- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gianni85
veterán
De mikor? Én idén tavasszal kezdtem olyan 6 év kihagyás után újra pc-zni, és akkor utoljára még bepróbáltam egy fm2 apu-t, amit aztán bővíteni kellett dedikált vga-val, hogy érdemben lehessen játszani 1080p-n. Most 5-6év elteltével is úgy látom, hogy még mindig csak kompromisszumos 1080p-re elég egy apu. Én naivan úgy érzem, hogy kukázni kellene az eddig kialakult és folyamatosan fejlesztett pc hardver struktúrát, vagy adni egy alternatívát olyan felépítéssel, mint a konzolok, és akkor lehetne érdemben fejlődés apu vonalon.
-
Pista0001
addikt
Ha úgy vesszük, már a jelen. Az átlagos felhasználók gépeiben túlsúlyban vannak a dedikált vga nélküli gépek szerintem, amikben van, ott is sokszor olyan van, ami nem oszt, nem szoroz (laptopok, brand gépek nagy része). Egy kis réteg gépében van csak külön értelmes gpu, őket viszont nehéz lesz integrálttal kiszolgálni. Elég megnézni a mostani felső kategóriás gpu-k fogyasztását, rendszer szinten a procival együtt 5-600 watt is simán összejön. Ehhez már a tápellátás megoldása és hűtése komoly feladat lenne, főleg ITX méretben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3076, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest