Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- potyautas: Vágyak
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
Az is el tud durranni, ha a SOA-tartományt túlléped rajta. Ezekben van dióda is a D-S lábak között, speciális, nagyáramú darab. Nem tudom, melyiket vetted, én IRF3205-öt vettem (110A-75A a tok korlátja miatt-/390A), éppen műtehenet tervezek, tápokhoz, ott majdnem csak áramterhelhetőség kell, viszont 12V-on az áramgenerátoros üzemben fellépő nagy Uds miatt muszáj itt is többet bepakolni, egy tokon nem fogok elfőzni 100W-ot. A motorral is az a baj, hogy a tekercseken a felépülő mágneses tér ad egy felfutó áram-görbét, amihez aztán hozzájön egy tartós, hosszan lecsengő, kb. 2-3x-os terhelés, amíg a motor üzemi fordulatra felpörög. Kikapcsoláskor meg az összeeső mágneses tér ad egy erős, ellenirányú áramlökést, na ez is tud gyilkolni alkatrészt. Ezeknél az induktív lökéseknél az áramon túl kritikus az eszköz feszültségtűrése is, egy-egy ilyen lökést a FET maximum paramétereit bőven meghaladhatja. Ezekre a tartós üzem érdekében oda kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- sziku69: Szólánc.
- Visual Basic
- Jövedelem
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elszipkázza az olvasókat a nagyobb weboldalaktól az AI
- Házimozi belépő szinten
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3292
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest