Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Internet fejlesztés országosan!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DBAtti
aktív tag
Nem értek különösebben a programozáshoz, de talán megadja amire vágysz a ROCKBOX
nyílt forráskód - pipa
minden formátum támogatása - gondolom a lejátszók processzorától, háttértártól is függ, de pippa
INGYENES - PIPAAAhardvert kell alá választani. Nyilván ez a nehezebb és drágább rész. Érdemes elnézni az oldalukra, hogy milyen lejátszókhoz van megírva. -Almásokra többek közt megy, ha a gyári szoftver nem lenne elég jó, én nem ismerem őket.
Egy iRiver H10-en futtatom, és a gyári szoftverhez képest... fényévekre megelőzi azt.
Állítható sémák, telepíthető felolvasás funkció, + támogatott formátumok a FLAC, OGG, stb, még a vincsi pörgetésének idejét (Disk spindown) is állíthatom s-onként! Rendes dB értékek, nem rubrikák, stb.. milliónyi funkció. Rá sem ismertem. Egyébként anno 19k-ért vettem újonnan utolsó darabként. Ebben megfelel az általad leírt max. 20k-nakEgyébként valaki megírta rá a DOOM1-et is - még nem próbáltam.
Az utópiához csatlakoznék: rendes gombokat akarok látni és rendes fémházakat, cserélhető akkumulátorokkal, egy olyan gépet, amin élmény a ZENEHALLGATÁS (és a vindóz felismeri sima háttértárként ). A többi egyáltalán nem érdekel. Ha a sok mellékfunkció helyett a hang javításával foglalkoznának, vagy csak adnának hozzájuk egy jobb gyári fülest... akkor sem lenne olcsóbb a kenyér
Mindenesetre kíváncsian várom az elvárásaimnak nagyjából megfelelő lejátszók listáját, különös tekintettel újabb darabokra.
Mire befejeztem ponti_ak nagyjából válaszolt is a kérdésemre
[ Szerkesztve ]
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
Ezexerint ritka madár vagyok, nekem úgy tetszett az RB, ahogyan volt...
H10-re megvan minden alapfunkció kb ugyanúgy, de sokat használhatóvá/bbá tettek, meg van benne pár új is, ami értelmes... A Doom1 nem ide tartozik (youtube-on látható hogy mennyire kezelhető).A magam részéről bánnám, ha nem menne nekik tovább.
Amúgy szerintetek hol érdemes felhajtani egy M5-öt, vagy X5-öt (nem BMW, iRiver), vagy valami régebbi jó minőségű DAP-ot? Igen, tudom, PH-n, de nincs valami FANsite, vagy hasonló? Ahol alighallgatott, nemdohányzó, idős hölgytulajdonostól, aki kevesett futott
Meg ha van akkor még kérnék típusszámokat.
-
DBAtti
aktív tag
válasz adnoctum18 #9170 üzenetére
Köszönöm, valóban IAUDIO - bocsánat. Hiába van iRiverem, még mindig keverem őket.
Ponti_ak-nak is köszönöm a választ, de ami a linkelt német lejátszót illeti:
Artikelzustand: Gebrauchtmagyarul használt, csak új akksit és egy év garanciát adnak hozzá, ami azért még mindig szép dolog. Most inkább még csak a nyálam csorgatom egyre... pénz nincs, ill. van, csak nem DAP-ra.
Szóval mindnekinek köszönöm a hozzászólásokat, típusokat, gyűjtögetek, és alig 10 éven belül kiadom egy nagy színes könyvbe foglalva az információkat, a befolyó pénzt pedig az aktuális legjobb DAP megvételére fordítom[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz zsolt1129 #9183 üzenetére
Szia!
Természetesen van ilyen átalakító, pl.:
[link]
Jack átalakító 3,5 2,5 -> erre guglizz rá...
195JMF.De lehet találni kábelezett verziót is eltérő hosszakkal. A minőségben vannak eltérések, amit az árak nagyjából tükröznek, vagy csak azért drágább a drágább hogy jobbnak gondold... ilyen téren néha megesik
Nemrég vettem egy 2,5m-es 3,5-3,5 hosszabbítót 250JMF-ért ;) olyan is
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Ph-n vettem egy Cowon D2-t (D2+ firm), és hát baromira meg vagyok elégedve már ami a hangját illeti. A kezelés kicsit nekem macera, kicsik a gombok, dehát valamit valamiért.
A lényeg, hogy szeretnék hozzá védőfóliát (2,5") és tokot venni. Védőfóliákról nem tudok semmit, mire érdemes figyelni, mennyire érdemes áldozni rá, a gagyi mennyivel bír kevesebbet mint a 2000HUF-os Dörr, stb?
Tok tudom hogy van az Infopatikában, de a szilikon gyűjti a koszt, és nem védi a kijelzőt, a bőrért meg soknak tartom a 6k-s vételárat... A lényeg, hogy övre csíptethető változat kellene. Esetleg olyan, amin a kijelzőt áttetsző rész védi. Vagy ha lesz védőfólia, akkor már lehet szabadon is.
Bocs hogy ide írtam, de látom itt vannak hozzáértő kollégák , külön topikot meg nem találtam.
Üdv!
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #11591 üzenetére
Valaki esetleg tudna ajánlani valamit?
De tokre komolyan.nézelődtem, és úgy látom valamilyen összehúzható szövet cuccos lenne nyerő, amiben még kitapinthatók a gombok, és a kijelzőt sem barmolja szét. Találtam is hasonlókat, 1,5k-4k-ig, de ha lenne mondjuk olcsó kimondottan D2 tok annak örülnék.
Tapasztalat esetleg a gyári szilikonról
3k-ért jöhet, de ha sz@r minőségű természetszerűleg nem érdekel. Egy IriverH10-zel (is) nyomulok, annak a gyári tokja szerintem pl teljesen jó. Csak így szilikon tok viszonyítási alapnak gondoltamu.i.:amúgy feldobtam a D2 topikban, de az eléggé halott sajnos.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy sikerült tönkrevágnom szeretett Cowon D2-met , troubleshooting majd vizsgák után...
Addig szeretném megtudni, milyen hozzá mérhetően jó hangminőségű lejátszók vannak a piacon, amin a fő funkciók (számok léptetése, hangerő) könnyen elérhető GOMBOKKAL!
Tököm az érintőképernyőkbe, hogy úgy mondjam
No offense, biztosan van aki úgy szereti, de már a D2-n is nagyon tudott zavarni, hogy kicsi gombjai vannak, de vannak, megszoktam. Most hogy kicsit visszatértem a régi jó Iriver H10-emhez, rájöttem, hogy annak 100* kellemesebb a működtetése, más kérdés, hogy nincs annyi szín, touchscreen, nagyobb kijelző, lassan vált a HDD miatt, stb.Tehát:
Övön lesz hordva.
Fizikailag létező gombokkal vezérelhető
Kompakt méret (memóriás, nem HDD-s)
Jó hangminőség a sok funkció előtt! - nem használom ki a D2-t sem multimédia szempontból
Legalább 6GB beépített, vagy bővíthető memória
Meghajt egy Beyerdynamic 231 PRO-t
Hosszú üzemidő
Előnyt jelentenek a cserélhető / könnyen javítható alkatrészek (akku pl.)Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz Luissimo #13271 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Az S9 kicsit árban még magas, de azt direkt nem írtam, magam sem tudom hogy mennyit szánnék rá XD. Reméltem összejön pár javaslat, aztán kiderül, hogy mégsem ment tönkre a D2
Shufnynak megy a válasz a fejhallgatókhoz...
+ kimaradt még, hogy minél több formátumot ismerjen (FLAC mindenképp, OGG, stb), vagy ha alapból nem megy neki RockBox-al megcsinálható legyen.
Az sem árt, ha nem kell neki semmilyen külön szoftver a fájlok másolásához.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #13274 üzenetére
Hmm, kicsit utánaolvastam, azt hiszem ő (S9) lehet a következő...
Mindig jót röhögök, mikor egy-egy tesztben a szolgáltatások miatt fikázzák, például nem támogatja az AppStore-t, vagy hasonlók. Elismerik, hogy nagyon jó a hangja, szuper a kijelzője, stb, csakhát az Apple mégis jobb -> HYPE
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Nézelődtem, és nem tudom melyik topicba írjam a kérdésem, a legtöbb igazán témába vágó halott
Van egy Cowon D2-m. Vettem bele egy Class 10-es 16GB-s SD kártyát, és most fedeztem fel, hogy a lejátszóval másolva ezzel, és a régebbi 4GB-ossal is csak 4MB/s körül ír, és 4.7-el olvas. Kártyaolvasóban a memóriák jóval többre képesek (az új kb 10MB-al olvas, 8-cal ír).
Lehet ezt valamilyen szoftveres úton orvosolni, vagy ilyen a Chip, és nem bír többet?
TC-el másolok rá, Win7-et használok, a lejátszón [D2+ GLOBAL] FW_VERSION=2.13 található - megvétele óta nem frissítettem (nem ez a gyári).Nem szeretnék 16GB-t írni rá 4MB/s-el ha mass storage-ként pl DVD-t szállítanék rajta, vagy image-ket...
Üdv!
Attila"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz themebuilder #14343 üzenetére
Egyébként HeadFi-on olvastam épp egy fórumozótól, hogy valami Panasonic SD formatterrel kell formázni, meg TeraCopy másolóprogramot használni, és akkor gyorsul. Kipróbáltam, de csak halottnak a csók (nem is értem mi alapján kellene gyorsabb legyen, a Panasonic progi pl látszólag csak annyit tett, hogy NTFS helyett FAT32-re lőtte be - gyorsabb persze nem lett).
A lényeg az, hogy állítja, megfelelő együttállásnál elérte a 8-10MB/s-et.
Én abban bíznék, hogy megfelelő firmware frissítéssel, vagy rockboxolással megoldható.És itt a következő kérdés:
A rockbox oldalán a D2-es az "unstable ports" közt található, és külön kiemelik, hogy egyes esetekben működésképtelenné tett SD kártyákat . Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Az átviteli sebességtől függetlenül is szívesen kipróbálnám az Iriver H10-emen felbuzdulva."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz bigmasterg #14347 üzenetére
Na, adtam neki még egy esélyt, és valóban...
1.: Teracopy tényleg felgyorsítja kicsit, így nem 4MB/s a max, hanem 5-5.5, és 4 a minimum, ami nem rossz, de még mindig messze elmarad a kártya képességeitől.
2.: SD kártyát ne formázz NTFS-re. A PC felismerte, de a lejátszó nem. Ezt 16Gb zene felmásolása után konstatáltam. XD
3.: A cowon honlapon található legfrisseb firmware ez a 2.13-as, bár D2+-hoz való, az enyém sima D2... Szerintem ez már nem számít igazán.Egyszer kibírom, hogy fel kell tankolni 16GB-vel, de jó lett volna néha pendriveként használni. Azt hiszem erről inkább lemondok.
Tapasztalatokat továbbra is várok a rockboxolt D2-vel kapcsolatban."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
Mint D2 használó úgy érzem ez a C2 csak visszalépés a korábbihoz képest. Kapott új szoftveres szolgáltatásokat, amik engem hidegen hagynak és beépített hangszórót... , a designt így nem tudom megítélni, meg kellene taperolni egyet, milyen az anyaghasználat. A lejátszási idő maradt 55 óra.
Eltűnt viszont az SD slot Miért??? Hová tegyem a +16GB zenémet?Az a helyzet, hogy nem nagyon van a D2-nek alternatívája.
Játszik majd mindent, nagyon jó a hangja, kicsi (a gombjai lehetnének értelmesebb méretűek!), hosszú lejátszási idő és bővíthető, sőt elvileg rockboxolható, bár erről azt olvastam, hogy bizonytalan kimenetelű az SD kártyára nézve, így inkább nem próbáltam.Ezt egy másik lejátszó sem tudja überelni, csak sokkal magasabb ársávban, vagy ott sem.
Szomorú látni egyébként, ahogy elkommerszedik a lejátszók piaca. Kerestem én is hogy mi legyen az utódja, bementem több hipermarketbe, és már ránézésre taszítottak a kis Samsung, Sony, és egyéb kirakott lejátszók. Azt elhiszem hogy kiszolgálják az embert, még a hangjuk is lehet jó - ami a legfontosabb. De nekem nem adnak olyan minőségérzetet, amit a D2, és elődje az Iriver H10 (máig hűségesen szolgál, fémház++).Szerk: mielőtt felkoncolnak a Sony hívők, természetesen az alacsonyabb kategóriás termékekre gondoltam, elrettentő vékonysággal és anyaghasználattal, de lehet kövezni is
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz Luissimo #14512 üzenetére
Jogos... nekem is tetszik, de jóval nagyobb méretben és én nem használom ki a nagyobb jóminőségű kijelzőt, illetve plusz fícsöröket -bár tetszenek. Én általában zenehallgatásra használom a lejátszóm, vitathatatlan, hogy egérmozizásra jobban megfelel és a G szenzorral lehet szórakozni. Használt piaci ára még mindig jó kétszerese a D2-ének.
Ami nálam ++ az a track léptető és hangerő gombok különválása, egyszerűbben kezelhető tokban hordva. Ezúttal talán abban sem tévedek, hogy nem bővíthető memóriával, és eléggé durva árkülönbségek vannak a memória növekedtével (irreális, ahogyan ezt már megszokhattuk).
Amúgy csorog rá kicsit a nyálam, majd ha 20-25k - ért mennek a 64Gb-sek, úgy 3 év múlva."Az ETC mellett fel van tüntetve."
Nem is tudom miért, de a Capacity-nél kerestem XD. Mea culpa, micro SD már rendben van... persze az SD jobb lenne azért mert csakhogyazértisigazamlegyen![ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz Luissimo #14519 üzenetére
Dehogy erőlteted... mondom, magamtól is kicsit csorgott a nyálam , infopatikában nézegettem -sajnos nem lehetett leemelni a demofalról-, a külön hangerő és trackléptető gombot pozitív tényként közöltem.
Most hogy így megtaláltam a C2 külhoni tesztjét amit korábban linkelt valaki, egészem megbarátkoztam vele. Azt írják króm hátsó, rock-solid külső, minőségérzet, ahogyan korábban.
Mivel már azt is tudom, hogy bővíthető (mert már megmondtátok, és a tesztben jobban kiemelik, mint a gyártó a honlapon ), már nincs is vele szemben ellenérvem, legyen itthon is értelmes áron!
Úgy látom a Pixmanian-nál már lehet rendelni D2 árban, ami rendben is volna.Lényeg, a lényeg: Cowon rulz!
-
DBAtti
aktív tag
Hááát ezen már én is agyaltam többször. Azt hiszem most hogy van időm, végre megteszem, amit eddig halogattam, és lekonvertálok pár albumot jó minőségű MP3-á és OGG-á. Kíváncsi vagyok az eredményre. Én sem gondolom, hogy az utcai fejesemmel, fülesemmel minden részletet kihallok, mivel a hardver a szűk keresztmetszet.
De azért legyen ott mentségül, hogy néha - amikor nem akarom bekapcsolni a számítógépem - a lejátszómra kötöm az erősítőt, és onnan hajtom a hangfalakat. Meg hát ha beesem egy stúdióba / boltba, ahol lehet demozni, legyen már nálam jó anyag.
Néha egyébként úgy tűnik / hallik, mintha a D2-ről szebben szólnának a falak, mint az alaplapiról (Realtec ALC892), és megkockáztatom, hogy a ZS-nél is. Csak az le van foglalva a Sennheisernek.
De bonyolult[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz schawo #14548 üzenetére
"Az a gáz, hogy tudni fogja, hogy mp3-t hallgat, és ez zavarni fogja"
Ebben én is biztos vagyok , de azért örülök hogy vájtfülű fórumtársak mondják, hogy nem lesz különbség... ellenplacebo, máris kevéssé fog zavarni -> nem akarok vitát nyitni, mert nem vezetne sehová, hogy halljuk-e vagy sem. Az utcai motyómmal nem valószínű.
Az még érdekelne, hogy van-e tapasztalat az OGG-al kapcsolatban? Érdemesebb-e valamiért, pl kisebb méretben/ kevésbé tömörít, stb
És inkább kioffoltam, mert nem tartozik szorosan a témához, ahogy így visszaolvasom...
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #14549 üzenetére
Csak még egy kis helyesbítés/ magyarázat:
Az eddig leírtakkal teljesen egyetértek, és azért írtam, hogy nem akarok vitát, hogy ne jöjjön valaki azzal, hogy DE igenis hallatszik. Mert akkor aztán elszabadul a sár
Szóval adott körülmények között az adott eszközeimmel nem várom hogy hallható legyen.BTW ez a placebo FLAC hallgatás nagyon könnyen tetten érhető bárhol itt a fórumon, hovatovább, jómagam is a DT231-en hallgatva biztos voltam a különbségben még a kezdetek kezdetén, ezért az akkor mellette levő Logitech X140-esemen is büszkén "bömböltettem" a legkedveltebb számaimat.... - mondjuk arról azért tudtam hogy egy okádék hang.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz FireKeeper #14609 üzenetére
Az üzemidő azért a winchestereshez képes jócskán megnövekedhet, ha lecseréled egy CF-re/ SSD-re. Tapasztalatom sajnos nincs, de nagyon érdekelne egy ilyen átépítés, így én az iPodnak szurkolok
Régebbi emlékeim szerint az 5.gen iPod kiemelkedik a többi közül jobb hangminőségével és rockboxolhatóságával.
Mielőtt belevágsz, azért add össze, mennyibe jönne ki... Vannak használtan is jó Cowon-ok, Sony-k, stb. A minap láttam egy Sony NWZ-A729 16GB-t OEM 12k-ért. El is gondolkoztam kell-e sportoláshoz... - aztán rájöttem, hogy nem sokkal többért vettem anno a D2-t mindennel együtt még garanciálisan.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, mert egy elég egyénspecifikus problémám van. Jobb topikot nem találtam, és tudom vannak néhányan D2 tulajok még a környéken.
Szóval: hazajöttem, és itt még SP3-as WinXP uralkodik a gépemen. A D2-t csatlakoztatva nem ismeri fel egyáltalán az eszközt, nem jelenik meg semmi, egy árva buborék sem
Pesten a Win7 simán kezeli, és úgy emlékszem itthon sem volt vele korábban gond. Mivel ritkán járok erre, sajnos nem tudom megmondani milyen módosítást követően állt be a jelenség. Tölteni tölt, és az USB port él.
A további körítés: D2+ legfrisebb firm, és USB1, nem hinném hogy bármit számít, csak megőszülök mire felmegy/lejön róla valami FLAC-banValaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet ez?
-
DBAtti
aktív tag
Köszönöm, hogy megnézted! A port biztosan jó (pendrive-ot felismeri és működik is vele).
De mivel ritkán járok otthon annyira nem zavar XD. Csak most már piszkálja a csőrömet nagyon. Fórumokon van hasonló hibajelenség leírva, de nem találtam rá a megoldást."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz pufajkasmir #14676 üzenetére
Most elfogult leszek nyilván, de azt mondom: Cowon D2 2GB + memkari 7k - azannya de jó árban van , nemrég még Kínából rendeltem inkább Class 10 Transcendet. Vagy nagyon hasonló de újabb Cowon C2 + MicroSD és ezek mellé mondjuk egy Xears füles innen a fórumról 8k körül. A D2-es egy nagyon jó kütyü, de már régi konstrukció, a C2 kvázi az utódja, szépeket lehet olvasni neten, de élőben még csak nem is láttam. Nagyjából ugyanazt tudja, mint a D2, és vannak benne + szoftveres fícsörök.
A füles árából lehet inkább a lejátszóra csoportosítanék át, de majd a fülhallgatóguruk megmondják a tutit. A lejátszó mellé érdemes venni memkarit, azzal együtt meg éppen benne vagyunk a megszabott keretben. Persze ha nem ragaszkodsz az újhoz, itt PH!-n jó dolgokat lehet találni.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz Shufny #14680 üzenetére
hmm, le vagyok maradva, ez a GR07 és DBA, DBA2 - névrokon, kell - eddig teljesen ismeretlen volt előttem. Hááát ami az árát illeti... Azért 30k-15k füles-player arányt már kicsit erősnek érzem. Nem hozza ki a nagyon Sansák gyengeségeit? Másrészt a tízezres kategóriáig eléggé könnyen amortizálódnak a fülesek, ha az embernek 1-2 évente cserélni kell, nem fektetnék bele 30k-t... Ezek mennyire strapabíróak? Ebben már az is benne van, hogy érdekel mi lehet a mostani fülesem utódja
Azt mondanám egy fórumon kell vadászni egy alkalmi vételt -Sony, Cowon, megfelelő generációs iPod 15-20k értékben- és hozzá egy ilyen csodafülest.
-
DBAtti
aktív tag
válasz pufajkasmir #14686 üzenetére
Erről sajnos nem tudok nyilatkozni. Nagyon halovány emlékeim mondatják, hogy egy olcsóbb megoldás van benne, mérget nem kell rá venni. A tamagocsit azért kikérem magamnak és a lejátszómnak, valamint a C2-nek is , közelről nagyon jól tudnak kinézni, de ez már ízlés kérdése. Nekem vannak ilyen gyengéim, hogy a 231PRO-t is szépnek tudom látni
Ami igaz az igaz, nem épp a legvékonyabb lejátszó, még a H10-esem is vékonyabb nála egy kicsit.És itt emlékeznék meg arról, hogy az iRiver H10 külsőre mennyire hihhetetlenül eltalált minőségi lejátszó a szememben. Értelmes méret, FÉM ház, pár gombbal nagyon könnyen lehet kezelni GYÁRI szilikon tokjában -mert az JÁR hozzá-, és a gombok könnyen eltalálhatók, mert pont jó méretűek, nem mint a bolha pöcsén a pattanás. RockBox-szal kb minden formátumot lejátszik. IMÁDOM, minőség mindenhol! Szóval minden vágyam, hogy egy nagyon hasonló lejátszó egyszer kijöjjön még bővíthető flash memóriával, hosszabb üzemidővel, és kicsit jobb hanggal (mélyben emel EQ nélkül is).
-
DBAtti
aktív tag
válasz pufajkasmir #14765 üzenetére
Talán csak elkerülte a figyelmem, de milyen fülhallgatóval / fejhallgatóval hallgattad a Sandisket? Kötözködni nem fogok, mert nem ismerem őket, pusztán remélem hogy nem a gyárira hagyatkoztál.
Cowon iAudio-ról úgy tudtam egy és ugyan az (iAudio termékek régebb óta léteznek a köztudatban), hogy pontosan hanyadán állnak (beszállítás/brand/bullshit) azt nem tudom.Cowont nálam is hallgathatsz akár, csak vigyázz, mert elfogult vagyok. Sony-t még nem hallottam, így az enyém a legjobb alapon szeretem. De úgy érzem én kedvelem az elemző hibákat fülbe toló hangot Azért dukálna a Linearnak egy jobb forrás, majd szeptemberre a szülinapomra.
Btw úgy gondolom a Sonyval nem lőttél mellé, nekem csak a formátumtámogatás és általában bővíthetetlenség nem szimpatikus náluk.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz pufajkasmir #14777 üzenetére
A cx 870-ről olvastam, csak nekem úgy jött le, hogy később jött meg, mint a lejátszó. Btw annak is van egy bejáratási ideje. Ettől függetlenül hiszek neked a Sandisk-el kapcsolatban, csak gondoltam érdemes kicsit kitérni rá. Nekem csak egy AKG k317-em van, de meglepődtem mennyit változott pár napon belül a hangja. Szokott menni ezen is a huzavona, hogy mennyiben a füled, agyad alkalmazkodik az új eszközhöz, és mennyi benne a bejáratódás, de többet változott annál, hogy azt pusztán a fejemre lehessen fogni
-
DBAtti
aktív tag
válasz whited #16080 üzenetére
Most épp kicsit drágább, de szerintem le lehet vadászni ennyiért egy Cowon S9-et is. - lsd apro.
De szimpatikusabb lehet a Cowon I9, I10, és a D2 utódja a C2-es, ami bővíthető is memóriával.
Noigen, én Cowon-os vagyok.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Kimondottan sportoláshoz keresek egyszerű és nagyszerű lejátszót.
A lényeg tehát, hogy legyen kicsit strapabíró, memóriás (a régi jó H10-esem winchestere nem rajong a kocogásért), nem baj ha bővíthető, de nem létszükséglet. 4GB tárhely mondjuk nem ártana.
A legfontosabb a könnyű kezelhetőség: hangerő, számléptetés, ennyi. Ne érintő felülete legyen, hanem normális, kézzel kitapintható gombok.
Ruhára legyen felcsíptethető, vagy önmagában olyan kialakítás, vagy hozzá vehető tok segítségével.Árat nem mondok, minél olcsóbb, annál jobb, használtban/ aprón található opciók is jöhetnek.
Ugyanerre a felhasználásra keresek mellé fülhallgatót, ami nem potyog ki könnyen a fülemből, és viszonylag jól bírja a megpróbáltatásokat.Üdv!
Attila[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #16139 üzenetére
Közben megtaláltam a keresőt...
Azért szívesen meghallgatnám a véleményeket, Clip+-on felül van-e még érdemes vétel (Philipsek pl?), Sony mely típusai, Samsung akár? Nomeg a fülhallgató, bár ez nem az a topic...
File formátumok: csak a lustaság miatt (ne kelljen konvertálni) jól jönne a FLAC, de nem audiofil élményt várok miközben a városban futkorászom, ergo ez sem kötelező, a külön szoftverek használatát viszont hanyagolnám ha mód van rá. Jó dolog a drag & drop.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz Slownz #16141 üzenetére
Igazából egyre hajlandóbb vagyok feláldozni a FLAC dolgot és a méretet a anyagminőség oltárán... Úgy gondolom elég lenne nekem 2GB is, főleg, ha nincs FLAC.
A Sandisk-ek mennyire bírják a kiképzést? Valamelyik Clip generációnál olvastam már itt a csíptető problémájáról (letörik), stb. Sony-ból nem rég linkelték itt az USB stick formájú NWZ-B162FB és 4GB-os nagytesója a B172FB.
Gyári csipesszel, elvileg drag&drop-al, kezelőfelülete is jónak tűnik, ebay-en, deal-en is van 35EUR körül ~12k, egész szimpi, és még villog is színesen XDHa van még típus, írjátok meg, hadd lássam legalább mik az opciók! Amúgy köszönöm a megerősítést/ tippet.
-
DBAtti
aktív tag
http://www.amazon.com/Cowon-Video-Player-Touchscreen-Titanium/dp/B001NXDC4O
A jó öreg Cowon S9. Nálunk nem tudom mennyire horror még az ára.
A sok újdonság közt eléggé elvesztem, nem tudom melyik mire lett kihegyezve, de nagyon rosszat még nem adtak ki a kezük közül.szép ez a 10-es, de tartozékoknak nézz utána, ilyen dizájnhoz tokot szerezni nem egyszerű, a gyári meg irracionálisan drága szokott lenni. Nomeg a kezelőgombok... a D2-esem lehetne számomra a tökéletes lejátszó, ha nagyobb gombokat hajlandók rétenni Azért így is hajtom amíg ki nem leheli a lelkét.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
"nincs a hangfalban lejátszó" -még jó
Hogy mondjak is valamit, szerintem jobban jár egy tablet-tel, vagy netbookkal, "hagyományos" oprendszerek alatt (Win, Droid, Unix) bővíthetők szoftveresen, és sokkal könnyebb összeállítani lejátszási listákat, vagy akár ingyenesen elérhető home DJ szoftverekkel valami minimális keverés is véghez vihető (lekeverés, felkeverés, egymásra szinkronizálni a számokat, hasonlók). Az ilyen bekapcsolom és megy dolog szerintem még faluhelyen is cinkes, csak részegedős házibulikban állja meg a helyét.szerk: Na jó, emlékszem még általános iskolai anyák napjára, egyéb iskolai rendezvényekre is. Amit akartam mondani, hogy egy nagyobb kijelzős, szerkeszthető lejátszó listás, könnyen kezelhető eszközre lenne szükség - szerintem. Egy netbookkal lehet prezentációkat is vetíteni, és még sok egyéb célra is használható, persze drágább és sokkal nagyobb, mint egy mobil médialejátszó.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
hmmm, még mindig nem igazán tudom elképzelni ezt a felhasználási formát - mármint hogy zajok mennek egy előadás alatt... Akkor viszont gondolom csak egy play-gombra kell tudjon reagálni, így pedig az első hozzászólásban szereplő Sandisc termékeket javasolnám. Bővíthetők microSD-vel, sok formátumot felismernek, RockBoxolhatók, készenléti idejük is elég jó. Használhatók és olcsók.
Használt piacon lehet még szétnézni, illetve olcsóbban lehet még Philips GoGear kütyüket kapni, típusszámokkal sajnos nem vagyok tisztában.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Rosszul mondtam, valóban nem az első hsz-ben, hanem a topic címben szerepelnek ajánlott vételként.
"szabadtéri paintball rendezvények" - na így már tiszta a kép
Ha végig kell valamit nyomatni egész nap, akkor az ütemidőre is oda kell figyelni, többnyire nem hajlandók egyszerre tölteni és lejátszani. Az üzemidő bajnokait a Cowon és Sony lejátszó közt kell keresni, akadnak 50 óra felettiek is.
Engem megnyert magának a Cowon, így nekik kampányolok, mióta a D2-t megszereztem.
Nagyon hasonló a C2-es, Bodz (vájtfülű topiclakó) most tett szert egy i10-esre, és többen esküsznek az S9-re is.
Ezek nem annyira költségkímélőek, mint egy Sandisc, de jobbak hang és anyagminőségben, valamint lejátszási időben. Nomeg lehet velük villantani a BKV-nMindezek felett az i10 színterápiával óvja a lelki békédet is
De vissza a Sandisc-hez: én inkább a rendes gombokkal felszerelt modellek közül válogatnék. Személyes tapasztalatom nincs, de panaszt már olvastam az érintőfelület és menü lassúságára a Fuze+ -al kapcsolatban. Bár ahogy elnézem a Doom egész jól fut rajta
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz themebuilder #16314 üzenetére
Esküszöm éreztem, hogy valami nem jó, mikor írtam
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok Sony bérenc, de kerestem sportoláshoz egy lejátszót, és megtetszett a csíptetős B sorozat.
Ma bóklásztam az Allee-ban, és a Sony centerben a 2GB-s verzió akciósan 14900 helyett 9900 (ha jól emlékszem a 172-es). Ennyit szerintem megér, még ha kicsit kell vackolnom is a konvertálással (csak MP3 és WMA támogatás). Jó lenne összehasonlítani egy clip+-al a hangját.
Lehet hogy holnap magamévá teszek egyet, olcsóbban sehol nem láttam még.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #16474 üzenetére
Most hogy leírtam megint megnéztem a Clip+-t itt PH-n... nagyobb kapacitással, FLAC-al (ami mondjuk felesleges, csak nem kellene konvertálnom), bővíthetőséggel.
Azért vonzó az a Sony plecsni, na(szerk.: és ütemre villog rajta a LED! - fontos)
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz szeva000 #16476 üzenetére
Igen, a FLAC felesleges egy clip+, vagy hasonló szintű konzumer lejátszón és egy ahhoz használt fejhallgatón, pláne sportolás közben.
Nagyon sok nagyon forrongó topicban megy az MP3 vs OGG vs WAV vs FLAC hallgatásról szócséplés, szerintem itt ne kezdjünk bele. 320-as állományokkal még mindig nem teszteltem magam, nem biztos, hogy meg tudnám mondani a különbséget, de
1. lusta vagyok konvertálni és a Cowon D2 viszi a FLAC-ot is
2. Placebo - megnyugtat a kiterjesztés
Apropo, miért gondolod, hogy MP3-at hallgatnék FLAC helyett, mikor ott van még a többi?Állapodjunk meg abban, hogy az adott célra a 320-as MP3 tökéletesen elegendő.
-az agyontömörített mp3 természetesen nem szól szépen-"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
Értem én, de nekem pont azért "felesleges", mert csak kényelmi funkció. Egyszer rászánok kb. fél órát, és ami FLAC van a "ritmusos" gyűjteményemben -értsd sporthoz jó zene- átkonvertálom, és kész.
Tetszik a Clip+, és a Sony-tól sem várok csodákat, mégis egyelőre több bizalommal fordulok felé. Tudom, ott van még a Rockbox is, amit megkedveltem a régi H10-es iRiveremen -mert a gyári szoftver és a support egy kalap fos-, de lehet hogy tartósabb a négy betű.Egyébként most úgy áll, hogy Sony lesz, csak innen apróról egy magasabb kategóriás darab. Nem csíptethető ugyan, de még így is fele a tömege a D2-höz képest.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, idő közben vettem egy Sony-t de nem a B szériát, hanem egy E353-at (4GB) innen PH!-ról (árban ugyanott voltam).
Nagyobb, majd meglátjuk hogyan működik sport módban. 58g, de kell hozzá tok, akkor meg karpántozás lesz úgyis belőle, azzal nincs problémám.
Ez most nem játssza a FLAC-t, de nem is csíptethető - logikámat ne keressétek, színes, szagos, rendes gombjai vannak, tetszik.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Csak annyit tennék hozzá, hogy az új Fuze-ra érkezett már panasz (nemzetközi értékelések) az érintő felület lassúságára, de lehet hogy csak egy firmware frissítés kellene neki.
Méretben viszont már az sem olyan kicsi, mint a Clip+.Ha a Sony-ra voksolsz, azt azért nézd meg, mi a különbség a régebbi 16x-es és a most akciós 17x-es széria között. Mintha azt olvastam volna, hogy az újabb 17x-ekkel nehezebb a számváltás, stb, szóval nehezebben kezelhető. Amúgy úgy képzelem, hogy szinte teljesen egyformák, szín, méret stimmel.
A 16x-ek kaphatók több boltban 9600-tól (2GB) - Árgép."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
Kissé off, de nem találtam topicját:
Megvettem a sony e353-at, és se égen se földön nem lehet hozzá találni gyári szilikon tokot, ezért elkezdtem keresgélni, és végignyálaztam jópár ultrakompakt tokot, de azok is szélesebbek általában, mint kellene. (10mm)
Azt néztem, hogy hasonló méretű az 5g Nano-hoz, amihez persze van minden szarásig.
Sony E350: 94,7x44x9,7
5g Nano: 90,7x38,7x6,2Kérdés: vajon bele tudom szuszakolni az 5g tokba? Karpántosat keresek, pl: belkin F8Z541CW064
Sonysok! Tapasztalat? Honnan lehet beszerezni tokot, milyet érdemes?
Futáshoz kellene, tehát valamilyen módon kellene rögzíteni."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz PR0JECTNR56 #16505 üzenetére
Abszolúte. Jól látom, hogy ingyen hozzák, ha nem kérek trackinget?
A gond már csak az, hogy nem tudom milyen minőségű, és a kék szilikon tok a képeken rajzolva van... Szóval valami igényesebbet szeretnék, csak egy fokkal.
Most épp bújom a többit."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz xAttilax #16508 üzenetére
De eléggé halk, bár eddig csak a Beyer 231PRO-val teszteltem, az meg köztudottan érzéketlen. Most vettem egy Philips SHS8200-at, mindjárt meghallgatom.
Egyéb iránt sportoláshoz vettem csak, tehát a Philipset kell hajtania. Amúgy normál használathoz (nem akarod hogy üvöltsön) a Beyert is meghajtotta max hangerőn, de a Cowon D2 érzékelhetően sokkal kraftosabb.szerk: most rákötöttem kicsit a Sony-ra, valóban max körül kell járatni. Ennyi. Itt azért elég, kicsit harmatos lett a kimenet a gyárban. De lehet hogy csak firmware, vagy valamilyen biztonsági beállítás. Egyelőre nem találtam a menük közt, de nem is kerestem nagyon.
A tokokról: nem is tudom miért nem jutott eszembe előtt a dealextreme, egész jó minőségű pántokat lehet kapni, szállítás meg ugye ingyen van. Most jön egy túlméretes darab, ha nem tetszik, majd tovább adom, vagy kibélelem, de így is 5.6USD! (jól szellőző hálós anyag, kék betét, majd meglátom)
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz xAttilax #16508 üzenetére
Esetleg még ez okozhatta a problémát:
http://www.sony-europe.com/support/en/product/NWZ-E353/tips-and-solutions/kb25464/PA
Van egy ilyen füledre vigyázó fícsör, ami nem enged hangosabban zenét hallgatni. Most direkt megnéztem, az ki van kapcsolva nálam."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
DBAtti
aktív tag
válasz Nova96 #16528 üzenetére
"...még mindig 18e körüli az ára e"
Ezt nem teljesen értem, szerintem sosem volt annyi, ha úgy értetted belefér-e: sajnos nem. (alaphangon 200-260USD körül).
Maradnak a Sansák, használtan lehet jó dolgokat fogni esetleg -akár iPod classic 5G, ami rockboxolható, és a hangja is nagyon jó állítólag.
Sony E széria (a nemrég beszerzett e353 nem nyűgözött le, de azért nem rosszak)Ha nagy telefonmágus az ismerős, és jó készüléke van, nem biztos, hogy érdemes kiadni egy alacsonyabb kategóriás lejátszóra, ugyanis egy frankó teló ma már hozza azt a minőséget, sőt. Ezekről van egy csomó hozzászólás itt, vagy a fülhallgatós / fejhallgatós/ DAC+erősítős topikokban.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem régebben tokot sportoláshoz, és a dealextreme-n találtam. Tegnap megérkezett és le is teszteltem.
Egyelőre maximálisan elégedett vagyok vele, a patent miatt kicsi aggódom, mert nem mereven van levarrva, ellen kell (érdemes) tartani neki nyitáskor. Végre látom mit csinálok a lejátszómmal, és még a Samsung S5700-asom (Spica) is gond nélkül belefér.Minőség érzetre teljesen jó, könnyen felcsatolható, egész jól szellőzik, sok színben kapható.
tökjószerk.:
Egyébként kb ugyanez egy USD-vel olcsóbban, csak nem azt írják hogy iPhone kompatibilis, talán kicsit nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok,
Érdekelne, hogy létezik-e olyan hordozható lejátszó (sportoláshoz), ami nem telefon, de távirányítható sportóráról - pl Garmin, Polar, Suunto. Azt gondoltam megegyező OS kell hozzá, talán egy iOS-es iPod touch, vagy egy Androidos bármi képes lehet erre, de eddig nem találtam infókat.
Ha mégis csak telefon jut az ember eszébe, melyik típusok produkálnak kiemelkedőbb hangminőséget?
Üdv!
Attila"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest