Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Osibaa

senior tag

válasz user137 #2748 üzenetére

Amúgy nemtom mi ez a nagy felhajtás az alumínium körül. Évekig volt full alu LC10-em, 8 kg volt üresen, beépítve alig bírtam el. :D Semmi különbséget nem éreztem amiatt, hogy alumínium (a tömegén kívül), se szerelésben, se hűtésben, közben az ára 30k volt táp nélkül. Egy Chieftec lemez házat például sokkal többre értékelek, ott minden passzol, minden rendesen rögzítve van, semmi nem zörög és fele annyiba kerül. Kár, hogy a csifi egyetlen házzal nevezett be a mini-ITX mezőnybe; ugyanez a Cooler Master, annak is egy béna kinézetű, hangos tápos háza van és ennyi.

Pedig nem olyan bonyolult szerintem, hogy mit akar a nép, mire használunk ITX-et:
    - HTPC / netPC: egy HDD, egy ODD, egy halk hűtő a chipset környékén és passzív táp - ilyenek vannak
    - NAS: 4 HDD, hűtés a lemezeknél és egy 100W-os táp - kínálat 1 db Lian-Li? külföldön van még a Chenbro és Fractal Design megoldása, kb. ennyi. Itt van pl. a Plextor NAS háza, ezt is gyártja valaki, miért nem árulják üresen?
    - gamer ház mini-PC építőknek: egy HDD, egy ODD, normál slot a vidikártyának, hűtés a lemezeknél, hűtés a procinál, 300W-os táp - kínálat 1 db Codegen, 2 db Silverstone, csá

Aztán lehet ezeket variálni, jobb hűtés, nagyobb táp, több lemez, dupla slot a vidikártyának, stb, de hogy az alap igényekre sincs kínálat, azt nem értem meg.

Új hozzászólás Aktív témák