Hirdetés
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Bambanő háza tája
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
detroitrw
addikt
na eljött az idő mikor is a lejátszóm jack csatija elvan egy kicsit oxidálódva s a dugó mozgásakor serceg, recseg a füles
tipp tapasztalat kéne hogy mivel lehetne megtisztítani
valami textil anyag /fülpiszka meg ilyesmi kizárva a szöszök miatt/ kéne meg gyorsan párolgó szesz,oldószer kéne /szerintem/
de mivel juttassam a csatlakozóba?
az úgy jó ha a füles jack-jét ''bemártom'', s a lejátszóba dugva forgatom? persze fejjel lefelé
előre is köcce -
detroitrw
addikt
ha zavar az a MP3-as dolog s dobozon vagy a papíron szerepel hogy MP3-at is le tud játszani akkor kötelességük a pénzt visszaadni /vagy azonos értékbe vásárlási utalványt/ vagy mást választani
tesómnak is volt ilyen bár neki panaskodik lejátszó volt s a dobozon ott volt hogy MP3 aztán mégse ment az MP3 neki
s azonos értékbe vásárlási utalványt adtak neki /MM-be vette/ -
detroitrw
addikt
hy skacok!
tudnátok nekem segíteni?
''Samsung YP-U1'' -hez kéne firmware, 3.120-tól nagyobb
Üdv. -
detroitrw
addikt
válasz detroitrw #2073 üzenetére
na találtam 3.152-est /2006-11-15/
más: a legutóbbi frissítéskor került a lejátszóba SRS/TruBass/WoW filter amiktől kb. 2x-ére nőt a kimenő jel erőssége
ez azt jelenti hogy fele annyi beállított hangerőn annyit ''fogyaszt'' mint amikor ugyan úgy szólt csak max hangerőn?
ha esetleg valaki érti amit írtam elmagyarázná nekem mit írtam
Üdv.
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
szerintetek egy "nwz-b105f" -en lehet akksit cserélni?
sajnos nem találtam semmi infót hogy milyen is lehet benne[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz PR0JECTNR56 #17992 üzenetére
aztem lehet magyarországon is
de ez a cirka 30k nem vészes szerintem -
detroitrw
addikt
válasz PR0JECTNR56 #17994 üzenetére
hmmm
régebben nézegettem a colorfly oldalát akkor azt hittem hogy csak 1 cuccuk van a C4
most szembesültem vele hogy nem mindegy melyik oldalon nézi az ember .net .eu .net/ch/index_ch.html ... mert más van rajtameg az oldalakon csak ck5 -ig vannak, de van bolt ahol ck6 -is van
(#17996) Bodz
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
rendesen belekerült a fülembe a bogár
kár hogy a C3 csak tapismég van vagy 2 hónapom a kamatom lejártáig addig asszem döntök mire fogom elverni
-
detroitrw
addikt
hmmm pedig arról írtak, hogy mintha javítottak volna a tapin (bár az első verziók lehet mostohábbak voltak)
nem mintha ez tántorítana el (mivel a muzsika megszólalása érdekel) csak hát na ... nem hiszem hogy annyira nagy ördöngösség lett (lenne) volna fizikai gombosra lecserélni a gyártást -
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18070 üzenetére
sok fórum foglalkozik az akku cseréjével
azzal is hogy mivel lehet kiváltani nagyobb kapacitásúra (van is pár javaslat, konkrét típussal)ha megveszi az akku-t s beviszi egy használt mobilszervizbe s lerak 1-2 üveg sört (or megmutatja a mellét ) tuti megcsinálják neki
esetleg érdemes a későbbiek miatt egy csatlakozót berakni hogy ne keljen mindig forrasztani a pcb-n(#18073) Bodz:
így is Veled akartam megvetetni a kütyüt, ha a C4-et veszed nekem az is jó
nekem a D2-n meg a régebbi kütyükön olyan jó volt hogy zsebbe tudtam növelni a hangorkánt
a CK4 -et néztem még csak hát az a D2-nél is nagyobb ill. annak a kijelzőjét se használnám érdembe (ahogy a mostaninak se)
akkor már a CK6 na annak a menüje valami eszméletlenül tetszik (plusz pötty hogy black )[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18078 üzenetére
"ilyen" akku van a clip-be klikk
akku-nál a V számít (jelen esetbe 3,7V) ill. a fizikai méret (hogy beleférjen a dobozba)a használt mobilszervizt azért említettem mert ott a telókat is szétkapják szal egy clip nem lesz nekik nagy feladat, ill. miniatűr alkatrészekkel is tudnak dolgozni (nem égetik el a pcb-t, pad-et ...)
a szétszedési bonyolultsága vetekszik egy szétpattintós távirányítóéval[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18080 üzenetére
elég csak 2-2 drótot összeforrasztani szal még a nyák-ot se fontos piszkálni
persze a + - nem felcserélésére figyelni kellmeg persze hogy az akku beférjen fizikálisan a készülék házába
-
detroitrw
addikt
válasz z123456789 #18082 üzenetére
a képen lévőről ezt találtam:
290mAh, 3.7V, <120mΩ, 3.30x30.0x35.5mm, 5.9gnem tom, hogy hol lehet konkrétan olyat rendelni
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Egy hete nálam is landolt egy Colorfly C3-assal teli csomag
Mivel köztudott, hogy miként honnan érdemes beszerezni ezzel nem is tölteném az időt ...Egy kis szubjektív vélemény:
Nagyon részletező a hangja, de én nem érzem az összhangot a hangszerek között. Mintha az összes zenész külön - külön meg akarná mutatni mire képes, de egy muzsika nem ettől jó, hanem inkább az összkép számít.
Számomra nagyon széles a színpad, kicsit mintha lapos is lenne. Amint csökken a hangszerek száma úgy javul a helyzet, nem távolodnak el egymástól a zenészek.
Rossz minőségű felvételeket vétek rajta hallgatni mert nagyon kihozza a hiányosságokat!
Koncertfelvételnél, ha a közönség elkezd tapsolni (főleg ahol nem muzsikál a banda) akkor ugrott a dobhártya (nagyon hangosra kiemeli )
Talán leginkább a kevés hangszeres minőségi jazz muzsikákat szerettem igazán hallgatni rajta, de csodákat nem kell várni a zongora itt is garantált bicskatörés
Stílusérzékenysége minimális, de az élő hangszereket nagyon szereti (persze a minőség jó legyen, ami nyilván nem egyenlő azzal hogy lossless az alapanyag! s hogy miként lett ripelve)
Ami még fontos, hogy ennek a kütyünek "nincs" alapzaja zenét tekintve ez nagyon jó, viszont így tömegközlekedésbe vagy pusztán a város zajába enged egy kis betekintést (nem tud elütni a szírén-ázó mentő )
Röviden: ez (szvsz) egy "monitor lejátszó": élvezetes hangzás helyett részlet gazdag, hibákat kiemelő, száraz hangzásképe van.
Hosszútávon kicsit idegesítő tud lenni.Ilyet anno a foobar -nál tapasztaltam amikor (~2011) minden verzió más hangképpel jelent meg, ha a C3-nál is betudják szoftveresen lőni a hangképet akkor nagyon jó lejátszó lenne (számomra).
Sajnos a jelenlegi állapotba a Cowon D2-m jobb (persze rockbox-al!, a gyári OS-hez képest csúcs szuper!!), igaz kevésbé részletező, de az összhang nagyon a helyén van.
Nem azért vettem a C3-at mert nem lenne jó a D2 hangja csak már vágytam a változásra, ezek után elég tanácstalan vagyok hogy melyik is maradjon ...Amiket lehet olvasni a "gombok" érzékenységéről az egyáltalán nem zavaró!
Az apró bug-okat bőven feledteti a hangzása
Leginkább a zsebhasználatos hangerőszabályzás hiányzik nekem belőle.
Amivel nálam kihúzta a gyufát az az hogy amikor keresed a megfelelő muzsikát akkor az a készüléken a felmásolási sorrendben található (nem ABC-be), ill. azoknak a gördítése lassú (szerencsére az előtte vagy utána mappát gördítés nélkül mutatja így túlnavigálva el tudjuk olvasni a mappa nevét )Egy próbát mindenféleképpen megér.
A cirka 25k-s ~110$ árához képest azért szerintem megérdemelne egy ajánlott kategóriát, ilyen monitor stílusba szerintem páratlan.
A készülék kézbe tartva olyan érzetet sugall hogyha földhöz vágod se lesz semmi baja (nagyon masszív, alu házas).Mivel ezek a vélemények szubjektívek így mindenki annak megfelelően szűrje meg az információkat!!!
Ha valaki Miskolcon jár szívesen tudok neki lehetőséget adni a hallgatózásra (ha hoz magával sört )
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz Ati1979 #18641 üzenetére
fix EQ-k vannak, de azokat inkább nem ...
a head-fi -t szoktam böngészni, de ilyenről még nem olvastam (vásárlás előtt sok ilyen fórumot bújtam)
majd még megnézem hátha van mókolt fw vagy hasonló(#18643) Ati1979:
igen a SE315 -el hallgatom, de már volt benne SoundMAGIC E30 , senni CX300
egyelőre csak a C3-at használom időt még kap, egyből nem dobom a kukába[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Azert ennyire kifejtosen nem kerdeztem
Az EQ (es tarsai) szamomra olyan funkcio amit sose hasznalok, szvsz ezt a hangkepet mindenfelkeppen fules iranyba kell megceloznod, hisz barmilyen jo is legyen az eszkoz ezt ugyse tudja megvalositani szoftveres modositassal. Max. ha pl. rockbox-os mert ott aztan el lehet veszni csupan a hangbeallitasok kozott is. (de ez csak megjegyzes)
A hangzas eleg szubjektiv dolog. Igy ember legyen a talpan aki "mer" Neked keszuleket ajanlani, foleg ugy hogyha meg se tudod elotte hallgatni.
S nyilvan tudni kell, hogy milyen a fules. Mert lehet olyanod van (vagy veszel) amivel az altalad leirt hangkepet sose fogod megtalalni...
Nem beszelve arrol hogy az adott muzsika mit is tud ilyen iranyba ...foleg fulesnel (zart) jonnek elo a szubjektiv dolgok mert ott a hallgato fejetol is fugg az akusztikai kornyezet
meg ide tartozik hogy esetleg megfelel e a keszulekhez kapott szivacs,szilikon ... illeszto (ezek is kellokeppen befolyasoljak az osszkepet)kekec:
basszus gitarba ne keress melyet inkabb nagybogobe -
detroitrw
addikt
válasz Darkcranio #18841 üzenetére
a D2 is tudja kezelni a 32gb- os karit (a D20 fórumok alapján 128gb -ig is mehet)
a több lejátszási idő lehet abból is adódik hogy a D20 (29 mW/ch), a D2 meg (37 mW/ch)
ill. mindkettőnél gyerekjáték az akkut cserélni (ez még szerintem egy nagy előnye ezeknek a kütyüknek)D2: Wolfson WM8985
D20: Wolfson WM8960Gés a D20 -hoz nincs rockbox (legalábbis még senki se tud róla)
az pedig eléggé növeli a hangtisztaságátna igen s a kettő közötti árkülönbség is megvan
a D2 is 4gb-osan 70k-val indított[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
-
detroitrw
addikt
válasz Fr@nkieWilde #19437 üzenetére
pont a cowon az a cég ahol elég sok termékénél az akku 2 pines csatival csatlakozik szal bármikor cserélhető
és a google-t se kell nagyon gyötörni hogy találj hozzá pót akkutszal szerintem ne ez riasszon el, még akkor se ha esetlegesen 50% -os már csak
akkor aludj egy kicsit s vegyél újat belea készülék eléggé szét van cincálva szal ha bármi probléma van vele otthon is orvosolható egy kis keresgélés után
-
detroitrw
addikt
válasz trickyy #19447 üzenetére
Ha megkímélt akkor nyugodt szívvel megveheted
a kijelzőjét tapizd szét meg a fizikai gombokat hogy rendesen működnek e
ill. hogy a készülék csatik rendesen felvegyék a kontaktotHangminőségbe is megéri az árát, kellemes hosszan hallgatható (persze ez fülestől is függ )
és nem mellékesen elég komoly user support van benne, szal bármi baja van tuti találsz rá megoldást
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz Pixel kft. #19736 üzenetére
ideje lenne pestre költöznipersze azért a személyes "benyomásokat" is várjuk
-
detroitrw
addikt
válasz pkaresz #20347 üzenetére
Tételezzük fel, hogy az audio fájlok mellett a log ill. cue fájlok is megtalálhatók. A log fájl eredetiségét a következőképpen tudjuk ellenőrizni
(szükséges, hogy Log checksum kódot tartalmazzon).
Nyissuk meg a parancssort és navigáljunk el az EAC mappába majd írjuk be a következőt:
Log Integrity checker
checklog *fájlnév*.log, ha „Log entry is fine!” –t kapjuk akkor a log fájlunk érintetlen.Ezután tovább ellenőrizhetjük az audio fájlok wav crc értékeit, ezeknek egyeznie kell a log-ba tárolt értékekkel. A CUETools programba található verify funkció megteszi ezeket helyettünk.
A képen látható, hogy a program ellenőrizte a log fájl által tárolt crc értékek és az audio fájlok crc értékeit. Tehát a log tartalma fedi a valóságot. Ha az abba szereplő vagy a CUETools ellenőrzése alapján AccurateRip egyezés található (még ha offset eltérés is van), akkor biztosak lehetünk a rip eredeti.
Offset eltérést vagy pedig írás előtti offset korrigálást a CUETools programmal végezhetjük el a megfelelő érték (figyeljünk a + és - előtagokra) megadásával majd az audio tartalom újrakódolásával.ill. ha ezek se járnak sikerrel akkor van még egy módszer amivel meg lehet becsülni mennyi köze lehet a hangfájl tartalma az eredeti CD-hez. A TAU (tta) kidolgozott egy matematikai algoritmust ennek meghatározására. Bővebb infó itt
Minden ilyen ellenőrző progi ezt a módszert használja. Az ajánlottak: TAU analyzer, Trauma (magyar), TrueRTA
Mivel ennek a módszernek a sikeressége sok mindentől függ így közel se 100% -osan megbízható, ill. nem azt figyeli hogy veszteségmentes az anyag hanem hogy mennyi köze lehet az eredeti CD tartalmának.Végső ellenőrzés lehet a spectrogram (frequency analyzer), ahol látni lehet az esetleges mp3-ból való flac-ba konvertálást. Mivel az mp3 egy fix adatsűrűséget képes csak tárolni, így ha az megtelik akkor csonkolja az audió tartalmat (a leg szembetűnőbb, hogy 16khz környékén meredeken esik a hangszín dB)
persze ezek az ellenőrzési módszerek a cdda szabványú anyagokra vonatkozik (44,1/16)
kivéve a spectrogram (frequency analyzer), az bármilyen adatsűrűségű tartalomra alkalmazhatózanzásítva kb. ennyit tudtam írni erről
azzal is tisztába kell lenni, hogy bizonyos albumok kritikán aluli minőségbe jelennek meg.
pl. az egyik ilyen előadó a Red Hot Chili Peppers (szinte kivítel nélkül rossz minőségűek)
de a Metallica is eléggé leszerepelt a Death Magnetic albummal ...[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz gelbelex #20354 üzenetére
Ez sokmindentől függ
Ha pl. Britney Spears valamelyik albumáról van szó
Akkor az 100% hogy szerepel az AccurateRip valamelyik adatbázisába mint statisztikai infó, milyen crc/hash értékekkel kell rendelkeznie. Szal egy ilyen közkedvelt albumot nagyon könnyű leleplezni.Ha pl. Prosectura 1990-es albumáról van szó
Akkor ott képtelenség bebizonyítani hogy mp3 (vagy ahhoz hasonló minőségbe) volt e a "masterelés" előttill. attól is függ milyen hangszerek vannak a muzsikába.
pl. ha csak gitár van benne akkor azt se lehet feltétlenül mp3-nak nyilvánítani
ha pl. egy 100 tagu zenekar van ahol zongora, hegedű ... is szerepel ott tuti kiderül hogyha valami gikszer van a minőségbe (hacsak a hangstúdióba nem egy süket volt a mérnök)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest