Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

válasz HookR #12478 üzenetére

Egy 20 mm vastag ventiről tudok ami az adatlapja szerint halk is nagyon, ez a Bitfenix Spectre 200. Az utolsó szám jelenti csak a problémát, ugyanis ez 200 mm-es. :B

Dimensions (mm) 200 x 200 x 20
    Current (A) 0.16±10%
    Speed (RPM) 700±10%
    Air Flow (CFM) 47.4±10%
    Noise (dB-A) <20
    Air Pressure (mmH2O) 0.41

• zodo

nagyúr

válasz HookR #12478 üzenetére

Mivel okos nem vagyok (nem bújom a teszteket, véleményeket) ezért maradnék a jól bevált, "puding próbája az evés" alapnál. :)

Félelmed talán nem is alaptalan de mindenkinek más a halk vagy már zajos érték ezért azt mondom tényleg ki kell próbálni és kiderül nálad melyik lesz a nyerő.

Mint tudjuk anno sokáig gyári amd hűtő volt az Athlon II X2 240 (65W TDP) procin és csak némileg lett hűvösebb és halkabb a Scythe Big Shuriken-el, igaz ezt 970 RPM körüli fordulatszám mellett.
    Scythe Big Shuriken-re egy a Coolink SWiF2 120P-t téve sem lett sokkal jobb a "zaj" szint (hozzáteszem a Shuriken hangja, számomra tökéletesen megfelelő) viszont kellőképp nagy szélzajt tud csapni a légszállítása végett.
    Jelenleg egy Athlon II X4 640-et szolgál ki a Shuriken persze egy jól szellőző házban és kiválóan végzi a dolgát pedig panelban lakom ahol ilyen tájt, non-stop meleg van.

Ugye nálad más lenne a terv mivel kisebb házról beszélünk és ki tudja milyen hardver körítéssel és azok mekkora "zajt" csapnak.
    Úgy értem, lehetséges hogy ezen a kérdésen kár ennyit agyalni ha a végeredmény "csak" + - 5 dB eltérés jelent amit esetleg valamelyik hardver zaja vagy a ház rezonanciájának zaja mellett elvész.

Konkrétan még nem volt olyan házam amiből kihallottam volna a cpu hűtő zaját, kivéve a szabályozatlan amd gyári hűtőt.

Mindenesetre, +1 a nagy lapátos , leszabályzott ventire.
    Esetleg szintén meg ér egy próbát ha a ventit nem szereled fel a hűtőlamellákra hanem fölötte rögzíted pl. a ház tetőlapjához. (talán nyersz valamit a szélzajjal szemben)

Új hozzászólás Aktív témák