Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Bedöglött a motoromban a riasztó, és ha nem tudom megcsinálni, kell vásárolnom egy újat. Egy 251-es ETZ-ről van szó, tehát elegendő lenne olyan készülék, ami mozgásra aktiválódik, és baromi hangos. Nem kell az egyéb sallang, csak hogy biztosan működjön, az a lényeg!
Ki milyet használ (ha használ egyáltalán)? 12V-os a rendszer, de ezzel gondolom nem mondok újat.
Az összeg, amit rászánnék, mondjuk max 10.000 forint. Találtam neten ettől olcsóbbakat, pl ezt vagy ezt, de jobban örülnék, ha mondanátok konkrét tapasztalatokat egy adott típusról.
Köszi a segítséget előre is!

-
-
Köszi a választ mindenkinek!
Nekem egy 251-es ETZ-re kéne, szóval nem egy 5 milliós motor, tehát az ára miatt biztosan nem viszik el, de az ördög sohasem alszik... 30-40.000 forintot nem akarok érte adni, tehát valami olcsóbbra gondoltam. Nekem az is elég, ha vinnyog, ha megmozdítják a motort.
Az olcsóbb kategóriáról van valami tapasztalat?
-
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy milyen riasztót ajánlatok motorra? Találtam Vaterán 5000 forint körül távirányítós, elmozdulásérzékelős készüléket, de nem tudom, ez az ár milyen minőséget tükröz.
Van tapasztalatotok, melyiket érdemes megvenni?
-
-
-
válasz
DigitXT
üzenetére
Igen, lehet anyázni...érzésem szerint teljesen feleslegesen.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tudjuk, hogy volt-e tábla, de úgy vélem, volt, mert ott van a felfestés is. A tábla alapesetben az úttestre vonatkozik, ha a járdán is tilos a megállás, azt kiegészítő tábla jelzi. A kép szerintem úttesten készült.
A motor ettől függetlenül a járdán parkolhatott volna. -
válasz
DigitXT
üzenetére
Én úgy értelmezem a szabályt, hogy az egy nyomon haladóval megállhatsz a járdán akkor is, ha azt tábla tiltja. (Ezekkel a feltételekkel: maximum a járda felét foglalhatod el, és minimum 1,5 méternek szabadon kell maradnia.) Namármost, ha a tábla tiltja az úttesten történő várakozást, és nincs ott járda, akkor nem állhatsz meg, hiába vagy motorral. Lehet, hogy a fenti képen ez volt a szituáció? Mert akkor jogos a bünti. Mellesleg, ha nem veszel jegyet, nem kapsz bilincset, csak mikuláscsomagot. Bilincs akkor van, ha tilosban parkolsz.
MOD: Most nézem, hogy a motorok alatt mintha egy fehér "X" lenne felfestve. Megállni tilos. Hoppá.
-
-
-
-
-
DigitXT: Személy szerint engem csak a kétkerekű érint, de ellentmondásos a dolog!
Daywalker: Biztosan volt róla szó, de mégsem kapok rá egyértelmű választ... Járdán parkolás jó ötlet, azt gyakorlatilag mindenhol lehet ész nélkül (ha tábla tiltja, motorral akkor is odaállhatok), persze ahol megvan az 1,5 méter szabad hely.
-
Üdv mindenkinek!
Motoros parkolással kapcsolatban találtam egy ilyen bejegyzést:
2010.évi XLVII.törvény
a közterületi parkolás jogi feltételeinek megteremtése érdekében a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.törvény,valamint a közlekedési nyilvántartásról szóló 1999.évi LXXXIV.törvény módosításáról×2.§(1) a Kkt.a következő 15/A-15/E.ponttal egészül ki:
" 15/A§(1) A helyi önkormányzat(fővárosban: a fővárosi önkormányzat)rendeletében a helyi közutakon,a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánúton,valamint tereken,parkokban és egyéb közterületeken-forgalomszervezési,valamint a 13.§ (2) bekezdésében meghatározott indokok alapján ,az e törvényben meghatározott keretek között-kijelölhet olyan várakozási övezetet ,illetve várakozási övezeten kívül eső olyan várakozó helyet(a továbbiakban együtt :várakozási terület),amelynek a három vagy annál több kerekű járművel történő,várakozás célú használatáért várakozási díjat kell fizetni. "...a három vagy annál több kerekű járművel történő,várakozás célú használatáért várakozási díjat kell fizetni.
Szóval motorra nem kell fizetni, még ha ki van írva külön az automatára, akkor sem? Mert úgy tudom, régen még kellett fizetni. Talán valahogy "kinn maradhatott" a kiírás?
Ti hogy vagytok a kérdéssel?
-
Felhívtam a vizsgahelyet, ahova majd a motort fogom vinni augusztusban. Megkérdeztem, mi a helyet a fehér burával. Kicsit komplikált a dolog. Leírom.
Azt mondták, hogy ha van E15 jelzés a fehér burán, akkor azt is tehetek a motorra. Mondtam, hogy nem tudok olyat venni, mert ez egy 251-es ETZ, és nincs már rá gyári bura, csak az utángyártott, abban meg nincs E15.
Viszont az a faramuci helyzet állt elő, hogy ha veszek rá borostyánsárgát, abban sem lesz E15 jelzés, mert azt is csak utángyártottat kapok. Erre azt válaszolták, hogy nem probléma, mert ha borostyánsárga van rajta, akkor nem kell körbefotózniuk a motort, ezért nem lesz rajta a képeken, hogy nincs a burában E15.
Ha fehéret tennék rá, akkor a burát is le kell fotózniuk, mert ugye nem azzal jött ki a motor a gyárból, és az már "tuningnak" számít.A rendőr valószínűleg nem szól a fehér bura miatt sem, de én nem akarom kihívni magam ellen a sorsot, szóval maradok a borostyánsárgánál, abból biztosan nem lehet baj!
-
-
-
Igen, én is abból indultam ki, hogy a végeredmény a lényeg, de ebben a rendszerben bármit el tudok képzelni.
Nyilván, ha mondjuk kék indexeket raknék rá, az már bajos lenne.
Hol tudnám megkérdezni ezt a "fehér-bura" dolgot?
-
Üdv!
Kérdeznélek benneteket, hogy szabályos-e egy motorra fehér indexburát rakni, ha amúgy nem azzal jött ki a gyárból?
-
@ Mosquito34, Boxer001, vlevi, canniball: Köszönöm a segítséget a biztosítással kapcsolatban!
Bementem a K&H-hoz, és kb 15 perc alatt meg is volt a szerződéskötés. Nemegészen 5000 forint lesz évente. Kérdeztem az üzletkötőt, hogy miért ilyen olcsó, és azt mondta, hogy náluk köt a motorosok 80%-a biztosítást, azért ennyi az ára. Azt mondta, hogy a szolgáltatásban nincs különbség kötelező és kötelező között, mert törvény szabályozza, mit kell nyújtaniuk. Szóval tévhit az, hogy a drágább jobb.
Mindenkinek bátran ajánlom tehát a K&H-t én is!
És köszi mégegyszer a segítséget!

-
Persze, hogy jobb az olcsóbb, azért mondtam, hogy megkérdem majd, lehet-e alkudozni, ha már egyszer van ot biztosításom.

-
Köszi a válaszokat!
Első motorom, gondolom azért is ennyi. A biztositas.hu nem működik (nálam?!), rákerestem egy másik alkuszcégre, 4000-től 60000(!!)-ig voltak árak. Union24-et azért gondoltam, mert már van ott egy kötelezőm (Simsonra), és ez talán jelenthet valami kedvezményt.
-
Üdv!
Kötelezőt szeretnék kötni egy 250-es motorra. Union24-nél 8468 forint, plusz baleseti adó, tehát olyan 11.000 forint körüli összeg lenne évente. Szerintetek ez elfogadható ár?
-
-
-
-
Köszi a választ mindenkinek! Ami azt illeti, maradok a hivatalos formanyomtatványnál, az a párszáz forint nem oszt, nem szoroz. (Gondolom én, sajtpapírra is írhatnánk az adásvételit, csak legyen rajta a motor, eladó, vevő, két tanú, meg az ár...de azért mégis más, ha megvan a formája.)
Az hasznos infó volt, hogy bármelyik okmányirodába mehetek, mert szeretném mielőbb letudni. Nem igazán akarok trükközni a 15 napos határidővel, hátha ez is afféle rendőre-válogatja-téma, hogy elfogadja-e, vagy sem.
Akkor az lesz, hogy amint hazaérek a motorral, keresek is egy biztosítót. Simsonra anno az Union24-nél kötöttem, és évente 3000 forint körüli összeget kérnek, ami egyáltalán nem sok. Ismerősök 10.000 körül fizetnek ugyancsak Simsonra, szóval valószínűleg maradok ennél a biztosítónál.
Van még más infó, amit nem kérdeztem meg?

-
válasz
Archer
üzenetére
Köszi! Írószerbolt...hm, erre nem gondoltam.
Nem tudom, hogy az okmányiroda helyhez kötött-e, vagy akármelyikbe mehetek, mert pár faluval arrébb van egy kisebb, oda biztosan nem kell időpont.
MOD: Ez a biztosítás téma érdekes. Teszem azt megveszem ma a motort, van rajta érvényes biztosítás. Én mondjuk 3 nap múlva kötök rá a saját nevemre, és akkor felszámolnak 3×X forintot?! Hiszen akkor is volt rajta biztosítás...
-
válasz
Archer
üzenetére
Köszi a választ! Igen, én is azon gondolkodtam, hogy bemegyek az okmányirodába, és kérek egy formanyomtatványt, mert a netes doksit hátha nem fogadják el.
Tehát arra van 15 napom, hogy bevigyem az adásvételit, forgalmit, törzskönyvet, eredetvizsga papírját, és megkössem a kötelezőt, jól gondolom?A motor magyar papíros, van rajta érvényes műszaki, és biztosítás, szóval ez a része szerencsére rendben van.
Mi a tapasztalat, mennyi időmbe fog kerülni, amire mindent végigjárok? Azért kérdem, mert egy hét múlva szombaton mennénk a motorért, de az a szerencsétlen helyzet állt elő, hogy pont most van vége a szorgalmi időszaknak, és nem igazán van időm ügyeket intézni. 1-2 napot talán ki tudok szurkolni, de többet nem valószínű. Szóval ha ebben a 15 napban állandóan szaladgálnom kell a papírok miatt, akkor inkább csúsztatok egy pár hetet a vásárláson...
MOD: A forgalmit és a törzskönyvet eredeti állapotában megkapom a vásárláskor, igaz?
-
Köszi a válaszokat! Lehet, hogy én írtam le egyértelműen, de a jogi része érdekelne a vásárlásnak. Milyen papírokat kell vinnem, milyeneket kell hoznom, hova kell mennem, milyen sorrendben...
A robogós topicot is megnézem!
-
Üdv!
Lehet, hogy off lesz a kérdésem, de le tudnátok írni nekem pontról pontra, hogy használt motor vásárlásakor milyen teendőim vannak? Kezdve onnantól, hogy elmegyek a motorért...
Miket vigyek magammal, milyen sorrendben kell végigjárnom a hivatalos szerveket, stb.Tudom, sok helyen fenn van neten, de jobb szeretném olyantól hallani, aki nemrég átesett már a procedúrán, szóval friss infók kellenének.
Köszi!
-
-
-
-
Ennyi!

Egyébként csizma és bakancs keveréke, amiről én beszélek. Van benne protektor a bokánál, saroknál, és az orr résznél, valamint a váltó miatt a lábfej meg van erősítve. Jobban szellőzik, mint a csizma, csak a polyester anyagtól tartok kicsit. Csizmám van, de az nagyon durva, főleg 40 fokban.
-
Üdv!
Motoros cipőt szeretnék venni, és a véleményetekre lennék kíváncsi. 100% polyester az anyaga annak, amit kinéztem, magyarán 100%-ban műszálas. Van tapasztalatotok az ilyen cipőkkel? Érdemes lehet ilyet (elsősorban a polyester miatt kérdem) megvenni? Mennyire szellőznek ezek a cipők? Nem akarom, hogy nyáron lerohadjon a lábamról (vagy épp a lábam rohadjon bele), szóval inkább kérdezek!
Köszi!
-
válasz
peter9228
üzenetére
A váltás autón más tészta. Az ember nem is hinné, hogy milyen nehéz olyankor megtanulni váltani, amikor azzal vagy elfoglalva, hogy a motorral ne borulj fel.
Valaki képtelen motoron váltani, az autóval meg semmi baja. De ha Neked a mostani motorod is váltós, akkor nincs probléma.
Ha az anyagi oldala nem számít, akkor le kell vizsgázni mielőbb, de számold bele azt is, hogy most veszel egy motort, és amikor korlátlanból mész, utána is fogsz venni egyet, és akkor már érződik a dupla kiadás.Most nézem, hogy neki is van egy ilyen száma! Ez konkrétan egy Kárpátia "dalból" van.

-
válasz
peter9228
üzenetére
Üdv!
Nálam a jogsi (és még annyi minden más is...) pénzfüggő. Én biztosan várnék inkább, és letenném a korlátlant. A köbcentitől pedig nem kell félni, én sem mentem nagymotorral sohasem előtte. Simsonról ültem át a 600-as Kawasakira, és nem volt semmi gond. Ha a kismotort biztosan tudod kezelni, akkor a nagyot is tudod majd.
Annyi fontos, hogy váltós motoron menj előtte viszonylag sokat (párezer kilométert), mert akkor a sebességváltásra nem kell majd figyelned a nagymotoron. -
válasz
pityaa23
üzenetére
Hali!
Nemrég én is sisakvásárlással kezdtem foglalatoskodni, és ugyanabban a cipőben járok, mint Te.
Fejkörméretem 56-os, ez az S-es kategória teteje - elvileg. Régebben volt rajtam egy S-es Uvex sisak, ami kegyetlenül nyomta a fejemet és a fülemet, így használhatatlan volt. Maradt az M-es kategória. Vettem egy M-es Uvex-et, ez kényelmes volt, hordtam is sokáig. Nem mondom, hogy pont passzos volt, de nem is volt kényelmetlen egyáltalán! Most lecseréltem egy ugyancsak M-es Shoei-re, viszont az nagyon lötyögött a fejemen, így kénytelen voltam eladni - mármint a bukót. Hamarosan megpróbálok egy S-es Shoei-t is, talán az már jó lesz minden tekintetben.Egy szó, mint száz, hiába M-es a fejed, nem biztos, hogy az M-es sisak lesz a jó választás, mert - számomra érthetetlen módon - az egyes gyártók méretezése nem mindig ugyanaz. Egyébként pedig inkább kicsit szorítson (fontos, hogy csak kicsit, szóval ha fájdalmas a viselete, akkor nem jó), minthogy lötyögjön a fejeden.
Ahogy írtam, az M-es Uvex jó volt nekem, az M-es Shoei viszont nem, pedig alapvetően egyik sem gagyi sisak!
-
Nem baj, biztosan én gondolkodok rosszul. Álljatok körbe, és röhögjetek ki.

-
Nos igen, ezért vannak sokan negatív véleménnyel ezekről a vasakról. 70-es henger, ugratás, krosszozás...nem csoda, hogy szegény motor megadja magát.
Ehhez jön még az, hogy "apu majd megcsinálja, mert ő ért a szereléshez", és garantáltan kuka lesz akármilyen motor. Ha japán, ha keletnémet! -
válasz
zsolt19900
üzenetére
Haha...

Az eszem azt mondja, vegyek egy 0 kilométeres Hondát, a pénztárcám pedig azt, hogy inkább ne.
-
-
"Pedig sose romlik el a Honda, ahogy egyik haverom ezt nekem már megmondta." És még rímel is. Na, ne offoljunk!

-
válasz
zsolt19900
üzenetére
Hm igaz is!
De akkor már inkább ragasztok az ETZ-re egy Honda emblémát. 
-
válasz
zsolt19900
üzenetére
Kinek hogy, de nekem akkor sem kell a kivéj.

-
válasz
Gaboman
üzenetére
Tapasztalatom a konkrét márkával kapcsolatban bár kevés, de van. Viszont sok tapasztalatom van Simsonnal, ami ugyanúgy ETZ, csak kicsiben. Azt bizton állíthatom, hogy ha egyszer rendesen megcsinálják, akkor örök darab. A Simsonra is ugyan ezeket mondják (amikor a motorokat nézegettem), hogy régi, sz*r, mindig szerelni kell, ne vegyél olyat...pont mint az ETZ-re. Érdekes, az enyémet nem kell szerelni. Karbit kipucolom, láncot megolajozom, beállítom, váltóolajat lecserélem, évente kapnak egy kis WD40-et a csatlakozók, és ezen kívül csak tankolni kell.
Az a baj, hogy ezekhez a motorokhoz "mindenki ért", ezért mindenki szereli is nagy lendülettel...aztán akkor bizony jönnek elő a hibák. A japánhoz meg nem nagyon mernek hozzányúlni mélyebben, a szervizben meg jobbesetben nem fogalmatlanok. Szerintem ennyi a "csoda". -
-
Én az életben is általában árral szemben úszok, nagyon nehéz így érvényesülni, de addigis legalább edződök.
Tudom, hogy a topicban kevesen adnak nekem igazat, de...
Pénzem kevés, motorozni annál jobban szeretek. 1. verzió: Veszek egy vitrines 251-es ETZ-t 150-ért. Papírmunkával, műszakival is megáll 250-ből. (megszakítóhiba kilőve -> a gyújtás Hall-jeladós ; leforgás kilőve -> a blokk gyári, nem gányoltak bele)
2. verzió: Veszek egy japán, ugyanúgy idős vasat 300-ért. Papírmunka, műszaki, és már 400-nál járok. Annyim sajnos nincs.De nem akarom offolni a topoicot, eleget rosszalkodtam már itt.

-
Köszi a választ/véleményt mindenkinek!

Amire ráakadtam, az pont a fentebb említett "vitrines motor", szóval bízom benne, hogy nem nyúlok annyira mellé.
-
válasz
zsolt19900
üzenetére
Én csak azt mondom, hogy nem valószínű, hogy valaki pusztán jófejségből sokkal olcsóbban adja el a motorját.
Üzletben nincs barátság.
-
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
@ persuader: Jajj, biztos én írtam félreérthetően! Eszemben sincs 300-at adni egy ETZ-ért, 150 körül nagyon jó állapotúak vannak. 300-ért...nem őrültem meg.

@ Gaboman: Az megint más tészta, ha én veszem újonnan az xy motort, mert akkor csak én hajtom, és tudom jól, hogy hogyan mentem vele...de ugye használt motor esetében ez nem járható út.
-
Tudom, hogy igazatok van, de ugye a pénz... Mert a japán sose' romlik el. Oké. De ha mégis?
-
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszönöm a választ!
Viszont szerelő ide, szerelő oda, a kereskedőnél bejön az árfaktor, szóval ugyanazt a motort a haszon miatt nyilván drágábban fogom megkapni, mintha magánszemélytől venném.
Félreértés ne essék, ha tudnám a 300.000 forintos motorról, hogy soha semmi baja sem lesz, és a tankoláson, meg a kötelező dolgokon kívül nem visz el a pénzt, akkor szó nélkül megvenném! Viszont nem akarok úgy motorozni, hogy minden kilométeren azért szívom a fogam, hogy csak nehogy valami elromoljon rajta, mert nem fogom tudni kifizetni. Azért döntöttem az ETZ mellett, mert (1.) tetszik, (2.) amire nekem kell, azt tudja is, (3.) olcsón fenntartható, és (4.) egyszerűségéből adódóan kevesebb a hibalehetőség. Illetve, (5,) ha valami elromlik rajta, fillérekből meg tudom javítani. Mitagadás, nem vagyok gazdag gyerek, legalábbis nem akarok túlságosan sokat fektetni a motorozásba.
-
válasz
Integra
üzenetére
Jogos! A 0 kilométeres motor más téma. Azokat nem is az én pénztárcámhoz találták ki.

Mindig elcsábulok, a 300.000 forintos ER-5-ök meg a GS500-ak láttán, mert annyit még meg is adnék értük, de aztán eszembe jut ez a topic, egész pontosan az, hogy Ti azt mondtátok még régebben, hogy ezek a motorok ennyiért gyanúsan olcsók...és ha jót akarok magamnak, ne vegyem meg! Akkor újra belátom, hogy jó lesz nekem a 251-es ETZ is, ami egy 100-assal, 150-essel olcsóbb.

MOD: Nem feltétlen lutri, de ha kevés a pénzem, akkor ki kell zárni minél több lehetőséget.
-
Köszi a válaszokat! Saját magam is a magánszemélyes vásárlást preferálom, de kíváncsi voltam a véleményekre. Én is úgy gondolkodok, hogy a kereskedő az kereskedő, szóval neki egyetlen célja a profit, aztán más nem is érdekli. Jó, biztosan vannak kivételek, de akiket kérdeztem eddig, ők sem annyira javasolták a kereskedést.
-
A véleményeteket, tapasztalatotokat szeretném kérdezni motorvásárlással kapcsolatban. Kereskedésben, vagy magánszemélytől érdemes inkább használt motort vásárolni? A kereskedésben arányaiban mennyivel drágább ugyanaz a motor?
Köszi!
-
válasz
Bozsi80
üzenetére
Üdv!
Én tépőzáras, kívülről felcsatolható, zselés térdvédőt vettem, 10.000 forintért. Igaz, én elsősorban a hideg ellen vásároltam, de nekem bejött!
Amikor vizsgáztunk, ruha alá kellett felvenni a kemény protektorokat. Szerintem nagyon rosszak, nem lehet benne normálisan mozogni... -
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Ha egy motoros társaságban előjön a szó Simson, MZ, Pannónia...stb. motoroktól, és valaki azt mondja: "ne viccelj már, azok nem motorok", akkor már tudod is, hogy egy divatmotorossal állsz szemben. Tapasztalat...

-
-
-
válasz
fattyu
üzenetére
Ezen el lehetne vitatkozni évekig. Autóval (mivel a Simsonnal ugyebár nem lehet) én is dinamikusan közlekedek, de csak annyira, hogy ezzel másokat ne tévesszek meg. Nem szeretek úgy beesni egy kereszteződéshez, hogy az utolsó utáni pillanatban fékezek. Én meg tudok állni akkor is, de hátha ezzel másokat besz*ratok, és már meg is van a baj. Ahogy ezt te is írtad, "padkára kapta a kormányt". Ez nem történik meg, ha nem fékezel rövidet.
No, én nem oktatok senkit, nektek sokkal, de sokkal több tapasztalatotok van, én ugyanis, csak az autós "élményeimből" indultam ki. És az is igaz, hogy a mazsola sofőrök legalább annyira rosszak, mint a vagánykodók, ez nem kétséges!Azt várom, mikor kerül elő, hogy "mit akar itt a hülyegyerek, Simsonnal ne magyarázzon", pedig ez csak felfogás kérdése.
-
Ajjaj, ekkora lavinát nem akartam elindítani a kérdésemmel. De ha már így alakult...
Addig egyetértek az elhangzottakkal, hogy kell a zárt ruházat, és mindegy, hogy milyen motorról beszélünk. Azzal már nem értek egyet, hogy van az a réteg, akik arra verik magukat, hogy az ilyen-olyan többszázezres ruhákban feszegetnek, a többmilliós motorjaikon, aztán egy év alatt mennek a motorral kemény 1000 kilométert. Nevetségesek! Még a kis Simsonommal is többet megyek annál!
Azzal sem értek egyet, hogy nem tartják be a sebességhatárokat, de én már csak ilyen maradi gyerek vagyok. Autóval is mehetnék 160 körül mindenhol, de mégse teszem, 90-100 körül elközlekedek...és ha megveszem a nagyobb motort, akkor sem fogok megőrülni. Bár az is igaz, hogy nem versenymotort fogok venni.Fura, de ha motoros társaságba kerülök, akkor nagyrészt arról megy a duma, hogy ki mennyit egykerekezett, meg ki hogyan száguldozott - persze közúton. Ezt valahogy nem teljesen értem.
-
válasz
fattyu
üzenetére
Azzal legyünk tisztában, hogy a gyerekek, és az idősek nem tudják, mi az a KRESZ, és mennek, amerre látnak! Nap mint nap látni olyat, hogy a mamóka elindul a négyes útkereszteződésen keresztül, húzza maga után a kis szekerét, és az nem érdekli, hogy ezzel mekkora bajt csinálhat! Ha szólnak neki, akkor még ő sértődik meg! Jön "az időset senki sem tiszteli" szöveg.
Szóval akinek van jogosítványa, bizony neki kell gondolkodnia az említett emberek helyett is!
Ugye azt nem mondod komolyan, hogy te csak a zebránál figyelsz arra, hogy gyalogos lép eléd, és ahol nincs zebra, ott a maximális megengedett sebességgel mész?
-
-
-
válasz
Daywalker
üzenetére
Az én ruhavásárom a következőképpen nézett ki. Használtba vettem 3000-ért (nem hülyéskedek, 3000 forintért) egy "motoros" bőrkabátot, és hozzá egy bőrnadrágot, majd ezután 8000-ért egy Uvex bukót (ez most már csereérett), 2500-ért egy pár Uvex kesztyűt, 10.000-ért egy pár térdvédőt, és 8000-ért egy pár csizmát. A csizmát csak addig hordtam, amíg letettem a jogsit - erre nem vagyok büszke, és a motoron tényleg jó, de 40 fokban nem túl kellemes egész nap abban sétálni... A többi cuccot mindig, minden körülmények között felveszem, pedig egyelőre még egy csak Simsonon "vagánykodok", most van tervben a szintlépés.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy mindegy, mekkora motor, nem lehet félvállról venni a biztonságot, de én ennyit áldoztam rá, és úgy érzem, elég jól kigazdálkodtam.
Tehát alig több, mint 30.000-ből felruháztam magam, és többet most nem is nagyon akarok költeni. A sisakot megveszem, és annyi!A világ pénzét el lehetne költeni csak a ruhákra, és akkor még motor sincs alattam...de ezt ti is tudjátok.
-
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére

-
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Én is megmaradok az egyszerű motorozásnál. Nem mondom, hogy egy komolyabb ruházat nem férne rám, de abból kiindulva, hogy az utakat nem versenypályának használom (nincs is hozzá olyan motorom), talán kisebb eséllyel vágódok el.
A sisakot irányáron tettem fel. Ha komolyan érdekel, keress meg privátban, és megegyezünk!
-
A magamutogató divatmotorosokat nevezzük inkább ostobáknak, attól függetlenül, hogy milyen ruhában ül fel a motorra.
De nehogymár a felszerelés mutassa meg, hogy valaki milyen ember... -
-
Akit érdekel egy Shoei XR-1000, az jelezze felém!
-
-
válasz
vendingo
üzenetére
Ez bizony probléma. Igazából már eldöntöttem, hogy 251-es ETZ lesz a kiválasztott motor, de egyik ismerős bogarat tett a fülembe a CB400-assal, de ha tényleg így van, hogy nehézkes az alkatrészellátás, akkor szerintem felejtős lesz a dolog. Persze Honda, sose romlik el, de ha mégis...

De várom a további válaszokat!

-
Üdv!
Újabb kérdésem lenne. Mik a vélemények/tapasztalatok a CB400N-es Hondákról? Tudom, nem mai vasak, szerintem nem is nagyon találni 30 évnél fiatalabb példányt, de mégis...volt/van valakinek ilyenje?
Típushibák? Alkatrészellátás? Neten nem nagyon találtam tesztet, szóval ennyire ritka lenne? -
-
Erre valaki?
-
Üdv!
Valaki papírozott le mostanában külföldi motort? Mennyi költséggel jár, és mik ellenek hozzá? 400ccm, 50LE.
Köszi!
-
-
-
-
-
-
-
Lényeg a lényeg, szivacsos "utánállítással" foglalkozott már valaki? Szóval a mérettel ilyen módon tényleg lehet csalni?
-
5-tel gyorsabban, mint a forgalom? Szerintem ott kezdődik a dolog, hogy a közút nem versenypálya, és mindenki tartsa be a szabályokat! Igen, sajnos vannak kivédhetetlen helyzetek, ezt elfogadom.
De az, amikor a motoros jobbról akar előzni...arra nem tudok mit mondani!Feltételezem, hogy aki motorra mer ülni (mindegy, mekkorára), az egy szinttel azok felett van, akik csak autóval közlekednek. Bocsi a kijelentésért, de bizony a motor jobban büntet.
Szóval inkább figyeljenek oda a motorosok, mert B-s jogsija mindenkinek van, és az autósok nem feltétlenül vannak a helyzet magaslatán...persze tisztelet a kivételnek.És ne keresse senki a bajt feleslegesen! Abban nincs mit megmagyarázni, hogy egykerekezés közben hanyattvágja a motor az illetőt!
-
Nem néztem végig a videót, de az alatt a 10-15 perc alatt, amit megnéztem belőle, annyit tudtam megállapítani, hogy az esések jelentős része a "hülyeség" kategória, amikoris feleslegesen történtek a balesetek. Javítsatok ki, ha nem jól látom, de ezeket mind-mind el lehet kerülni, nem beszélve arról, hogy a közlekedés többi résztvevőjét is veszélyeztetik!
-
Egyszerre válaszolnék mindenkinek. A vásárláskor kicsit vacilláltam, hogy elhozzam-e, vagy ne, aztán végülis megvettem, mert ha a maszkkal és a szivaccsal sem értek el semmit, akkor is simán el tudom adni, mert nem gagyi a sisak.
Furcsa, hogy ekkora különbségek vannak a méretek között, de úgy voltam vele, hogy még mindig jobb, ha kicsit tág, mintha szétnyomná a fejem, és 10 km után megőrülnék tőle. És így legalább én tudom beállítani.
Néztem a belsejét, és gyakorlatilag az összes szivacs alá tudok tenni egy réteg szivacsot pluszban. Jövő héten megpróbálom, aztán vagy túladok rajta, vagy marad. Egyébként, a sisak nyújtotta védelmet nem befolyásolja, igaz?
-
Vettem egy maszkot, és tényleg javult a helyzet! Teszek bele egy kis szivacsot is, és úgy biztosan jó lesz!
-
-
-
Üdv!
Van egy tipikus sisakproblémám. A fejem körmérete 56,5 centiméter, és ezért két méret között vagyok. Mivel az S-es 55-56-os, az M-es 57-58-as, nem tudom, mi lenne nekem a legjobb megoldás.
Vettem egy M-es Shoei-t, szép, jó, de kicsit nagy. Régebben próbáltam egy S-es Uvex-et, ami kb fél percet volt a fejemen, de nagyon szorított. Azt olvastam, hogy ha csak egy kicsit szorít a bukó, az még belefér, mert minimális mértékben tágulni fog, de az S-es olyannyira szorította a fülem körül, hogy kizártnak tartom, hogy tágulna annyit.Kérdésem az lenne, hogy a tapasztalatok alapján maszkkal mekkora növekedést lehet elérni? Eddig nem hordtam maszkot, de ha azzal lehetne annyit csalni, akkor rászoknék! Azért kérdem, mert ha a maszk dob rajta egy számot, akkor nem kezdem el szivaccsal tömködni a belsejét...
Köszi!
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Parkside szerszám kibeszélő
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brave
- További aktív témák...
- Eladó Redmi Note 12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)