- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Napkollektor - csak úgy
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszi a képeket! Csakmár a készből is láthatnánk, akár kevésbé jól világítottat is
A VGA ventiknél szerinted ez a jobb hatásfokú, ahogy te rajzoltad, vagy ha inkább a bordával parallel és a kártya mögé van felrakva a venti? (tudom, nálad ez nem fért volna el a vinyó miatt) Így az egy mondjuk 100-as venti egyik fele szellőzethetné a VGA-t, a másik fele a CPU-t.
"ezért feltételezem, hosszirányban tervezted"
Igen, bár a "kipufogó" lehet hogy oldalt lenne, hoyg ne kelljen az előlapot szétperforálni"kellően hosszú szalagkábellel a VGA hűtése nézhet akár 'lefele'"
Ezidáig nem találtam extra hosszú PCI-x kábelt. Talán nem is szeretné a rendszer, hiszen nagysebességű lane-eket kell illeszteni, ahol a határon túl már minden cm számít. A gyár meg nyilván nem adja ki ezt az infót, hogy mekkora lane hosszig van kompenzálva a buszrendszer.
A VGA kari MB mellé fektetésén gondolkoztam, de akkor semmiképp sem lesz kompakt a rendszer."de itt már elengedhetetlen a 12V kikerülésesdi."
Nem olyan régen elemeztétek, hogy nem minden konfigban működik a plusz 12V-os kocka külön a VGA-nak. Ezt sikerült megnyugtatóan rövidre zárni?Goose-T:
500GB-ig igaz, de aki 3-4 vinyót erőltet a gépébe, annak vagy kell a hely, vagy már van egy csomó kisebb a fiókban, ami gyakorlatilag ingyen van, így bármilyen olcsó és új nem alternatíva.
De tényleg meglepő, hogy 500GB-ig gyakorlatilag egy árban vannak, mégha az egyéb paramétereik el is térnekMercutio_
Azért köszi a linket, nekem felkeltette az érdeklődésem egy ilyen igazán kicsi, hordozható laptop.
Hasonló paraméterekkel eddig csak a számoma felejtős E350-nel láttam gépet (mégha egy 50k-val olcsóbb is volt), vagy az ezeréves használt Lenovók harmadennyiért, de kisebb kijelzővel és HDMI hiányával. Ez a 145k még éppen határeset. -
Goose-T
veterán
Nem értem, miért ragaszkodik itt mindenki a 3,5"-es vinyókhoz, amikor ott vannak a notivinyók: sokkal kisebb zaj, fogyasztás, melegedés és méret, ami mind komoly tényező egy ITX konfig építésekor. 7200rpm-esnél ráadásul még sebességben sincs különbség (5400rpm-esnél meg árban
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest