Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeliScan
addikt
válasz
Wind-Storm
üzenetére
Épp a mobilitás a lényeg, 4db AA elem azért kompaktabb, mint egy fúróakku

-
PeliScan
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Köszi a választ! Ez az IC, működne tehát ugyanerről a 4xAA áramforrásról is, tehát 4.7-5.5V bemenővel? Vagy, jól sejtem, ehhez egy más, nagyobb feszültésgű áramforrás szükséges.
Most látom. Tehát 8V-tól működik? Mennyi a vesztesége ennek? Azért elég jelentős, nem?
-
PeliScan
addikt
Lesz ami lesz, kipróbáltam, 15 percre rádugtam a telefonra. Töltés kezdetekor 5.5V volt a feszültség, a negyedóra végén 5.23V. Telefon vette a töltés, jól működik azóta is.
Ez alapján, tehát ha ezt "túlélte", ha gyakran használom így, akkor sem lesz baja? Vagy létezik, hogy előbb-utóbb "elfárad" egy áramkör?
Köszi!
-
PeliScan
addikt
Urak!
Vettem egy okostelefont, de gyenge az akksija (1230mAh). Épp hosszú útra készülük, filmet néznék rajta, de hamar lemerül.
Sorba kötöttem négy 2500mAh AA akkumulátort, ráforrasztottam egy micro USB csatlakozóra, hogy így megháromszorozzam a működési idejét a telónak.
Kérdések:
1) Lehet-e valami baja a telefonnak ettől? Semmi ellenállást, IC-t, vezérlőáramkört nem kötöttem be, 4 AA akku, direktbe rá az USB-re.
2) Hogyan fogom látni, ha már nem tölt az AA akkupakk? Simán csak leáll a telefon töltése? Vagy elkezd visszafelé tölteni?
3) Úgy számoltam, hogy 4 x 1.2V = 4.8V, ettől csak nem lesz baja. Ugyanakkor kimértem multiméterrel, s a frissen, teljesen feltöltött akkuk sorbakötve bizony 5.5V-t adnak le. USB szabvány szerint a feszültség 4.75 - 5.25V között kell legyen. Lehet ettől baja?
Nagyon köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23+ / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Gyári Gari 2026.02.21.
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
S hogy néz ki egy ilyen, mekkora? Ez egy IC? Hogy kell bekötni, simán sorba? Merre lehet ilyet lőni, Lomex vagy Conrad?