Hirdetés
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz Dottore #14698 üzenetére
Minden fülhallgató más tulajdonságokkal rendelkezik. Más impedanciával, más hatékonysággal. Egyik hangosan szól, másik halkan. A Galaxy S-em brutális kimenő teljesítménnyel rendelkezik, mégse süketülök meg tőle, mert az embernek van egy olyan képessége, hogy tudja használni a hangerőszabályozót. A hardveres képességek felszabadításával most 600 Ohmos fejhallgatóval használom a vonaton, majdnem maximális hangerőállásnál. Most akkor megsüketülök? Gondolom sejted, hogy nem. A Galaxy S-nél az EU-nak sikerült elérnie, hogy a cucc alapból szarul szóljon, hiszen vissza kellett venni a brutális teljesítményből, ami dinamikaveszteséggel is járt, tehát minden fülesen szarabb lett. Amúgy a Clip is ugyanígy dinamikahiányos EU beállítással.
EU megvédte a fülemet, vagy a tiédet? Nem! A sajátját mindenki maga védi meg. 30 éve elhagytam az óvodát, és még élek, szerintem tudok magamra vigyázni.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Dottore
addikt
válasz schawo #14697 üzenetére
Ez egy hasznos jogszabály.
Akinek túl halk, életkortól függetlenül, ott valami gond van. Másrészt a zene nem lesz jobb attól, hogy hangosabban hallgatod, csupán a hallásod lesz rosszabb.
Tudom, hogy fiatalon beleszarik az ember, de gondolj arra, hogy ha nem figyelsz erre, később jó eséllyel már pont akkor nem fogod tudni élvezni, mikor a leginkább igényed lenne rá.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz themebuilder #14696 üzenetére
Fordítok: Az EU nettó idióta.
-
themebuilder
senior tag
válasz pufajkasmir #14688 üzenetére
A Sandisk Sansa-k hangereje szerintem megfelelő. A "gondot" az okozza, hogy sokan EU (hangerőlimit korlátozás van) beállításokat használnak az US helyett így halkabb a lejátszó.
Persze ez nem ok nélkül van: az EU próbálja megóvni a hallásod. Ahogy idősödik az ember, úgy romlik egyre jobban a hallásunk.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Dottore
addikt
válasz andorra #14694 üzenetére
Gondolom azt szeretnéd ha automatikusan történne az átnevezés.
Ebben van olyan lehetőség, hogy a már kitöltött számok címeire át tudja nevezni a fájlneveket és fordítva. Megadhatsz szűrőket is, hogy pl. minden space, vagy bizonyos karakterek legyenenek lecserélve, stb.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
Segítséget kérnék, mert nem tudom, hogyan tudnám az "Mp3 tag" programmal (vagy akár másikkal), azt az egyszerű feladatot megoldani, hogy a könyvtárnév legyen az album neve, a benne szereplő fájlnevek pedig a számcímek?
-
titán
Hallgass meg egy Fuze-t, és akkor elé tudod dönteni, hogy tetszik a hangja vagy sem.
-
Dottore
addikt
válasz pufajkasmir #14690 üzenetére
Nem értem a Clip miért nem jó neked. Pont ideális számodra. A hangerővel semmi gond nincs. Régiót váltasz és nincs korlátozás. Ha ezután is kevés, akkor ott fülészetre kell menni. Olcsó és szépen szól. Könnyű cipelgetni, ha törik nem kár érte. Veszel hozzá egy frankó fülest és kész.
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz pufajkasmir #14689 üzenetére
...nah találtam meizu m3-t meg látom hogy sokan írnak itt a fórumon róla de basszus kattog számváltáskor. sírok.
na köszönöm a segítséget, ha van valami kmpromisszum mentes ötlet egy kicsi kiskijelzős jóhangú mp3 lejátszóra akkor azért írjátok meg -
pufajkasmir
csendes tag
asszem egyébként az lesz hogy még gyúrok valami okostelefonra aminek kielégítő a hangja.
[ Szerkesztve ]
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz DBAtti #14687 üzenetére
anno volt a kezembe ilyen H10 de az még a discman-ek korva volt. jó kis cucc volt az biztos
visszaolvasgattam itt a fórumon és elég nehézkes dönteni, szinte csak kompromisszumos megoldásokat látok
a sandisk sansáknak sokan szídják a hangerejét/minöségét, habár nekem a fuze külsőre és kezelésre tetszik, de a hangját gyanusan sokan oltogatják
a cowon C2 hatalmas, az iAudio 9 külsőre tetszik a hangjával kapcsolatban vannak kérdőjelek.
most leginkább a Sony NWZ-A844 van játékban, dehát az is nagyon nagya D2 kezelése szörnyűségesnek tűnik meg vastag is. találtam egy meizu m3 nevü nagyonvékony playert is amiről nagyon sok videó an a youtube-n és nagyon tetszik, dícsérik a hangját is csak az a baj hogy szerintem nincs a magyar piacon.
hát mit mondjak, nagyon meglepő hogy ilysen nehéz mp3 lejátszót találni. azt hittem hogy kb találok egy Sony NWZ-B152F méretű igényes darabot, ami kicsike jó a hangja. (nem lötykölődik futás közben a zsebemben) stb...
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz pufajkasmir #14686 üzenetére
Erről sajnos nem tudok nyilatkozni. Nagyon halovány emlékeim mondatják, hogy egy olcsóbb megoldás van benne, mérget nem kell rá venni. A tamagocsit azért kikérem magamnak és a lejátszómnak, valamint a C2-nek is , közelről nagyon jól tudnak kinézni, de ez már ízlés kérdése. Nekem vannak ilyen gyengéim, hogy a 231PRO-t is szépnek tudom látni
Ami igaz az igaz, nem épp a legvékonyabb lejátszó, még a H10-esem is vékonyabb nála egy kicsit.És itt emlékeznék meg arról, hogy az iRiver H10 külsőre mennyire hihhetetlenül eltalált minőségi lejátszó a szememben. Értelmes méret, FÉM ház, pár gombbal nagyon könnyen lehet kezelni GYÁRI szilikon tokjában -mert az JÁR hozzá-, és a gombok könnyen eltalálhatók, mert pont jó méretűek, nem mint a bolha pöcsén a pattanás. RockBox-szal kb minden formátumot lejátszik. IMÁDOM, minőség mindenhol! Szóval minden vágyam, hogy egy nagyon hasonló lejátszó egyszer kijöjjön még bővíthető flash memóriával, hosszabb üzemidővel, és kicsit jobb hanggal (mélyben emel EQ nélkül is).
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz DBAtti #14678 üzenetére
húha, ez így elsőre nagyon nagynak tűnik (cowon c2), nekem az ilyen kínai bumfordi tamagocsikat juttatja eszembe. nagyon vastag.
néztem ugyanebből a márkából Cowon iAudio 9-et. erről mit lehet tudni, van olyan jó hangja mint az említett d2-nek?[ Szerkesztve ]
-
zeg
őstag
válasz schawo #14658 üzenetére
Szine mindennel, ami felsoroltál, gondom volt, a hangerővel nem. Creative HQ 1700-as fejhallgatót használtam a próbához, de akkora a különbség a hangkártya javára, hogy az 'alap' CX300II-n is hallom a különbséget.
Az USB-s Xfi HD-t, vagy csak a 'sima' usb-s Xfi-t hallottad?3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Shufny
őstag
válasz DBAtti #14683 üzenetére
Nincsenek akkora gyengeségei a Sansa -nak, hogy jobban számítson a füles gyengeségeinél. Ha érdekel megmutathatom a Brainwavz B2 -t. (u.a. mint a DBA-02)
Hogy milyen sűrűn halnak, az majd kiderül. 1-2 évente általában kábel miatt kell cserélni. Ha vigyáznak rá, akkor bírják. Amióta tokban tartom őket, egyetlen fülesem sem halt meg, de igaz még egyik sem öreg. Sennheiser MX400 -am 4 évig volt rendszeresen használva, és még mindig tökéletesen működik.A füles törvényszerűen jobban meghálálja a ráfordítást. Konkrét jó ajánlatok változtathatnak ezen, vagy ha pont olyan összegért szeretne venni valaki, ahol nincs valami best-buy.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz Shufny #14680 üzenetére
hmm, le vagyok maradva, ez a GR07 és DBA, DBA2 - névrokon, kell - eddig teljesen ismeretlen volt előttem. Hááát ami az árát illeti... Azért 30k-15k füles-player arányt már kicsit erősnek érzem. Nem hozza ki a nagyon Sansák gyengeségeit? Másrészt a tízezres kategóriáig eléggé könnyen amortizálódnak a fülesek, ha az embernek 1-2 évente cserélni kell, nem fektetnék bele 30k-t... Ezek mennyire strapabíróak? Ebben már az is benne van, hogy érdekel mi lehet a mostani fülesem utódja
Azt mondanám egy fórumon kell vadászni egy alkalmi vételt -Sony, Cowon, megfelelő generációs iPod 15-20k értékben- és hozzá egy ilyen csodafülest.
-
Slownz
senior tag
válasz pufajkasmir #14676 üzenetére
Ez mondjuk csak az én véleményem, de én inkább többet költenék a fülesre és kevesebbet a forrásra. Inkább ajánlanék egy komolyabb fülest és egy "gyengébb" lejátszót. Konkrét márkát azért nem tudok mondani, mert annyira nem ismerem lejátszók terén a 15-25k-s ársávot, de valaki tuti tud valamit mondani.
(#14680) Shufny: Pont megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz DBAtti #14678 üzenetére
Tekintve, hogy a fülhallgató sokkal jobban számít a hangminőség szempontjából én a másik irányba javasolnám az eltolást. Csak a Sansa -knak nem erőssége az üzemidő.
Szerintem legjobban egy Clip+ és egy GR07 kombóval járna. Ha ragaszkodik a felálláshoz, akkor Xcape IE és valami lejátszó a maradékból. (pl egy Cowon)
-
macera2
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Kezdem beüzemelni a SansaClip+ -omat. User Manual letöltve, átolvasva. A belső kártyával minden OK, a külső, Micro SD kártyával van gondom.
Konkrétan: ha az USB mód UTP, akkor nem tudok mappát, v. fájlt áthúzni az u.n. external USD Card-ra. .Nincs írási engedély a kártyára (write permission). Ha az USB mód MSC, akkor működik az áthúzás, minden mappa, fájl megjelenik a külső kártyán, -a PC Sajátgép szerint- és pl. VLC-vel le is tudom játszani, de -bontva a PC kapcsolatot-, a Sansa üresnek mutatja a külső kártyát. Ha valakinek van javaslata a megoldásra kérem küldjön egy kis helpet.A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
DBAtti
aktív tag
válasz pufajkasmir #14676 üzenetére
Most elfogult leszek nyilván, de azt mondom: Cowon D2 2GB + memkari 7k - azannya de jó árban van , nemrég még Kínából rendeltem inkább Class 10 Transcendet. Vagy nagyon hasonló de újabb Cowon C2 + MicroSD és ezek mellé mondjuk egy Xears füles innen a fórumról 8k körül. A D2-es egy nagyon jó kütyü, de már régi konstrukció, a C2 kvázi az utódja, szépeket lehet olvasni neten, de élőben még csak nem is láttam. Nagyjából ugyanazt tudja, mint a D2, és vannak benne + szoftveres fícsörök.
A füles árából lehet inkább a lejátszóra csoportosítanék át, de majd a fülhallgatóguruk megmondják a tutit. A lejátszó mellé érdemes venni memkarit, azzal együtt meg éppen benne vagyunk a megszabott keretben. Persze ha nem ragaszkodsz az újhoz, itt PH!-n jó dolgokat lehet találni.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Köszönöm, hogy megnézted! A port biztosan jó (pendrive-ot felismeri és működik is vele).
De mivel ritkán járok otthon annyira nem zavar XD. Csak most már piszkálja a csőrömet nagyon. Fórumokon van hasonló hibajelenség leírva, de nem találtam rá a megoldást."A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
pufajkasmir
csendes tag
Sziasztok!
30k + 15k (mp3+füles) körül szeretnék venni valami olyan mp3 lejátszót aminek kifogástalan a hangja. milyen kombót tudnátok nekem javasolni? (ha olcsobb az nem baj )
nem baj ha nem tudok rajta filmet nézni az aksia bírja nagyon sokáig az a lényeg, meg a hangja legyen szép.
városban használnám bkv-záshoz utazáshoz, nagyobb túráknál motorozáshoz (ezt kérlek ne kifogásoljátok, tudom hogy veszélyforrás de leszarom) a lényeg hogy zajos körülmények közepette használgatnám, mindenféle zenei stílusra (jazz, elektronikus, népzene, d'n'b, indie..)
H[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Egy HP nc2400 subnotebook (XP SP3-mal) teljesen jól felismerte a D2-m, úgyhogy csak tippem van, hogy az esetedben az adott USB-portnak lehet valamilyen nyűgje.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
PHM
addikt
válasz tariattila #14672 üzenetére
A Fuze-ot nem ismerem ebből a szempontból, de a A Clip Plus
bal oldalán van ugye egy "+ -" gomb, ami tudtommal csak a hangerő
szabályozására hivatott. Erre utaltam.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Henker2
addikt
Üdv! Milyen MP3 lejátszókat tudtok ajánlani max 12-13K-ig? Legalább 4G memós legyen, elvileg az sem baj ha filmet lejátszik, de elsődlegesen zenére kellene. Imádom a tiszta, jó hangzású zenét, úgyhogy olyat ajánljatok már ami szépen is szól.
Köszi
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
Tim82
félisten
válasz DBAtti #14664 üzenetére
Sima D2-m van (a firmware sem D2+), elvileg ma este XP-s gép közelben leszek, megnézem, hogy tudom-e reprodukálni a hibajelenséget és ha igen, van-e rá megoldási ötletem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tomi_Sci
őstag
válasz N Miklós #14659 üzenetére
Itt kérhetsz tanácsot
Persze, csak ha nem fejhallgatót szeretnélHirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
N Miklós
csendes tag
Sziasztok.Milyen fülest tudnátok ajánlani?Szinte csak disco-s zenét halgatok.Szóval jók legyen a mélyek,és dinamikus.Vagy nem tudom hogy hívják,nem vagyok jártas ebben,éppen ezért fordulok ide.
Üdv:Miki -
titán
Milyen fülessel hasonlítottad össze? Meg tudod fogalmazni, mivel volt gondod? Részletesség, színpad nagysága/pontossága, dinamika, egyenletesség, sávhatároltság, kimenő teljesítmény/hangerő? Mert a X-Fi HD-nál szarabbnak lenni, az durva.
-
zeg
őstag
válasz boxeralso #14619 üzenetére
Creative Muvo-t használok, de a nőlény kapta az új sony-t, én pedig tesztelgettem, kikapcsolt EQ-val. Összehasonlítási alap az usb-s creative xfi HD
A Muvo is szutyok hozzá képest, a sony egy hajszállal kevésbé hulladék.A lényeg hogy mindkettő játékos siralmasan gyenge. Még keresem a megfelelő lejátszót.3dfx cuccokat keresek megvételre
-
titán
válasz boxeralso #14653 üzenetére
Hidd el, én sem használok Sandisket. De nem azért, mert nem emeli ki a mély tartományt, hanem mert jóval drágábban léteznek jobb lejátszók, amelyek valamivel tisztább, transzparensebb, részletesebb hangzást kínálnak. Ezzel mindenki tisztában van.
De szerinted mi a jó lejátszó 10-15ezer forintért? Mert amiket emlegettél, azok nem egy ligában fociznak egy Clippel.
-
veector
senior tag
Ja úgy más. Akkor inkább ne.
boxeralso: jaigen a cowonok meg a meizuk meg alkalmazkodnak a város zajához és kiemelnek bizonyos tartományokat. hagyjukmár látszik hogy vagy gyári fülessel használtad a clip+-t vagy egyáltalán nem. lehet, hogy egy cowonnak jobb hangja van, de az árkülönbségen veszel egy sokkal job fej/fülhallgatót és sokkal nagyobb lesz a hangzásbeli különbség is.
[ Szerkesztve ]
-
boxeralso
csendes tag
válasz Shufny #14651 üzenetére
és lévén hogy az mp3 lejátszóinkat 80-90%-ban városban használjuk, autók és metrókocsik robaja közepette teljesen világossá válhat hogy miért nem ajánlatos mp3 lejátszó a sandisk. ... mert erőtlen, kevés és egy picit nagyobb fejhalgatót már nem hajt ki... boooring
(na de amúgy jó hogy figyelmeztetsz, sajnálatosan eltérített a beszélgetés a valóságtól, szóval hogy tisztán lássunk nem vagyok megelégedve studió körülmények közepette a sandiskel egy cowon, vagy sony vagy meizu vagy egy ipod classic mellet, de nekem nyilván rossz a hallásom. shajnos. és számomra a sandisk mély erőssége mellet a minősége is kifogásolható)
SONY STR-DA1200ES; Bartfay Audio TQWT3; Sennheiser HD 555
-
FireKeeper
nagyúr
válasz boxeralso #14649 üzenetére
szerintem egy dübörgő metrókocsin nem normális elvárás a tökéletes hangvisszaadást. elvégre is az nem egy olyan környezet ahol az ember teljesen ellazulva tudja élvezni a zenét.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
boxeralso
csendes tag
válasz bigmasterg #14647 üzenetére
oké ezzel egyetértek, studió csend mellet igaz is és akkor én sem vágyom többre azokból a mélyekből, de mivan akkor ha egy oktogont és egy metrót a zenészek mellé rakunk?
nem a 3. bekezdésed senlendrián hanem a 2.: hiányzik belőle a "szerintem".
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #14647 üzenetére
Ennyi, egyszerű, mint az egyszeregy.
-
bigmasterg
addikt
válasz boxeralso #14636 üzenetére
"meg egyáltalán hogy lehet egy hangkép kiegyensúlyozott mikor az csak a dobhártyát stimulálja. esetünkben a kiegyensúlyozott hangkép szubjektív."
Júj, na ez is nagy tévedés.
Slendriánul fogalmazva:
Kiegyensúlyozott hangkép szerintem az, amelyik leginkább hasonlít a valósra.
Azaz hangszeres (erősítetlen) zenénél, kiegyensúlyozott hangkép esetnén minden tartományból olyan mennyiségben/arányban kellene kapnod, mint ha ott ülnél a zenekar/zenész előtt. -
boxeralso
csendes tag
válasz schawo #14645 üzenetére
igen az egy picit tulzó volt
nem vagyok szakértője a témának. ez egy szubjektív valami.
...esélyes egyébként hogy az én beállításaim kiérdemelnének nálad egy hányossmimely-t de nekem és szerintem a legtöbb embernek akkor is kevés egy clip+ a steril eq-jával együtt a városban.SONY STR-DA1200ES; Bartfay Audio TQWT3; Sennheiser HD 555
-
titán
-
boxeralso
csendes tag
válasz schawo #14638 üzenetére
ezzel egyébként totálisan egyetértek. az van hogy shakira könnyebben fogyasztható, másról szól és hamarabb kapod meg tőle az ingert amit a zenétől vársz. ez ilyen fogyasztunk és kell az a tudatmodosulás. a zene drog, és a szintetikus hatékonyabb.
a másik meg hogy sztem mozart túlértékelt, a zenéje túl elegéns és kecses, valahogy művi az egész. hiányzik a zenéjéből a szikra és az plusz amit mont nem tudok máshogy leírni mint az őszinte érzelem. technikailag a munkássága fwelülmúlhatatlan, és mennyiségileg is ott van de minőségileg az utobbi 1 évben 2mozart operán is voltam és az van hogy irritál az egész, bosszantó és nyomasztóan boldog, furcsa irreális unalmas... hányóssmiley. ha már zene akkor Beethoven, Schumann és Chopin.
szóval hogy azért ne legyek ennyire off: mozart éppen annyira steril és unalmas mint az EQ nélküli sandiskes városi mp3 hallgatás.
(szerk: na nem mintha sandisknél eq-val jobb lenne, nyilván mindenki tudja ha egy milliméterrel is elállítasz valamit gallyramegy az egész hangzás )[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Húú barátom...
ha sokat utazol városba ahol metrózol autózól buszozol egy csomó "mély impulzus" ér. egy ilyen helyzetben kevés/megkérdőjelezhető lesz a kiegyensúlyozott hangkép mert a környezetethez képes közel sem számít kiegyensúlyozottnak.[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
titán
Szerintem a több mély az nem "hifisebb", mint a kevesebb mély. Az én hifim pl teljesen kiegyensúlyozott mély tartománnyal rendelkezik. Szvsz az igazi hifi hangzás a kiegyensúlyozott frekimenetre törekszik.
arra egészen bátran mernék fogadni hogyha járókelőket állítanánk meg és tőluk kérdeznénk akkor a többség a több mélyet preferálná.
Én meg arra mernék fogadni, hogy ha megkérdezed a járókelőket, akkor a többség Shakirát kedveli Mozarttal szemben. Azonban teszi mindezt anélkül, hogy valaha is hallgatott volna Mozartot.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, mert egy elég egyénspecifikus problémám van. Jobb topikot nem találtam, és tudom vannak néhányan D2 tulajok még a környéken.
Szóval: hazajöttem, és itt még SP3-as WinXP uralkodik a gépemen. A D2-t csatlakoztatva nem ismeri fel egyáltalán az eszközt, nem jelenik meg semmi, egy árva buborék sem
Pesten a Win7 simán kezeli, és úgy emlékszem itthon sem volt vele korábban gond. Mivel ritkán járok erre, sajnos nem tudom megmondani milyen módosítást követően állt be a jelenség. Tölteni tölt, és az USB port él.
A további körítés: D2+ legfrisebb firm, és USB1, nem hinném hogy bármit számít, csak megőszülök mire felmegy/lejön róla valami FLAC-banValaki tapasztalt már hasonlót? Mi lehet ez?
-
boxeralso
csendes tag
válasz Tomi_Sci #14635 üzenetére
hát nézd, én azt az mp3 lejátszót preferálom amelyiknek hifisebb a hngzása. ha ehhez több baszus kell akkor több kell, de azt egy szóval sem mondtam hogy nem fontosak nekem a közép és magas tartományok.
meg egyáltalán hogy lehet egy hangkép kiegyensúlyozott mikor az csak a dobhártyát stimulálja. esetünkben a kiegyensúlyozott hangkép szubjektív.
arra egészen bátran mernék fogadni hogyha járókelőket állítanánk meg és tőluk kérdeznénk akkor a többség a több mélyet preferálná. ... aztán ott van az is hogy a fül kicsit úgy működik mint a szemnek a fehéregyensúly. ha csukott szemmel 10 percig a napbanézel és utána nyitott szemmel körültekintesz minden kékes árnyalatú lesz. ha sokat utazol városba ahol metrózol autózól buszozol egy csomó "mély impulzus" ér. egy ilyen helyzetben kevés/megkérdőjelezhető lesz a kiegyensúlyozott hangkép mert a környezetethez képes közel sem számít kiegyensúlyozottnak.
mindebből az következik hogy Tomi-Sci te feltehetőleg tanyán élsz.SONY STR-DA1200ES; Bartfay Audio TQWT3; Sennheiser HD 555
-
Tomi_Sci
őstag
válasz boxeralso #14634 üzenetére
A minőségi, tiszta hangzás nem egyenlő azzal, hogy sok benne a mély (bass).
A Sandisd azért ajánlott mert az árához képest kiegyensúlyozott a hangképe.
Ha te az alapján ítéled meg, hogy "mennyi basst dob" akkor nem a lejátszó a bűnös.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
boxeralso
csendes tag
nem tom skacok, az is lehet hogy nagyothallok és ezért van többre szükségem. a td2-vel nem próbáltam a clipet. abban az időben egy cx55-ös sennheiserem volt és nekem nagyon kevésnek tűnt (usa clip+). szóval megvettem, és egy hétre rá adtam is el. egy meizu m6-om volt előtte aminek akkor úgy éreztem hogy a közelébe sem ér a clip.
dehát ez olyan hogy én pl nem hallom a külömbséget egy 320-as mp3 és egy FLAC között. a másikmeg hogy lehet hogy normálisan elég bass-t dob egy sandisk de egy mp3nál azért ennél sztem többre van szükség hogy a hangkép vagy mi olyan legyen mint amikor hifiből hallgatod. azért mondtam hogy ugyan egy white fül örülhet egy sandisknek de aki a "popullárisabb" "basshead" vonalat viszont azoknak többnyire kevés lesz a sandisk.
"Az már lehet kérdéses, hogy mennyire is szól jól Az már lehet kérdéses, hogy mennyire is szól jól" hát talán itt van a kutya elásva mert egy ipod classic mellet vagy egy cowon d2 mellet számomra nagyon gyengén
-
csyo
senior tag
válasz schawo #14631 üzenetére
leejtés gari?
májusban vettem... A gari lehet mág él rá...
de egyértelmuen az én hibám, nem garis hiba...ha a kijelzojét nyomorgatom, akkor látom mit csinálok vele.
Ha elengedem, akkor a kijelzo ugy marad...De legelább látom, hogy mit csinálok
aki ilyet vesz, az TARTSA TOKBAN!!!
nagyon sérulékeny, konnyet torik a belseje!azt hiszem ezt meg kell emlitenunk...
Legyen szép a napod!
-
csyo
senior tag
ma sikeresen leejtettem a SanDisk Clip+ -omat.
kb 1 méter magasbol koppant a kopadlora, de ki volt hangositva, ugyhogy a kábel azért vissza is fogott a zuhanásbol, és nem pattogott a padlon sem.egyet koccant csupán, de elég volt ahhoz, hogy a kijelzon semmit se lássak!
Csak masza van rajta, semmi nem látszik:-((((
mit tegyek vele? Szedjem szét? Vagy kuka?
Legyen szép a napod!
-
-
Veyron
tag
Helo
Én a barátnőmnem keresnék egy lejátszót,ami nagyon jól szól,csak zenehallgatás miatt lenne szükséges.Viszonylag elérhető áron(10-30ezer),és valamilyen dizájnosabb darabra lenne szüksége.Ha tudtok ilyet, légyszi írjátok meg.
Köszi -
Shufny
őstag
válasz boxeralso #14625 üzenetére
Nem, én konkrétan egy basshead vagyok, aki Clip+ -ot használ, és fogalmam sincs honnan jön ez a "Sansákban nincsen mély" dolog, amikor nagyon könnyen bizonyítható, hogy nem így van. Az már lehet kérdéses, hogy mennyire is szól jól, de hogy "kevés benne a mély" az egészen biztosan nem igaz. Sőt, mint látod az esetek többségében "több" van benne, mint másban. Persze nem számolva a bass boost funkciókat és az EQ -t. A gyári firmware -rel biztos csinál érdekeseket bekapcsolt EQ -val, nem próbálgattam. Az is biztos, hogy nincs nagy kimeneti teljesítménye, de bármelyik fülhallgatóhoz elég. (azokhoz biztosan, amit az itt ócsárolók használnak)
Egyedül ezt tudom még elképzelni, hogy bizonyos lejátszók konrollálatlanabb mélye hiányzik nekik. Az úgy többnek érződik. Vagy, hogy csak bebeszélik maguknak. Például jobban felhangosítják a másik lejátszójukat és egyből jön, hogy "dinamikusabb a hangzás".
-
bigmasterg
addikt
válasz boxeralso #14625 üzenetére
Te meg nem normális.
Má' bocs...Leírod, hogy milyen sz*r egy lejátszó, közben meg a lejátszónak semmi baja, sőt hangban bőven veri a hasonló árú társait és még a drágábbakkal is felveszi a versenyt.
Te a gyárilag hozzá adott fülhallgatójáról írtál véleményt, nem a lejátszóról.Szvsz egyik lejátszónak sem szabad megtartani a gyári fülesét, kukába az összessel !
kb. az összeshez rossz fülhallgatót adnak, csak gondolom a sansákhoz meg az átlagnál is rosszabbat... -
Shufny
őstag
válasz schawo #14622 üzenetére
Fogalmam sincs mit művelnek vele, hogy nem hallanak mélyet. Gyanítom az iPod jókis 7 ohm -os kimeneti impedanciája hiányzik, hogy jól elkenje nekik. Vagy EQ -zni próbálnak.
Raádásul ez kivételesen mérhető.
#14624: Na várjunk, most komolyan a gyári fülhallgatókról beszélsz?
[ Szerkesztve ]
-
boxeralso
csendes tag
válasz schawo #14620 üzenetére
schawo te bizonyosan az utcazajra gondolsz. (nem a "bass boost"-tól lesz jó egy zene de ha nincsenek mélyek akkor sztem oda tud veszni az adrenalin löket amitől olyan jó is sok muzsika. és lehet hogy a magas tartományokban jól cincog a sandisk, de akkor is erőtlen, sokan csalódtak már ezen a fórumon a sandisekben)
(szerk. és nem is a bass boost hiányzik belőle hanem egyenesen a mély tartományok. kb szokol rádió)
[ Szerkesztve ]
-
boxeralso
csendes tag
hátööö ha abban a sonyban csalódott akkor a sandiskektől egyenesen hányna a clip+nál és fuze minden jobban szól. azt csak akkor szabad venni ha nincs pénzed.
vagy ha white fülü zenész a barátnőd és tartózkodik a szépséges mélyektől és a hangerőtől. mert megbízható és igényes mp3-k csak hát erőtlenek.SONY STR-DA1200ES; Bartfay Audio TQWT3; Sennheiser HD 555
-
boxeralso
csendes tag
válasz Tomi_Sci #14617 üzenetére
én is iPod classic-ot használok.80gb, 6.gen-t. cowon D2-ről váltottam, nekem jobban tetszik a hangzása, teltebb erősebb hifisebb, kb ennyi. a HD555 sokkal jobban kihajtja mint a cowon. egyébként egy xears td2-vel hasznáom.
annyi a para vele hogy lehetne picit kissebb.
átzámolva kb28 ezerért vettem az e-bay-en pár hónapja sztem te is taálsz, talán még olcsóbban is, (én gyakorlatilag újonnan vettem)SONY STR-DA1200ES; Bartfay Audio TQWT3; Sennheiser HD 555
-
Tomi_Sci
őstag
válasz FireKeeper #14615 üzenetére
Lehet én is a te megoldásodat választom, iPod classic (pontosan melyik generáció is jó? 5?)+rockbox+tárhely tuning.
Valami ajánlott irodalom a témában? KösziJa, ha nem hozza egy jobb Cowon minőségét, sürgősen beszéljetek le róla.
[ Szerkesztve ]
-
zeg
őstag
-
FireKeeper
nagyúr
ajánlom figyelmedbe a topikcímet (clip+ és fuze). vagy ha többet akarsz rászánni, akkor ott vannak a cowonok, vagy egyébb felsőkat lejátszók mint a sony x-széria, zune hd stb, bár nem hiszem hogy szólnak annyival jobban egy clip+-nál mint amennyivel többe kerülnek.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
zeg
őstag
Barátnőmnek egy sony nwz 453-at vettem(a bordó színe miatt és mert imádja a sony cuccokat), de sajnos a muvo-hoz képest nem/vagy csak alig jobb a hangja
Szal' valami olyan cucc kellene ami a creative xfi HD külső hangkártya szintjét hozza.3dfx cuccokat keresek megvételre
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Nem igazán tudom, jó helyre postolok-e, de nem találtam jobb topicot.
Egy digitális forrásra lenne szükségem, amivel meg tudnám hajtani a fejhallgatóimat.
Sajnos DAC+PC, CD deck (cd hiányában) kilőve, egyik sem megoldható. Arra gondoltam, - tekintve, hogy nem vagyok audiofil -hogy egy hordozható lejátszóra kötném rá a Bravo V2-met, ami hajtana például k 240 Sextett-et, k 450-et (ha egy kis mélyre vágyom ), HD 555-öt, és hasonló kategóriás fejhallgatókat. Tehát semmi extra, nem szeretnék hatalmas pénzeket kiadni rá. Ami fontos: a tárhely mérete (min. 16 giga), a jó hangminőség/ár arány, és hogy ne legyen Apple.
Gondolom a Bravo-ra csak Jack kábellel lehet rákötni, nem hallottam még RCA-s lejátszóról.
Mindenféle kütyü érdekel, nem kifejezetten mp3 lejátszó. Az ár 40e alatt bárhol lehet, legfeljebb nem veszem meg
Köszi a válaszokat!ui.: hozzáértőbbeket kérdezem, hogy egy jobb fajta lejátszóval el lehet-e érni hasonló hangminőséget mint egy pc+dac kombóval, persze a Bravo korlátain belül maradva?
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz DBAtti #14610 üzenetére
most az ipod áll nyerésre. ha minden jól megy, el tudom intézni hogy 9-10ezerből kijön az ipod+ egy 16gigás SSD. aztán ha tényleg megveszem sztem összedobok majd egy írást logoutra.
-
DBAtti
aktív tag
válasz FireKeeper #14609 üzenetére
Az üzemidő azért a winchestereshez képes jócskán megnövekedhet, ha lecseréled egy CF-re/ SSD-re. Tapasztalatom sajnos nincs, de nagyon érdekelne egy ilyen átépítés, így én az iPodnak szurkolok
Régebbi emlékeim szerint az 5.gen iPod kiemelkedik a többi közül jobb hangminőségével és rockboxolhatóságával.
Mielőtt belevágsz, azért add össze, mennyibe jönne ki... Vannak használtan is jó Cowon-ok, Sony-k, stb. A minap láttam egy Sony NWZ-A729 16GB-t OEM 12k-ért. El is gondolkoztam kell-e sportoláshoz... - aztán rájöttem, hogy nem sokkal többért vettem anno a D2-t mindennel együtt még garanciálisan.[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz bigmasterg #14608 üzenetére
rockbox miatt megúsznám az itunes-t szerencsére.
fuze-ból refurbished-ed vennék, olyan sok gari arra sincs. ami a fuze mellett szól számomra, hogy azért jóval kisebb, könnyebb zsebrevágni, és azt mondjátok az akksija is jobban bírja, ami viszont az ipod mellett, hogy a clickwheel körül nincs az a halál idegesítő kék led-kör, szebb kijelző és anyagminőség (eltekintve a karcolódó fém hátlaptól persze).steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
bigmasterg
addikt
válasz FireKeeper #14606 üzenetére
A Fuze-al kevesebb lenne a szopás (nem kell szerelgetni) és gari is lenne rá.
(Meg az itunes-t sem igazán csípem.)
Anyagminőségre valszeg. az ipod jobb lenne. -
Slownz
senior tag
válasz FireKeeper #14606 üzenetére
Szia!
Nekem mindkettő volt. Igazából hangminőség terén meglepő módon, nagyjából egy szinten vannak, talán az iPod hangja egy kicsit lágyabb, de nem számottevő. A fuze kijelzője kicsit gagyibb viszont mint az iPod-é. Videóra képnézegetésre egyértelműen az éri meg. Továbbá pozitívum még, hogy a fuze-t ha jól vettem ki a szavaidból, újonnan vennéd, szóval ott lesz rá a garancia, ezáltal nem nagyon lehet befürödni, + nagyobb akksi kapacitás.
Ami még nekem fontos volt, hogy az IPod-ba nincs rádió -
FireKeeper
nagyúr
srácok, segítsetek, nagy dilemmában vagyok
két lejátszó között vacillálok, a sansa fuze, illetve ipod video (classic 5.gen)
az ipodot (természetesen ) nem gyári állapotban használnám, hanem vinyó helyett CF kártya menne bele (vagy SSD) 16, vagy 32GB-os (sajnos a max kapacitás 30GB, mert eredetileg 30gigás modell, és nem tud nagyobb memóriát címezni), valamint rockbox menne rá.
a másik oldalon ott a fuze (szintén rockboxolnám), ami bővíthető, így 30GB-nál nagyobb tárhelyem is lehetne (kérdés, hogy szükségem van-e ennyire egyáltalán, nem tudom) és kisebb méretű is, könnyebben zsebre lehet vágni.
árban elvileg hasonlóan jönnék ki mindkét darabbal, azonos kapacitást feltételezve.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
korpicschess
veterán
-
Slownz
senior tag
válasz korpicschess #14603 üzenetére
Kérni fogja még, hogy tallózd be a legújabb fw-t. Azon kívül minden fog menni gördülékenyen, a végén még lesz lehetőséged beállítani valami skin-t.
Nincs különbség hangminőség terén, legalábbis én nem tapasztaltam ilyet (használtam mindkettőt), szerintem csak placebo hatás.
-
korpicschess
veterán
Legfrissebb fw van fent, rockbox utility, kiírja, hogy rockbox 3.9-et telepítene. Csak nyomjak a Complete Installationre aztán uccu neki?
Slownz: Értem. Hangminőségen nem javít (flat eq-val)?[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
Slownz
senior tag
válasz korpicschess #14601 üzenetére
Nekem megmondom őszintén nem jött be a rockbox, ami kell az benne van az eredeti szoftverben is. Eq-t alapból nem állítgatok, a digitális eq csak fátyolossá teszi (jobb esetben) a hangképet, inkább egy jó füles beszerzését ajánlanám Flac-ot meg ugyanúgy játssza tudtommal, mint a gyári.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest