Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz t72killer #1369 üzenetére

Azért szerintem akkor is bevert egy sallert az Apple a MiniPC piacba így karácsony előtt. Az AMD ceruzája elkezdett vastagon fogni, az Intel bajban, a MiniPC pedig a teljesítmény erősödés miatt valódi alternatívája az asztali PC-nek egyre többeknél, és hát láthatóan megindult kicsit a "prémium" szegmens ára felfelé.

Aztán jött az Apple, és most kicsit helyrerakja a piacot. Értem én, hogy 16GB RAM + 256GB SSD az alapmodell ára, de akinek minőségi és hosszan használható "otthoni PC" kell, és hajlandó az alsó kategóriánál többet fizetni ezért, annak ez tökéletesen elég.

Én is Windows-ost fogok venni, de pl. a HX370-et durván túlárazottnak érzem. Annak az ára most 400€-val az alap Mac Mini felett, ami egy vicc, hisz nyers teljesítményben egy szinten vannak. Itt egy 300€-s árcsökkenés kéne, de akkor meg az előző generációnál is minimum 100-150€ csökkentés kellene, hiszen ki venné azt.

Persze lehet, hogy tévedek. Az árverseny szerintem mindenkinek jó, én nagyon nem szeretném, ha az AMD az Intel korábbi útjára lépne.

Új hozzászólás Aktív témák