- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na_Ta
csendes tag
Üdv!
Nem itx, de nemrég kezdtem belakni egy Zotac Xbox nano-t (eddig csak net és filmnézés), én mondjuk játékra nem nagyon használom, de Brazos klubban írtak pár játékot (régebbiek) ami elfut rajta, majd próbálkozom én is, meg irodai alkalmazásokkal is tesztelni fogom. A mérete és a gyári táv miatt lett ez, Brazos konfig olcsóbban kijön és több csatlakozás is van egy itx-es lapon is és ugye ott még a PCI-e. Mérete 19x19x6 cm plusz a külső táp. Hangját még nem hallottam, elnyomja vagy a környezeti zaj (lakótelep-panel), vagy a külső WD PassPort.Szerk.: Még hátránya, hogy 1db 2,5"-os HDD hely van benne (elég szűk, melegebb környezetben/melegedősebb HDD-vel gond lehet) és egy mem. modul hely.
-
Pista0001
addikt
Szerintem az is megoldás ha méretben "engedsz" kicsit és akkor teljesítményben biztosan nem kell kompromisszumot kötnöd. Egy gémer laptop alaplapja szerintem nagyobb mint egy mini-ITX alaplap, úgyhogy notiból csak olyan gépet tudsz építeni ami alacsony de széles. Integrált processzorosból biztos nem lesz sokkal izmosabb, mert a gyártók termékskálája precízen fel van építve. Majd jövőre várható a Brazos utódja, de számottevően nem lesz izmosabb mert akkor már az egyel feljebb levő termékeket veszélyeztetné.
Szerintem a te helyzetedben nem a platform a kérdés hanem a ház.
Jelenleg combos mini-ITX géphez talán a legjobb helykihasználású ház szerintem a Silverstone SG05/SG06 páros valamelyike. 22,2 centi széles, 17,6 centi magas és 27,6 centi mély. Ezekben a házakban gémer laptopoknál nagyobb teljesítménynek is van hely, egy "normál" számítógéphez - főleg a gémerekhez - képest viszont piszok aprók.
Űrtartalomra ez alá menni már nagyon nehéz, igazából már csak az arányokat tudod változtatni. Ha a Trinity APU vga-teljesítménye elegendő lesz neked, akkor egyedileg épített házzal tudsz kisebbet, de boltiból kicsi az esélye annak hogy találsz megfelelőt. Vagy nagyon kis teljesítményre optimalizált (Atom, Brazos) nagyon kicsi házak vannak, vagy "nagyobbacska" típusok amikbe már diszkrét vga-nak is van hely. Egyelőre az a tapasztalat hogy a nagyon pici házakban a "normális" teljesítményű procik/APU-k nem érzik jól magukat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Villanyszerelés
- Házi hangfal építés
- Egyéni arckép OFF
- Stellar Blade
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming B560M-E Alaplap
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest