Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MMiklos86

csendes tag

válasz Oppenheimer #142391 üzenetére

1. Aláöltöző. Én általában egy "technikai" pólót viszek és a szálláson minden este kiöblítem, vagy szappanos vízzel mosom. Megszárad egy óra, de legfeljebb egy éjszaka alatt.

2. Motoros farmer. Én nadrág alá nem veszek külön aláöltözőt. A nadrág vagy véd, vagy szellőzik, mert éppen a kritikus pontokon - segg, térd, csípő - kell a vastag kevlár, illetve protektor. Izzadás ellen jó, ha időnként felállsz a nyeregből aztán hűt a szél.

3. Nekem Alpinstars Faster 2-m (vagy 1-em... nem is tudom) van és ugyanaz a tapasztalatom, mint a kollégáknak: nem szellőzik nagyon, viszont rohadt kényelmes. Aztán a Dolomitokban béna voltam és a bal oldalit végighúztam az aszfalton, kilyukadt, illetve a jobb oldalt elkezdett lejönni a szélső gumi protektor, nos a két lyukon át már remekül szellőzik. Ha fontos a szellőzés, vagy a 4 éven túli tartósság, nem ajánlom. Vettem helyette Daytona csizmát (Fokt Motor), amit maximálisan ajánlok, de nem ugyanaz az árkategória.

Néztem anno a Serpentize-t és képek alapján nem tetszik, hogy semmi sem takarja a fűzőt. Kellemetlen, ha menet közben beleakad a motoron valamibe, az Alpinestarson egy nagy tépőzár akadályozza ezt meg. Persze élőben kell megnézni, hogy van-e rá esély.

4. Megint csak zsebbenyúlós téma, de légzsákos kabáton nem gondolkodtál? Nekem Helite Vented van. A nagy hálós paneleknek hála jól szellőzik, a kontakt felületeken bőr és lv2 protektor van, no meg maga a légzsák, ami eséskor védi a gerinced, bordád, stabilizálja a nyakad stb.

• duni84

aktív tag

1, ha hamar "büdös lesz" a nyári aláöltöző is, akkor érdemes beáztatni 4-5 órát és/vagy szag semlegesítővel befújni (rossmann/dm-ben kapsz :) ), aztán megint több napig is jó lesz.

2, a motoros farmerba iszonyat bele lehet főzni a golyókat :D a textil nyári (bélés nélküli) biztos, hogy szellősebb lesz, habár nem fogsz örülni, ha valamelyik reggel 5-8 fokban indulsz útnak

3, én minden intelem ellenére motoros cipőben jártam túrázni, de ez is max egy rövidebb sétára lesz kényelmes, mert ha tényleg véd is a bakancs/cipő, akkor érezhetően merevebb és nehezebb lesz, mint pl egy sportcipő.

4, még nem sikerült olyan gerincprotektorral találkoznom, ami alá nem izzadok be 30 fok fölött :) azt tényleg csak elfogadni lehet, hogy bele fogsz izzadni még úgy is, hogy a fehér nyári sokat segít :N

• macilaci78

nagyúr

Ez alkatfüggő, én is izzadós vagyok. Egyszer rámizzad a póló, megszárad, nincs gond, de ha másodjára is rámizzad, száradás után már büdös. A sisak is 1-2 hét után (napi 2×10 km város) már szagos. 1-2 hónap alatt már akarnom kell, hogy körbeölelje a fejem.
    Vettem egy ózongenerátort, a kijövő levegő elé tettem a felnyitott sisakot, mellé a kesztűket, a szék háttámlára a kabátot és ment egy órán át a kb 7 m2-es tárolóban a 60g-os ózongenerátor. Azóta elmentem kb 400-500 km-t a saját robogómmal, meg ami az A kategória jogsihoz kell és most kezd megint igény mutatkozni a kezelésre.

Egy IKEA műanyag dobozba fogom belökni a sisakot az apróságokkal, hogy ne az egész helyiséget gázosítsam el. Kipróbálom, hátha beválik.

• Micsurin

nagyúr

Forma Stinger Flow vagy Dry néztem anno ezt a Serpentizet meg úgy enbloc a cuccaikat de 99%-ban sokkal jobbat kapni minimálisan nagyobb keretért öregebb már jól bejáratott márkákból. Ez a márka leginkább próbálja magát magyar csodának marketingelni. :)

• Daneee527

csendes tag

Én mostanában merinói gyapjú felsőket használok, ha hosszabb útra megyek, a nagyon műszálas darabok hamar megbüdösödnek.. Biztos lehet nagyon extrásat is venni, de nekem beváltak a decathlonos cuccok is, van rövid pólóm is, aláöltözőből pedig ezt használom: Tropic 900 A mellkas+hát része műszálas, de a karok/hónalj vékony gyapjú, úgyhogy nem igazán meleg, főleg ha van menetszél.
    Ennek ellenére a hálós dzsekim bélése ígyis-úgyis kellemetlen szagú egy idő után, de azzal nem igazán tudok mit kezdeni, azon kívül, hogy néha befújom Sanytol szagtalanítóval (dm, rossmanban kapható).

Nadrágból egyrétegű farmerom van, ami menet közben nem szokott kellemetlenül meleg lenni és nem is büdösödik, illetve van egy full mesh Revit Eclipse-em ami sokkal jobban szellőzik, cserébe tuti nem véd még annyit se mint a farmer.

Cipő/csizma terén szerintem gondolj arra is, hogy milyen időben fogod használni. Ha esélyes az esőben motorozás, akkor valami membrános (=kevésbé szellőző) vagy külső esőcsizma működhet, ha nem számítasz esőre csak dögmelegre, akkor én valami igazán jól szellőzőt néznék. Én most újítottam egy Alpinestars Faster 3at a rideknit verzióból, 30-40kph körül már kellemesen áthúz rajta a menetszél, eddig nagyon bejött.. van pesten is, én a stunterstoreban vadásztam.

• tboy93

nagyúr

Szeretnék kérni ruházati tanácsokat 5 napos túrával kapcsolatban.

Fogadd el hogy büdös leszel. Egész nap a motoron fogsz izzadni, vagy beöltözöl rendesen vagy megizzadsz. Én a napi 1 póló híve vagyok. :)

Nekem nadrágból van cordura és farmer is, szerintem a farmer jobban szellőzik.

Kabátból van nyári hálós kabát, azok egész jól szellőznek, de 30 fokban igazából mindegy, le fogsz izzadni. Fehér kabátot nem ajánlom, undorító lesz hamar.

Új hozzászólás Aktív témák