- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
hoffman_ #62528 üzenetére
Engem ez a mesterséges piac szegmentálás vagy micsoda zavar. Két M.2 kell? Az már drága enthusiast kategória. Olcsó lapról spóroljuk le a második videokimenetet, egységsugarú felhasználónak olyan nem kell, akinek igen, majd fizet. 2 db. sata csatlakozó elég a többségnek. "Nehogy már olcsón jót adjunk el."
Most ugye a piaci nehézségek miatt egyébként is feltolták az árakat és szerintem maradnak is egyelőre, mert megtehetik, hiába múlt el azóta több nehezítő tényező.
Plusz AM5 és DDR5 amúgy sem olcsó.Én egyébként nem vagyok képben hosszú távról nézve az ITX dolgokkal. 2019-ben újítottam gépet kb. 8 évvel azelőtti Sandy Bridge konfig után, egy ryzen lett (+matx) és így kapott el a gépszíj, nagyon kényelmesen lehetett cserélgetni a dolgokat, mert ugye a foglalat maradt és majdnem mindent támogatott minden. Persze így is picit zsebbe nyúlós volt, de nem kell mindent egyben cserélni, tök jó volt pl. hogy komolyabb macera nélkül kipróbálhattam egy 12 magos procit (3900X), amihez régen külön alaplap meg talán x csatornás memória kellett volna, most meg csak proci be és indulunk.
Viszont most így AM5-tel megint azt látom hogy az árak miatt lett nehéz. Mindegy, azt próbáltam ezzel mutatni, hogy szerintem most főleg AM4 ITX korszakkal nekünk jó dolgunk volt, nem tudom korábban milyen volt, lehet ez most ilyen "sweet spot" volt, aztán most megint nehezítés következik. Illetve ahogy én látom, pont most volt egy ilyen felkapott minőségi ITX házas roham is, ami talán ezzel nagyjából egybe esett. Na majd tapasztaltabb kollégák kijavítanak.
Amúgy AM4 sincs még veszve, most láttam hogy 5700X3D 90 ezer alatt van, szerintem az még egy pár évig elég lehet (persze új gépet lehet nem azzal kell építeni, na de meglévő konfigba..).
-
Pista0001
addikt
válasz
hoffman_ #62528 üzenetére
Amit sasNAXO ír, az se lesz meg szerintem. Felmérik a tömegigényeket, azokra mennek. Akkorák az ssd-k, hogy minek 2 m.2? Aki több megjelenítőt akar, az úgyis használ dVGA-t. DIY NAS-nak is durva vasakat használnak sokan, legalább rendes RAID kártyát, inkább rendes szerver gépet. Ha olyan hangcuccot akarsz, úgyis tévén használod, addig mehet HDMI-n, a tévének úgyis van optikai kimenete.
Az, hogy ezekre van egy kis rétegigény, nem hatja meg őket szerintem, hogy még olcsó is legyen, azon meg talán halálra is röhögnék magukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amatőr csillagászat
- BestBuy topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest