmark nem benchmark...
A PassMarkot nem ismerem, nem tudom, milyen programokból vett terhelésekkel dolgozik, és aztán hogyan súlyoz... De ami a nagyobb gondom, hogy a 326 pontos az most melyik HD Graphics? Már csak mert ezeken az órajeleken futhat az első generációs Nehalem CPU-kban:
Asztali CPU-k:
i3-5xx, i5-6xx: 733MHz
i5-661: 900MHzMobil CPU-k:
500-766MHz: i5, i7 sorozat, kivéve low power, UM
500-667MHz: i3-330M-390M
166-500MHz: Minden UM CPUEzek alapján lehet, hogy nem ugyanazt az almát hasonlítjuk össze egy másik körtével (értsd: 500-900MHz között bármilyen órajel, ismeretlen, akár 3 GHz körüli, valós négymagos CPU mellett)... Ráadásul ha a PassMark csak egy kicsit is beszámolja a CPU teljesítményt is, akkor nyilvánvaló a hátránya. Más kérdés, hogy a Brazos NEM géming platform... Amit linkeltél, egy 3D grafikus benchmark, amiben szerintem igen szép, hogy a Brazos egyáltalán rajta tud lenni. Sokkal inkább kíváncsi lennék a videolejátszási teljesítmények összehasonlítására, ami szerintem a Brazos felé döntené a mérleg nyelvét...
Ami összehasonlítást linkeltél, szerintem csak hiszékeny emberek becsapására jó, legalábbis ami ezeknek az integrált VGA-knak a mérését illeti, hiszen semmilyen más adat nincs mellette. Állítom, a beállítások és a körítés változtatásával gyakorlatilag tetszőleges értéket elő lehet állítani, és akkor még a benchmarkok függetlenségének kérdése más tészta... (lásd még a Crysis2 balhét mostanság)
A saját véleményem az, hogy a nem Sandy Bridge-es UM-es CPU-k grafikai megoldásánál jobb az E-350-é, főleg, ha olyan dolgokat is beleveszünk, mint pl. szoftveres támogatás...
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki tudna ajánlani valami NETbook-ot ?
úgymond : üzleti netbook kéne, teljesen az alapokat tudja csak. netezére lenne leginkább használva.. prezentációk tartására.. szerkesztésére.
Árba sajnos nem tudok drágát venni, valami olcsóbbra gondoltam, de mégis olyanra ami megbízható.
dell ? ( ilyen laptopom van, kicsit komolyabb már és nagyon meg vagyok vele elégedve )
-
ManY
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
uuuu
koszi a segitseget
csak atomosokat nezegettem mert azthittem hogy a brazos cuccok az egekbe vannak meg...
en htpc nek hasznalok egy D525 os ION2 vel ellatott asus itx es lapot
es gyonyoruen viszi a full HD-t, vettem bele egy SSD t es igy meg gyorsabbnak is tunik a rendszer minden alatt mint a core 2 duos notebookom -
Bogyó bá'
nagyúr
75-ért van 2 magos BRAZOS C-50-nel, HDMI-vel, jogtiszta Windows-sal és normális felbontással, normális 6 cellás akksival, stb.
-
ManY
senior tag
Sziasztok
nagyon egyszeru kerdesem lenne!
tudnatok 70e ft ig ajanlani egy netbookot amin van HDMI es megbirkozik egy tv-n a fullhd val?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- Szuper Áron! HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- 0perces SAMSUNG DDR5 6400MHz vadiúj 2x16GB memória 1 év garancia (6400B)
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
én már csak nevetek itt pár hsz-en. van aki legagyizza, lekínaizza azt a gépet, amit még kvára nem is látott élőben...vagy csak neki nem tetszik...sokan meg subnoti teljesítményű netbookot akarnak szinte ingyen.
ha tudna vki írjon, jah és karcmentes és full extrás legyen ám !

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de van XD