Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz Zoli133 #18870 üzenetére
Vettem egy Xears TD2 Titan fülest itt a PH-n nem olyan horror régen. Nem ismertem, gondoltam kipróbálom. Még adok egy esélyt neki valami ilyen hordozható kütyüvel, alig használtam idáig.
Gondolom kiderült, hogy én nem estem hasra tőle. Az AKG fülesem ami betojt jobb volt, nekem jobban tetszett annak a hangja. Abban bízom, hogy a 32 ohm miatt olyan, mintha feszesebb lenne, mert a fejhallgató kimenet nem szereti, de egy ilyen kifejezetten fülesre kitalált hordozható cucc gondolom fel van arra készítve, hogy nem csak 16ohm-os füles létezik.
Ha valami ilyennel se mutat többet, akkor eladom. Ehhez képest a fórumokban el van mindenki ájulva tőle. Szóval most perpill fingom sincs milyen ember vagyok, olyan vagy nem olyan.
Oké persze mást ért a Ft amikor az AKG-t vettem és tény, hogy az sem volt olcsóbb, de ahhoz bőrtokot adtak annó, nem ilyen szövetet, szóval lehet csak amiatt volt drága illetve drágább, mint egy Auchan-os retek. Utálom kimondani, de ez is ilyen olcsó kategória, csak az én bérem miatt nekem nem olcsó.Mindegy, telefonnal nagyon retek. Kínzás. Értem, hogy aki a telefon gyári fülesét használta korábban az elájul tőle csak izé ... hozé. Volt már jobb is.
Meglátjuk, a vak is aszonta, csak ha már veszek valami ilyen hordozható szart, akkor már az lesz, aztán kész. Nem fogok nekiállni cserélgetni.
Annak idején, fú mikor jött ki a SonyEricsson-nak az az első walkman mobilja? Na mindegy azzal kipróbáltam akkoriban az AKG-t és százszor jobban szólt, mint ez a Xears, persze most egy Nokia-ba dugtam, lehet az is számít, de ez a "biztos nem" kategória, ezt nem akarom hallgatni. De asszem ezt a fülest se, a fülemből is túlságosan kiáll nincs a vezetékén összehúzó, á nem jön be, ez is cserés lesz.Hardverlesen
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18879 üzenetére
Valószínűleg igazad van. Őszintén szólva én sem vennék ilyet.
Az ő helyében főleg nem, mert fülest készül venni fejes helyett és oda meg nem fog kelleni.
Abban az árkategóriában amiben gondolkodik már lehet jókat kapni különben. Persze nem azt bose-t.Annak sony hangjának szerintem csak ártana az biztos....
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18902 üzenetére
Hát én úgy értettem, hogy a cowon színezett.
Szóval lehet, hogy sony neutron nélkül még természetesebben szól a sony F.Ennek ellenére a sony gyári lejátszója egyértelműen gyengébben szól mint, neutron. Azt hogy milyen a pontos hangzás arra már nem emlékszem. Majd csekkolom.
-
spiritex
veterán
válasz Zoli133 #18907 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor felteszem ott a kérdést, de gondoltam jobb, ha direkt ehhez a készülékhez konkrétan kérdezek rá, mert azt tapasztaltam eddig, hogy egy fülhallgató nem ugyanúgy viselkedik más-más eszöközökben, tehát pl. sokkal jobban tud szólni az egyikben, mint a másikban.Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Zoli133 #18909 üzenetére
Köszi, még annyit kérdeznék, hogy melyik az a lejátszó, ami ennél a 2 típusnál olcsóbb (8-10e) és még ajánlott vétel? Egyáltalán van ilyen?
Szerk:
Mert úgy nézem, hogy a Sansa-k olyan 15-18 körül vannak..[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18970 üzenetére
Kösz az infót. Akkor ha veszek egy külső erősítőt (nincs DAC), melyik a jobb megoldás?
LOD kábellel hozzákötni?
v.
Jack jack kábellel.Gondolom az előbbi, csak azt nem tudom, hogy van-e LOD az ak120-hoz.
Ha nincs LOD megoldás akkor mennyivel járok rosszabbul a duplán erősített jellel? Gondolom nagyságrendekkel nem szólna rosszabbul.
(#18971) raven12
Sorry, én sem vagyok ezzel túlzottan képben. Remélem a Zoli segítségével most megvilágosodom.
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18974 üzenetére
Köszi!
Valami ilyesmire gondoltam. [link]
Ennyivel nagyobb lenne RX3 az sr71b-nél? Meg kell majd néznem a két kis erősítő méreteit.
Ha erősítetlen akkor az nagyon király! Majd csekkolom...
A duplán erősített jel azt hittem rosszabb mint a szimplán. Minél több a közbeavatkozás annál nagyobb a romlás a zene minőségében? Nem?
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18979 üzenetére
Akkor ha jól értem az összekötésre ez az egyetlen variáció. Vagy esetleg létezik ennék jobb megoldás?
Ezen gondolkodom. Ez szerintem bőven jobb.
Méretbe és színbe is passzolna. Szóval ezt a kettőt kéne valahogy összekötni majd.Akkor mégiscsak van LO kivezetés rajta?
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18981 üzenetére
Szóval a jack jack megoldás az egyetlen lehetőség ha jól értem. És miért kell teljes hangerőre tekerni a lejátszót amikor összekötöm?
A head-fi-n ódákat zengenek erről a párosról. Persze ez nem mérvadó.
Ki is fogom próbálni. Amúgy is terveztem. Rákötöm a legjobb erősítőre ami találok..
Megfelelő kábel remélem lesz.
(#18982) ku-cu
Köszi a választ. Én is utána olvasok még...
De hátha Zoli is tudja a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
válasz Zoli133 #18984 üzenetére
Az lemaradt, hogy ugyan megemlítem az AK120-at, de vegyük inkább általánosságban a kérdéskört az előző kommentemben, hisz ati estében a DAPtól és az erősítőtől is elvárható, hogy torzítás mentes legyen amennyire csak lehet, minden hangerő tartományban.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18984 üzenetére
Szerintem nem vészes a beépített erősítő sem amúgy. Hallottad a hangminőséget. Nagyon nincs eltova semmi ezen a lejátszón.
1. Persze értem, a munka java részét a beépített erősítő végzi, így a másik alacsonyabb hangerőn is mehet, ahol viszont nem fog torzítani.
Amúgy nem nagyon van olyan fejes amit ez a kis mk 71b ne tudna meghajtani.
2. Ki kell tapasztalni melyik a jobb megoldás.
(#18985) Zoli133
Én próbáltam nagyobb hangerőt is, mert akg 702-höz meg a hd650-hez kellett. 68-72 körül ment a lejátszó 75-ös skálán. Akkor már nagyon hangos volt. Torzítást nem tapasztaltam.
Ti is próbáltátok szerintem Bodor beyer fejesével. Az is 70 körül kért, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #18989 üzenetére
Hát nem tudom, nekem nagyon tetszett. Mondjuk én még soha nem hallottam ezt a kategóriát.
Ha lesz Antelope Zodiac DAC, azzal majd össze lehet vetni...
(Remélem lesz )
Kell annak 3 órás bemelegedés idő? Az a csöves erősítőknél van, nem?Az 5000 USD -s rendes erősítők közül azért van ami rendesen meghajt egy ilyen fejest.
-
Ati1979
veterán
válasz Zoli133 #19323 üzenetére
Ok, majd megcsinálom valamikor.
(#19324) sheratan
Hát igen erre nem volt már idő, a 2. talin sem...
(#19325) raven12
Értem, de egyszerűen nincs választék DSD-ből. Minden szám ami abban van fergetegesen szól amúgy.
Majd amit Zoli mond megcsinálom.
Még nem foglalkoztatott annyira a téma, csak poénból beírtam ide hátha tud valaki valamilyen jó kis DSD site-ot.
Dehát nincs.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoli133 #19339 üzenetére
Nincs mit
Nyilván van belőle jobb amúgy, ha más nem, akkor a kiadónál meg kell legyen az elérhető legjobb minőségben. Szerintem egy DT kaliberű együttes nem megy már el olyan kiadókkal meg studiókkal dolgozni, ahol nincs meg ez a technológiai háttér. Persze sajna gondolom a régebbi albumaikra ez nem vonatkozik... -
raven12
senior tag
válasz Zoli133 #19397 üzenetére
Ja, gondoltam, ha már bejáratódott a GR07, megküldöm valami finomsággal.Nem tudom, amúgy mit csinál a rockbox, hogy a 14000kbit/s-os zenét is viszi... Tutira nem konvertálgatja le magának előre, realtime viszont nem tudom, hogyan tudja, mégis lejátszik mindent...
Nem tapasztaltam alapzajt amúgy.Bodor: Egyszer biztos , még kivárok, jó lenne meghallgatni még pár lejátszót, pl. DX50. Illetve a GR07-tel újra mindent, talán ezzel már nem lenne száraz pl. a Cowon hangja.
[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Zoli133 #19414 üzenetére
Én is használt terméket vettem fele árban, mint a Sansa és 3 éve nap mint nap nyüstölöm hiba nélkül üzemel.
Ennyi erővel nem is kellene semmit sem használtan árulni, viszont használtan és max. pénzkereten belül maradva az általam írt márka, jobb minőséget produkál, mint egy új Sansa.
Ezért is írtam az érdeklődőnek, hogy ha nem zavarja a használt cucc e-bay-ről, akkor vegyen csak ilyet, ha új kell, akkor vegyen Sansa-t vagy amit akar, annak tudtában, hogy nagyon kevés márka foglalkozik az "mp3" lejátszókkal.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
filózoli
senior tag
-
cascada
senior tag
válasz Zoli133 #19644 üzenetére
Az ilyen felújított verzió? Egészen pontosan mit takar? Valaki használta fél évig, aztán tönkrement neki, bevitte gariba, ők elvették, madj felújították (megjavították a hibáját) és újra eladják?
Ebayről még nem rendeltem. Ha gariztatni kell mi a metódus? Én fizetem a vissza postát? És az kb mennyibe kerül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest