- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
kiskaktusz
addikt
válasz
kabelmania27 #3299 üzenetére
Nekünk pont annyi az adsl bronz, mint amennyi kint van a honlapjukon..
Pedig de örülnék, ha 2,5 helyett 10-et osztanának ide..
-
banhammer
veterán
Érdekes ma két UPC-s ADSL kapcsolattal is volt dolgom Vecsésen és azt vettem észre, hogy az egyiknek 8, a másiknak 10 Mbit volt, pedig emlékeim szerint mind a kettő 1 Mbitre lett leszerződve.
Másnak is hasonló a tapasztalata? -
banhammer
veterán
A DIGI PPoE másnál is nagyon lassan csatlakozik fel a netre vagy csak nálam a notebookon valami extra feature?
-
BBéci
legenda
válasz
misike.83 #3293 üzenetére
Szavaidból csak arra tudok következtetni, hogy abban a stúdióban legfeljebb a kábeleket rendezgeted, annyira süt belőlük a hozzánemértés.
Szakember soha nem használná a "stúdió hangfal" kifejezést, hanem pontos nevet és típusszámot írna, mert ahány stúdió, annyiféle, de ezek szerint nem engedtek a hangdobozok közelébe, hogy leolvashasd róluk.
A házimozi rendszereket lakószobai elhelyezésre és használatra tervezik, természetesen némi akusztika javítás azokban is elengedhetetlen, ha jó hangzást szeretne valaki. Teljes hangszigetelés mellett még beszélgetni sem kellemes, pláne zenét hallgatni, filmet nézni. Aki járt már moziban, hangversenyteremben az tudja, milyennek kell lennie.
Meséld már el, mely filmeket forgatták Panavision helyett IMAX kamerával! Az új Batmanból talán 40 percet, de ebben nem vagyok biztos.A UPC monnyon le!
-
kiskaktusz
addikt
Najóvammá' eberek!
Itt a UPC a gonosz, nem a másik..
Tessék átmenni valami házimozis-hangfalas topicba
-
misike.83
csendes tag
És mért nem jók arra ???,mert nem hiszem hogy te a nappalidat hangszigetelő szivaccsal tapétáztad ki és minden teljesen hangszigetelt. És mivel ez az alapelv nincs meg a megfelelő hangzáshoz már buktad az egészet.De ha neki akarsz állni egy olyan emberrel a hangzásról meg az akusztikáról vitatkozni aki nap mint nap stúdióba dolgozik akkor hajrá!!
-
misike.83
csendes tag
De a stúdió hangfalaimon észre is veszem de elhanyagolható a veszteség. Minthogy ha témabeli nennél hangtéren tudnád hogy mikor egy hang átmegy egy limiteren és egy dinamika kompresszorrom már bukik egy csomót de ugye valamit valamiért elv. Attól mert valami Imax az nem jelenti hogy egyből 3d is,itt is látszik a hozzáértésed már bocs."Az IMAX szó az Image Maximum rövidítése, vagyis maximális képhatás, amit a kanadai IMAX Corporation fejlesztett ki. Jellemzője, a sokkal nagyobb vetítési méret és a sokkal nagyobb felbontás a hagyományos formátumokhoz képest." És szerinted itt Magyarországon Újra felveszik az összes hang efektet????Csak a hangsávot beszédsávot cserélik ki !!!!!! Az eredetit meg úgy értettem hogy a stúdióba felvett wav formátum mert ugyebár minden stúdió wav-ba rögzít.
-
BBéci
legenda
válasz
misike.83 #3290 üzenetére
Annyira el vagy tájolva, hogy az már fáj.
Hogy jön de az IMAX kamera? Szó sem volt 3D-ről. Ki beszélt a tévé hangszóróiról?
Ha nem hallod az MP3 és a WAV közti különbséget, akkor a rendszered felbontása vacak, de az nem a formátumok hibája. Miért nem jut el hozzánk az eredeti? Szerinted más kerül a Magyarországon kapható Blu-ray lemezekre?
A házimozi rendszerek nem jók arra, amire kitalálták őket? Mégis melyikre gondolsz konkrétan? Tucatnyi példát sorolhatnék,kezdve a saját rendszeremmel.
A magyar szinkron hangminősége teljesen eltér az eredetitől. Be is b@szna, ha csak a center sávban lenne eltérés. -
misike.83
csendes tag
Mihozzánk soha nem jut el az eredeti,csak a lebutított verzió.Tudod te hogy egy Imax kamerával rögzített 2 órás film hány giga,terrabájt. Amúgy meg a hang már a 320 mp3 és a wav között is csak studió hangfallal veszed észre a különbséget .Tapasztalat!!!!!! És ez zene ami kicsit érzékenyebb ezekre. Normális hanghoz normális hangfal is kell mert a tv hangszórói minden csak nem az.A házimozirendszerek is jók mindenre csak arra nem amire kitalálták Nem értem mi ez a hang mizéria ugyan azt kapod a dvd-n csak a center sáv lesz magyar szinkron de a többi ugyan az amit a film stúdió vagyis a hang stúdió kiadott
-
BBéci
legenda
válasz
banhammer #3287 üzenetére
A jelenleg hatályos magyar törvények szerint a magáncélú filmletöltés nem illegális, nem warez!
(#3278) poli27
Tévedés, a 1080p filmek eredeti hangja DTS-HD Master Audio, vagy Dolby TrueHD, esetleg LPCM, mindegyik jóval nagyobb bitrátájú. A DTS core 1,4 Mbps.
Aki magyar szinkronnal nézi a filmeket, az meg is érdemli. -
-
banhammer
veterán
Arra nem is gondoltatok, hogy meg is lehet venni a filmeket a boltban?
-
banhammer
veterán
Megcsinálták a DIGI-s netet.
Megy, mint állat. -
BBéci
legenda
válasz
banhammer #3275 üzenetére
Úgy könnyű jó arányt elérni, de nem mindenkit elégít ki az XviD és DivX kép- és hangminősége. Ráadásul az eredeti hang legtöbbször DTS, ami csak a HD változatokon szokott lenni. Abból is minimum 1509 kbps core az igazán élvezhető, de ha lehet, akkor legyen DTS-HD Master Audio. Számomra a 1080p nyújt igazi élményt, nagyságrendekkel szebb, részletesebb az XviD-nél, nem lehet őket egy napon emlegetni. 2 db másfélterás merevlemezem van tele filmekkel, fél éve készülök venni egy nagyobb kapacitású harmadikat a BD változatoknak, főleg koncerteknek. Nemrég megjelent Celine Dion dupla BD, ami 70 GB és baromira szeretném magaménak tudni.
Számítógépes játékok soha nem érdekeltek, zenére valóban számos más forrás találni. -
banhammer
veterán
-
BBéci
legenda
válasz
kabelmania27 #3270 üzenetére
Reménykedem a Digi eljövetelében, addig viszont elfogadom az árcsökkentést egy év hűség fejében. A régiből még úgyis van másfél-két hónap.
Letöltésnek jó a 18, mert szinte mindig annyi, nagyritkán csökken 10-re, de csak rövid időre.
5-ös feltöltéssel kiegyeznék! -
kabelmania27
félisten
De ha problémás nálad a Digi bekötése, ezzel a megoldással még mindig jobban jársz mint ha nem keresett volna meg a UPC. Ahol most vagyok max 10/2-t ad az Invitel drágábban mint más városokban, ha a Fibernetet a Digi vette volna meg 8ezer helyett csak 4-5-öt kellene ugyanezért fizetni, ha a UPC-hez kerültem volna 8ezerért lenne 25Megás netem digital gold dvr, telefon bronze, mint haveromnak megyei jogú városban.
18Megabit szerintem nem rossz, a feltöltésnek kellene kicsit többnek lennie. -
BBéci
legenda
válasz
Dictator^ #3264 üzenetére
Mivel mi eléggé sokat használjuk a vonalast, városon belül sok az ismerős, rokon, barát, csak vezetéknélküli készülékkel tudjuk elképzelni, amit a kertbe, teraszra is magunkkal vihetünk. Vagy csak a lakáson belül hurcoljuk, ahogy a mobilt. Olyat meg egyik szolgáltató sem ad, ha mégis, akkor valami gagyit.
(#3262) kabelmania27
Na, ja, 3800 forintból lehet venni pár doboz finom sört, de még mindig jóval drágább marad - 10e - mint a Digi, és a net csak 18/1, nem 80/25. -
Dictator^
veterán
válasz
kabelmania27 #3266 üzenetére
Régi UPC-s Ventul Bull VJ400 van, az egyik ha felemelem a kagylót nem reagál mint ha még mindig le lenne rakva, a másik magától tárcsát random időközönként
Pedig jó telefon volt.. -
emsy83
csendes tag
Nálunk üzemel egy régi anno a matáv által (úgy 98-ban) hozott készülék a UPC-vel és most lett beszerelve egy másik helyiségbe egy ilyen:
http://www.concorde.hu/index.php?v=n&fk=vezet&csz=01-01-5503
Semmi extra nincs benne, de eddig semmi baj nem volt vele, és a célnak megfelel, sőt egy ezressel olcsóbban láttam ugyanennek a telefonnak a kijelző nélküli változatát is! -
banhammer
veterán
Ehe ehe ehe...
Anno amikor anyámnak bekötötte a Matáv (nem T-Anyám Kínja) a telefont (ez a '90-es évek elején volt) kapott mellé egy szép vörös színű bakelit telefont.
Ezért kérdeztem rá a dologra.
Nem a telefon árán van a hangsúly.Amúgy nevetni fogtok, de vonalas készüléket már nem árulnak a Tesco-ban.
El kellett zarándokolnom a Hülye azért nem vagyok boltba, hogy vegyek egy vonalas készüléket. -
banhammer
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de felteszem.
A DIGI a telefonvonal mellé ad telefonkészüléket is?
-
BBéci
legenda
Nem mind arany, ami fénylik, illetve drága, de ezt hagyjuk, aki nem megszállott hifista, az nehezen hiszi el, hogy a linkelt eszközök mennyit javítanak a képen és a hangon is.
Ma felhívtak UPC-ék és tettek egy ajánlatot. Havi 3800 forinttal lehetne kevesebbet fizetnem a netért és a digital Gold csomagért. Ez elgondolkodtató.
-
BBéci
legenda
válasz
kabelmania27 #3226 üzenetére
TCr már válaszolt helyettem, amit annyival egészítek ki, hogy kapcsolós elosztót csak laptophoz, routerhez, külső merevlemezhez, asztali lámpához használok, hifis és házimozis készülékekhez valóságos bűn lenne, még rágondolni is szörnyű.
Erősítőket, lejátszókat QB4 elosztóba dugom, ilyen kábelekkel. -
poli27
veterán
válasz
kabelmania27 #3256 üzenetére
kb 78-80db jön ki belőle, számold ki
-
banhammer
veterán
Valaki tudna képet csinálni a hardverről amibe belemegy az optikai kábel és szétosztja TVre, netre, telefonra.
Az lenne a legjobb ha az összes hardverről felrakna képet.
ADSL vagy mit tudom én milyen modem, TV box, stb.A neten sehol se találok ezekről képeket.
-
Dictator^
veterán
Gyömrő honlap szerint belöttem mindent a Williams TV-hez, de nálam nem talált semmit, szoftverfrissítés nincs.. mit csináljak?
-
Dictator^
veterán
válasz
banhammer #3242 üzenetére
Csak annyit tennék hozzá, hogy azért ilyen megmozdulásra be lehet szervezni embereket (jobban szét lehet osztani a dolgokat), kérdés, hogy mennyit fog érni. Valahogy ilyen helyzetben olyan ismerőst kell megcélozni, aki benne van a városi testületben és / vagy akár Önkormányzati dolgozó.
Viszont a leírás tetszik a dologról, mintha magam írtam volna! És nem a lebeszélés miatt, hanem mert hasonlóan gondolkozok Én is
-
banhammer
veterán
Csak a szád nagy.
Nem áldoznál az egészre egy percnyi időt és egy Forintot se.
Vegyünk mondjuk egy A/6-os ívet.
A/4-es ívből kijön 4 darab A/6-os ív.
Rányomtatod az A/4-es ívre a szöveget négyszer, utána felvágod A/6-ra.
Vegyünk mondjuk egy települést 1000 házzal.
1000 / 4 = 250 A/4-es ív kell.
Nem egyszer kell szórólapozni hanem legalább négyszer. ötször, de jobb ha minnél többször, hogy felfogják az emberek, hogy miről van szó.
Számoljunk mondjuk öttel.
250 * 5 = 1250 A/4-es ív.
Ennél a mennyiségnél már jobban jársz ha elmész egy nyomdába és ott kinyomtatod, megvágatod.
Ez így alsó hangon számlával kb. 10 - 15 ezer forint!
Ezek után vagy kiszóród a szabadidődben ami ezer háznál eltart egy ideig vagy megkérsz rá valakit aki jó pénzért kiszórja számlával.
Ez megint egy szép összeg.
A nyomda átfutási ideje kb. 2-3 nap.
A terítés legyen mondjuk egy hét de csak egyszer szórtad meg a házakat.
Újra kiszóród, mire végzel eltelik 5 azaz öt hét
Heti egy szórással számolj, sűrűbben nem érdemes, mert csak a kukában landol a papírod.
Mire végzel és a lakók felfogják, hogy miről van szó eltelik bő 2-3 hónap és elkezdik nyaggatni az önkormányzatot.
Ekkor még semmi se garantálja, hogy sikerrel is járnak.
Legyünk mondjuk optimisták és rábólint az önkormányzatnál valaki aki felterjeszti az egyik gyűlésen.
Mire elkezdenek mozogni a kerekek az önkormányzatnál az újabb pár hónap.
Eltelik fél, háromnegyed év és a DIGI magától behúzta a kábelt vagy nem...
Te meg kidobtál az ablakon 30-40 ezer Forintot a semmire.
Abból a pénzből addig nyugodtan tudtad volna fizetni a UPC-s számlád három, négy hónapig.Persze ha többen összeálltok akkor elosztódik a költség, de a gond is növekszik, mint ahogy a mondás is tartja: "Közös lónak túrós a háta.".
-
asdf_
veterán
Ha nálunk ez lenne a helyzet, simán csinálnék tájékoztatóanyagot két csomag A4-esre fénymásolva, tájékoztatandó a lakókat, hogy az önkormányzati képviselők miatt kell továbbra is havi 10 ezret fizetniük hiperlassú netre 5-7 ezres gyors net helyett (net, tel, catv), akinek ez nem tetszik, keresse fel képviselőjét
Egy hétvége alatt ki lehet szórni a postaládákba.
Már eleve a légkábel miatti tiltakozás is nonszensz, nem k. mindegy, hogy 5 drót megy azon az elektromos oszlopon vagy 6??? -
kabelmania27
félisten
Nem azt mondtam...
A négy utca háztulajdonosainak együtt kellene a T/UPC-hez fordulnia, valamelyik biztos kiépítené előbb-utóbb a kábelt.
A UPC topicban A Tejesembernek Debrecenbe csak pár hónap óta van UPC digitális tévé és net előfizetése, mert pár utcában nem volt még a hálózat kiépítve. -
poli27
veterán
válasz
kabelmania27 #3236 üzenetére
ÉS azért mert elérhető azért nem kell engedni???? Annyira utálom mikor ez meg az van azért ne legyen más (UPC bérenc
).....Egyébként meg ahol én lakok ott nincs csak Invitel (új rész és csak Invtel madzag van elásva, tehát még majdan optikát se tudják megcsinálni) 2 utcára van a T meg a UPC(volt Rubicom) , de ezt a részt nem nagyon akarják kiépíteni kb 4 utcáról van szó, ha jönne egy másik szolgáltató az tuti kiépítené!
-
kabelmania27
félisten
Monoron van a telefonközpont, lehet emelni fogja UPC a sávszéleséget 18Megabitre.
Kíváncsi leszek lesznek e csomagajánlatok. pl 10 Megabit, digital bronze, telefon alap lehetne egy csomag, 18Megabit, Digital Gold, telefon alap/megfelező
poli27: Ott elérhető a UPC 120Megabit, T-home 80Megabit, van egy jó mikrós szolgáltató -
poli27
veterán
Azt hogy valamit kiépíthessen egy szolgáltató nagyon sok mindentől függ.Engedélyek tömege kell (elmű,önkori stb stb)Nálunk Isaszegen pl az önkormányzat nem engedi kiépíteni( valszeg kaptak zsebbe lóvét a konkurenciától) 2 szolgáltató is szeretne nálunk optikát kiépíteni, de egyiknek se engedik, mert az az álláspontjuk hogy a levegőben nem mehet semmilyen kábel már !Földesen meg nem engedik felásni LOL,( de senki nem is túrná fel mert nagyon drága) Szóval ki van zárva a lehetőség..... 5 ember dönt 11000 helyett az a vicces ez ma Magyarország !!!
Kb ilyenek is befolyásolhatták ott hogy még nincs kiépítve. -
Rent
senior tag
válasz
Stan648 #3231 üzenetére
Ez a "pontos" info honnan? Eredetileg 2012 júliust mondtak, már március elején bedobták a szórólapot, ehhoz képest a "hamarosan jövünk" elég durva, így lazán meg lehetett volna hosszabbítani 1 évet, ha csak 1 évre rá jönnek. Bár elhiszem, mert nem gondolom, hogy a közeljövőben kábeleznének a környéken. Csak undorító volt a hitegetés.
-
Dictator^
veterán
Na megtaláltam ugyanazt az infót, amit SirKero adott a WMTV-vel kapcsolatban.
Gyömrő honlap-on, viszont nekem még mindig nincs itt semmi.. -
Franyo
csendes tag
Tisztelt 29-körzet Gurujai!
Van v.mi infó hogy MONORON mikor lesz UPC-Monornet internet kiváltására alkalmas alternatíva?
-
TCr
veterán
válasz
kabelmania27 #3226 üzenetére
Béci meg a kapcsolós elosztó...
-
kabelmania27
félisten
Kapcsolós elosztóba kösd a boxot, tévét, hifit így egyszerűen ki tudod éjszakára kapcsolni.
Igazad van, azért váltottunk digitálisra mert volt pár adás ami az analóg bronze-ban nem volt pl bbc
bigdady: Kábelmodemes területeken van olyan csomag, amelyik tartalmazza a mobilnetet.
kiskaktusz:hwsw index cikk. -
bigdady
nagyúr
Kaptm egy mailt a upc-től hogy indul a mobilinternetje
-
BBéci
legenda
válasz
kabelmania27 #3222 üzenetére
Véleményem szerint régi tévén az analóg adás is megfelelő, felesleges digitálissal vacakolni.
(#3221) Dictator^
Készenlétben 10-12 W, üzemben 18-22. Sokszor hetekig nem kapcsolom be, de lusta vagyok kihúzni és átdugni a kábeleket, aztán áramtalanítani. 11 hónap alatt egy tálca finom sör árát zabálta meg. -
kabelmania27
félisten
Akinek régi tévéje van rá van utalva a box használatára, én úgy vettem észre ha megvan a megfelelő jelerősség tökéletes a vétel.
Ha másnál is olyan osztó van amelyiken out tv, rádió kimenet van okozhat problémát. Érdekes, hogy a 3% erősségű frekin (első sor TSID8)100% a jelminőség, másik 60%-os erősségnél is 100% a jelminőség.
Dictator: kb 20W körül, mint egy energiatakarékos izzó.
Szerelő amikor hozta a boxot azt mondta van benne erősítő, alig tudta beüzemelni, pedig csak a padlásra kellet volna felmennie.
Amikor bekötötték hozzád a kábeltévét milyen fajta osztót hozott a szerelő? -
BBéci
legenda
válasz
kabelmania27 #3217 üzenetére
Misike a Diginél hiányolja a rögzítős boxot.
Én viszont gyűlölöm a set top boxot, mert rengeteg áramot fogyaszt, rontja a képminőséget a tévé beépített tunerjénél sokkal rosszabb. A mai modern tévék szinte kivétel nélkül tudják a PVR funkciót, tehát a rögzítős box felesleges. -
kabelmania27
félisten
Másnál milyen a box jelszintje?
Menü 1789, utána a page down többszöri megnyomására lehet frekvenciavizsgálatot nézni, ha elkészült, page up és down gombbal lehet lapozni, kilépés page up, majd menü/UPC gomb. -
kabelmania27
félisten
válasz
misike.83 #3216 üzenetére
Lehet, hogy csak átmeneti a hiány, ha sokan váltanak dvr-ről mediacardra lesz elég szabad dvr box.
Valakinek sikerült jóárasítani a digital bronze havidíját 4778,25Ft-ról (amikor viszavittük a konvertert 2009-ben hűség nélkül lehetett digital bronze-ra váltani) 3550Ft-re? -
misike.83
csendes tag
válasz
kabelmania27 #3215 üzenetére
Akkor mért nem teszi?????? A boxal nekem sincs bajom dvr ez hiányozni is fog a diginél de kompromisszumot kellet kötnöm. Nem értem mért nincs ,állítólag volt rögzítős boxuk csak már nem forgalmazzák
Pedig ez ma már alap lenne
-
kabelmania27
félisten
válasz
misike.83 #3214 üzenetére
Van akinek a meglévő UPC vagy T a legjobb
Ha a UPC visszirányusítaná a hálózatát 120/10 (vagy ennél is több) lenne a max.
3460Ft-os havidíj elfogadható a 10Megabitért cserébe, a box tökéletes képet ad,hang nem akad, csatornakiosztás tökéletes, analóg is jó, telefon nem zajos (megfelező 2500Ft, most már 2946,4Ft)
Három szolgáltató közül mindenki azt választhatja, amelyik számára a legmegfelelőbb. -
misike.83
csendes tag
válasz
kabelmania27 #3213 üzenetére
Ez az ö hibájuk adjanak jobbat mint a digi és akkor nem veszítik el az ügyfeleket. Mindenki azt választja ami neki a legjobb nem!!! Ha a T vagy a UPC azt mondja hogy ad nekem ugyan olyan netet fele pénzért visszamegyek hozzájuk. Ez csak rajtuk múlik nem rajtam.
-
misike.83
csendes tag
válasz
kabelmania27 #3211 üzenetére
"A Digitől mindegyik szolgáltató tart, mert a Digire váltok közül nagyon kevesen mennek vissza eredeti szolgáltatójukhoz." Mi az hogy eredeti szolgáltató??? Nekem van mostani szolgáltatóm ,volt szolgáltatom és lesz új szolgáltatom de egyik sem az eredetim!!!
-
kabelmania27
félisten
válasz
banhammer #3187 üzenetére
Nálunk is előfordult hogy nem volt kép egy-két csatornán (SD BOX, földkábeles bekötés), elvégeztem egy frekivizsgálatot, 50 %alatt volt erősségre és minőségre is több frekvencia, megpróbáltam kilépni a menüből,de resetelte magát a box, ezután újraindult beírtam az aktiválási kódot hálózatot nem talált.
Kihúzom a koaxot várok visszadugom semmi, utána felmentem a padlásra megnézni az osztókat, az osztókon in, out,tévé rádió kimenet volt. Az első osztó tévé kimenete ment a második osztóba, a második osztó tévé kimenete ment a boxba. Az osztók helyére betettem egy F toldót, egyből 25%ra felment a skálán a jelszint, megnyomtam az ok gombot egyből megtalálta az összes csatornát, egyik frekin így is 3%erősségű a jel,minőség100% ha Telektronik hármas splitter van a box előtt több frekin 3-2% a jelerősség (keresést így is elvégzi), osztó nélkül ugyanez a freki 38%, 59-60% a legerősebb freki. Az egyik ágat kicseréltem mert rövid volt, alig tudtam elvágni a régi koax kábelről az F csatlakozót hogy kihúzzam, vissza a padlásra, megnéztem 3x árnyékolású, a földkábel is elég komolynak néz ki elképzelhető, hogy az is 3x árnyékolású.
Amelyik csatornánál kiírja a videótárat, menü 1789-et beírva majd a page down gombot párszor megnyomva kiírja a feltöltési frekit, modulációhoz N/A-t, havernál (kábelmodemes terület) 64QAM , adási jelszint 29 volt másik videótáras adásnál 40.
Ha nincs vétel, vagy szakadozik az adás meg kell nézni az osztókat, aki még a Monorteles időkben köttette be a kábelt 96 körül, elképzelhető, hogy régi típusú osztót szereltek be, ami az analógra még jó, de a digitálisra már nem mert sokkal többet csillapít, mint az újabbak.
A régi nem megfelelő osztó jófajta kettes/hármas/négyes splitterre történő cseréje után meg fog szűnni a sokat emlegetett probléma.
Digire első kőrben a nagy letöltők váltottak kábelmodemes UPC netről.
#3185 BBéci: Pozitív irányban változott a UPC, a mediacard bevezetésével nőtt digitális tévé szolgáltatásának színvonala, mivel nincs videótár, így ennek hiánya jelentéktelen ha az embernek van dvb-c képes tévéje. ADSL bronze csomag sebességének 10Megabitre növelése, a díjcsökkentésekkel is jól járnak azok az előfizetők akik nem tudnak vagy nem akarnak váltani. Az erősödő versenyhelyzet az előfizetőknek kedvez.
#3204/06 Samott Amikor elkezdte kiépíteni a DIGI a nagyvárosok társasházi övezetében a hálózatát, első kőrben a nagy letöltők váltottak, négy emeletes panelházba voltam albérletben a 16lakásból csak pár váltott, van olyan lakás ahol nincs kábeles előfizető egyik szolgáltatónál sem.
#3205 spirit007: A Digitől mindegyik szolgáltató tart, mert a Digire váltok közül nagyon kevesen mennek vissza eredeti szolgáltatójukhoz. -
MTbc
senior tag
Én azt halottam egy Digi-nél dolgozó kábeles embertől, hogy a Diginek sikerült megegyezni a Démásszal úgyhogy jöhet a következő lépés.
Ámen.
-
Samott
addikt
válasz
spirit007 #3205 üzenetére
"Szóval több százezer forint egy oszlop kihelyezése -ami nyilván valóan vagy 10 év alatt fog megtérülni -de ha ezzel a konkurenciának keresztbe tehetünk - akkor a pénz nem számít!"
Pont ezen tanakodtunk tegnap az uzletkoto sraccal, mi a banatert eri meg a diginek bekabelezni optikaval a teruleltet, talan soha nem terul meg - most ugrott be, ahogy irtad, hogy lehet a UPC szivatasa miatt jonnek: ez a korzet a magas araival aranybanya volt a UPC-nek eveken at, ha ezt sikerul letorni, akkor a konkurencia eletet nehezitik meg. Gondolom a T is azert kabelezett olyan szorgosan. Nekunk csak jo, ritka hogy falusias kornyezetben 3 parhuzamos infrastruktura legyen kiepitve (plane ebbol egy optikaval).
Nekem mostanaban jar a T-home husegem, ezert jon pont idoben a digi.
-
spirit007
senior tag
Nálunk S.K. -és hölgy
Mellesleg azért nem lesz tömeges átszerződés, mert az elmúlt hetekben UPC és a T igen csaknyomult erre felé.
Így elhappolták a DIGI elől az ügyfeleket... ráadásul 2 évre előre.
Pl. a tavaly decemberben aláírtam a T-s előszerződésemet -amiből nem lett semmi, mert kb. fél év múlva kiderült, nem tudnak szolgáltatni mert túl messze vagyok az elmü oszloptól.
Namost az elmúlt hetek/hónapok hajrájában mit csinált a T -csakhogy elmarja az ügyfelet : telepített oszlopot _egyetlen_ új ügyfél miatt (!!!), sőt ~2 hét múlva egy másik új ügyfél miatt majdnem mégegyet!
Pedig amíg a DIGI nem volt nekem ezen ok miatt nem tudott sajnos szolgáltatást adni.
Szóval több százezer forint egy oszlop kihelyezése -ami nyilván valóan vagy 10 év alatt fog megtérülni -de ha ezzel a konkurenciának keresztbe tehetünk - akkor a pénz nem számít! -
Samott
addikt
válasz
spirit007 #3202 üzenetére
En is arrafele lakok, hozzank mar vagy masfel hete megjott a szorolap (P. A.?), tegnap szerzodtunk, 90 nap, de szerinte egy-masfel honap lehet kb. a bekotes. Most elesitik a rendszert azt mondta... illetve meglepo, de nem tomeges az atszerzodes, inkabb csak a fiatalok (meg a fiatalok altal megnyugtatott szulok) szerzodnek. Foldkabeles reszen nem sok remeny van a telepitesre, Monorrol sem tudott semmi biztatot mondani. Szimpatikus srac, hivjatok nyugodtan.
-
spirit007
senior tag
válasz
grobi007 #3198 üzenetére
"Egyébként kifejtenéd bővebben.."
Nem, nem fejtem ki bővebben, mert nem ér annyit az egész, mellesleg semmi köze a topichoz.
Röviden pár gondolat: időarányosan kapsz kedvezményt, összetett száma - illetve távszámla, a változó % kedvezmények nem automatice járnak -hanem kérni kell- természetesen negatív irányban automatikus, érdekmúlás esetén megszabadulni az egész katyvasztól nem egyszerű.
Ezek ellenére persze mindenki azt csinál amit akarÉs, hogy ON is legyek:
Tegnaptól publikus az üzletkötő neve+telszáma (Üllő dél) -szórólap megjött.
Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Asus TUF Gaming B650M-Plus DDR5 AM5 Alaplap - Számla & Ingyenes Szállítás
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)