Hirdetés
- arden: 400-500W-os passzív hűtésű tápegységek piaci körképe
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CrEaToR 2.1 #455 üzenetére
Igen, sajnos minden valoszinuseg szerint atvertek. Lobogtasd meg, hogy amit csinal az csalas es buncselekmeny.
-
CrEaToR 2.1
csendes tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek átvertek? Kereken egy hete vásároltam egy telefont (http://aprod.hu/hirdetes/elado-sony-ericsson-live-with-walkman-IDvdkB.html) a pénzt átutaltam a számlájára és azóta nem válaszol, és a csomag sincs sehol. Címet is előbb kért mint én a számlaszámát,(kihagytam a nevem a címzésből szándékosan, hogy megtudjam nem-e akar átverni, és később kérte a nevem is, szóval bíztam benne) végig kedves volt, egy percre sem tűnt fel, hogy csaló lenne. Az viszont zavart, hogy esténként van fent, és csak kétnaponta írt, családi problémákra hivatkozva. Azt mondta, hogy mihelyt odaér az összeg elküldi a telefont. Amióta átküldtem az összeget, nem ír, és semmilyen egyéb elérhetőségét nem tudom... Kerestem a telefonkönyvben is, a facebookon is e-mail cím alapján, de semmit sem találtam... Nem tudom, hogy most mi van, mit tegyek, jelentsem fel, vagy várjak vele...Egy beszélgetés részlet:
"Üdv!
Szeretném megvenni, ha még megvan"
"Szia!
Személyes átvétel megfelel Békés megyében?""Postázni nem tudod? Mert az számomra az ország másik fele..."
"Postázni értékbiztosíva tudom, előreutalás esetén."
"Hányan jelentkeztek rá rajtam kívül?
Miért adod el?
Általános hibája van? (aksi, karcolás, stb.)""Hibátlan állapotban van külsőleg és működésilegtis. 7hó garancia érvényes még rá.
Családi - anyagi okok végett hirdetem. Vannak érdeklődök, de elég komolytalanok.""Független? Aksi meddig bírja? Mik a tartozékok? Mit értesz az alatt, hogy komolytalanok?"
"Igen, független. Attól függ mire használod, én 2naponta szoktam tölteni.
Töltő-adatkábel, headset, 2gb memóriakártya és a papírjai.
Úgy értve komolytalanok hogy semmi konkrétun nincs. Úgy volt hogy ma jönnek megvenni, másfél órát vártam a semmiért. Még csak fel sem hívott az illető." -
Kttape
újonc
Üdv!
Én ma lettem károsult 60ezer forintot kért tőlem egy hitelügyintéző előlegnek és azóta eltünt mint szürke szamár a ködben.
Tudom a személyes adatait meg telefon illetve bankszámlaszámokat.
Van értelme feljelenteni és ha van akkor látom viszont a pénzemet? -
törölt tag
1., Írsz az eladónak, hogy hibás a kártya, és szeretnéd visszakapni a pénzedet, mert te egy jó eszközért fizettél. Ne lepődj meg, nem fog belemenni. Ha mégis igent mond rá, akkor beszéljetek meg egy helyet és egy időt, és ne egyedül menj, hogy legyen tanú. Ha nem jelenik, vagy lemondja, nem szabad toleránsnak lenni a kifogásokkal szemben.
2., Ha 8 napon belül nincs nálad a pénzed, akkor jelentsd az esetet részletesen ebben a topicban.
Ezután az adminok felszólítják a pénz visszafizetésére. Ha ez nem történik meg, akkor:
3., Rendőrségi feljelentés, Btk 318. § (1), csalás. Ha készült szerződés, és abban le van írva, hogy az eszköz jó állapotúként lett eladva, akkor egyértelmű. Ha nem csináltatok szerződést, akkor ki fogják kérni a privát üzenetváltásaitokat, majd 6 hónap után lezárják a nyomozást, azzal, hogy a rosszhiszeműség nem bizonyítható.
egy telefonszám is ami azóta nem kapcsolható mióta átvettem a kártyát
Ez bizonyítja, hogy tudatos csalás áldozata lettél az elővigyázatlanságod miatt, és kb nulla esélyed van a pénzed visszaszerzésére a gyakorlatban.
-
törölt tag
válasz
werszomjas #448 üzenetére
Nem tanácsos ilyen telefont venni. Ha mégis megteszed:
Adás-vételi szerződést írjatok, két tanúval. Mindkét szerződő fél adatai legyenek benne a szerződésben (név, születési hely és idő, személyi igazolvány száma, lakcím), és minden adatot az okmányokról olvassatok le (bemondásra adat nincs).
A szerződés megfogalmazása kényes, mert ha letiltás esetén feltétel nélkül kéred vissza a pénzt korlátlan ideig, azt ő nem fogja aláírni. Tehát szabjatok egy időkorlátot, hogy pl a vásárlást követő 6 hónapban feltétel nélkül visszajár a pénz, ha letiltják a telefont, az azt követő másfél évben meg ha bizonyítható, hogy NEM a te hibádból került letiltásra, akkor visszajár a pénz.
-
Mátító
csendes tag
válasz
#64791808 #447 üzenetére
üdv Szeretném a segítségeteket ma vettem 45e forintért egy videokártyát amit a hirdető több oldalon is meghirdetett jóként mikor hazaértem betetttem a gépbe és egyből full csíkos volt és használhatatlan a beszélgetéseink megvannak és van egy telefonszám is ami azóta nem kapcsolható mióta átvettem a kártyát és egy telefon típus amit az illető használt. mit tehetek az ügyben, hogy az illető megtérítse a káromat és a többi..?
-
raziel01
veterán
válasz
werszomjas #448 üzenetére
Egyszerű, ne vegyél ilyen telót.
Én nem bíznék ezekben a letiltás elleni garanciákban amit egyes eladók adnak. Letiltják a telót aztán meg lehet pereskedni. Gyakorlatilag semmit nem ér.
Gondolom Iphone-t akarsz venni. Többet ér akkor már 0% THM-re megvenni valahol. -
werszomjas
addikt
Üdv.
Használt telefont szeretnék venni, szolgáltatós és előfizetésre lett vásárolva.
Félek a letiltástól (habár az eladó azt mondja nem lesz letiltva), ezért a vásárlásnál szeretnék írni valamilyen szerződést, ha esetleg letiltanák, akkor az eladót terhelje anyagi felelősség.
Milyen papírt kell ehhez írni (formailag, tartalmilag) , hogy ha esetleg megtörténik a baj, én azzal egész nyugodtan mehessek a bíróságra / rendőrségre és értelme is legyen, ne hajtsanak el, hogy ez a papír nem ér semmit és búcsút inthetek a pénzemnek?
-
-
dewil666
őstag
válasz
#64791808 #443 üzenetére
Hiába írok neki akármit is azt mondja hogy én tettem vele én forrasztgattam vagy leejtettem. De ő nem tudja semmivel(fotó) bizonyítani az ellenkezőjét. Nem vállalt rá garanciát. Azt mondja én rontottam el, mert nála működött. Mi ki se mertük próbálni nehogy mást is elrontson. Ettől függetlenül lehet hogy működőképes. Ezt neki is írtam nem biztos hogy rossz de ez nem hibátlan és nem véletlen kellene oda az az alkatrész.
-
dewil666
őstag
Hiába írok neki azt írja én kokányoltam össze a lapot. Legalább 4 ember látt mikor kibontottam és körbenéztük felfedezve a hibát. Nem tudok mást tenni pénteken megyek a rendőrségre feljelentést tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- új, bontatlan, iPhone 13 kártya-független, apple világ-garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest