Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz Yodafon #1523 üzenetére

A Lenovo, Apple, MSI és hasonlók szintén gyártanak MiniPC-t, és rendes háttérrel rendelkeznek, szóval itt a garancia és a szervizhálózat adott, noha a sokkal vastagabb árcédula is. A BIOS frissítések addig érdekesek, amíg stabil lesz a gép, ha csak 1-2-t adnak ki, azzal sincs gond. Engem a mostaniban csak az zavar, hogy az se működik, aminek kellene, és azért ez így gáz. De tekintve hogy eddig még a Secure Boot se működött rajta, a legutóbbi FW meg javította, ez már előrelépés :)

Kínaiban is két réteg van. Az első a nevesebb gyártók, róluk tudható, hogy odafigyelnek, minőséget adnak, sokszor rendes garanciát is, van alkatrészbázis még ha Kínából is, és azért odafigyelnek a supportra a maguk módják. A legkomolyabb közülük a Geekom, ők 3 év garit adnak, de van is felár a gépeiken. Aztán van a Beelink, Minisforum, és még pár mint GMKTec, aminek "neve" is van, tehát nem valahol összeszerelt valami, hanem egy brand. Aztán vannak a feltűnős-eltűnős fantázianevek, na olyat már nem vennék. Szerintem a nevesebb kínai simán vállalható, de nyilván van kockázata. Én Amazonról rendeltem, szóval 1 évig azért biztosan lesz gari, aztán majd kiderül. De ha valami gond van, az 1 éven belül úgyis kijön.

• Vasti74

senior tag

válasz Yodafon #1523 üzenetére

Ja, tényleg nem - de azért elég minik ;-)

A neves gyártó jellemzői pl.:
    - Van neve ;-) Tehát egy IT területen átlagos ismeretekkel rendelkező akárki minimum hallott már róla. BeKooLinkPro meg hasonlók nem ilyenek ;-)
    - Van támogatás (érvényesíthető garancia szervizhálózattal, BIOS frissítések, stb.)
    - Ha pár év múlva el akarom adni, könnyebb dolgom lesz

Persze ettől még a kisebb, esetlege ismeretlen nevű is lehet jó: csak az ember elgondolkodik, hogy kik tervezték, hogyan (milyen minőségben) gyártották, stb. stb., mert ha gyakorlatilag alig kell valamiféle garanciát vállalni egy termékre, akkor azért szabadabban kezelnek dolgokat a gyártók, abban biztos vagyok.

Egy pl. Lenovo gépnél meg az ár tartalmazza a 3 év HELYSZÍNI garanciát, az általam kiszemeltnél meg +€33 az 5 év helyszíni gari... Azért ez egy kicsit más ;-)

Új hozzászólás Aktív témák