- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Nem tudom hogy hiba e! Tudnátok nekem segiteni abban hogy az miért lehet hogy játékoknál bizonyos jeleneteknél általában amikor sötét helyen vagyok elsötétedik az egész kép és nem látom a játékot tehát látnom kellene azért valamit mert pl egy barlangban vagyok de ahogy forgatom az egeret van hogy full fekete lesz a kép ezt melyik beállítással tudom orvosolni??? Légyszives segitsetek!
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Nem találtam jobb topikot, remélem tudtok itt is segíteni! Van egy monitorom és egy TV-m a PC-re kötve. Filmek és játékok a TV-n mennek, és ilyenkor ki kellene kapcsolni a monitort, viszont a kapcsoló a hátoldalán van és hosszan kell nyomni, ez elég kényelmetlen. Van-e valakinek ötlete, hogy mivel tudnám azt megcsinálni, hogy billentyű kombinációval tudjam ki-be kapcsolni az egyik megjelenítőt?
Előre is köszönöm a segítséget! -
ron8
senior tag
Sziasztok! LG um68-p típusú monitornál mit jelent a response time? off-tól egészen high-ig lehet variálni...
-
hhenry
őstag
Hogy tudom engedélyezni a kettős kapcsolatú dvi-t?
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Nem feltétlen hiba de nem tudok rájönni az okára a következőnek:
Van egy U2715H monitorom, tudja a 75Hz-et. Namost ha 60Hz-en járatom, driverben adaptiv vsync akkor vajsima a kép, ha feltolom 75Hz-re és szintén adaptiv akkor megvan a 75fps de olyan laggosnak, darabosnak érződik a kép! Már mindent próbáltam beállítani driverben és játékban is és minde esetben ugyanez a helyzet. DP kábellel van meghajtva. Valami ötlet? -
dani_golf
tag
hello all.
help kéne
adott egy LG 29UM68-P és egy Asus R9 290
ugyebár mindkettö freesynces.és display portal kötöttem össze egy 1.2 es kábelel.fent a 17.10.1-es driver
de a radeon beállitásoknál a kijelző oldalán az első ablakban azt írja hogy AMD Freesync nem támogatott... !!!
mit kéne állitani és hol hogy ez a dolog müködjön mert a feltételek adottak.thx előre is. -
Bennyboy
őstag
Üdv! Vettem egy Acer Predator XB241Hbmipr monitort és érdekelne, hogy akinek van ilyen az hogyan kalibrálta be? Megnéztem 2 redit-es beállítást de nekem nagyon fura a képe. Olyan sárgás és fakó. Sok időm nem volt még próbálgatni de hátha van itt valaki aki talált hozzá egy beállítást amivel szép képe van.
-
kusztax
tag
Sziasztok,
Egy beállítási problémával szenvedek, remélem tudtok segíteni.
Van egy régebbi típusú Samsung monitorom, ami 1280x1024-es felbontású. A gépből DVI kimenettel, DVI-VGA átalakítóval VGA kábellel vezetem a monitorba.
Van egy viszonylag újabb Navon FullHD TV-m, amit mini-HDMI-vel rákötöttem a TV-re, 1080p.Videókártya: Colorful iGame GTX 750 Ti
Amikor bekapcsolom a gépet, akkor az indító kép a nem bekapcsolt TV-n jelenik meg, a monitoron pedig nincs kép. A számítógép monitort másodlagos kijelzőként kezeli, a TV-t számítógép monitorként.
A beállításoknál az azonosítás megnyomásakor a monitort a 2-es számú képernyőnek, a TV-t az 1-es számú képernyőnek érzékeli.
A monitor van beállítva elsődleges képernyőnek, de így is a monitor a 2-es számú képernyő az azonosításnál.
Hogy tudom azt megoldani, hogy (azonosításnál) az 1-es számú képernyő a monitor legyen a 2-es számú képernyő a TV? A fontos, hogy bekapcsoláskor és a képernyő kiterjesztésekor elsődlegesen mindig a a monitoron jelenlen meg minden.
Köszi előre is!
-
Sziasztok!
ASUS PB248Q monitorom van, az oázisban vettem, ahol be is kalibrálták.
Mostanában sok variálás volt a gépeim körül, és sikerült valahogy alaposan elállítani a monitor menüjében a képet.
Onnan vettem észre, hogy most kiégeti a szemem, pedig nem állítottam semmilyen fényerőt, stb.-t egyáltalán, hanem valószínűleg valami preset-et nyomtam félre.A kérdés, hogy hogy tudom megállapítani, hogy kalibrálás után hogy volt beállítva?
-
bottecchiabp
csendes tag
Üdv!
SVA quantum dot panel felveheti a versenyt az IPS-el?
Vagy ez marketingduma? A samsung azt állítja hogy VA alapokon nyugvó SVA paneljei a saját quantum dot technológiájával megfejelve (és szokásos duma 6+2bit pixel color reproduction, 110% sRGB coverage) IPS-like experience-t kínál, sőt még annál is jobbat voltaképp mert a színek "more accurate and natural than IPS"?
Ez valós lehet vagy marketingduma?
Mert én itt ülök épp egy ilyen monitor előtt, egy régi Dell IPS-ről váltottam és hát... vissza a régit kb ez az "élményem"...
-
t420s
aktív tag
Monitor képfrissítése és Win screen refesh rate eltérő beállításon van és nincs hibaüzenet se-milyen frekin is meg akkor a monitor?
120 Hz-en LCD monitor melynek frissítése állítható 60-75-100-120 fokozatokban.
A beállítás a monitor saját OSD menüjében történik ki is írja settings saved actual refresh rate 100 pl.
Na de ott a Win10 jobb klikk az asztalon Display properities Advanced settings, és ott screen refresh rate szintén állítható. Itt meg beállítok akármit pl 60.
Okézom. Hibaüzenet nincs.Na most akkor OSD menü szerint 100 hz-en megy a monitor, Win beállítás szerint 60-on és semmiféle hibaüzenet nincs.
Kérdés: akkor hány Hz-en is megy az a monitor? -
dani_golf
tag
hello all
gondom az hogy adott egy 5850 es ati karim.vettem most egy LG29UM68-P moncsit.és egy DP 1.2 es delock kábelt.minden megy csak a monitor adapter tulajdonságainál irja hogy 60 hz a legördülö ablakban. az radeon beállitásainál irja hogy a közölt frisstés az 75 hz--..de miért nem dobja az adapternél át? -
Amerigo49
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek sikerült Windows XP alatt helyesen max. felbontásra beállítania egy LG 29UM58-P ultrawide monitort, szépen kérem, hogy írja le ide, hogyan sikerült neki.
Gygabyte GeForce GT730 2GB 128bit videokártya van a gépemben. Max felbontása 2560x1600, tehát tudnia kellene az LG monitor 2560x1080 felbontását.
Sajnos egy 1920x1080 ablaknál nem jutottam többre.A Youtube-on több olyan videó is van, ahol WinXP-hezt 4K UHD monitort használnak hibátlanul.
Az LG honlapján nincs WinXP driver.A WinXP-s gépemet komoly munkára használom több, mint 10 éve.
Nem állhatok át Win10-re, mert minden felinstallálása több, mint egy hónapig tartana, azt meg nem engedhetem meg magamnak.Segítséget kérek, amit előre köszönök!
-
DarkHUnter99
csendes tag
Sziasztok! Két monitor van jelenleg rácsatlakoztatva a gépemre egy 1360x768-as HKC monitor D-Subbal és egy 1920x1080-as Samsung TV HDMI-vel. Elsődleges monitornak a kisebbik van beállítva. A problémám az, hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor a második monitoron nagyobb a kurzor és ha megnyitom pl a Chromeot akkor az olyan mintha egy kisebb felbontáson lenne megnyitva. Mellékelek két képet amin látszik, hogy mi a normális és milyen amikor bekapcsolom. Ezt általában azzal orvosolom, hogy átállítom a felbontást kisebbre aztán visszaállítom 1920x1080-ra. Ez azóta van amióta feltelepíttetem a Windows 8.1-et. Amíg 10-et vagy azelőtt is amikor 7-et és 8.1-et használtam sosem volt ezzel probléma. Valaki tud erre megoldást mondani?
Ui.: R9 270x-re van rákötve mind a kettő, már próbáltam újratelepíteni a driverét, de nem oldotta meg a problémát. -
szudar90
csendes tag
Sziasztok !
Egy olyanban kérném a segítségeteket, hogy adott egy LG 24mp56(1080p) monitor és egy régebbi Samsung plazma tv-m (hd ready). Gta 5-el játszottam és véletlen átkapcsoltam a plazmára a képet és annyira élethűek voltak a színek, mintha teljesen új játék lett volna...
A kérdésem, hogy csak rosszul vannak beállítva a színek a monitoromon vagy más monitort kellene beszereznem ugyanazért az élményért? (színek)
A TV-n nem szeretnék játszani, mielőtt valaki megkérdezné, hogy miért nem azon játszok(24" vs 43")
-
Perseus871
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Újra telepítettem a gépem, de elfelejttem hogy álítottam be hogy tv-re kötve ne lógjon le a képernyő. Windows10 rendszerem van XFX RX470 vga hdmi-vel egy full hd-s nagyképernyős TV-re kötve. Sajnos max felbontáson is lelóg a kép! -
Siszibatya
tag
válasz
bottecchiabp #62 üzenetére
Szia !
A monitornak van freesync tartománya ami meg van adva Pl. 40-144Hz között működik a freesync ebben az esetben.
Szinkronban van az AMD videokártya a monitorral ha ezen az érékeken belül marad a játék. Lejjebb megy ez az érték akkor lagolni , akadozni fog.Van pár beállítás ami nem ad akkora grafikai plussz látványt és fölöslegesen terheli a kártyát azt ki kell kapcsolni. Pl. depth of field, motion blur, élsimitás kikapcsolása vagy alacsony szórzós értékre beállítani , különböző szűrőkkel kell állítgatni, addig amíg neked megfelelő nem lessz a játék sebessége. Ezt ki kell tapasztalni minden játéknál. Neked kell tudnod mi az amihez szokva vagy. Van egy határ amit a videókártyád korlátoz a beállításokba ha kevés a memória rajta. De az egész konfig számít amivel játszol . Rosszul optimalizált játékok alá teljesen mindegy mit raksz , az nem lessz jobb. Számít az is valamennyit ,hogy Amd kártyára vagy Nvidara van optimalizálva.
DisplayPort az tudja a 144Hz-et és ha jól emlékszem még a HDMI 2.0 ás ami tudja de ez nem biztos.
Mindenképpen jó minőségű, bevált márkás kábelt vegyél hozzá ha még nincs. Érdeklődd meg a megfelelő topikban szerintem melyik az ajánlott és melyik verzióját vedd. -
bottecchiabp
csendes tag
144hz-res freesync-es monitornál mi lesz ha 60 fps alá esik az érték? Szaggatni fog freesync ellenére?
144hz-es freesync gaming monitor, amely dinamikusan állítja a frissítést 60-144 között. Ha az fps 60-at meghaladja akkor halleluja öröm bódottá.
Na de ha olyan kemény a game hogy 60 alá esik az fps akkor mi van? Akkor mit tesz mit tehet a freesync?
-
bottecchiabp
csendes tag
4K monitoron hogy fognak kinézni fullhd-ben a játékok? Sajna 4kban nem bírja el a vga.
Az van hogy jön ide nekem egy 4k monitor. Gondoltam de jó majd 4k ban játszok, de nem fogok mert a vga 4k ban nem bírja el a játékokat.
Hogy fognak kinézni a játékok fullhdben 4K monitoron? ugye nem natív felbontás és ez eleve nem jó.
Persze nyomathatnám 4k ban low settingssel de az még rosszabb…
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32BG650EUXEN) 32" QUAD HD GAMER AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- SAMSUNG (LS32DG500EUXEN) 165HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest