Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz HookR #28341 üzenetére

Meglepő módon az AXP-200 szorosan bár, de befért a burkolat alá a saját ventijével, igaz csavarok nélkül. Elvileg 2mm hiányzik, gyakorlatilag meg a felső lamellás rész nincs vízszintben, kicsit lekonyul (ha nem is ennyire, de hasonlóan, mint ezen a képen). Ennek köszönhető az is, hogy a PicoPSU mellett van a vége, ahelyett, hogy fölötte lenne ~2mm-rel. - [képek] (A hátulról készült képen látszik, csak a fekete venti nagyon beleolvad a sötét háttérbe.)

Kicsit igyekeztem átmozgatni/megdolgozni a TY-14013BW lapátkerekét a kerethez képest, így mintha elmúlt volna a műanyag súrlódás (valószínűleg elnyomódott az ömlesztett postai csomagok között töltött idő alatt). Mondjuk sokat most se járt, mert még 400 RPM-re leszabályozva is zavaró szélzajt produkált. Gondolom a lapátok kialakításában kell keresni a probléma forrását. Mindenesetre csalódtam benne, vagy legalábbis nem számítottam rá, hogy ennyire hangos lesz. :(((
    Egyre erősebb a gyanúm, hogy 15mm körüli vastagsággal egyedül a Prolimatech Ultra Sleek Vortex 14 jöhet szóba a TY-147 helyett, de annak a kipróbálása egyelőre várat magára.

A memóriabővítés elindított egy lavinát, aminek a folyománya a nagyobb fogyasztású processzorra való csere, majd a Scythe Kozuti leváltásának szükségszerűsége. Ha pusztán csak a hőmérsékleteket nézzük, akkor erős légáram mellett megbirkózott a 95W TDP-s CPU-val. Viszont ahhoz, hogy csendesen, leszabályzott ventivel legyen hűtve és például már 1080p60-as Youtube videók mellett se pörögjön fel rendszeresen, a lényegesen nagyobb AXP-200 kellett a benne rejlő tartalékkal, amivel viszont nagyon elégedett vagyok. Kisebb, 35-55W fogyasztású procikkal szvsz eséllyel birkózna meg 300RPM-re leszabályozható és leszabályzott légkavarókkal tán még terhelés alatt is.

"Amint átlépi a beállított 50 fokos limitet, felpörög teljes fordulatszámra, majd vissza, ahogy a hőmérséklet ingadozik ezen érték körül a változó intenzitású légáram hatására. Ezzel szemben a hűtőhöz mellékelt vékony ventivel megvolt a fokozatosság. :F "
    További érdekesség, hogy a TY-14013BW-t bedugva az Arctic Coolinf F9 PWM-ek elosztójába, utóbbiak RPM kijelzése nem jelenik meg AIDA64-ben. Cserébe viszont fokozatosan pörög fel, nem úgy mint a nagyobb tesója. Fura. Közben eszembe jutott, hogy a procicsere alkalmával BIOS frissítést is végeztem, esetleg ahhoz lehet köze. Vagy ami eltérés még az a két venti teljesítményfelvétele. A kisebb ventire 12V-on 0,3A, a nagyobbikra 12V-on 0,2A van írva. Józan paraszti ésszel azt gondolná az ember, hogy pont fordítva, de nem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés