Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz FireKeeper #58390 üzenetére

Amúgy a ház gyártója ezt írja a lentre kerülő radi esetén:
    "Positioning the radiator sideways ensures a silent and reliable operation for the aio pump"
    azaz szerintük ez a kialakítás biztosítja a pumpa csendes és halk, hosszútávú működését..

De gondolkodtam ezen, hogy lehet ezt így is megcsinálni, hogy biztosan jó legyen, valószínű a phanteks is erre gyúrhatott.... Az ember forgatja kicsit a vízhűtést beszerelés előtt, akár járatni is lehet a pumpát, a lényeg, hogy a radiban legyen a levegő, majd beszereléskor már nem forgatja, hanem a hűtőt a megfelelő pozícióban tartva beszereli, a radiban maradó levegő ott is marad, hiszen nem a tetején, hanem az oldalán vannak a csövek, a tetejéhez képest lejjebb. Abban az esetben borulna a dolog, ha a beszerelés úgy történik, hogy a pumpa felül, a radi alul, de a csövek a radi tetején lennének, akkor egész biztosan feljut a pumpába levegő, és okozhat gondot.

• Rick4

félisten

válasz FireKeeper #58390 üzenetére

Persze, értem én, de mint írtam, az elég nyilvánvaló, hogy a lentre tervezett radi kialakítás nem egy véletlenül arrébb húzott vonal, vagy nem tesztelt, végül utólag kibukó anomália, hanem ez elég jelentős része a megoldásnak, és technikailag megoldható lett volna, hogy felül legyen a radi, ha a gyártó ezt a "csak és kizárlólag felülre rakjuk a radit, mert különben mind meghalunk" gondolatot, mint valóban hozzáértő, tervezők számára annyira fontosnak vélte volna, én bízom azokban, akik egy ilyen terméket megalkottak, és az, hogy némi alkatrész tönkremegy, inkább köszönhető a minőségi problémának, mint sem a tervezési oldalnak.
    Ha tönkremenne a pumpa, azt úgyis megírom itt, de nem nagyon hiszem, hogy a lentre rakott radi egyenes út lenne a pumpahalálhoz.

Ezeket a videokat mind végignéztem, mielőtt vízhűtés vásárlás felmerült volna, értem én, hogy ez így működik, de annak nyoma lenne, ha itt valami nem passzolna.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés