Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asadasad22
őstag
huh, ez a noise cancelling nem gyenge dolog
uresjaratban, zene nelkul bekapcsolva is szepen elhalkul a kulvilag tole. -
ponti_ak
addikt
válasz honfoglalo #9050 üzenetére
Szia!
Itt van a Cowon/iAudio "szentély", a belépés díjtalan.
Tényleg jók. Ha kicsit vársz, szerintem olcsóbbak is lesznek.
Ajánlom a BNV-t! Az Infopatika szokott kint lenni, kipróbálhatsz mindent (azt egyébként is, az Angol utcában vagy a Korner Audio-ban / Jendrovill elektronikában, stb..), és ráadásul akciókat is szoktak tartani ilyenkor 2-3-5eFt kedvezménnyel. Nem tudom, hogy idén lesz-e ilyen, de ha tényleg érdekel, érdemes kinézni pl emiatt (is).
Bár egy kicsit veszélyes is... jómagam kereken 4 éve fertőződtem meg, s azóta "gyűjtöm" a Cowon cuccokat. De már gyógyulok.. /khm.. az S9 lesz az utolsó, Ultimate.. "becsszó"... /
ponti
-
vili13
őstag
válasz ponti_ak #9049 üzenetére
"nekem csapágyasra kellene hajtanom az ID3-Tag freeware-t, hogy működjön a dolog"
Az új Sony-m szép kijelzőjének kedvéért nekiláttam, hogy rendbe rakjam a zenéimet tag és albumborítók szempontjából... Vagy két tucat albumra kb. egy hónap üres estéi rámentek (nincs túl sok belőlük sajnos), ilyen tempóban évekig tartana a dolog, szvsz csinálja inkább az id3 tag szerinti rendezés kitalálójának a kedves anyukája! Még jó, hogy a Sony ismeri a fájlneveket és a könyvtárszerkezetet...
-
vili13
őstag
válasz asadasad22 #9051 üzenetére
Persze, csak ha a külvilágban nincsenek magasabb frekvenciájú zajok. Csecsemővisításra és hasonlókra sajnos nem hatékonyabb a passzív zajkizárásnál.
-
vili13
őstag
Pusztán hangminőség szempontjából érdemes figyelembe venni a Sandisk Sansa Clip / Fuze lejátszókat is, azok pont arról híresek, ráadásul viszonylag olcsók.
-
ponti_ak
addikt
Bruahaha! Erről van szó! Ugyanezt eljátszottam pont egy éve én is a D2-vel.. Egyszer. Aztán hagytam a csudába, s a végén még a D2-t is eladtam a 2x16gb SDHC-val egyetemben.. Sok volt az már, nem használtam ki, és nem is tetszett annyira a tapicska-vezérlés, meg a hangja is lapos volt.
MOD: már megint jót mondasz vili, a Clip/Fuze is teljesen jó megoldás, olcsón.
/Mi van itt már..? Ma mindenben egyetértünk..?!? /
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
Szvsz a tagscanner továbbra is sokkal jobb. Az egységes és tökéletes eredmény még így is egy csomó időt igényel. Ellenőrizni és néha javítgatni is kell az eredményt, meg több tucat borítókép közül válogatni a legszebbet.
-
-
celf
őstag
szvsz veszel egy LOD-ot, egy FiiO E5-ot es az ipododbol olyan hangzast hozol ki amit talan csak az uj sony meg a zune-ok tudnak. meg persze az egyeb amp-os megoldasok.
add:
de varahtsz az E1-re is ami egy osszeepitett LOD+AMP.
ha nem akarsz amp-ot venni akkor nem fogsz tudni jo hangzast kihozni a mai lejatszokbol. (olcson = nem sony x1000something aron)
szerintem.[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Vagy vegyél egy ilyet, és nem kell plusz dobozokkal szöszölni. Régi típus, de nagyon jó.
Mindjárt jön vili, és leolt, hogy ezzel a fatengelyes nyenyerével húzzak a vérbe, de nem baj, szerintem jobbat akkor sem nem találsz. Max.csillogóbbat, de az meg kinek kell..?
Nah, már itt is van. Várj, kitalálom. Ha nem Madonna, akkor mi lehet.. Megvan! 'Josh és Jutta'
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
"Vagy két tucat albumra kb. egy hónap üres estéi rámentek" -> Na neeee....
Ezt te sem mondod komolyan. mp3tag-al pillanatok alatt megvan egy album. Persze ha napokig gondolkozol milyen képet rakj be, az már a te hibád.
"Ellenőrizni és néha javítgatni is kell az eredményt" na ezt sem értem. Ha egyszer kitöltötted mit kell ellenőrizgetni a tagokon?"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
honfoglalo
senior tag
Te vagy az én emberem!
Nem nagyon vagyok képbe ezekkel kapcsolatban, igazán jó lenne ha leírnád, h is van ez. Majd persze közbe most megpróbálok utánanézni is. Tehát az iPod Nano hardveres akadályokat nem görget a normális hangzás elé? Valóban megoldható ez, s egyáltalán mi ez erősítő, tényleg nem vágom.
Kössz előre! -
vili13
őstag
válasz BloodRay #9064 üzenetére
A netes adatbázisokban tapasztalataim szerint sajnos előfordulnak helyesírási hibák, én meg képes vagyok végignézni, és javítgatni. Van album, ami nincs benne ezekben, akkor meg gépelni kell sokat. Van olyan is, hogy egy album sok helyen megtalálható, többféle műfajként megjelölve, akkor meg azt kell kutatni, melyik a "pontosabb". Ha több eltérő borítóképet találok, és véletlenül nincs meg azt eredetije, azt is ki kell találnom, az enyém melyikről származhat. Egységesíteni kell a kis- és nagybetűk használatát, és az esetleges zárójeleket. Ki kell törölgetni a felesleges megjegyzéseket. Én is azt hittem, hogy gyorsan fog ez menni, de ha tényleg a tökéletességre törekszem, akkor egyáltalán nem gyors, viszont annál fárasztóbb.
-
ponti_ak
addikt
OMFG! ..és én még magamról hittem azt, hogy bigott perfekcionista vagyok.. Be kell látnom, hogy ebben is túlteszel rajtam. Taníts, Mester!
Az id3tag-ban (topik itt) az általad leírtak is pillanatok alatt megvannak (egységesítés). A különböző id3-verziókra meg ott van a freedb adatbázis: minden (külföldi) albumra jut kb 20 találat. Csak ki kell választani a megfelelőt.
ui: ha egyhuzamban végighallgatsz egy teljes albumot abból a J betűs szarból, neked adom az egyik lejátszómat ajándékba. De nem hiszem hogy túlélnéd, szerintem az még Chuck Norris-nak is sok lenne..
-
vili13
őstag
válasz ponti_ak #9069 üzenetére
Egységesíteni persze a tagscanner is tud, de persze olyanokat, hogy pl. az esetleges szögletes zárójeleket is kerekre cserélje, külön be kell neki állítani - az ilyen és hasonló szövegcserélős szabályok összegyűjtése és beállítgatása már önmagában sem kis feladat, ha a teljességre törekszünk. Keresni ráadásul nem csak a freedb.org, hanem a tracktype.org, amazon.com/.de/.fr/.co.uk/.ca/.co.jp, és discogs.com-on is képes, mindegyiken lesz egy csomó találat, aztán már csak ki kell választani a megfelelőt, vagy legalábbis a megfelelőhöz legközelebbit. Még a borítót is letölti, persze ebből nyilván többet is kell, aztán kinagyítva összehasonlítani, melyik a szebb, aztán azt is belementeni a tag-ekbe, hogy a hülye Sony is meg tudja jeleníteni. Nem egyértelmű esetben a műfaj meghatározását sajnos már kézzel kell ellenőrizni az allmusic.com-on, vagy esetleg a google segítségével. Sehogyse gyors ez.
Olyan J-betűset inkább nem hallgatnék - legfeljebb pár percig tudnám elviselni, de ha a borítókat is nézni kellene közben, még addig sem.
-
celf
őstag
válasz honfoglalo #9065 üzenetére
arrol van szo, hogy az ipodod alljan levo csatlakozo,ahova bedugod az USB kabelt, valojaban egy line out kimenet is. ez annyit takar, hogy az egy olyan hangkimenet ami tobbe-kevesbe megkeruli az ipodba beepitett kis fuleserositot (amp-ot) ami eleg tre minosegu.
de a line out-on kijovo jel nincs erositve (line level signal), ezert bele kell vezetni egy kis kulso erositobe (pl FiiO E5), egy LOD kabel segitsegevel.
ez messze van a legtutibb megoldasoktol, de meg igy is sokkal jobb mint a legtobb ma ujonnan megvasarolhato mp3 lejatszo hangminosege.
szerintem.szerk: amugy ez milyen ipod pontosan? hanyadik generacios nano? 8gb ?
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz honfoglalo #9072 üzenetére
ja tenyleg most veszem eszre.
vegre valaki aki rendeltetesszeruen hasznalja a forumot -
charston
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljes mértékben mp3 lejátszó de valamilyen szinten az... Szóval érdekelne h van-e valakinek tapasztalata FM Transmitter SoundFly AUTO-val kapcsolatban?
Ő lenne az:
http://www.bestdigital.hu/product_info.php?products_id=150[ Szerkesztve ]
-
unyadavid
senior tag
Megérkeztek az új iPodok netán valaki kamerás nano-t? (nem vicc, ezek itt komoly tények )
[ Szerkesztve ]
-
PowerBuldog
veterán
Hello!
Tudnátok valami kompakt lejátszót ajánlani, ami viszi a FLAC fájlokat (esetleg WV kiterjesztést is), és min 8gb-os? Nem vagyok tisztában teljesen, hogy mik a lehetőségek.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
ponti_ak
addikt
válasz PowerBuldog #9076 üzenetére
Sandisk Sansa Clip, Sandisk Sansa Fuze.
Vagy szinte bármelyik ma kapható iAudio.
-
honfoglalo
senior tag
Az új nano elég gagyi lett. Nekem 3G van az még normálisan néz ki, meg anno az 1G.
Akku élettartam ugyanannyi, mint 2 generációval ezelőtt.
Nem tudom miért nem lehet kitalálni valami normális formát, 2 éve ugyanúgy néz ki.
A tárhely is megmaradt annyi, mint a 4G-ben max. 16GB. Nyugodtan lehetne 32-es. Raktak bele egy közepesen gyenge kamerát, aminek értelme nincs. Meg kicsit nagyobb lett a kijelző, bár ezen úgy se néz senki semmit, tehát fölösleges újítás ez is. Az FM rádió esetleg pozitív, bár elég gáz, hogy csak most sikerült behegeszteni. A hangvezérlés, hangos menü értelmetlen dolog, legfeljebb a vakoknak lenne érdemes használni.
De ezt még magyarul be se tették, mint funkciót. Tehát 2 év alatti érdembeni fejlődés Nanoéknál egy nagy 0, ahogy látom. Nincs miért váltani.
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz honfoglalo #9080 üzenetére
orujje, legalabb nem kell fajjon a fejed
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9080 üzenetére
Az új forma a 3G volt, ami a "classic"-et mintázza,
de egyrészt maga a kialakítás sem aratott osztatlan sikert
(szerintem a mai napig a 3G az, ami a legkevesebb embernek tetszik
az összes Nano közül), másrészt az is egy balga dolog volt,
hogy visszahozták a könnyen karcolódó hátlapot.
Utóbbinak szerintem csak az a célja, hogy a használt darabok ne legyenek
túl kívánatosak, és mindenki inkább újat vegyen.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
honfoglalo
senior tag
Hát elég egyszerű, hogy az ne tetszen a Nanok közül, mivel az eddigi 5 fajta Nanoból 4 hasonlít(1,2,4,5) és 3 nagyon (2,4,5). A karcolódó hátlap nem szerencsés, de én - meg még sokan - tokban tartjuk, tehát ez nem szempont. Nem a karcolódás a baj, hanem pl. a nehézkes akku csere. Amúgy, ha az 5Gből lenne 32-es és nem ilyen TV-kapcsoló hatása lenne, ja és mindezt nem 2 éves paraméterekkel teljesítené nem is lenne nagy baj..
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9084 üzenetére
nade érted, lehetne a 3G akár a legsikeresebb is,
csak hát egyszerűen nem vált be ez az elrendezés,
a többség a Nanohoz valszeg az először látott, azóta jól megszokott
hosszúkás formát társítja. Amúgy meg a 2G meg a 4G még praktikusabb is,
nem kell hozzá zokni vagy puha tok, anélkül sem karcolódik.
(én már ejtettem is le a 4G-t, kiválóan tolerálta a "fényezés")
Az akkucsere meg azért nehézkes, mert nem volt ez sosem szempont,
vegyél újat. Az elsődleges célközönség vesz is. Sőt,
esélyed nincs, hogy tönkremenjen az akku, ha mindig beszerzed
az éppen aktuális típust. Szóval te már 2-vel le vagy maradva, ejnye!
Az Apple így működik, ha garis, cserélik, szerintem neki sem állnak
javítgatni, ha nem garis, akkor meg neked nem éri meg.
(mondjuk szerencsére nálunk megoldható a szakszerviz nélkül is)
Azért én többet vártam amúgy, egy új Touch, meg egy új Classic elfért volna,
de utóbbinál már a 80 GB-ot is soknak tartom, így az, hogy visszajött
a 160-as (csak szerencsére a korábbi méreteit nem hozta), egyáltalán nem hat meg,
az iTouch meg úgy látom maradt épeszű kezelőszervek nélkül,
pedig egy újabb dedikált gombra számítottam (play/pause).mondjuk ez nem az iPod topic, úgyhogy ezért faszulni fogunk!
-
honfoglalo
senior tag
2 évente cserélem is, lassan esedékes lenne, de az 5G semmivel sem nyújt többet, mint a 3G. Lényegében ez a szomorú. Tok nélkül nem karcolódik lehet, de nekem már túl vékony, a 3G-t már meg sem tudom fogni rendesen tok nélkül, esetlenül keskeny lett. A 3G kompakt hatást kelt, a többi meg (talán az 1G nem annyira) olyan, mint egy TV kapcsoló.
A Classic meg túl böhöm. Meg a 120 v 160 az nem dilemma, tökmind1.
Az ájtöccsel az a baj, hogy túl nagy nekem, illetve maszatolódik, meg ez az egész tapizós- megoldás nem jön be, a hangerőhöz számváltáshoz nagyon nem praktikus. Amúgy az árak amerikásba egész barátságosak. A baj az, hogy az ott 60k-s 32Gb Touchból itt lesz 80ezer.
Nehéz az élet. -
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9086 üzenetére
Aminek számomra a legjobb fogása van, az a 2G,
annak ugye egy anyagból van a borítása is, meg a clickwheel is elég nagy,
valamint lehet kesztyűben is tekerni (cserébe zsebben is elállítódhat).
A nagy kijelző miatt a 4G-n lejjebb van a clickwheel, meg a felület is
keskenyebb lett, kesztyűt nem érzékeli... szóval nem igazán lett jobb.
(Ez mind igaz a 3G-re is, és a fogása annak sem a legjobb, mint te is írod,
ráadásul ott mégjobban lecsúszott a kezelőszerv, totál a lejátszó alján van).Aztán ott van a hangminőség is, pl 2G határozottan zajos,
ilyen téren a 4G sokkal jobb, de szerintem az elődje is.Az új Nano egy semmi. A Classic már 3 generáció óta ugyanaz,
elvégre a 80 GB-os óta külsőleg semmi nem változott,
csak a vastagabb 160-ast koptatták ki, hogy idén visszatérjen,
de már normális méretben.
A Touch meg szar. Én ébresztőnek használom,
meg a maileket és az időjárást nézem rajta, ezekre kiváló,
de hát valahol mégis olyan eszköz, amit elsősorban zenehallgatásra szántak,
nem? Mert arra pocsék. Kritizálom itt a clickwheelt, ami kesztyűben
nem kezelhető, holott ott van a Touch, azon a hangerőállításon kívül
tényleg semmit nem lehet csinálni kesztyűben, de anélkül is körülményes.
Bezzeg ha zsebrevágom, a combomat simán érzékeli a zseb vékony
belső anyagán keresztül, és minden elállítódik.namost ez még mindig nem az iPod topic,
de mentségemre szolgál, ha ott írnék ilyeneket,
garantáltan megdobálnának szeméttel. Meg hívnának egy moderátort,
muhháháháháhá[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
PowerBuldog
veterán
Sandisk Fuze lejátszóról van valakinek tapasztalata? Tegnap este néztem ki, egész tetszik, mert az ára is korrekt, de Sandisk-ből eddig csak memóriakártyával találkoztam, így nincs róluk tapasztalatom.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
renato
aktív tag
az iTouch ki lehet jelenteni egy nagy nulla a ZuneHD-hoz képest...
Főleg hardverileg. A szoftverek a cuccra az már kérdés, de engem pl azok nem nagyon érdekelnének...Ekkora blamát... Aztán "ezek a világ urai..". Vicc...
Rühellem a bagázst, lehúznának az emberekről mindent... Remélem a ZuneHD k*rva keresett lesz... -
bwoay
nagyúr
télen nyilván van aktualitása, aki meg bringával jár, kesztyűben (like me),
azt természetesen minden évszakban érzékenyen érinti. A probléma az, hogy
nem érzékeli az érintést, ha kesztyű van az ember kezén. Az Apple is
látja a problémát, és asszem már létezik is olyan kesztyű, amivel használható
(biztos ki van vágva az ujjbegyeknél, höhö).[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9093 üzenetére
Renato:
aha. tetszik a "korrekt" összehasonlítás. egyébként meg audiolejátszónak
szerintem mindkettő egyformán ratyi, ugyanazon okból:
nincsenek értelmes kezelőszervek. aki heti 3x vonatra ül,
és ott akarja használni, annak jó - ölbe venni, taperolni.
Viszont aki tényleg használná, nap mint nap, városban, buszon,
metrón... hát nekik van számtalan jobb alternatíva.PowerBuldog:
kiváló lejátszó, pl próbálj meg rákeresni itt a topicban.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
-
ponti_ak
addikt
mondjuk ez nem az iPod topic, úgyhogy ezért faszulni fogunk!
Mit fosol? Már rég Moderátor vagy... úgyhogy akár át is rakhatnád az utolsó 10 post-ot...
MOD: ..bár az biztos, hogy ott "nem bánnának kesztíűs kézzel" veletek... Jah, tovább olvastam.. És tényleg... nembaj, akkor is!MOD2:
Szolgálati közlemény!
Kombinált takarítást kérnénk az mp3-topikban...
Ismétlem.
Megkérnénk egy iPod-fanboy kollégát, hogy a kifröcsögött oda nem illő postokat tegye át a helyükre. Köszi-puszi.UI: ..és ha lehet, kesztyűt is húzzon...
[ Szerkesztve ]
-
renato
aktív tag
Mi nem korrekt? Az, hogy a Zune HD új generációja teljesen megújult? Amoled és tegra... És az egyik ha nem a leggyorsabb a piacon? Egy nagyon klassz UI társaságában?
Tudom, hogy egyiken sincs dedikált gomb lényegében, de azért nézzünk már rá a készülékekre. Én erről beszélek, a Zune egyszerűen jobb, fejlettebb, naprakészebb.
Az ipod Touch meg iphone is maradt lényegében ugyanaz, bizonyos hardverelemeket kivéve, de olyan sok minden nem változott, ami azért vicc.
És ezt nem csak én mondom, hanem a számos csalódott felhasználó, akik sokkal többet vártak volna pár készülék megújulásától. Hát nem jött be. A feltételezések nagyrésze nem jött be.
Ne jöjjön most nekem itt senki az apple store-ral, az más téma, meg mondjuk engem annyira nem is érintene meg.
Nem tisztem utálni ami jó, de sajnos az apple akárhogy nézem bizonyos szempontból kezd nagyon lemaradni, és kezdik nagyon hülyének nézni a vásárlókat... (bocsi, csak most vettem észre)
Számtalan márka, számtalan terméke példaként állhatna mi is az az újitás/váltás. de nem részletezem. Jah és ha az apple legyártott volna egy frankó ZUNE HD-nél jobb cuccot, vagy akármi üsse kő, még lehet én is megveszem. De így Eddig mindennek elismertem az erényeit, hátrányait, nem vagyok apple fröcsögő hülye-gyerek, egyszerűen ránézek a két készülékre...
ui: mp3 lejátszóként persze fos mindkettő. De én azért inkább amoleden néznék filmet egy szebben szóló és vékonyabb készülékkel mint sem, de még inkább azon neteznék, illetve, hmm.... igazából mindent azon csinálnék...
[ Szerkesztve ]
-
pittbulljoe
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném meglepni magam egy Mp3 lejátszóval. De nemigen tudok dönteni. Tudniillik voltam olyan balga, hogy még jó pár hónapja vettem Technika típusú lejátszót -talán kitaláljátok hol-. 2GB, nem is lenne rossz, de a gyári specifikáció szerint usb2.0-ra képes. Ennek ellenére jó, ha 650kb/s-el ír/olvas Ez max usb1.1. Legalább egy fél tucat gépen néztem, és mindenhol ez volt a problematika. Szóval lehet megtartom pendrive-nak. Amit most kinéztem a bluechip.hu oldalon, az egy klafa Sony lejátszó. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit kaphatok kb.15-20ezer környékén, ami érdemes is hosszútávra? -
bwoay
nagyúr
az nem korrekt, hogy a Zune egyértelműen válasz az iPod Touchra,
nem volt nehéz jobbra megcsinálni, persze, hogy jobb a kijelző,
meg erősebb a gép. Nálam mondjuk ez sem menti meg,
de egy Zune-nal a piacon az Apple 2x is meggondolja, hogy milyen legyen
az új Touch. És nekik is csak annyi a dolguk, hogy rádobjanak egy lapáttal.
Miközben a Sony már rég legyártotta azt, ami ebben a kategóriában
a leghasználhatóbb, legésszerűbb player[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest