Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• A Zéé

addikt

válasz Pista0001 #63642 üzenetére

Jah, nagy humbuk az egész... Amikor írtam a képzés elején az oktatónak olyan gépigényt írt ajánlottnak, hogy ledobtam a hajam: 12. gen i7, 1 tb SSD, 6-8 GB Vram Geforce kártya (lehetőleg 3060, vagy felette) 32 GB RAM. Összekattintottam a gépet, aztán kicsit leizzadtam... Hétvégén volt az első gyakorlati óra, akkor tudtam valamennyire lecsekkolni a laborban levő gépeket, akkor kicsit megnyugodtam, hogy azért ennyire nem vad a helyzet... Biztos sokkal jobban mennek a nevezett programok az ajánlott hardveren, de én egyelőre nem napi 8 órában, pénzszerzési céllal használnám ezeket a programokat.

használtpiac:
    néztem a RAM-okat, annyival nem olcsóbbak használtban, hogy megérje vacakolni/kockáztatni vele (25k vs 18-20k 32 GB esetén).
    Processzorokat is néztem, egy 7. generációs i5-i7 olyan 30k környéke, és nincs sokkal előrébb (ha egyáltalán) mint a 12. generációs i3, ami 36k... Viszont azoknak a magasabb TDP-je nem tudom mennyire terhelné meg a tápot. Egyedül az alaplapot tudnám megspórolni, bár ahogy nézem pont az a legnehezebben beszerezhető. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés