- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #2748 üzenetére
Amúgy nemtom mi ez a nagy felhajtás az alumínium körül. Évekig volt full alu LC10-em, 8 kg volt üresen, beépítve alig bírtam el.
Semmi különbséget nem éreztem amiatt, hogy alumínium (a tömegén kívül), se szerelésben, se hűtésben, közben az ára 30k volt táp nélkül. Egy Chieftec lemez házat például sokkal többre értékelek, ott minden passzol, minden rendesen rögzítve van, semmi nem zörög és fele annyiba kerül. Kár, hogy a csifi egyetlen házzal nevezett be a mini-ITX mezőnybe; ugyanez a Cooler Master, annak is egy béna kinézetű, hangos tápos háza van és ennyi.
Pedig nem olyan bonyolult szerintem, hogy mit akar a nép, mire használunk ITX-et:
- HTPC / netPC: egy HDD, egy ODD, egy halk hűtő a chipset környékén és passzív táp - ilyenek vannak
- NAS: 4 HDD, hűtés a lemezeknél és egy 100W-os táp - kínálat 1 db Lian-Li? külföldön van még a Chenbro és Fractal Design megoldása, kb. ennyi. Itt van pl. a Plextor NAS háza, ezt is gyártja valaki, miért nem árulják üresen?
- gamer ház mini-PC építőknek: egy HDD, egy ODD, normál slot a vidikártyának, hűtés a lemezeknél, hűtés a procinál, 300W-os táp - kínálat 1 db Codegen, 2 db Silverstone, csáAztán lehet ezeket variálni, jobb hűtés, nagyobb táp, több lemez, dupla slot a vidikártyának, stb, de hogy az alap igényekre sincs kínálat, azt nem értem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest