Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ketogén étrend
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyűjteni, vagy nem gyűjteni... Az itt a kérdés.
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- Rayyy: "Derekas" irodaszékek
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petrisz
tag
Ez nekem is tetszik. Szólj, ha valamire jutottál. Rákerestem, de nem találtam sehol sem belső fotót, és az elérhető speckókból se derül ki, hogy ez az 5.25" mi is. Annyit adott csak ki a Gugli, hogy ilyen házzal a Point of View kész gépet is szállít, és abban slim DVD drive van.
-
Petrisz
tag
Nézelődés közben találtam egy nagyon érdekes mini ITX-es fájlszervernek való házat. Az egész 260 x 140 x 260, és van benne 4 db hot swappes - no nem komoly SCSI, csak SATA - HDD tálca + 1 slim optikainak meg egy belső 2.5" HDD-nek hely.
-
Petrisz
tag
Sziasztok!
File serverként szeretnék egy ZOTAC ITX-es rendszert építeni, egy ION ITX B-E (passzív hűtés, Atom 230) és egy ION ITX C-E (passzív hűtés, Atom 230, külső 90W adapterrel) alaplap körül gondolkodom. A gépbe 1 db 3,5" SATA HDD-t építenék, esetleg egy SSD-vel kiegészítve, mint rendszer diszk. DVD meghajtó és bármi más egyéb nem szükséges. Szeretném, ha a rendszer a lehető leghalkabb lenne - ha a teljesen passzív hűtés nem megoldható, akkor lehetőleg 1 db nagyméretű, alacsony fordulatszámú ventillátort használnék. És a kicsi fogyasztás is szempont.
Van tippetek olyan házra, amiben a rendszer elfér, és megfelelően hűthető?
Eddgi a következőkre jutottam:
- Ha a tápnélküli ZOTAC B-E-t választom, akkor egy külső tápos LC Power Ház Mini-ITX LC75ITX 75W vagy egy Mode Com Ház Feel 202 mini-ITX ház jönne szóba.
- Ha a saját külső táppal szállított C-E modellt választom, akkor a fenti két ház mellett szóba jöhetnek belső tápos mini ITX házak is, mert akkor a ház zajos belső tápját az alaplapi külső tápellátás miatt kidobhatom. Így szóba jött egy J and W Ház MINIX MX-01 fekete Mini ITX 150W Tápegységgel és egy InWin Ház BM639BS Mini ITX Ház 120W tápegységgel.Mit tanácsoltok, milyen tapasztalatatok vannak? Atom 230-as rendszerek passzív hűtéssel elmennek, ha a videokártyát szinte egyáltalán nem hajtom (monitor se lenne a gépen)? Ha kell valami légkeverés, akkor van valakinek a fenti házakkal tapasztalata, mekkora a legnagyobb és leglassabb, azaz potenciálisan leghalkabb venti, amit bele lehet szerelni? Persze rossz esetben simán nekiesek a lemeznek egy fúróval, és rászerelek egy 12 cm-es ventit, ha mást nem tudok kitalálni. Esetleg más házat ajánlanátok?
Köszi a tippeket előre is!
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Xiaomi Redmi 14C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest