- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gerner1
- kemotox: Ki érti ezt?
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
angclung
csendes tag
válasz
zöldfülű #1791 üzenetére
Ez így van, vagyis a lényeg, hogy semmiképp nem szabad hagyni elévülni a jogos követelést. Csakhogy az a gond, hogy míg régebben ehhez elég volt 5 évente írni az illetőnek egy írásbeli felszólítást, - tekintve, hogy minden felszólítást követően újra kezdődött az elévülési idő - most ez megváltozott annyiban, hogy már nem elég csak simán írni az adósnak egy felszólító levelet, hanem legalább 5 évente végrehajtást is kell kérni. Ennek viszont már nem kis illetéke van. És ez az illeték hiába terhelhető utólag elvileg az adósra, ezt mindenkor a végrehajtást kérőnek kell megelőlegezni, és csak akkor kapja vissza az ember, ha az adósságot is sikerült behajtani.
Szóval ez a helyzet, de őszintén szólva én sem értem, hogy egyáltalán miért évül el egy tartozás (pláne, ha közjegyzői határozat vagy bírósági döntés is van róla), és a törvény miért nehezíti ilyen módon a jogos követelés behajtását.
Ami pedig a kamatot illeti, az is röhej, mert csak a mindenkori jegybanki alapkamatot lehet kérni, ami jelenleg gyakorlatilag konvergál a 0 % felé. Hogy ilyen esetekben mért nem lehet a normáltól eltérően magasabb kamatot kérni, az is rejtély.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest